Zahlavová-Strýcová je ve čtvrtfinále, Šafářovou vyřadilo zranění

14. 7. 2010, 18:04
Aktuality 3
Barbora Zahlavová-Strýcová je jedinou českou tenistkou, která dnes potěšila domácí fanoušky na pražské Štvanici. Turnajová osmička postoupila už do čtvrtfinále po svém vydřeném vítězství nad Ruskou Pěrvakovovou. S ECM Prague Open se kvůli zranění naopak rozloučila největší favoritka Lucie Šafářová a po dvousetové prohře i Eva Hrdinová.
Barbora Zahlavová-Strýcová (© pragueopen.cz)

Barbora Zahlavová-Strýcová, bývalá dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open, porazila v druhém kole Rusku Ksenii Pěrvakovou, hráčku z kvalifikace, za více než dvě a půl hodiny 2-6 6-4 a 6-2. Potvrdila tak svou rostoucí formu; čtvrtfinále na turnaji WTA si zahrála i minulý týden ve švédském Bastadu, kde v boji o semifinále prohrála s Šafářovou.

Čtyřiadvacetiletá Zahlavová-Strýcová musela duel s Pěrvakovou otáčet. Zpočátku se Češka často rozčilovala, a když první sadu ztratila, praštila raketou o vlastní lavičku. "Ona je trošičku stroj a já byla roztěkaná a nevěděla co hrát," komentovala plzeňská hráčka první set. Po něm si zavolala na radu trenéra a manžela Jakuba Zahlavu a uklidnila sebe i hru. "Začala jsem být trpělivá, dostala se do hry a čekala na její chyby," komentovala Strýcová obrat.

Vyhrávala dlouhé výměny a ve vedru, ve kterém na centrukurtu teplota vyšplhala přes čtyřicet stupňů, slavila postup. "Počasí bylo ostré, není to příjemné, ale co se dá dělat. Horko mi ale nepomohlo, spíš jsem v třetím setu hrála dobře," řekla Zahlavová-Strýcová.

Šafářová má natržený úpon stehenního svalu
Soupeřkou Zahlavové-Strýcové bude Švédka Johanna Larssonová. Ta vydělala na zranění Lucie Šafářové a postoupila bez boje. Česká i turnajová jednička Šafářová v úterý porazila Lotyšku Anastasiji Sevastovovou, dnes ale podstoupila vyšetření u fyzioterapeuta Pavla Koláře, které odhalilo natržený úpon zadního levého stehenního svalu.

"Takový je život. Jsem z toho smutný," řekl ředitel turnaje Vladislav Šavrda. "Lucka (Šafářová) byla ozdobou, formu evidentně má, nicméně, to se stává. Je to trochu smůla, ale pavouk byl celkově kvalitní, takže ve hře zůstalo hodně dobrých hráček a diváci se můžou dočkat kvalitních zápasů a atraktivního finále," doufal.

Turnaj během tří dnů přišel o pět z šesti nejvýše nasazených hráček. Jedničku Šafářovou i dvojku Alexandru Dulgheruovou z Rumunska vyřadilo zranění. Trojka Timea Bacsinszká ze Švýcarska prohrála v 1. kole, čtyřku Kláru Zakopalovou nepustila do hry horečka a kvůli angíně se odhlásila i turnajová šestka Gisela Dulková z Argentiny.

Před Zahlavovou-Strýcovou nestačila Eva Hrdinová na Annu Tatišviliovou z Gruzie, které podlehla 4-6 a 3-6. Hrdinová, která je až 303. hráčkou světa, mohla postoupit poprvé v kariéře do čtvrtfinále turnaje okruhu WTA. Poprvé o semifinále si ale naopak zahraje Tatišviliová, aktuálně 156. v pořadí dvouhry WTA.

Ve čtvrtek budou z českých hráček ještě bojovat o čtvrtfinále další dvě domácí hráčky. Lucie Hradecká se střetne s Rumunkou Monikou Niculescuovou a Ivetu Benešovou čeká sedmá nasazená Agnes Szavayová, vítězka dvouhry na turnaji v Budapešti z minulého týdne.

Výsledky - ECM Prague Open v Praze (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Larssonová (Švéd.) - Šafářová (1-ČR) bez boje, Zahlavová-Strýcová (8-ČR) - Pěrvaková (Rus.) 2:6, 6:4, 6:2, Tatišviliová (Gruz.) - Hrdinová (ČR) 6:4, 6:3, Hercogová (Slovin.) - Dulgheruová (2-Rum.) bez boje.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výborně Báro :) Hraje teďka fakt výborně, myslím že má šanci turnaj i vyhrát :) Už se těším na pátek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje vyborne ? To ze si hracka udrzi servis poprve az ve druhem setu me neprijde vyborne. Mela dnes stesti ze Pervak postupem casu zacala vice a vice chybovat a uz tolik netrefovala ty sve strilene udery. V 1. setu jsem neveril vlastnim ocim co vsechno dokaze trefit. Nastesti ji to nevydrzelo cely zapas a Bara velmi dobrou vraceckou otocila , kdyz Pervak uz kupila ve 3. setu chybu za chybou.
Reagovat
Gulbis
Měla zprdele kliku, ve 2. setu Pervak dotáhla z 2:5 na 4:5 a 40:0, a poté 3 šťastné balony pro Strejdovou včetně prvního esa při posledním bp
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist