Zakopalová v Soulu: 'Hattrick' proti Safinové a postup do semifinále

24. 9. 2010, 11:54
Aktuality 4
WTA SOUL - Klára Zakopalová potvrdila, že na bývalou světovou jedničku Dinaru Safinovou umí. Také v Soulu ji porazila ve dvou setech a po výhře 7-5 6-3 postoupila do semifinále. O druhé letošní finále se utká s nejvýše nasazenou Ruskou Petrovovou.
Klára Zakopalová

Světová devětatřicítka Klára Zakopalová postoupila na turnaji v Soulu do semifinále. V korejské metropoli ji nezastavila ani bývalá světová jednička Dinara Safinová z Ruska, kterou porazila 7-5 6-3.

Se Safinovou, která v turnaji startovala díky divoké kartě, se Zakopalová vypořádala za 86 minut. V obou setech šla česká hráčka do rychlého vedení, v prvním odskočila na 4-0 a v druhém na 5-1. "Především začátek zápasu mi vyšel výtečně. Pak jsem sice ztratila trochu koncentraci, ale zabojovala jsem, sadu získala a myslím, že to bylo pro vývoj utkání rozhodující," řekla Zakopalová. 

Bilanci ze vzájemných utkání se Safinovou vylepšila na 3:0 bez ztraceného setu. "Asi mám vždycky více štěstí. Myslím, že nic speciálního proti ní nehraju," řekla Zakopalová. Každé vítězství nad o čtyři roky mladší soupeřkou přitom vybojovala na jiném povrchu - před šesti lety v Antverpách uspěla na koberci, letos v Madridu na antuce a hattrick nyní zkompletovala na tvrdém povrchu.

Česká vítězka dvou turnajů WTA a osmifinalistka letošního Wimbledonu se v tomto roce na okruhu dostala dál jen v srpnu v Kodani, kde prohrála ve finále s Dánkou Caroline Wozniackou. V žebříčku by na podzim mohla zaútočit na své maximum (27. místo), neboť z loňska neobhajuje téměř žádné body.

V Korei se v boji o finále osmadvacetiletá Zakopalová pokusí v sobotu získat třetí ruský skalp ve třech dnech, její soupeřkou bude turnajová jednička Naďa Petrovová. Ve čtvrtek pražská rodačka vyřadila Věru Duševinovou.

- WTA INTERNATIONAL SOUL (Korea, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (24. 09. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Zakopalová (ČR) - Safinová (Rus.) 7-5 6-3
Petrovová (1-Rus.) - Flipkensová (Belg.) 6-2 6-1
Klejbanovová (5-Rus.) - Makarovová (Rus.) 6-1 6-2
Szávayová (8-Maď.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6-2 6-7(3) 6-3

Semifinálové dvojice: Zakopalová - Petrovová, Szávayová - Klejbanovová.

Čtyřhra - semifinále:
Grandinová/Uhlířová (4-JAR/ČR) - Dateová-Krummová/Moritaová (Jap.) 6-1 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jedna z mála tenistek, která mi nepřijde taková namyšlená.
Reagovat
smazaný uživatel
A které tenistky ti přijdou namyšlené?
Reagovat
smazaný uživatel
Nerad bych tady rozjel hádku, ale musí se trochu rozlišovat dva pojmy a to namyšlenost a sebevědomí...
Reagovat
smazaný uživatel
Kláře to přeju. Jen tak dál!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist