Ženáč Rosol v Umagu propadl, Džumhurovi nevzdoroval ani hodinu

21. 7. 2015, 18:49
Aktuality 50
ATP UMAG - Čeští tenisté v Umagu neuhráli ani set. Den po Jiřím Veselém skončil i čerstvě ženatý Lukáš Rosol, který utrpěl debakl s Damirem Džumhurem z Bosny a Hercegoviny a přišel o šanci bojovat o zopakování loňského čtvrtfinále.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se minulé pondělí oženil, líbánky ale kvůli probíhající tenisové sezoně odložil. Už v neděli hrál v Německu bundesligu, ve které zdolal Volandriho, a dnes osm dní po svatbě ho čekal první zápas i na okruhu ATP. 

Na antuce v chorvatském Umagu se ale v dobrém světle nepředvedl. Tři dny před 30. narozeninami se na kurtu zdržel pouhých 57 minut, během kterých uhrál jen tři gamy. Proti Damiru Džumhurovi z Bosny a Hercegoviny pětkrát ztratil podání, na returnu získal pouze devět fiftýnů a nakonec se stým hráčem světa prohrál 3-6 0-6.

Český tenista tak v Umagu neobhájí loňské čtvrtfinále a zaznamená další pád žebříčkem, ve kterém se včera poprvé po více než roce objevil mimo Top 50.

Než se vydá na turnaj do německého Hamburku, čeká ho na Istrii ještě čtyřhra. V té loni triumfoval s Františkem Čermákem, letos hraje s Australanem Rameezem Junaidem. Společně dnes večer zvládli zcela bez potíží svůj vůbec první společný zápas, když porazili dvakrát 6-2 francouzskou dvojici Mamata/Monfils.

Michajl Južnyj dnes v prvním kole antukového turnaje u Jaderského moře podlehl 6-2 3-6 3-6 Rakušanu Bastianu Trinkerovi, který je až 417. hráčem světa, a prodloužil své trápení. V Chorvatsku utrpěl šestou porážku v řadě.

Borna Čorič loni na domácí půdě v Umagu slavil premiérovou výhru na okruhu ATP a došel do čtvrtfinále. První ze dvou kroků na cestě za obhájením loňských bodů už udělal, když dnes porazil 6-3 6-3 Španěla Marcela Granollerse. Osmnáctiletý Chorvat tak letos už podvanácté postoupil minimálně do 2. kola turnaje ATP. V něm ho vyzve naturalizovaný Brit Bedene.

 

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 494.310 eur
úterní výsledky (21. 07. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Džumhur (Bosna) - Rosol (ČR) 6-3 6-0
Kohlschreiber (6-Něm.) - Giraldo (Kol.) 6-3 6-2
Čorič (7-Chorv.) - Granollers (Šp.) 6-3 6-3
Lorenzi (It.) - Trevisan (It.) 1-6 6-2 7-5
Trinker (Rak.) - Južnyj (Rus.) 2-6 6-3 6-3
Sousa (Portug.) - Androič (Chorv.) 6-2 6-1
Haider-Maurer (Rak.) - Fabbiano (It.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Junaid/Rosol (Austr./ČR) - Mamata/Monfils (Fr.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
bIbec
Objevují se zprávičky, že novým koučem Dimiho by mohl bejt Lendl. Zatím spíš takový štěky, nic oficiálního. Ale na Floridě si s ním zřejmě momentálně fakt pinká.
Reagovat
bIbec
teď čtu na nějakejch Dimiho fan stránkách nějakej koment, kterej to ale vyvrací. S ním asi pokecal nebo tak něco a hned je toho plnej internet. Takže asi teda nic. Sorry.
Reagovat
slacker
Lendl pote co odmitl z nejakeho konkretniho duvodu Berdycha uz nema moralni narok zacit trenovat nekoho jineho. Poprel by sam sebe.
Reagovat
EllNino
morální možná ne :D ale jinak určitě :)
Reagovat
turista
No s Džumhurem kanára ve 2.setu to už by se měl Lukáš Rosol nad sebou zamyslet. To je ostuda.
Reagovat
Fildasnb
Zhrabl slušný startovné za první kolo, nic víc, hodně hráčů to dělá
Reagovat
Pavol
Od vcera sa Lukas Rosol dostal na moju ciernu listinu medzi take mena ako Haider-Maurer , Davydenko , Starace a podobne cestne typy.
Reagovat
Roger_Federer
To si docela vydrzel..kdyz to provozuje uz 10 let.
Reagovat
janek_da
Můj black list:
Tomic
Monaco (asi za to ani nemůže)
Melzer
Volandri (pro mě nejzákeřnější hráč, naštěstí už smrdí jenom na chal)
----
Koukalová
Halep

Južnyj, Rosol ti jsou v pohodě protože jsou celkem předvídatelní.
Reagovat
smazaný uživatel
U mna má stopku Davydenko, Dolgopolov a v podstate vsetci ceski a slovenski tenisti :)
Reagovat
lars
a na co jsou Ti stopky ?
Reagovat
spaniel
U me ma stopku Nadal.
Reagovat
Roger_Federer
Nadal?...vzdyt ten je posledni rok zlaty dul..
Monstrozni kurzy na jeho prohry..
Reagovat
smazaný uživatel
To mi připomnělo Black Books, jak Bernard šel na karty a byl tak "Dobrý", že mu vymysleli přezdívku "Zlatý důl." :D
Reagovat
darek.vrana
Proč proboha dělají turnaj ATP v takové řiti jako je Bogota, když tam co deset minut prší a nikdo tam beztak nejezdí? Nasazená jednička Karlovič, osmička Ward, fakt úžas. Hlavně že v Čechách turnaj není.
Reagovat
smazaný uživatel
protože u nás je spousta toho, co tu být nemá a nic z toho, co tu být má :D
Reagovat
Davor1
Asi preto, že tam dokážu zohnať cez sponzorov takmer milion dolárov na prize money a organizáciu turnaja? Skús to aj ty v Prahe, veď čo je to také jedno mega a špičkový tenisový areál pre takú svetovú veľmoc ako ČR?

Mimochodom, tá "riť", podľa tvojej terminológie, má takmer 8 miliónov obyvateľov a Kolumbia celkovo takmer 50 miliónov. Pre nich a zvyšok Juhoamerického kontinentu je "riť" Praha, Bratislava, Budapešť a ďalšie podobné veľké európske mestá, kde nedokážu zorganizovať ani taký turnaj, kde by bol nasadenou jednotkou Karlovič a osmičkou Ward. To je akože zločin zorganizovať malý ATP turnaj v meste, ktoré je demograficky takmer tak veľké, ako celá ČR? Tenis sa hrá aj inde vo svete, nie len v Európe, USA a Austrálii...
Reagovat
kada.tom
naprostý souhlas, nenapsal bych to lépe :-)
Reagovat
lars
CR neni svetova velmoc :)
Reagovat
EllNino
smyslu pro ironii jsi asi moc nepobral co :)
Reagovat
darek.vrana
Ale Kolumbie je. Hlavně drogová.
Reagovat
Davor1
To je síce pravda, ale to už je iná pesnička :-))
Reagovat
Davor1
To bolo samozrejme myslené ironicky. Ale tenisová veľmoc jednoznačne ste, takže z tohto pohľadu sa to dá brať úplne v pohode :-))
Reagovat
darek.vrana
Já to samozřejmě nemyslel tak doslova. Byla v tom trocha frustrace z neustálého přerušování kvůli dešti a z toho, že není aspoň takový turnaj u nás. Jinak zaplaťpánbůh za takové obsazení, aspoň třeba Radek něco uhraje.
Reagovat
Davor1
To chápem, ani mňa ten turnaj veľmi neberie, trochu som to sledoval vlani, keď tam bol Gasquet, ale ten sa na to tiež vybodol a vyhral to Tomič :-D

V našom regióne je zatiaľ bohužiaľ asi nad naše možnosti zorganizovať aspoň turnaj podobnej úrovne a do budúcnosti to nevidím veľmi ružovo, keď skončí Berdych, tak aj český mužský tenis stratí dosť na mene a Veselý to podľa mňa nevytrhne, sponzori ani hráči sa tu nepoženú. My sme na tom ešte horšie a maďari s poliakmi ani nehovorím. Vyzerá to tak, že v strednej Európe v najbližších rokoch uvidíme len tradičný halový turnaj vo Viedni. Ale treba povedať, že challengere v Prostejove, Prahe či Bratislave majú veľmi dobrú úroveň a obsadenie často ako na slabšom ATP turnaji, ten v Bogote na tom okrem financií oveľa lepšie určite nie je :-))
Reagovat
darek.vrana
Jo, ale v 90. letech to taky šlo, měli jsme dokonce dva turnaje ATP. Je to o penězích, ale i o tom, aby pro to něco udělal svaz. Kodeš se o to v 90. letech hodně zasazoval, Kaderka na to kálí.
Reagovat
Davor1
Je to aj o tom, že tenis sa výrazne globalizuje, začína sa popularizovať v mnohých krajinách (hlavne Ázia), kde o ňom pred 20 rokmi nemali ani šajnu a ekonomicky majú nato, ten turnaj zorganizovať, potom berú kapacity tradičnejším menším tenisovým krajinám, kde je to predovšetkým po finančnej stránke ťažko zvládnuteľne. Najlepším príkladom je asi India, kde síce prakticky nemajú špičkových hráčov, ale dokážu spraviť exhibíciu po sezóne, kde jedinému špičkovému tenistovi zaplatia za účasť také peniaze, ktoré by v pohode pokryli celý menší turnaj. Pozitívom je ale aspoň ten malý WTA turnajík v Prahe, tam proste zafungoval ten obrovský vzostup českého ženského tenisu v posledných rokoch a aj celkový dosť vysoký záujem v krajine oň, snáď sa to podarí udržať čo najviac rokov a možno aj posúvať kvalitatívne dopredu...
Reagovat
lars
Kaderka tvrdi , ze je lepsi usporadat nekolik challengeru nez 1 ATP turnaj, nebot to vic pomuze zacinajicim tenistum.
Reagovat
darek.vrana
To říká. Ale že by těch challengerů bylo nějak víc než kdysi?
Reagovat
lars
A kolik jich bylo rocne v 90-tych letech ?
Reagovat
darek.vrana
Nevím, ale v Praze a v Prostějově určitě byly.
Reagovat
janek_da
Ale lepší to je, to má pravdu.
Reagovat
darek.vrana
Stydím se.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě překvapilo, že v Bogotě nehraje Giraldo (místo toho si dal 1 kolo v Umagu). Chápu, že dává přednost antuce, ale kdyby měl bogotský Černošek (Miroslavo Negrito) takové schopnosti jako ten prostějovský, tak si start svého jediného hráče z top 100 na domácím turnaji zařídí.
Reagovat
rod_laver
Jestli to není tím, že pořadatel má jiné zájmy než Giraldův manažer. Challenger pořádaný svazem taky nemá takové obsazení jako prostějovský, a důvod je velmi prostý :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic klamal, Lukas sa moze v klude rozviest..
Reagovat
lars
On klame casto
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol se ženil ještě před tím Djokovičovým prohlášením, ne? Jestli na to Novakovi někdo skočil, tak Berdych :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
Reagovat
kada.tom
Borna win, jen tak dál :-))
Dneska hodně dobrej výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisportal.cz/hrac/wachiramanowong/

Koukám, že v Thajsku se taky dává maturita za to, když se někdo naučí správně vyslovit a napsat svoje jméno.
Reagovat
darek.vrana
A já si říkal, že je škoda, že bude hrát Rosol s Veselým už ve 2. kole:).
Reagovat
EllNino
Krásnej bulvární titulek :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo hraje tenis, tak ví jak se hraje po týdnu bez rakety v ruce... Dneska bylo evidentní, že Rosol už to ví taky ... Bez jistoty, citu pro balón... prostě nic :)
Reagovat
EllNino
tak tak :) hruza :)
Reagovat
ipko
Ernest dnes začal comeback na vrchol :D
Reagovat
Kozoroh
První překážka na cestě za titulem zdolána :D
Reagovat
Roger_Federer
je profesional...kazdym coulem.
Akorad nevim, jestli mu jde lip tenis, nebo Betfair..:)
Reagovat
nouma
Svatba byla drahá tak ještě pár betů a začne hrát až v DC :D :D
Reagovat
rod_laver
Jeden místní uživatel se jel do Umagu podívat a Rosol prý "na to úplně sral", tak asi něco na tom opět bude :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist