WTA uzavřela komerční dohodu s firmou CVC, jež působila ve formuli 1

7. 3. 2023, 18:24
Aktuality 1
Komerčním partnerem ženské tenisové asociace WTA se stala firma CVC Capitals Partners, jež v minulosti spolupracovala s formulí 1 či MotoGP. Finanční detaily nebyly zveřejněny, ale CVC podle Sky News zaplatí 150 milionů dolarů (3,3 miliardy korun) za dvacetiprocentní podíl v nově vzniklé společnosti, jež se bude pro WTA starat o její komerční sponzorské záležitosti či přenosová práva.

CVC vedle motoristických světových šampionátů působila v minulosti i ve volejbale, ragby či kriketu a spolupracovala i se španělskou a francouzskou fotbalovou ligou.

"Partnerství s CVC přinese zkušenost, systém a kapitál, díky nimž se náš sport posune na novou úroveň," uvedl v prohlášení na webu šéf WTA Steve Simon. "Je skvělé, že můžeme oslavit 50 let historie WTA společně s touto přelomovou a historickou příležitostí," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Titan
" jež se bude pro WTA starat o její komerční sponzorské záležitosti či přenosová práva."
Díky Přírodě. Pokud by se starala o organizaci, tak pohřbí WTA jako jiná firma FED Cup (stejně jako Davis Cup)...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist