Zakopalová obhájkyni titulu Dementěvovou nezaskočila

19. 8. 2010, 06:42
Aktuality 6
WTA MONTREAL - Klára Zakopalová vypadla na Rogers Cupu s obhájkyní loňského titulu Jelenou Dementěvovou z Ruska. Čtvrtá nasazená hráčka v Montrealu porazila předposlední Češku na turnaji po setech 6-2 6-4.
Klára Zakopalová

Osmadvacetiletá Klára Zakopalová, jež před dvěma týdny hrála finále turnaje v Kodani, začala být pro favorizovanou soupeřku nebezpečnou až ve druhém setu. V něm dokázala od stavu 0-2 získat tři gamy za sebou a podávala, dovolila však své ruské vrstevnici vrátit se do zápasu. Dementěvová pak v desáté hře za stavu 5-4 prolomila popáté servis Zakopalové a po hodině a čtvrt slavila vítězství.

Plzeňská rodačka tak nenaváže na své poslední vystouepní v Kodani, kde prohrála až ve finále s Wozniackou.

Jedinou Češkou ve třetím kole v Montrealu je Iveta Benešová, jež překvapivě vyřadila turnajovou jedničku Jelenu Jankovičovou ze Srbska.

Další soupeřkou sedmadvacetileté Češky bude sedmnáctá nasazená Marion Bartoliová. Francouzská tenistka prošla přes druhé kolo bez boje poté, co k zápasu kvůli zranění stehenního svalu nenastoupila její devětatřicetiletá soupeřka Kimiko Dateová-Krummová z Japonska.

Poprvé od osmifinále Australian Open, kde nedohrála kvůli bolestem zad, které ji provázejí až dosud, vyhrála Ruska Dinara Safinová dva zápasy v řadě. V Montrealu po Petkovicové zdolala 7-5 4-6 6-4 i krajanku Naďu Petrovovou, když odvrátila 19 z 23 brejkbolů. Ve vzájemných soubojích vyhrála teprve druhý ze sedmi duelů.

Světová dvojka Caroline Wozniacká zahájila soutěž výhrou 7-5 7-5 nad Patty Schnyderovou. Švýcarka v Kanadě nepršošla kvalifikací, do hlavní soutěže se dostala jako lucky loser.

Větší problémy měla čerstvá vítězka ze Cincinnatzi Kim Clijstersová. S americkou kvalifikantkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou hned čtyřikrát neudržela své podání a postoupila až po vydřené výhře 4-6 6-4 6-3. O čtvrtfinále si zahraje s Kanepiovou.

- WTA PREMIER 5 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
středeční výsledky (18. 08. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Dementěvová (4-Rus.) - Zakopalová (ČR) 6-2 6-4
Wozniacká (2-Dán.) - Schnyderová (Švýc.) 7-5 7-5
Schiavoneová (6-It.) - Makarovová (Rus.) 6-4 6-7(5) 6-2
A. Radwaňská (7-Pol.) - Kingová (USA) 6-0 6-3
Azarenková (10-Běl.) - Kirilenková (Rus.) 6-4 6-1
Bartoliová (17-Fr.) - Dateová-Krummová (Jap.) bez boje
Pennettaová (15-It.) - Klejbanovová (Rus.) 6-3 6-3
Safinová (Rus.) - Petrovová (18-Rus.) 7-5 4-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Toto sem síce nepatrí, ale myslím si, že to stojí za prečítanie:
http://www.pluska.sk/sport/tenis/zeny/o-ivanovicovu-nie-je-zaujem-povab-jej-nestaci.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na toto sa dívat... utrpení svatého Jeremiáše :D
Reagovat
majkl005
kdyby na tom kurtu nebyla vůbec síť a nebo kdyby měla aspoň o 10cm míň tak by byla Klára světovou jedničkou, ale dokud je tam tak "vysoká" síť tak se do ní bude furt strefovat !!.....viděl jsem s ní už několikátej zápas po sobě a poznal jsem že ona vyhrává zápasy jen když soupeřka chybuje...jinak ona svou hrou moc zápasy vyhrávat nemůže...a druhej můj poznatek je ten že ona nezvládá začátky a konce matchů....to stejný včera...první set prohrála...a až ve druhým setu začala hrát dobře...až sem sám čučel....jenže potom asi vycítila že už je to konec tak za stavu 3:2 začala zase kazit a hotovo....je to strašná škoda, ale s takovou se nedostane už nikdy do Top30..:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Za ten poslední game zaslouží kartáč, hrála jak stroj jeden míček za druhým, i když se jí nedařilo.
Reagovat
weak
jediné, v čem máš pravdu je, že Klára se neustále stresuje a fňuká... ale tvůj poznatek :-), že čeká jen na chybu a vyhrává jen díky chybám soupeřek, ten je teda vedle jak ta jedle - je to přesně naopak, klára prohrává zápasy svými chybami - pokud se jí daří, tak je schopná ve své třídě spláchnout kohokoliv a tenisově držet krok s hráčkami jako je LI NA, HENIN apod... (s henin hrála od základní čáry v paříži vyrovnaný tenis a jen chyby v koncovkách setů ji připravily o lepší výsledek...)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s Weakem. Když píšeš, že jsi viděl několik její zápasů, tak jsi určitě nepřehlédl, že v Kodani vítězila především winnerama od základky! A že jí to tam létalo parádně! Bohužel styl její hry je přesně o tom - bud to tam bude padat nebo spousta unforced e.! Asi něco jako Rezai
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist