Zakleté Brisbane? Muguruzaová třetím rokem po sobě skrečovala

2. 1. 2018, 06:17
Aktuality 0
WTA BRISBANE - Garbiñe Muguruzaová nedohrála svůj úvodní zápas letošní sezony do konce. Nasazená jednička podniku WTA Premier v Brisbane vzdala v průběhu rozhodující sady kvůli křečím Aleksandře Kruničové ze Srbska a neobhájí loňské semifinále. Navíc už třetím rokem po sobě zakončila turnaj konající se v australské metropoli skrečí.
Garbiñe Muguruzaová

Pro Garbiñe Muguruzaovou je podnik WTA v Brisbane zřejmě zakletý. Dvojnásobná grandslamová šampionka si měla původně odbýt svou premiéru v australské metropoli již v roce 2015, ovšem kvůli zranění kotníku se do hry nakonec nedostala a z turnaje s předstihem odstoupila.

Poprvé se tak zúčastnila až o rok později, tehdy však po prohrané první sadě skrečovala úvodní duel s Američankou Lepchenkovou. Nejlepšího výsledku se ve třetím největším městě Austrálie dočkala loni. Španělka došla až do semifinále, v němž ale uhrála jen pět gamů a vzdala Francouzce Cornetové.

Ani po dnešním vystoupení v areálu Queensland Tennis Centre nebude mít Muguruzaová na akci v Brisbane dobré vzpomínky. Svůj úvodní zápas letošní sezony totiž nedohrála do konce. Nasazená jednička za stavu 7-5 6-7(3) 2-1 ve svůj prospěch vzdala kvůli křečím Aleksandře Kruničové ze Srbska. Španělka si přitom utkání zbytečně zkomplikovala, když ve druhém setu vedla už 5-2.

"Vzpomínám si, že křeče jsem měla naposledy v Melbourne. Asi je to tím horkem," řekla novinářům krátce poté, co se v slzách skácela k zemi a kurt opustila s pomocí zdravotníků. Turnaj měla světová dvojka v plánu jako jedinou přípravu před Australian Open, které začne 15. ledna.

Soupeřkou Kruničové ve čtvrtfinále bude zatím naprosto suverénní Anastasija Sevastovová. Nasazená sedmička při své premiéře v Brisbane v prvním kole nedala šanci domácí Stosurové a dnes smetla 6-2 6-1 Soranu Cirsteaovou.

Mezi nejlepší osmičku postoupila i loňská finalistka Alizé Cornetová. Francouzka ve druhém kole přehrála 6-1 7-5 Mirjanu Lučičovou-Baroniovou z Chorvatska.

Druhý zápas sezony a druhý úspěšný obrat předvedla Johanna Kontaová. Pátá nasazená Britka po souboji s Američankou Keysovou musela otáčet i utkání s Chorvatkou Ajlou Tomljanovičovou, kterou zdolala 4-6 6-1 6-4.

"Zatím mi chvíli trvá, než se na začátku zápasů dostanu do tempa. Ale to je asi takhle na začátku sezony normální. Příště musím přijít na kurt více soustředěná," řekla světová devítka Kontaová, jž ve čtvrtfinále narazí na Ukrajinku Svitolinovou, nebo Chorvatku Konjuhovou.

Do turnaje zítra vstoupí obhájkyně titulu Karolína Plíšková. Česká jednička bude v souboji o postup do čtvrtfinále čelit talentované Američance CiCi Bellisové.

• WTA PREMIER BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 894.700 dolarů
úterní výsledky (2. 1. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kruničová (Srb.) - Muguruzaová (1-Šp.) 5-7 7-6(3) 1-2 / skreč M.
Kontaová (5-Brit.) - Tomljanovičová (Chorv.) 4-6 6-1 6-4
Sevastovová (7-Lot.) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-1
Cornetová (Fr.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6-1 7-5
• Čtyřhra - 1 .kolo •
Sestini Hlaváčková/Latisha Chan (1-ČR/Tchaj-wan) - Krajiceková/Kudrjavcevová (Niz./Rus.) 6-3 6-0
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist