Záhlavová-Strýcová v Tokiu postupuje, dalším Češkám se nedařilo

25. 9. 2011, 07:29
Aktuality 7
WTA TOKIO - Barbora Záhlavová-Strýcová zahájila prestižní turnaj v Tokiu vítězstvím a čeká ji Srbka Jankovičová. Dalším Češkám se už tolik nedařilo, prohrála Petra Cetkovská i sestry Plíškovy.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová před týdnem slavila v Québeku premiérový titul na okruhu WTA a dnes úspěšně vstoupila i do turnaje s dotací 2 miliony dolarů v japonském Tokiu. V duelu s Lotyškou Anastasií Sevastovovou vedla 7-6 a 4-1, když soupeřka po hodině a 43 minutách boje vzdala.

Ve druhém kole se pětadvacetiletá rodačka z Plzně utká poprvé s bývalou světovou jedničkou a předloňskou finalistkou soutěže Jelenou Jankovičovou ze Srbska.

Petra Cetkovská si koncem srpna v New Havenu zahrála poprvé ve finále turnaje WTA, jenže po náročném týdnu, během něhož včetně kvalifikace odehrála osm zápasů, ji na následném US Open zradilo zdraví. Po postupu do 2. kola kvůli problémům se stehenním svalem z posledního grandslamu sezony odstoupila.

Na kurty se vrátila až nyní v Tokiu, se soutěží se však rozloučila hned v úvodu. Šestadvacetiletá Češka podlehla dvakrát 4-6 o osm let starší Thajce Tamarine Tanasugarnové.

Kvalifikací na turnaj WTA poprvé prošla devatenáctiletá Karolína Plíšková a dobře začala i souboj o svou první výhru v hlavní soutěži mimo domácí půdu. Nad favorizovanou Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou - 38. hráčkou světa - vyhrála první set 6-1, ve druhém ale neproměnila dva brejkboly a soupeřka vyrovnala. Ve třetím talentovaná Češka prohrávala už 2-5, sice dokázala snížit ještě na 4-5 a odvrátit mečbol, do 2. kola se ale nedostala.

Blízko cenné výhře byla v Tokiu také Kristýna Plíšková, slibně rozehraný zápas s šestnáctou nasazenou Šahar Peerovou z Izraele však ztratila. Devatenáctiletá Češka prohrála 6-4 5-7 1-6, přestože v druhé sadě vedla už 4-1.

Zítra do soutěže zasáhnou také Iveta Benešová a Klára Zakopalová. Volný los má v prvním kole Petra Kvitová. "Zatím tady svítí sluníčko a vše jde podle představ, tak doufám, že to takhle vydrží. Po dlouhé zápasové pauze se už zase těším na zápas, tak doufám, že to bude lepší než na US Open," napsala Kvitová na svém facebookovém profilu.

- WTA PREMIER 5 TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 2.050.000 dolarů)
nedělní výsledky (25. 09. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Sevastovová (Lot.) 7:6 (7:2), 4:1 skreč, Peerová (16-Izr.) - Kristýna Plíšková (ČR) 4:6, 7:5, 6:1, Tanasugarnová (Thaj.) - Cetkovská (ČR) 6:4, 6:4, Beguová (Rum.) - Karolína Plíšková (ČR) 1:6, 6:3, 6:4, A. Radwaňská (9-Pol.) - Doiová (Jap.) 6:1, 6:1, Pavljučenkovová (11-Rus.) - Rusová (Niz.) 6:4, 6:3, Kerberová (Něm.) - Jovanovská (Srb.) 6:1, 6:0, Robsonová (Brit.) - Dulgheruová (Rum.) 6:2, 6:2, Moritaová (Jap.) - Falconiová (USA) 7:5, 6:1, Arnová (Maď.) - Arvidssonová (Švéd.) 7:5, 6:3, Kanepiová (Est.) - Pennettaová (15-It.) 3:6, 6:4, 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vypadni už Strejcová, nenávidím tě !
Reagovat
kohlik
kret..e , radši nic nekomentuj
Reagovat
smazaný uživatel
Pan.Mourek, pujč si z JZD fekální vůz a ukliď po sobě to, co si tady vyprodukoval..
Reagovat
smazaný uživatel
Holky Pliskovy zdanlive hodne podobna utkani, ale v zaveru dosti odlisna. Neni to jednoduche proniknout nezi dospele hracky, Urcite si poplakaly v satne. Proste musi hrat a hrat velke turnaje,aby si zvykly na ten tlak a nebat se vitezstvi nad vyrazne papirove lepsimi hrackami.Obe hraji urite agresivni tenis stylem vabank. Asi hraly proti svym souperkam poprve, ty je neznaly, musely si na jejich hru zvyknout. Myslim, ze byly asi lepsi na returnu, podani mozna chvilemi zklamalo. Usuzuji jen dle ukazovanych fiftynu, zapas jsem nevidela,asi ani nebyly nikde vysilany.Prvni Karolina raketove za 15minut prvni set. Pak se drzela do stavu 3ku4 a sla podavat, kriticky moment nezvladla a druhy set prohrala.Ve tretim se drzela do stavu 2;2, pak prohrala sve podani a rychle prohravala 5:2, myslela jsem, ze je hotovo, ale jeste zabojovala a dotahla na 4:5 a pri podani Begu na 3o:4o,ale vice to neslo. O to vice to mrzi,ale na zaver zabojovala. Kristyna, ktera mela jeste vysse postavenou Sarah 26. misto sama 210 vedla v prvnim 4:2, pak bylo srovnano na 4:4,ale zase vzala Sarah podani a set dotahla do vitezneho konce. V druhem mela podobny raketovy nastup jako sestra v prvnim. Vedla postupne 4:1 po velkem boji prohrala podani, ale hned si ho vzala zpet, vedla 5:2 a sla podavat, ale zde poprve selhala a celkem rychle prohrala 6gemu, dostala vlastne kanara. Jeste za stavu 5:4 pri svem podani prohravala o:4o, dotahla na 1 mecbol,ale nakonec podani prohrala a pak cely druhy set.Ve tretim setu ustala prvni podani, o druhe opet velky boj, opet neuspesne a pak vlastne utkani skoncilo, rychle konec 1:6. Takze bojovnice jsou,ale musi vydrzet s nasazem ze zacatku az do konce . Ale verim jim, ze to prijde.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím,že ty holky nebudou až tak dobré.Něco málo zápasů jsem viděl a připadá mě,že hrají moc žensky,neagresivně.Samozřejmě bych jim úspěchy přál,ale tímto pojetím hry budou mít hodně těžké se dostat do stovky.Naopak Barča stále jede na vítězné vlně,hlavně aby to vydrželo dále.Na Jankovičovou určitě má.
Reagovat
smazaný uživatel
Petru jsem zaregistrovala na livesportu az za stavu 2ku 5 v druhem setu, ale pak tradicne zabojovala, odvracela nekolik matballu,ale vic uz nezvladla.Asi mela problemy s podanim. No co se da delat, udelala radost tenisove duchodkyni.
Reagovat
kohlik
nechápu skrat kristíny: vedení 6:4, 4:0 a nakonec to projede
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist