Zakopalová postoupila přes nemocnou Petrovovou do 11. finále

25. 9. 2010, 09:11
Aktuality 15
WTA SOUL - Klára Zakopalová si v Soulu zahraje v jedenáctém finále na okruhu WTA. Česká hráčka se v semifinále dostala přes nejvýše nasazenou Naďu Petrovovou, jež ještě během prvního setu kvůli nemoci vzdala. Poslední překážkou za třetím titulem bude pro pražskou rodačku další Ruska Alisa Klejbanovová.
Klára Zakopalová

Nejvýše nasazená Ruska Naďa Petrovová vzdala dnešní semifinálový duel s Klárou Zakopalovou po 43 minutách za stavu 4-5. Jako důvod uvedla nemoc. 

Podle oficiální stránky turnaje sužovaly Petrovovou bolesti břicha už v pátek. "Já jsem o tom ale nic nevěděla. Doufám, že bude brzo v pořádku," řekla po utkání Zakopalová,

Po pátečním vítězství nad Safinovou si stěžovala na slabší servis, dnes už byla se svým podáním spokojenější. "Bylo to o něco lepší. Ale zítra musím servis ještě hodně zlepšit, protože Klejbanovová je velmi dobrá tenistka a hraje velice rychle," prohlásila Zakopalová.

"Nebyla jsem tady nasazená a rozhodně jsem nečekala, že dojdu tak daleko. Teď jsem šťastná, že jsem ve finále a mám šanci vyhrát další turnaj," dodala česká tenistka. 

Osmadvacetiletá Zakopalová bude letos hrát na okruhu WTA ve finále podruhé, v srpnu v Kodani podlehla Dánce Caroline Wozniacké.

Nedělní soupeřkou vítězky dvou turnajů WTA a letošní osmifinalistky Wimbledonu bude další ruská tenistka Alisa Klejbanovová. Před Petrovovou přitom Zakopalová, 39. hráčka světového žebříčku, v jihokorejské metropoli nastoupila proti dvěma dalším Ruskám Věře Duševinové a bývalé světové jedničce Dinaře Safinové. 

Pátá nasazená Klejbanovová v semifinále porazila Maďarku Ágnes Szávayovou 6-3 6-2. Postup si však musela pořádně vydřít, když už v prvním gamu udržela své podání přes šest shod. Úvodní dějství nakonec trvalo 63 minut a Klejbanovová v něm odvrátil devět z deseti brejkbolů. 

Jednadvacetiletá Ruska, které ve světovém žebříčku patří 28. místo, dosud vyhrála jeden turnaj WTA, letos v únoru triumfovala v Kuala Lumpuru.

V zatím jediném vzájemném zápasu zvítězila předloni v Paříži ve dvou setech česká tenistka. Tehdy však Ruska ještě nebyla ani v top 100.

- WTA INTERNATIONAL SOUL (Korea, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (25. 09. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Zakopalová (ČR) - Petrovová (1-Rus.) 5-4 skreč P.
Klejbanovová (5-Rus.) - Szávayová (8-Maď.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dá se na to finále někde kouknout třeba i na netu?:) Díky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tu chvili, co probihal zapas to byl opet ofenzivni silovy tenis. Sice ztraty podani na obou stranach,ale i hodne libivych vinru. Krome toho, ze si Nada protahovala krk jsem na ni zadne zdravotni potize nevidela, ale co uz, hlavne, ze jde Klara dal. S Alisou maji podobny tenis silovy, zalozeny na podani, tak uvidime. Ve finale nejsou jako doma ani jedna z nich, tak bude zalezet na momentalnim rozpolozeni. Kazdopadne drzim pesti Klare, at ji to vyjde a nakopne k dalsim super zapasum.
Reagovat
skott
Zakopalova zadny silovy tenis nehraje!Jestli neco tak ma rychlou ruku, ale v zadnem pripade takovy nic s 50kg i posteli nehraje silove.A hodne bych polemizoval i s tim, ze ma hru zalozenou na podani.Prave servis byva obvykle to, co ji srazi v tesnych zapasech.
Podle me si ji evidentne s nekym pletes, pac jinak bys nenapsala ani ze neni jako doma ve finale, kdyz to bude uz jeji jedenacta finalova ucast!
Reagovat
smazaný uživatel
taky sem si říkal, že si ji s někým plete...
Reagovat
smazaný uživatel
neverim tomu, ze todle nekdo myslel vazne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pardon, necekala jsem takovou agresivni reakci. Myslela jsem letosni finale a ne za celou karieru a to je teprve druhe. Je pravda, ze vice sleduji muzske zapasy, ale pokud jsem ji parkrat videla, tak mi jeji vymeny pripadaly rychle a silove,proste to tak vidim, tak promin.
Reagovat
smazaný uživatel
Klára se určitě snaží hrát agresivně, ale servis má hodně slabý a pomoci si jím nedokáže, naopak někdy dokáže v důležitou chvíli udělat i dvojchybu. Nepochybně ale aktuálně atakuje životní formu a není daleko od TOP 30. Snad dnes zkusí Kleybanovou porazit, podle mě není bez šance. GL Kláro :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty analfabetko, v tenise se vůbec nevyznáš, už radši nepřispívej!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Třebaže s výše uvedeným příspěvkem JaroslavyA6 též nesouhlasím, určitě Klára nepatří mezi tenistky, které mají silový tenis, tak musím přiznat, že celkově její příspěvky na tomto portále patří k těm lepším, ne-li nejlepším. Narozdíl od některých jiných diskutérů se prakticky vždy vztahují k danému tématu a hlavně k tenisu, bez jakéhokoliv urážení, nadávek a dalšího "vybíjení" komplexů..
Takže za mě: jen příspívejte na tomto portále dál! A diskutující - blbci s potěšitelem nečekejte u druhých jen na chyby a raději se také trošku rozepište k tématu ;-)
Já osobně si od vás dvou nepamatuji na jediný inteligentní příspěvek, ale tak je to jen můj názor ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas se vším..
Reagovat
skott
Prijde mi, ze i za letosni sezonu jsou dve finale na hracku, ktera se pohybovala doted po celou sezonu v podobnych vodach jako Zakopalova pomerne dost.Popravde receno kolik takovych tensitek je?A jak jsem rikal, dohromady za celou karieru se uz vubec neda mluvit o tom, ze by nemela finalove zkusenosti.O tom jak s nim naklada, to je jina (viz. dnesni zapas)...
Myslim, ze ty reakce jsou umerne tomu jakou hloupost pises.Ja osobne rozhodne nebudu tupe souhlasit s necim, co je pro me nesmysl.Od toho jsou tady lide jako napr. profesionalni drzec palecku maart, kteri ti jiste budou slepe prikyvovat, protoze se jedna o ceskou tenistku.Takze mi laskave nepis neco jako ublizene ¨pardon¨ apod.Kdyz s necim nesouhlasim, tak to reknu tak, jak jsem presvedceny, ze se veci maji...

Jinak to co pise TonusV je ovsem pravda.Prispevky JaroslavyA6 obvykle hlavu a patu maji, stejne tak se vztahuji k tematu, jen to nezanmena, ze kdyz jsem s ni napriklad souhlasil nekde jinde u clanku, ze budu i tady.Jedina reakce mimo, byla maximalne ta od potesitele...
Reagovat
smazaný uživatel
Klára jede zbývá poslední krok moc bych ji to přál, protože kromě závěrečného turnaje s 8 nejlepšími tenistky se hraje turnaj kde nastoupí 16 vítězek turnajů WTA(mimo tu nejlepší 8)Klára by si tento turnaj za celou sezónu zasloužila.Mimo to si dovolím říct že na konci roku bude v první 30 a bude nejlépe postavenou českou hráčkou v žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Klára na mě působí opravdu dobře, je vidět že ji tenis konečně baví a že chce ještě na sklonku své kariéry něco dokázat. Bylo by hezký, kdyby sezónu zakončila v TOP 30 a má na to, protože neobhajuje skoro nic letos... Hodně štěstí ve finále :-)
Reagovat
skott
Lustim ten tvuj prispevek a nejak se v nem nemuzu vyznat.To co chces zrejme rict, se ma zcela jinak nez popisujes.Na konci sezony se pravidelne hraje Turnaj mistryn, kam se kvalifikuje nejlepsi osmicka tenistek podle ¨Race to the SEC¨.Letos napsoledy se bude konat v Doha, od pristiho roku v Istanbulu.
Co mas na mysli pravdepodobne ty, tzv. maly Turnaj mistryn na Bali, ktery se hral poprve lonsky rok, ma tentokrat uplna jina pravidla pro kvalifikaci:
Ucastnit se ho nebude znova nejlepsich 16 vitezek turnaju ¨International¨ systemem nejdrive ve skupinach, ale pouze nejlepsich 8 tradicnim KO systemem jako na vsech turnajich.A treba rict, ze to dokonce ani neni nejlepsich 8, ale ve skutecnosti 6 + dalsi 2 ¨wild cards¨ na pozvani.
Tudiz Zakopalova se tam nema sanci dostat, ani pokud zitra vyhraje.Konkurence ostatnich vitezek pred ni je tak naslapana, ze by muselo jedine nekolik holek vypadnout pro zraneni.International turnaje vyhraly letos i takove borky jako Sharapova, Henin, Li Na, Pavlyuchenkova a pres ty cesta nevede.Stejne tak muze Zakopalova zapomneout i na to, ze by ji nekdo pozval na divokou kartu, je to NIKDO:-)
Reagovat
skott
pardon, nejlepsich 12 vitezek ¨International¨ turnaju hralo lonsky rok na Bali...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist