Zdraví drží, trénuje se podle plánu. Český tým je v Turecku dobře naladěn

13. 4. 2023, 10:30
Aktuality 5
České tenistky se v pátek a sobotu utkají s Ukrajinou o postup do finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové. Hlavní oporou týmu kapitána Petra Pály by měla být dvanáctá hráčka světa a vítězka letošního turnaje v Dubaji Barbora Krejčíková. Kvůli ruské invazi na Ukrajinu se kvalifikace uskuteční na neutrální půdě v tureckém Beleku. Hrát se bude v komorní atmosféře na antuce.
© Pavel Lebeda / sport-pics.cz

"Jsem moc rád, že jsme tu zatím odtrénovali, co jsme potřebovali. Vše běží, jak má. Nejsou ani žádné zdravotní problémy. Holky si po přechodu z betonu zvykají rychle na antuku a jsou v tom již daleko," řekl Pála v nahrávce pro média.

Vedle Krejčíkové jsou ve výběru také Karolína Muchová (52.), Markéta Vondroušová (82.) a reprezentační debutantky Linda Nosková (53.) a Sára Bejlek (155.). Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou se omluvily, Kateřina Siniaková vypadla z nominace kvůli zranění pravého zápěstí.

Ukrajinky by měla vést osmatřicátá hráčka světa Marta Kosťuková, v nominaci jsou i Dajana Jastremská (147.), Katarina Zavacká (261.) a osmá deblistka žebříčku Ljudmyla Kičenoková. Anhelina Kalininová, které patří v pořadí WTA 35. místo, v týmu chybí. S Ukrajinou se Češky utkají poprvé. "Těším se, snad je rozdrtíme. Všechny jsme dobře připravené. V Americe jsme měly dobrou formu a doufám, že to bude pokračovat," uvedla Vondroušová.

Češky se pokusí dostat do finálové fáze soutěže známé dříve jako Fed Cup potřetí za sebou. Vloni se probojovaly do semifinále, kde nestačily na pozdější vítězky Švýcarky. Los se uskuteční dnes, po dvou pátečních singlech bude program pokračovat v sobotu dalšími dvěma dvouhrami a případně rozhodující čtyřhrou. Všechny zápasy se hrají na dva vítězné sety.

"Změna z betonu na antuku je jiná a nesmí se nic podcenit. S přípravou jsem už začala a těším se, že vše teď odstartuji na Billie Jean King Cupu a mohu po delší době reprezentovat. Jsem zdravá a ráda, že si mě kapitán vybral. Chceme uhrát tři body, abychom se kvalifikovaly na závěrečný turnaj," řekla Krejčíková, jež vloni o finálovou část v Glasgow přišla kvůli zraněnému zápěstí.

V komorním prostředí v Beleku by se mělo na centrální kurt vejít alespoň sto fanoušků. Program začne oba dny v 10:00 SELČ.

České a československé reprezentantky ovládly soutěž jedenáctkrát a jsou druhým nejúspěšnějším týmem. Pořadí vedou s 18 tituly Američanky.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
bude zápasy přenášet nějaká česká smile televize?
Reagovat
horska.kraslice
ČT SPORT od 10.00 hod.smile
Reagovat
tommr
ten brzkej začátek mě pěkně štve protože se domů dostanu až po poledni a to už může být po všem ...
Reagovat
horska.kraslice
Taky s tím mám problém..... Uvidím začátek a pak musím pryč a po mém návratu už bude zápas kdoví kde....
Je to divný, Turci přece nemají nějak moc odlišné časové pásmo od nás.
Reagovat
makro99
na brzké jarní antuce se zpravidla začíná v brzkou ranní hodinu..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist