Zakopalová v Budapešti vydřela postup

30. 4. 2012, 16:06
Aktuality 4
Klára Zakopalová v Budapešti úspěšně vykročila za obhajobou loňského semifinále. V duelu s Britkou Keothavongovou dnes sice ztratila set, po více než dvou a půl hodinách však zvítězila 7-6 3-6 a 6-2.
Klára Zakopalová

Pro Britku Anne Keothavongovou byl dnešní zápas se čtvrtou nasazenou Klárou Zakopalovou vůbec prvním letošním na turnajové antuce, od začátku ale byla české favoritce vyrovnanou soupeřkou. V prvních čtyřech hrách si obě tenistky neuhrály ani jednou své podání; to se povedlo až v pátém gamu Zakopalové, která však další servis ztratila a prohrávala už 3-5. V následující hře se ale české hráčce podařilo odvrátit setbol, vzápětí srovnala na 5-5 a po další výměně servisů pro sebe úvodní set získala v tie-breaku.

Další sada patřila Keothavongové, jež sice ztratila rychle získaný náskok, ovšem vzápětí to napravila a vedení 4-2 už nepustila. Rozhodnout se tak muselo ve třetím setu, který pro sebe Zakopalová získala za stavu 3-2. Tehdy už posedmé v zápase sebrala soupeřce podání, svůj servis si pak pohlídala a dalším brejkem zápas ukončila.

Zakopalová, která o postup bojovala dvě hodiny a 38 minut, může ve druhém kole narazit na Barboru Záhlavovou-Strýcovou, pokud její krajanka porazí Jasminu Tinjičovou z Bosny a Hercegoviny.

Zatímco turnajová čtyřka svou roli favoritky potvrdila, dvěma nasazeným hráčkám se nepodařilo přes první kolo přejít. Bulharka Cvetana Pironkovová potvrdila, že se jí na začátku antukové sezony nedaří. Duel s Gruzínkou Annou Tatišviliovou sice začala dobře a její soupeřka jen na poslední chvíli odvrátila 'kanára', ovšem od druhého setu už byla lepší aktivněji hrající 81. tenistka světa. Ta už po zbytek zápasu ztratila jen jednou své podání a zvítězila 1-6 6-3 a 6-1. Do druhého kola nepostoupila ani sedmá nasazená Shahar Peerová, která podlehla dobře hrající Kanaďance Alexandře Wozniakové 4-6 a 3-6.

Výsledky - Budapešť (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (4-ČR) - Keothavongová (Brit.) 7:6 (7:3), 3:6, 6:2, Tatišviliová (Gruz.) - Pironkovová (3-Bul.) 1:6, 6:3, 6:1, Martičová (6-Chorv.) - Borsanyiová (Maď.) 6:0, 7:5, Wozniaková (Kan.) - Peerová (7-Izr.) 6:4, 6:3, Lukacsová - Hablerová (obě Maď.) 6:2, 6:1, Vesninová (Rus.) - Lepčenková (USA) 5:0 skreč.

Čtyřhra - 1. kolo:
Birnerová/Krajiceková (ČR/Niz.) - Mladenovičová/Pěrvaková (Fr./Kaz.) 7:5, 1:6, 10:7.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
7 stupňů východně: Eutelsat W3A (Eutelsat 7A)
Feed - frekvence 12509 MHz, symbolrate 6111, polarizace H, parabola 80 cm
Reagovat
tommr
v Budapešti hrajou jen dvě naše hráčky a jako naschvál se musí potkat už ve druhým kole. Teda samozřejmě za předpokladu, že se Bára do toho druhýho kola vůbec dostane ...
Zajímavý je, že úplně stejně jsme na tom i v Estorilu, kde se naše dvě jediný zástupkyně (Cetkovská a Hradecká) taky potkají už ve druhým kole ...
Reagovat
smazaný uživatel
Problém je v tom, že Hradecká se ve své momentální "formě" do druhýho kola nikdy nedostane...:-))
Reagovat
tommr
bohužel to tak vypadá. Ten její sešup v žebříčku je až strašidelnej - loni touhle dobou to vypadalo, že by se mohla dostat do první dvacítky a po dnešku se už loučí s první stovkou ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist