Young zdolal Tomice a v Delray Beach si zahraje o první titul

21. 2. 2015, 23:31
Aktuality 8
ATP DELRAY BEACH - Donald Young si na domácí půdě v Delray Beach zahraje o první titul z turnaje ATP. Pětadvacetiletý Američan dnes otočil souboj s Australanem Bernardem Tomicem a podruhé v kariéře postoupil do finále. V něm se střetne s Karlovičem.
Donald Young

Donaldu Youngovi byla předpovídána slibná budoucnost, dlouho však zůstával za očekáváním. Své jediné finále na okruhu ATP si zahrál v roce 2011 v Bangkoku a ve světovém žebříčku to dotáhl nejvýše jen na 38. místo.

Místo progresu a oživení tehdy upadajícího amerického tenisu na sebe upozornil nelichotivou sérií sedmnácti porážek v řadě. V sezoně 2012 od února do srpna opustil šestnáct turnajů po sobě vždy po prvním kole a do historie se zapsal jednou z nejdelších šňůr porážek.

Letos se však začíná zdát, že by se pětadvacetiletý Američan hrající levou rukou přeci jen mohl prosadit. Alespoň výsledky z úvodu sezony to naznačují: čtvrtfinále v Aucklandu, minulý týden semifinále v Memphisu a dnes postoupil do finále v Delray Beach.

Young podruhé během dvou týdnů zdolal Australana Bernarda Tomice. Dnes na Floridě si s o tři roky mladším Australanem poradil po setech 4-6 6-4 6-2. Přitom nebyl daleko od vyřazení, když za stavu 4-6, 4-4 a 15-40 čelil dvěma brejkbolům. Situaci však ustál, z následných deseti gamů ztratil už jen dva a zajistil si souboj o svůj první titul.

"Dostat se do finále je těžké. Není to něco, co se vám povede každý den. Jsem rád, že se mi v poslední době konečně začíná dařit. Jsem rád, že si tu zahraju ještě jeden zápas a tajně doufám, že bych tu mohlo získat svůj první titul," řekl Young.

Ve svém druhém finále se Young utká čtvrtým nasazeným Ivem Karlovičem. Prošedivělý Chorvat si v druhém semifinále poradil 6-3 6-4 s Francouzem Adrianem Mannarinem a v Delray Beach si po pěti letech zahraje ve finále.

"Vždycky tu hraju rád, protože tady bydlím. Takže finále je pro mě o to příjemnější," řekl pětatřicetiletý Karlovič, kterého čeká celkově 13. finále na okruhu ATP. Dosud vybojoval pět titulů, loni prohrál všechny čtyř finálové zápasy.

ATP 250 DELRAY BEACH
USA / Florida, tv. povrch, 549.230 dolarů
sobotní výsledky (21. 02. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Karlovič (4-Chorv.) - Mannarino (5-Fr.) 6-3 6-4
Young (USA) - Tomic (Austr.) 4-6 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
panzer.dragon
gratuluju Ivovi, parádní výkon, titul v 35letech :-), na konci roku by se moh protlouct až na turnaj mistrů
Reagovat
panzer.dragon
je nějakej nasratej :-) tam hází raketou, Dr Ivo ho tam prohání s dost ledovym klidem..
Reagovat
smazaný uživatel
7 stupňů východně: Eutelsat 7B
Feed - frekvence 11162 MHz, symbolrate 7500, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
Fandina
A teď i SuperTennis
Reagovat
Fandina
Ale teď už na SuperTennise live finále Rio
Reagovat
kada.tom
Bryani moc pěkně, dalí titul do sbírky :-)
Reagovat
panzer.dragon
Tohle musí Ivo dát, držim mu palce frajerovi, rozdíl mezi nima je přes 10let :-), s Tomicem by to bylo 13, s Kokkinakisem parádních 17!let
Reagovat
panzer.dragon
Kokkinakise porazil Ivo v osifinále, takovej zápas dvou generací
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist