Zakopalová s Cetkovskou postupují, Hlaváčková končí

12. 7. 2011, 20:57
Aktuality 1
WTA PALERMO - Klára Zakopalová v úvodním setu s Anastasiou Pivovarovou sice dostala kanára, pak ale Rusce dovolila uhrát jen dva gamy a zápas vyhrála 0-6, 6-1 a 6-1. Petra Cetkovská postoupila do druhého kola výhrou nad další Ruskou Bovinovou 6-1 a 7-5. Neuspěla naopak Andrea Hlaváčková. Nad její síly byla Rumunka Cirsteaová.
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská se doposud utkala s někdejší světovou čtrnáctkou Jelenou Bovinovou třikrát. Na antuce oba zápasy vyhrála, v roce 2009 pak poslední měření sil na betonu prohrála ve třech setech.

Turnajová osmička vstoupila do dnešního zápasu suverénně, když v úvodní sadě vzala ruské soupeřce třikrát servis a první set vyhrála 6-1. Ve druhé sadě úspěšnost prvního servisu české tenistky výrazně klesla a třikrát podání ztratila. Sama však využila čtyři z pěti brejkbolových příležitostí a druhou sadu tedy vyhrála 7-5.

Cetkovská tak po nadmíru úspěšném Wimbledonu přechod na antuku zvládla na výbornou. 26letá tenistka startuje v Palermu teprve podruhé, v roce 2002 v Itálii vypadla ještě v kvalifikaci. V osmifinále jí čeká uzbecká tenistka Akgul Amanmuradová.

Klára Zakopalová byla proti Anastasii Pivovarovové favoritkou. V úvodu utkání ale papírové předpoklady vzaly za své a semifinalistka z uplynulého turnaje v Budapešti prohrála první set 0-6.

V dalších dvou sadách se nasazená čtyřka zlepšila na returnu, v každém setu ztratila jedenkrát podání, přesto je ovládla shodně 6-1. O postup do čtvrtfinále si 36. tenistka světa zahraje proti Ani Mijačikové. Chorvatská kvalifikantka dnes porazila Řekyni Danilidouvou.

29letá rodačka z Prahy má na Palermo dobré vzpomínky. V roce 2005 zde prohrála až ve finále se Španělkou Medinaovou-Garriguesovou. Při své poslední účasti v Itálii v roce 2007 ale prohrála ve druhém kole.

Cetkovskou se Zakopalovou nenapodobila Andrea Hlaváčková. V prvním kole byla nad její síly Rumunka Sorana Cirsteaová. Ta vyhrála za sedmdesát minut po setech 6-3 a 6-2. Hlaváčková, vítězka deblu na French Open, vypadla v prvním kole i minulý týden. V Bastadu byla nad její síly Švédka Arvidssonová.

Do druhého kola dnes postoupila i Sara Erraniová. Třetí nasazená Italka porazila Rusku Kulikovovou po setech 6-1 a 6-3. O postup do čtvrtfinále vyzve světová pětatřicítka Francouzku Parmentierovou, která zdolala Američanku Craybasovou..

Výsledky 12. 7. 2011 - Palermo (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Zakopalová (4-ČR) - Pivovarovová (Rus.) 0:6, 6:1, 6:1,
Cetkovská (8-ČR) - Bovinová (Rus.) 6:1, 7:5,
Cirsteaová (Rum.) - Hlaváčková (ČR) 6:3, 6:2,
Vinciová (2-It.) - Karatančevová (Kaz.) 6:2, 7:5,
Erraniová (3-It.) - Kulikovová (Rus.) 6:1, 6:3,
Medinaová (5-Šp.) - Florisová (It.) 6:3, 6:3,
Hercogová (7-Slovin.) - Knappová (It.) 5:7, 6:4, 6:2,
Mijačikaová (Chorv.) - Daniiliduová (Řec.) 3:6, 6:3, 6:3,
Beguová (Rum.) - Camerinová (It.) 6:2, 7:5,
Johanssonová - Rezaiová (obě Fr.) 7:6 (7:5), 6:1,
Arruabarrenaová-Veciová (Šp.) - Dentoniová (It.) 6:3, 7:6 (7:5),
Parmentierová (Fr.) - Craybasová (USA) 6:4, 3:6, 6:4.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Najkrajsia ceska hracka ak nie celkovo :).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist