Zakopalová smetla Malekovou, Záhlavová končí

4. 8. 2010, 17:11
Aktuality 9
Klára Zakopalová poprvé od března postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. V Kodani dnes v boji o něj porazila Němku Tatjanu Malekovou za necelou hodinu hladce 6-0 6-3. Hůř se vedlo další Češce v Dánsku Sandře Záhlavové, která podlehla ve 2. kole Němce Angelique Kerberové.
Klára Zakopalová

Letošní wimbledonská osmifinalistka Klára Zakopalová sice s Němkou Tatjanou Malekovou prohrála všechny tři předchozí duely, na tvrdém povrchu v dánské metropoli však tentokrát nedala soupeřce šanci. Přestože měla osmadvacetiletá hráčka nízkou úspěšnost prvního podání, o šest let mladší Němce povolila jen tři gamy a za necelou hodinu postoupila mezi nejlepších osm hráček.

Do čtvrtfinále turnaje WTA postoupila Zakopalová teprve potřetí v této sezoně. Naposledy se jí to podařilo na začátku března v mexickém Monterrey. V cestě do semifinále, prvního na okruhu WTA od května 2008, jí bude stát buď Slovinka Katarina Srebotniková, nebo Rumunka Sorana Cirsteaová.

Další česko-německý souboj vyzněl lépe pro soupeřku Sandry Záhlavové. Ta sice v utkání s Angelique Kerberovou dokázala proměňovat v úvodním setu své brejkboly, sama si ale udržela podání jen jednou a sadu prohrála 4-6. Ani ve druhém setu se jí na servisu nevedlo lépe a s Kodaní se rozloučila porážkou 4-6 2-6.

O postup do čtvrtfinále bude ve čtvrtek bojovat ještě Iveta Benešová, která má ale nejtěžší možnou soupeřku. V cestě jí stojí turnajová jednička a třetí hráčka světa Caroline Wozniacká. "Na své mládí hodně dokázala. Tlak bude na Caroline, protože je domácí, ale hraje velmi chytře a nedá míč zdarma. Musím hrát agresivně," řekla Benešová webu WTA Tour.

 

Výsledky - Kodaň (tvrdý, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Lapuščenkovová (Rus.) - Pironkovová (4-Bulh.) 6:4, 6:1, Čakvetadzeová (Rus.) - Larssonová (Švéd.) 6:4, 7:6 (7:2).

Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (7-ČR) - Maleková (Něm.) 6:0, 6:3, Kerberová (8-Něm.) - Záhlavová (ČR) 6:4, 6:2, Li Na (2-Čína) - Baltachaová (Brit.) 6:3, 6:2, Görgesová (5-Něm.) - Barroisová (Něm.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Senogluová/Voráčová (3-Tur./ČR) - Laineová/Pavlovicová (Fin./Fr.) 6:1, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
skott
Jsem velice rad, ze Chaky zvladla zapas s Larsson ve dvou setech.Na prvni kolo to byl extremne tezky los, protoze Larsson ukazala, ze jeji sila se v hale jeste nasobi, rychly forehand ma mnohem nebezpecnejsi na takovem mejdle nez treba v Portorozi a i na vysledku to bylo znat, ktery byl tentokrat velice tesny.Spousta vycerpavajich dlouhych gemu i vymen, Anna mela mirne navrch, ale snadnejsi druhy set ji stalo vyuzivani brejkbolu.V jedne hre ji k tomu nestacilo ani 6 prilezitosti...nastesti tie-break zvladla mistrne a bez nervu, coz je dalsi dukaz rostouciho sebevedomi o kterem sama mluvila v rozhovoru po utkani.Jinak pro Larsson trosku pech, nenarazit zrovna na Annu, tak by mela velke sance dojit minimalne do semifinale.Pokud podrzi formu do podzimu, tak by mohla v Linzi nebo Lucemburku udelat solidni pruvan.
No, Chaky ted ceka dalsi indoor specialistka.A to bude podivana:-) Anna Lapushchenkova predvedla proti Pironkove zablesky stuttgartske formy a dokonale ji zapas otravila.Opet genialni vitezne mice, hra bez neutranich uderu a drtivy tlak z kazde pozice.Pokud ji pujde lip prvni servis, bude mit Chaky, co delat.
Reagovat
smazaný uživatel
Dinára je ale pro letošek vyřízená, to si přiznejme. Ani na dalších turnajích (včetně USO) nebude nasazená, takže nejpozději ve 2. kole má stopku. Prohrát s kvalifikantkou nebo veteránkou není žádný problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam obavy nejak moc gratulovat,aby to zase nebyla posledni kolo,Ale kazde vitezstvi je dobre.¨¨
¨
Reagovat
skott
Tatjana trefila v 1.kole jackpot:-) Presne tohle jsem si myslel, kdyz jsem vcera videl kousek jejiho utkani s Ejdesgaard, ze v tom dalsim schyta sama uplne stejny vyprask.Ejdesgaard hrala v hlavni soutezi ciste z pratelstvi s Wozniacki, jinak na singly absolutne nema vykonnost a to ani na mensim levelu nez je WTA a ta jedna hra byla vcera evidentni darek od Malek, usetrit ji naprosteho ponizeni pred domacimi divaky za rozhodnuteho stavu.Tim hur, ze sama Malek je na tom s formou v soucasnosti vic nez bidne.Jednoduse nejen otevreny stadion neni v Dansku a tak se musi hrat nesmyslne v jakesi hazenkarske hale uprostred outdoorove sezony, ale stejne tak chybi i dalsi tenistky, kterym by se rozdali karty do souteze (viz. kvalifikace).
Nesmyslny turnaj pro jednu hracku, ktery na nesmyslnosti nabere jeste vic pristi rok, az se presunune tesne pred Wimbledon, tak aby slecna Wozniacki stihla oba hrozne dulezite skandinavske podniky.Doufam, ze se aspon najde nekdo, kdo tu nadheru sunda jeste pred finale a tatinek Wozniacki bude moct osklibat cumak...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že to bude Benešová :D :D
Reagovat
kohlik
snad, bylo by to nejlepší
Reagovat
skott
mam stejne prani, Ivet v dalsim kole by byla nejlepsi:)
Reagovat
smazaný uživatel
I když si to moc přeju tak si myslím že ani doufat nepomůže :D
Reagovat
smazaný uživatel
Už je to tady, kritika móc trapného turnaje Wozniacki Open. Uvidíme, jak dlouho Dánům vydrží elán z domácího turnaje WTA, včera tleskali docela mohutně. Jako příprava na americký hard tohle mohla být pro některé evropské tenistky dobrá volba.
Někteří zaujatí fandové by si víc měli všímat postupné změny hry Karolíny. Čím starší, tím je její hra pestřejší a útočnější. Škoda toho zničeného kotníku na jaře, to ji pak dost poznamenalo. Držme palce, moc mladých talentovaných tenistek dnes není. Kamón Wozňáki!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist