Zakopalová nezlomila prokletí US Open, Benešová jde dál

25. 8. 2008, 21:07
Aktuality 5
Ani na šestý pokus neprošla Klára Zakopalová přes první kolo US Open. Česká tenistka dnes na newyorském grandslamu vypadla stejně jako při všech pěti předchozích účastech hned v úvodu turnaje. Se čtrnáctou nasazenou Victorií Azarenkovou prohrála hladce 2-6 a 1-6. Lépe se dařilo Ivetě Benešové, která smetla Italku Knappovou a je ve druhém kole.
Klára Zakopalová

Devatenáctiletá Viktoria Azarenková se v této sezoně vyšvihla ve světovém žebříčku na čtrnácté místo a Kláru Zakopalovou porazila v semifinále turnaje v Praze. Šestadvacetiletá Češka si proto postěžovala na smůlu při losu. "Určitě to byl nepříjemný los, byla to hodně vysoko nasazená hráčka. Asi jsem na to doplatila, hrála opravdu dobře," řekla v rozhovoru pro Český rozhlas.

Šanci Zakopalová viděla jen v tom, kdyby se mladé Bělorusce nevydařil vstup do zápasu. "Kdyby jí něco nevyšlo, tak by si nevěřila. Ale na kdyby se nehraje, prostě jsem dostala kotel," poznamenala.

Po dalším neúspěchu na US Open působila smířeným dojmem. "Už jsem z toho nějaká otupělá. Doufám, že to nepotrvá věčně a zlomí se to," dodala Zakopalová.

Iveta Benešová se stala první Češkou, která v New Yorku postoupila do druhého kola. Do závěrečného grandslamu sezony vstoupila v dobré formě, když porazila hladce 6-0 a 6-3 Karin Knappovou.

Styl italské soupeřky jí seděl. "Výborně servíruje, ale byla těžší na pohyb, což mi vyhovovalo," pochvalovala si Benešová.

V dalším utkání narazí na dnešní přemožitelku Kláry Zakopalové Azarenkovou. S tenistkou s rychlými údery a tvrdým servisem se ještě neutkala. "Všechno je hratelné. Zkusím hrát svoji hru, budu ji muset tlačit víc já a zkusit ji rozběhat," řekla česká fedcupová reprezentantka.

Na US Open vyrovnala své maximum, kterým byl postup do druhého kola z roku 2004. V posledních třech letech v New Yorku vždy neuspěla hned v úvodním zápase, ale dnes jí to ruce nesvazovalo. "Určitě nemyslím na to, co jsem tady uhrála dřív. Jsem ráda, že jsem zvládla to první kolo," komentovala nevydařenou sérii.

Dementěvová: Pořád myslím na olympiádu
Dobře zvládla vstup do turnaje novopečená olympijská šampionka Jelena Dementěvová. Ruska dnes v zápase prvního kola porazila Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu.

Výhra ale pro ni vůbec nebyla jednoduchá. V prvním setu musela odvracet dva setboly, aby nakonec zvítězila 6-4 7-5.

Jak Dementěvová přiznala, osm dní starý olympijský úspěch se na ní podepsal, dělalo jí totiž problémy se soustředit. "Včera jsem zkoušela spát, ale nemohla jsem, protože jsem sledovala závěrečný ceremoniál olympiády. Myslí jsem pořád tam. Zkouším se soustředit, co to jde, ale první kolo není nikdy jednoduché," řekl po utkání Ruska.

Přestože na poslední grandslam sezony nedorazila úplně čerstvá, olympijské zlato by Dementěvová neměnila za nic na světě. "Nevím, jestli je nejlepší být takhle unavená, ale spokojená a pozitivně naladěná, nebo nehrát na olympijských hrách a být čerstvá. Nevím, co je lepší. Je to prostě jen další výzva, uvidíme, jak se s tím poperu."

Výsledky - US Open - ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Azarenková (14-Běl.) - Zakopalová (ČR) 6:2, 6:1, Benešová (ČR) - Knappová (It.) 6:0, 6:3.Dementěvová (5-Rus.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:4, 7:5, Schnyderová (15-Švýc.) - Pivovarovová (Rus.) 6:3, 3:6, 6:3, Meusburgerová (Rak.) - Domínguezová-Linová (Šp.) 6:1, 6:2, Rézaiová (Fr.) - Muhammadová (USA) 6:2, 6:4, Parmentierová (Fr.) - Erakovicová (N. Zél.) 6:3, 7:6 (7:2), Pavljučenkovová (Rus.) - Kingová (USA) 6:2, 4:6, 6:2, Bartoliová (12-Fr.) - Voskobojevová (Rus.) 6:2, 6:3, Davenportová (23-USA) - Wozniaková (Kan.) 6:4, 6:2, Schiavoneová (25-It.) - Llagosteraová-Vivesová (Šp.) 7:5, 7:5, Bammerová (29-Rak.) - Nakamuraová (Jap.) 6:4, 6:2, Byčkovová (Rus.) - Rodionovová (Austr.) 6:1, 6:3.

Komentáře

5
Přidat komentář
skott
nemuzu si odpustit komentar.Byla opravdu jeji souperka zena?Vsichni se trefuji do Sereny, ale tohle byla fakt sila...Mimochodem pane Nadale vy nevite co je to prechod na sit, koukam na to chvili a je to nuda k ukousani.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D:Ddobry.......
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to když se ti nelíbí zápas Nadal vs. Phau tak to už vážně neví co bys chtěl vidět.Mimochodem Phau hraje NAPROSTO PARÁDNĚ!
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalifikant jde do předem ztraceného souboje proti panu tenistovi, ale bojuje a hraje nadoraz. A co naši?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hezkej zapas........!phau hraje fakt dobre!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist