Zlatá Puigová: Tahle výhra je pro Portoriko

14. 8. 2016, 11:55
Aktuality 20
V její zemi je stav nouze v souvislosti s šířením nebezpečného viru zika. První olympijská vítězka z Portorika Mónica Puigová proto doufala, že triumfem v Riu přinesla své zemi alespoň trochu radosti.
Profily hráčů
Monica Puigová

"Tahle výhra je pro Portoriko," řekla nevysoká 34. tenistka světa po nečekaném zisku zlaté olympijské medaile ve dvouhře. "Doma procházejí těžkými časy, potřebují dobré zprávy a já taky. Miluji svoji zemi," řekla.

Dvaadvacetiletá rodačka ze San Juanu žije a trénuje v Boca Raton na Floridě. "Protože to je nejlepší pro moji práci, ale zůstávám loajální k zemi, kde jsem se narodila. Mám rodinu v Portoriku a jezdím tam často za nimi. Chci vidět rodinu a navíc odtamtud cítím velkou podporu po celou kariéru," řekla.

V Portoriku propukly oslavy jejího triumfu a ona děkovala za podporu, kterou cítila. "Každý mi tu říkal, můžeš to dokázat. Až jsem si najednou sama začala říkat: ano, můžu. Můžu. Můžu. Pomohli mi věřit si a já to tady přetavila ve zlato."

Puigová cestou za zlatem vyřadila světovou trojku Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska, dvojnásobnou vítězku Wimbledonu Petru Kvitovou a ve finále zdolala druhou hráčku světa Němku Angelique Kerberovou 6-4 4-6 6-1.

"Způsob, jakým jsem to získala, byl úžasný. Ani bych to nechtěla vyhrát jinak," řekla.

"V každém z těch utkání jsem hrála lépe a lépe. Rychleji, silněji a zároveň jsem si začala více věřit. Z každého zápasu, z kterého jsem postoupila, jsem získala spoustu zkušeností. Nakonec jsem dosáhla svého největšího snu," dodala a rozplakala se štěstím.

Po finále ocenila i bronzovou Kvitovou, kterou vyřadila v semifinále. "Musím ocenit, jak se Petra dokázala zmobilizovat po tak těžké porážce v semifinále. To je strašně těžké, ale ona to dokázala a vyhrála," řekla nečekaná olympijská vítězka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
kada.tom
Puig taky v Cinci nebude :-)
Reagovat
FulnekUltras
jak si krok za krokem, zápas od zápasu v Riu upevňovala sebedůvěru a s tím spojenou herní jistotu. Až do včerejšího vrcholného bodu, který se pro ni v souladu se zákony WTA nadále stane naopak velkou psychickou přítěží...
Reagovat
smazaný uživatel
Monty Puig si alespoň užije chvíli slávy.
Reagovat
FulnekUltras
však mu to tady skoro všichni určitě přejeme - už jenom jako velkou satisfakci za Mášu... ;)
Reagovat
Kozoroh
Pravdou je, že Kerberová byla limitována, několikrát se během zápasu chytala za nohu, ale to nesnižuje výkon Puigové. Zvlášť v třetím rozhodujícím setu předvedla superagresivní tenis, na který Angie nenašla odpověď. Skoro bych to přirovnal k zápasům No1eho a Stana na GS, kdy se No1e mohl se svou vynikající defenzivou rozkrájet a přesto ho Stan zatlačoval famózními winnery.
Od doby, co se tenis vrátil na OH je Moničin triumf nejpřekvapivějším vítězstvím od Barcelony 1992, kdy mladičká Capriatiová udolala titánku Grafovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Když už sportovec vyhraje a poctivě, být všemocný, stejně bych věci nechal právě tak, jak dopadly, třebaže zlato bere Portoriko a Česko získává jen měď a cín. Akorát kdyby vyhrál Cilic, který jednoznačně zobe, tak to bych asi zasáhl :-)
Reagovat
kada.tom
Kerber se odhlásila z Cinci, takže doufám, že Serena se hecne a nasbírá co nejvíce bodů v rámci udržení se na postu světové jedničky!
Reagovat
misa
Myslím, že si Serena jedničku pohlídá až do konce sezony.
Reagovat
kada.tom
rozhodnou následující čtyři týdny, kdy Serena obhajuje Cinci a SF US Open ... pak až do AO nic, zatímco holky za ní obhajují kvanta bodů
Reagovat
COMEON
aaa to je super ! :) presne ako pišeš, musi teraz nazbierať čo najviac bodov a nejako to na tom trone vydržať a až po US Open bude mať do konca sezony nič na obhajovanie :)
Reagovat
janek_da
No a Puig se dostava do kadakovi sestavy, kdy neni ostuda, když bude ve finále.

Cvokhausen derby jsem si užíval. Škoda, že Angie byla nějak limitovaná. Její servisy velmi slabé a z forehandové strany se bránila jenom kopečkama. Zato Monče konečně všechno zapadlo do koleček. Servis šlapal, zezadu agresivně a přitom s jitotou, do toho i párkrát pěkně zkrátila hru. Mám pocit, že Monče teď bude fandit více lidí.

V SF jsem přece jen trochu víc fandil Petře, ale bohatě její porážku nahradily vtipy od iqeho. Ty jsou na Petřiných porážkách to nejlepší.
Reagovat
Stan_Borowitz
taková ostuda nebyla vypadnout s ní s semi.
Reagovat
smazaný uživatel
No a po olympiádě bude hrát guvno:-)tak jak to bývá
Reagovat
aligo
možná, a nebo bude pokračovat a dočkáme se od ní velkých věcí :)
Reagovat
majkl005
přesně tak....do konce roku vypadne z Top 100 nejlépe, aby se to fakt vše podtrhlo
Reagovat
dunphy
Tak z TOP 100 rozhodně nevypadne. Během první půlky letoška si nahrabala solidní porci bodů a to co do konce roku obhajuje je oproti tomu úplné nic.
Reagovat
majkl005
jo, díval sem se :D ale potřeboval sem to trošku zdramatizovat ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale napořád to bude olympijská vítězka
Reagovat
smazaný uživatel
Takže navrhuji odevzdat medaili Portoriku.
Reagovat
smazaný uživatel
Puerto Rico Puerto Rico Puerto Rico!!! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist