WTA zrušila všechny turnaje až do konce dubna. Nebude se hrát ani v pražské Stromovce

16. 3. 2020, 14:25
Aktuality 42
Ženský tenisový turnaj okruhu WTA v Praze se letos kvůli pandemii nového typu koronaviru neuskuteční. Šestý ročník J&T Banka Prague Open se měl na antukových kurtech Sparty ve Stromovce konat od 27. dubna do 2. května. WTA Tour dnes oznámila zrušení české akce stejně jako turnajů v Istanbulu a Stuttgartu, které se měly hrát o týden dříve.

"Organizátoři turnaje J&T Banka Prague Open definitivně potvrzují, že turnaj s ohledem na situaci kolem šíření koronaviru v termínu od 25. dubna do 2. května neproběhne," uvedlo vedení českého turnaje. "WTA Tour je zastavena do 2. května. O dalších turnajích rozhodneme podle vývoje situace," konstatovala WTA.

"Bohužel, situace v Česku a na celém světě je nyní taková, že je nemyslitelné organizovat v Praze ve Stromovce akci, na které se naráz sejdou tisíce diváků a kam se sletí hráčky a jejich týmy z tolika míst na zeměkouli," řekl médiím Miroslav Černošek, majitel pořádající agentury Česká sportovní.

Pražský turnaj je součástí okruhu WTA v kategorii International od roku 2015. První vítězkou se stala Karolína Plíšková, v roce 2016 uspěla Lucie Šafářová a předloni ve Stromovce kralovala Petra Kvitová. Vloni byla ve finále Karolína Muchová a v roce 2017 hrála o titul Kristýna Plíšková. O dalším ročníku turnaje se bude teprve jednat.

Zrušený halový antukový turnaj ve Stuttgartu patřil poslední dobou Češkám. Loni tam slavila titul Kvitová a předloni si odvezla porsche pro vítězku Karolína Plíšková.

Kvůli nemoci COVID-19 už byly zrušeny ženské turnaje v Indian Wells, Miami, Charlestonu, Guadalajaře a v Bogotě. Mužský okruh ATP je zatím přerušen do 26. dubna. Na neurčito byl odložen dubnový finálový turnaj Fed Cupu.

KALENDÁŘ TURNAJŮ WTA a VĚTŠÍCH AKCÍ ŽEN
v období koronaviru:
TÝDEN OD: TURNAJ: STAV
9. března WTA Premier Mandatory Indian Wells (USA / Kalifornie) zrušen
16. března WTA Premier Mandatory Indian Wells (USA / Kalifornie) zrušen
16. března WTA 125k Guadalajara (Mexiko) zrušen
23. března WTA Premier Mandatory Miami (USA / Florida) zrušen
30. března WTA Premier Mandatory Miami (USA / Florida) zrušen
6. dubna WTA Premier Charleston (USA / Jižní Karolína) zrušen
6. dubna WTA International Bogotá (Kolumbie) zrušen
13. dubna finálový turnaj Fed Cupu (Budapešť / Maďarsko) odložen
20. dubna WTA Premier Stuttgart (Německo) zrušen
20. dubna WTA International Istanbul (Turecko) zrušen
27. dubna WTA International Praha (Česko) zrušen
4. května WTA Premier Mandatory Madrid (Španělsko) zatím aktivní
11. května WTA Premier Mandatory Řím (Itálie) zatím aktivní
18. května WTA International Štrasburk (Francie) zatím aktivní
18. května WTA International Rabat (Maroko) zatím aktivní
25. května French Open (Francie) zatím aktivní
1. června French Open (Francie) zatím aktivní
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

42
Přidat komentář
smazaný uživatel
Big news from the French Open. Roland Garros postponed until September 20-October 4. Will clash with the Laver Cup, which was due to take place September 25-27...
Reagovat
tommr
Laver Cup je úplně zbytečnej exhibiční turnaj a jeho případnýho zrušení žádná škoda nebude ...
Reagovat
George_Renel
Až se začne hrát, bude asi před zápisem do MD turnaje negativní test na COVID19.
Reagovat
tommr
to bude nepochybně nutná podmínka ke startu. Otázka ale je jestli bude taky postačující ...
Reagovat
FulnekUltras
https://nedd.tiscali.cz/koronavirus-zbrzdi-teple-pocasi-potvrzuje-nova-studie-341485?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
smazaný uživatel
No z udajov z Worldmeter vidiet, ze virusu je plno aj v oblasti Karibiku a stúpa to. Rovnako v rovnikovej Afrike, bol by som s tymi predikciami opatrnejsi.
Reagovat
SwissMaestro
Hlavně vláda nás nechává makat, ale doktoři už odmítají pacienty, ruší vyšetření - i dlouho plánovaná a všechno se točí kolem jedné slavné nemoci. Tohle nedopadne dobře. Tohle se lidem začne zajídat....
Reagovat
Petr_Fisk
I v teplých oblastech to sviští...
Zajímavá je jiná věc. Irsko očekává do konce března na cca 15 000 nakažených. Háček je ale v tom, že teď jich mají jen 170, z čehož plyne, že nárůst za pouhých 14 dnů je 85 násobný. Při aplikaci na jiné země dostaneme hrůzná čísla. Např. ČR 29 tisíc, Německo 614 tisíc atd. atd.
A to vše pouze o 14 dnů později.
Reagovat
FulnekUltras
ta čínská studie platí právě pro mírný zeměpisný pás s příslušnou imunitní výbavou - ale samozřejmě za měsíc dva uvidíme - ušákům se nedivím, že podporují spíš výzkumy směřující k co nejdelšímu trvání krize - vždyť ji už tolik potřebovali, a není vůbec vyloučeno, že záměrně vyvolali
Reagovat
brixner
Mobil je problém!Dneska mi zazvonil,tak způsobně povidam"Co je zas,kqurva?" a vona to sousedka.A prej"Hevé,Brixí,vymysli něco,se nudim jako svině,Votu držej v Rajchu,malej je u babky,sem sama samotinká,sem i voholená...přiď,něco podnikneme,nedělej krky a poď!"No,já tak začal přemejšlet,vařeno doma nemam,na to sem línej jak veš,hlad už se hlásil a tak sem jen pokyvoval hlavou a začal podléhat.No a při tom si hraju s chlupama,co mi poslední dobou víc a víc rostou z nosu a najednou mě jeden ten černej chlup ňák zašimral,vytryskly mi slzy a já si zhluboka kejch!V mobilu se vozvala rána,pak ticho,pak ňáký divný zvuky a pak élent-"No ty krávo,se mi snad jen zdá,to budu teď kůli tobě nakažená,jó?Si normální blb,copa nevíš,že se to šíří vzduchem?Hele,si prase,buď si rači doma s tym svym čoklem,no tyvolejako...!"Já tak přemejšlel,když sem si smažil vajíčka a vona má asi pravdu-když se vzduchem šíří telefonní vlny,tak asi všechno,no že jo?!No,sem rád,že blbej nejsem sám a mám chytrý vokolí,člověk se cejtí tak nějak líp.Za komančů by se mi todle stát nemohlo,to by mi tu zprávu musela sousedka přijít říct vosobně a možná by ten její spratek,co teď vopruzuje u babičky a řve jak tele,protože vona, chuděra,v tý svý chýši nemá wifinu,moh bejt muj.To si snad radši vystřiham ten bordel z frňáku a pudu jinam-teda až zavolaj!Ale zatim ticho,všecko je ňák paralyzovaný,hlavně já...Hlady:-))
Reagovat
Nenela
Hezky prispevek, jako vzdy, ty literarni talente ????
Reagovat
brixner
No jo, boj vo žvanec je na ostří nože:-)
Reagovat
FulnekUltras
Vietnamci vítězí na všech frontách. ;-)
Reagovat
Vaslab
Nemáte někdo nějaké informace, jak bude WTA/ATP řešit žebříčky, když se dle všeho nebude několik měsíců vůbec hrát. Nechají to být a body se budou odečítat podle výsledků hráčů loni, což by mj. znamenalo, že např. Markéta Vondroušová bude po pravděpodobně zrušeném FO skoro bez bodů, nebo dojde k "zmrazení" bodů?
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě to nevyřešili, zatím se body odečitají.
Reagovat
FulnekUltras
by se u nás mělo tvrdě uzavřít všechno - což není problém pro Čínu, Tchajwan ani Vietnamce, kteří jsou tady dnes hygieničtí králové, žijící spíš v obavách z nedisciplinovanosti čecháčků. Pak lze tu malou svini dostat pod kontrolu. A teprve pozvolna uvolňovat karanténu do současné měkké podoby. Jenže to by tady musel být socialismus. Anebo by se z čecháčků konečně museli stát Češi. Díky aspoň za Romana - i když znova opakuji: spoléhání se na jiné anebo prázdné žvásty co by kdyby nám teď nepomůžou. Proto už taky pro dnešek končím. ;-)

https://g.cz/profesor-roman-prymula-lekar-kteremu-neni-cizi-vojenska-disciplina-a-dryl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
bIbec
bude to průser, to jo. Kdyby tady byl socialismus, tak je problém s nakaženým vyřešen do hodiny, to máš pravdu.
Reagovat
FulnekUltras
je mi jasné, že jsi socialismus nikdy nezažil - takže se jen tak shovívavě usmívám ;-)
Reagovat
Kojinho
Že někdo danou dobu zažil neznamená, že ji díky tomu dokáže posoudit lépe. Naopak může kvůli nostalgii (mládí, dávní kamarádi, lásky atd.) zapomínat na to, co tehdy skutečně zažíval.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))

Nech si ty fráze prosím od cesty. Dnes už se radši neozývají ani Člověk v tísni, Halík, Hrušínský a podobné bezpáteřní skety.
Reagovat
bIbec
máš pravdu. Znám ho z vyprávění. Znám ho i z vyprávění lidí, kteří na komunisty nedají dopustit a přesto si těchto lidí velmi vážím. Protože mají své důvody, kterým SNAD rozumím.

Bohužel mám vždycky tak trošku pocit, že těmto lidem se žilo "snadněji" ne proto, protože vládli komunisti, ale protože komunisti ještě tenkrát neměli prostředky, jakým by lidem mohli opravdu vládnout (ovládat je).

Ale o tom by se dalo diskutovat donekonečna. Principiálně vnímám jako největší nebezpečí kapitalismu fakt, že se prostředky kapitalisty dostanou do rukou socialisty.

A zase by se to dalo rozvést dál a dál..
Reagovat
bIbec
ještě bych teda řekl todle.. jakoby lidi měli rádi komunisty, protože tenkrát šlo ten komunismus tak nějak "vošulit".
Reagovat
tommr
no hlavně bylo bezpečno. Člověk sice nemoh legálně zbohatnout, ale bída taky nehrozila. A podobná situace jako nastala nyní by za minulýho režimu byla nemyslitelná ...
Reagovat
bIbec
asi záleží jak myslíš tu poslední větu. Ona historie pamatuje třeba Španělskou chřipku. Jak by se tehdejší režim (teď myslím před 1989) s něčím takovým vypořádal?

mmm, nejsem historik, vědec, ekonom.. jenom prostej blbec. Ale právě tou poslední větou bych si přesto nebyl tak jistý.
Reagovat
tommr
tenkrát se po Evropě netoulaly nekontrolovaně miliony migrantů a neprodyšný uzavření hranic by byla otázka jen několika hodin. Tyhle dva základní předpoklady pro nešíření infekce současnej režim nemá ...
Reagovat
bIbec
jasně, pravděpodobnost je MNOHEM menší, to je jasná věc. Ale co kdyby. Nějakej jeden strejda se tím nakazí a může bejt vymalováno. Náhoda je blbec :-)
Reagovat
tommr
já na náhody moc nevěřím. Současná krize je způsobená nezvládnutou migrací a protože západní elity jí řešit nehodlají budou se tyhle infekce nejspíš v budoucnu pravidelně opakovat ...
Reagovat
turista
To nemá. V roce 1979 byla u nás epidemie hepatitidy A. Bylo tady víc než 1000 případů onemocnění hlavně na Svitavsku. Epidemie byla zvládnuta. Vědělo se v Ústavu hygieny a epidemiologie, kde pracovala moje máma, že to bylo z polských jahod hnojených exkrementy z nemocnice. Poláci vždycky byli prasata. Muselo se ale o tom mlčet, protože se to pod přísným trestem nesmělo dostat na veřejnost. Tak to chodilo za komárů. Takže jsme to doma se ségrou věděli, ale spolužákům jsme to říct nesměli.
Reagovat
Petr_Fisk
No jo no. Hranice byly slušně zavřený na západ ale v rámci východního bloku samozřejmě už ne.
Reagovat
tommr
to není pravda. Hranice a kontroly na nich byly všude. Jen se to na těch východních nebralo tak vážně. V případě nouze nejvyšší se ale republika mohla odstřihnout téměř okamžitě ...
Reagovat
Petr_Fisk
Myslel jsem to v porovnání se signálkou na západ. Ale určitě přechody byly kontrolované a obsluhované.
Mimo přechody, ale člověk přešel do Polska kdekoliv, aniž to občas i tušil, což se nám s geofyzikou stávalo na Moravě i Slovensku dost často...:)
Reagovat
milik254
Mohli zrušit i Madrid i Řím, protože za měsíc se situace v těchto zemí rozhodně nezlepší natolik, aby se dalo hrát.
Reagovat
milik254
Ale bez šance je podle mě i RG, kvůli laxnímu přístupu Angličanů budeme 100% i bez Wimbledonu (ale ono to té travičce neuškodí) a OH je naprostý nesmysl, měly by to odpískat raději už teď.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, ale kde je problém pockat do 15.4 a zrusit program od 1.5 az vtedy?
Reagovat
tommr
jediný co je jistý v týhle době je to, že nikdo netuší co bude zítra natož za pár týdnů nebo měsíců. Takže nezbývá než čekat jak se situace bude vyvíjet a postupně rušit turnaje tak jak se budou blížit jejich termíny ...
Můj názor je ten, že letos už se neodehraje nic a za velkej úspěch bych považoval to kdyby se s mezinárodním tenisem mohlo opět začít příští rok v Austrálii ...
Reagovat
jirkaS
+1
Reagovat
Mantra
muj skromný názor je, že se začne letos v Asii - i kdyby jen menší turnaje, už včera byl závod v atletice v Pekingu
Reagovat
FulnekUltras
myslím, že názor řady lidí u nás na jihovýchodní Asii se teď bude aspoň trochu měnit...
Reagovat
tommr
já už tomu moc nevěřím. U tenisu je velká potíž v tom, že k pořádání velkých turnajů nestačí, aby byla v pořádku pořádající země, ale musí být v pořádku i drtivá většina zúčastněných zemí. A v Evropě a v Americe to vypadá že současnej chaos se protáhne ještě na dlouhý měsíce, protože virusová krize ještě ani zdaleka nekulminovala ...
Reagovat
Nenela
Taky si myslim. Celkove to na lerisek se sportem vypada blede. Neni komu fandit, karantena, z baraku se neda vyjit.... na prd tohleto.
Reagovat
Kojinho
Zkus gaming.
Reagovat
tommr
jj bez sportu - at už aktivního nebo pasivního - je to hroznej opruz. Člověk pak ani nemá chut dělat i to co by moh jako třeba číst, dívat se na televizi nebo hrát si na počítači. V současný situaci na to prostě není nálada ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist