Záhlavová-Strýcová: Pomáhají mi zkušenosti

19. 1. 2011, 16:57
Aktuality 3
Australian Open patřilo k oblíbeným destinacím Barbory Záhlavové-Strýcové už v juniorské kategorii a postupně by na první grandslamový turnaj mohla podobně začít nahlížet i mezi dospělými. Dvojnásobná juniorská šampionka z Melbourne dnes vyřadila domácí Jelenu Dokičovou a poprvé tu postoupila do třetího kola.
Barbora Zahlavová-Strýcová

Záhlavová-Strýcová po utkání s Dokičovou řekla, že v posledních měsících začíná prodávat nabité zkušenosti za uplynulých sedmi let v ženském tenisu. "Dostávám do svého tenisu víc zkušeností. Nechci říkat pořád, ale situace na kurtu řeším jinak, než bych je řešila předloni. Zkušenosti mi moc pomáhají," řekla Radiožurnálu.

V utkání s Dokičovou, kterou hnal za výhrou vyprodaný centrkurt Roda Lavera v Melbourne Parku, dobře plnila taktický plán. Výborně běhala a hlavně se snažila rozhýbat soupeřku. "Ona hraje skvěle z ruky, ale když musí udělat tři čtyři kroky, tak je to horší. To byla moje taktika, a když se to povedlo, tak dělala chyby," řekla Záhlavová-Strýcová, která nad australskou tenistkou vyhrála 7:6 a 6:1.

V duelu s Australankou se zpočátku potýkala s nervozitou. Na začátku zápasu si hráčky několikrát vyměnily servis. "Byla jsem neklidná z tak velkého kurtu, protože na něm nejsem zvyklá hrát," řekla Záhlavová-Strýcová. Výhru si pak náležitě užila. "Byl to parádní zážitek. Už před ním jsem manželovi Kubovi říkala, že už bych si přála vyhrát nějaký důležitý zápas na centrálním dvorci. A to se povedlo," řekla serveru iDnes.cz.

Záhlavová-Strýcová byla velkým talentem. V roce 2002 se stala juniorskou mistryní světa a v letech 2002 a 2003 vyhrála pod dívčím jménem Strýcová juniorku Australian Open. Mezi ženami dosud postoupila v Melbourne nejdále do druhého kola.

V minulé sezoně se hráčka z Plzně výrazněji prosadila. Vítězka jedenácti vavřínů ze čtyřhry si zahrála poprvé finále dvouhry na okruhu WTA, na Štvanici ale na výhru nedosáhla. V žebříčku pak poskočila na 39. místo a aktuálně je na 67. pozici.

V boji o premiérové grandslamové osmifinále se utká poprvé v kariéře s turnajovou devítkou Na Li. Číňanka minulý týden vyhrála v Sydney a ve finále porazila Kim Clijstersovou. "Určitě je ve formě a nebude to nic jednoduchého. Já se ale cítím herně v pohodě a půjdu do toho s optimismem," řekla Záhlavová-Strýcová, která je na grandslamu v 3. kole teprve potřetí. Předtím to dvakrát dokázala ve Wimbledonu.

pva, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mám Báru vcelku ráda, jako sportovec chápu i to nadávání, ale myslím, že by Barče moc slušelo, protože je i hezká, kdyby se spíš usmívala a chovala se trochu lépe. Nedá se na to moc dívat, na to její chování a myslím, že je to dost nesympatické. Držím Barče palce, myslím, že ji pak bude mít rádo mnohem více lidí. A ať neříká, že jí na tom nezáleží, protože fanoušci jsou to nejdůležitější pro sportovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Na ten zápas s Na Li jsem moc zvědavý a doufám, že bude na rozdíl od zápasu Kvitové s Chakvetadze (kt. odsunuli až na kurt č. 18!!!, tj. mezi vůbec nejméně atraktivní zápasy) na nějakém kurtu, z něhož bude stream.

V zásadě přicházejí v úvahu dvě možnosti: bu´d ji Na Li vymlátí z urtu, anebo ji Barbora úspěšným vracením jejích úderů zdeptá natolik, že se vystřílí: :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, taky si myslím, že si Petra zaslouží hrát na lepších kurtech. Semifinalistka Wimbledonu a jako nováček roku 2010 WTA, by si to určitě zasloužila. Ale s tím jsou pořád velké boje, už hodně tenistech se ptalo, kdo to rozhoduje a jak, hlavně na Grand Slamech, ale určitě né podle žebříčku a zásluh, aspoň u holek. Chlapy to mají, myslím, lepší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist