Zlatého kanára obhájil daviscupový tým. Hráči roku jsou Berdych a Kvitová

20. 12. 2013, 20:05
Aktuality 74
Daviscupový tým ve složení Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jan Hájek s kapitánem Jaroslavem Navrátilem získal díky obhajobě "salátové mísy" opět Zlatého kanára. Nejlepšími českými hráči byli v 21. ročníku ankety časopisu Tenis a tenisového svazu podle očekávání na dnešním slavnostním večeru v Přerově vyhlášeni Tomáš Berdych a Petra Kvitová.
Český daviscupový tým

Zlatého kanára získal daviscupový tým už potřetí v historii ankety. Stejné ocenění tenisté získali už po finále v roce 2009 a loni po vítězství v soutěži. Daviscupové družstvo si zopakovalo loňský dvojitý úspěch v anketách. Vedle Zlatého kanára totiž už ve středu podruhé za sebou tenisté získali i cenu pro nejlepší tým ve Sportovci roku.

Přehled vítězů ankety Zlatý kanár:
1993 - Karel Nováček
1994 - Jana Novotná
1995 - Jana Novotná
1996 - Jana Novotná
1997 - Petr Korda
1998 - Jana Novotná
1999 - Jiří Novák
2000 - Jiří Novák
2001 - Jiří Novák
2002 - Jiří Novák
2003 - Jiří Novák
2004 - Jiří Novák
2005 - Tomáš Berdych
2006 - Tomáš Berdych
2007 - Tomáš Berdych
2008 - Tomáš Berdych
2009 - daviscupový tým
2010 - Tomáš Berdych
2011 - Petra Kvitová
2012 - daviscupový tým
2013 - daviscupový tým

Sedmý tenista světa Berdych obhájil pozici hráče roku stejně jako světová šestka Kvitová. Oba získali v hlasování odborníků všech 191 hlasů. Své pozice obhájili také Jiří Veselý v kategorii Postup na žebříčku ATP, v němž letos poprvé pronikl do první stovky, a Lucie Hradecká coby nejlepší deblistka.

Daviscupový celek ovládl rovněž kategorii týmů. Deblistou roku je Radek Štěpánek, vítěz US Open společně s Indem Leanderem Paesem. Nejlepším českým deblovým párem je daviscupová dvojice Berdych, Štěpánek. Loňský talent roku Kateřina Siniaková tentokrát získala cenu za Postup na žebříčku WTA.

Talenty roku jsou David Rikl, syn někdejšího čtvrtého deblisty světa Davida Rikla, a Markéta Vondroušová. Nejlepším tenistou na vozíčku je Petr Utíkal.

Zlatý kanár 2013:
Zlatý kanár 2013:
1. Daviscupový tým (Berdych, Štěpánek, Rosol, Hájek) 129 hlasů
2. Berdych 54
3. Štěpánek 4
4. Navrátil, Veselý, pár Berdych-Štěpánek všichni 1

Hráč roku:
1. Berdych (TK Agrofert Prostějov) 191

Hráčka roku:
1. Kvitová (TK Agrofert Prostějov) 191

Postup na žebříčku ATP:
1. Veselý (TK Agrofert Prostějov) 174
2. Rosol (Sparta Praha) 16
3. Pospíšil (TK Neridé) 1

Postup na žebříčku WTA:
1. Siniaková 156
2. Kar. Plíšková (obě TK Sparta Praha) 24
3. Smitková (TK Agrofert Prostějov) 11

Talent roku - chlapci:
1. Rikl (TK Sparta Praha) 129.

Talent roku - dívky:
1. Vondroušová (I. ČLTK Praha) 119.

Deblista roku:
1. Štěpánek (TK Sparta Praha) 190, 2. Berdych 1.

Deblistka roku:
1. Hradecká (I. ČLTK Praha) 113
2. Hlaváčková (TK Neridé) 69
3. Krejčíková a Šafářová (obě TK Agrofert Prostějov) 2

Deblový pár:
1. Berdych/Štěpánek 131
2. Hradecká/Hlaváčková 60

Tým roku:
1. Daviscupový tým ČR 190

Tenista na vozíčku:
Petr Utíkal (Centrum tenisu na vozíku, Brno)

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

74
Přidat komentář
smazaný uživatel
Wozniaki ma noveho trenera...

Doufam, ze se ji konecne zacnou hlavne vyhybat zraneni a na zebricku se zaradi na stale pozice pro turnaje, protoze je to moc doba hracka a souperka, ktera dokaze porazet spoustu dobry hracek, kdyz se ji dari. Bohuzel mela dost smulu na zraneni a proto se moc nikdy neprosadila. Treba kanadsky fedcupovy tym ve slozeni pro singla Wozniaki a Bouchard muze patrit k favoritum...
Reagovat
dadaft
souhlas.
Wozniak a Hampton bych moc přál dobré zdraví, aby mohly naplno ukázat, co v nich vězí - podle mě hráčky světové třicítky nebezpečné pro kohokoliv (když se to sejde).

malé OT pro milovníky míčových sportů:
dnes 17:00 finále MS házenkářek, Sport 1.
utkají se poměrně překvapivě domácí Srbky, srdcařky a bojovnice par excellence, a Brazilky - famózní tým, ve kterém se spojuje fyzická síla, technická vytříbenost a herní inteligence každé hráčky v herní sílu celku - tým, který dost připomíná momentálně nedostižné brazilské volejbalistky.
Obrovská hala bude narvaná po strop a bude to zážitek, si myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
poslední víkend bez tenisu. Juchůů :-))
Reagovat
PetaM
Konečně ... Absťák je neuvěřitelně velký ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite nekdo jak bude tedkon danne nasazeni v Pekingu? Protoze Wuhan vystridal Tokyo, tak usuzuji, ze 4 semifinalistky ve Wuhanu (Predtim to bylo tak v Tokyu) budou nasazeny v Pekingu primo do druheho kola. Je to tak ci ne?
Reagovat
tommr
přidělování volnýho losu semifinalistkám z Wuhanu je v zájmu pořadatelů Pekingu, protože jinak by se jim mohlo stát, že jim ty hráčky do Pekingu vůbec nepřijedou nebo tam vypadnou už v prvním kole. A protože se dá předpokládat, že semifinalistky z Wuhanu budou opravdu špičkový hráčky z top-10 bylo by to pro startovní pole v Pekingu značný oslabení. Takže si myslím, že se nic měnit nebude ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, Peking je ve vyšší kategorii než Tokio/Wuhan. Čili pokud by se hráčky musely rozhodovat, kam pojedou, tak u většiny z nich vyhraje právě Peking..
Reagovat
tommr
tak ono se dá těžko předem naplánovat jak daleko hráčky dojdou. Drtivá většina hráček ze špičky se proto přihlašuje na oba turnaje a teprve když dojdou v Tokiu/Wuhanu daleko tak se rozhodujou co dál. A volnej los v prvním kole v Pekingu jim to rozhodování značně ulehčuje ...
Reagovat
smazaný uživatel
To máš samozřejmě pravdu. Ale kdyby hráčky dopředu věděly, že oba turnaje nedají, tak by zřejmě zvolily Peking..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak drtiva vetsina hracek se hlasi na oba turnaje. Takze polemizovat kam se kdo prihlasi je dost zavadejici. Peking podle bodu byl treba ja "vyssi" kategorie ale ja napriklad bral Tokyo jako stejne prestizni turnaj...Tam to bylo danne tim, ze v Pekingu zacinali hrat prvni kola, kdyz v Tokyu se hralo finale. Wuhan to muze posunou a proto jsem se ptal tommra, protoze musim rict, ze o zebriccich a celkove ma zmakle WTA organizaci. Muj nazor a proto si tommra dost cenim. Samozrejme to zase neznamena, ze vsechny jeho nazory s nim zdilim :-) Jinak diky oboum za upresneni
Reagovat
smazaný uživatel
Co dododat? S Tomasem a Radkem proste skonci jedna z nejsilnejsich er ceskeho (ceskoslovenskeho) tenisu. Ne-li uplne ta nejsilnejsi. Pak si proste DC nebudu vubec umet predstavit. Jirka Vesely muze se dostat daleko ale jako budouciho hrace Top 10 ho proste nevidim. Ikdyz mezi tou "mladou" "flakacskou" generaci, ktera je nyni v tenise se mu to i casem muze podarit pokud na sobe bude pracovat. Aspon, ze u holek nejakou delsi budoucnost jeste mame :-)
Reagovat
tommr
jedinou výhradu bych měl k výsledku v kategorii Deblistka roku, kterou měla podle mě vyhrát Andrea Hlaváčková, 10.deblistka světa a vítězka mixu na US Open. Nemám nic proti Lucce Hradecký, ale letos byla jasně horší než Andrea ...
Reagovat
PetaM
Lucka je zase vítězka Mixu na French Open a finalistka Mixu na Australian Open :) A Lucka to má možná za to, že i přes tolik nemocí a zranění, co letos měla, získala dva GS tituly a jedno GS finále .. :D
Reagovat
Fandina
Andrejka byla lepší na žebříčku, ale také uhrála na ty body víc zápasů. Jinak Lucka byla taky vítězkou mixu a navíc ještě jedno GS finále v mixu.
Reagovat
PetaM
PS.: Jsem rád, že to Andrea nezískala, byla by ještě namyšlenější :D :D Někde jsem četl toto: "Hlaváčková má sebedůvěru minimálně na Top 3, ale hru nemá ani na první 50. Hradecká má hru nejvyšší kvality, ale chybí je velká dávka sebedůvěry." :D Já s tím naprosto souhlasím :D :D
Reagovat
Fandina
Kdyby se to bralo podle financí, tak Lucka jich vyhrála víc než Andrejka. Co se týká Lucky, tak ona byla vloni hodně nemocná, navíc jí také našli astma, bolelo jí rameno a pak nějaké hrozné bacily v těle, pořád byla nemocná. Snad to bude příští rok lepší, teď v extralize zase vyhrávala. Kdyby byla fit, tak věřím, že je jinde na žebříčku.
Reagovat
Fandina
Oprava ... Lucka byla letos hodně nemocná, ne vloni ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka Hradecká mě štve, že by byla mnohem lepší hráčkou v singlu než Andrea, jak úderově tak podáním, ale nedokáže využít svůj potenciál.
Reagovat
Fandina
Lucka je ranařka a myslím, že to byl i důvod, že jí letos tak bolelo to rameno. Jinak jí samozřejmě přeji hodně zdraví, protože to že umí vyhrávat už nejednou dokázala.
Reagovat
PetaM
Lucka je velký nevyužitý talent, bohužel. Ale bohužel, co by, kdyby ... Neexistuje. Je tam, kde je a my, fandové, můžeme jen doufat, že se vrátí aspoň na přelom 50 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak správně PetaM poznamenal, Lucka vyhrála mix na FO a došla do finále v Austrálii. A přestože na rozdíl od Andrey takřka půl sezony promarodila, je v deblu jen o 4 místa a 600 bodů za Andreou. Čili napsat, že Lucka letos byla jasně horší než Andrea je, jak to říct, no poněkud mimo..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Lucka se minimálně do top 100 vrátí, rozhodně na to má. Bohužel nevýhoda ranařek je ta, že jakmile o ty své rány přijdou, jsou neškodné..
Reagovat
tommr
před pár dny jsem viděl reprízu pořadu Všechnopárty z lonskýho roku kde byla jedním hostem i Andrea Hlaváčková a vystupovala tam jako velice milá a sympatická dívka. O nějaký namyšlenosti u ní nemůže bejt ani řeč ...
Máš ale pravdu v tom, že Lucce Hradecký chybí sebevědomí což se velice negativně podepisuje na jejích výkonech ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad má Lucka trenéra, který by ji měl poradit mezihru, když jí nevychází její ranařský styl... ?
Reagovat
tommr
mimo si spíš ty. Zapomínáš, že pokud marodila Hradecká byla tím postižená i Hlaváčková, protože jí pak chyběla stálá partnerka a nemohla tudíž podávat obvyklý výkony nebo debla vůbec nehrála. Uniklo ti taky, že v do deblovýho žebříčku se započítává jen 11 nejlepších výsledků a jak Andrea (19 turnajů z toho 12 s Luckou) tak Lucka (17 turnajů z toho 12 s Andreou) jich odehrály mnohem víc takže ta tvoje údajná výhoda Andrey byla zcela nepodstatná ...
Reagovat
smazaný uživatel
Lunej: tak určitě trénují i mezihru, ale nejsilnější Lucčinou zbraní jsou její rány a když je vinou zranění nemůže dávat takové, jaké potřebuje, tak to prostě je problém.

Tommr: a zase jsi z mého příspěvku vybral to nejméně podstatné. To hlavní, totiž, že Lucka ani podle žebříčku a už vůbec ne podle turnajových výsledků nebyla jasně horší než Andrea, to radši ignoruješ. Musel bys totiž přiznat, že ses spletl a to ti dělá obrovské problémy. Já ti to tedy usnadním tím, že se přiznám, že jsem se částečně spletl s tou výhodou pro Andreu - že se deblistkám započítává pouze 11 turnajů, to jsem nevěděl.
P.S.: jsi si jistý, že se tam Andree nezapočítává turnaj v Paříži, kde po boku Huberové hrála finále? (bez ironie, fakt se jenom ptám).
Reagovat
tommr
nechápu význam ani formulaci tvojí otázky. Já jsem snad někde tvrdil, že se Andree nezapočítává finále z Paříže s Huberovou?
Andrea měla letos započítáno 7 výsledků s Luckou a 4 s ostatními partnerkami (z toho dvě finále s Huberovou), Lucka měla započítáno 8 výsledků s Andreou a 3 s ostatními partnerkami. Výsledky Andrey s jinejma partnerkami byly výrazně lepší než výsledky Lucky a to jen dál podtrhuje fakt, že Andrea byla letos lepší ...
Reagovat
smazaný uživatel
Z tvého předchozího příspěvku se zdálo, že se jim oběma započítávají pouze zápasy, které odehrály spolu.

Ovšem z toho, co jsi napsal teď, vyplývá, že zdravá Andrea byla proti nemocné Lucce ve výhodě, což jsi před tím ale popíral. Jistě že pro Andreu byla absence Lucky problém, ale protože byla zdravá, mohla hrát s jinou partnerkou a také tak činila. Nemocná Lucka nemohla hrát s nikým. A přesto Lucka na Andreu ztratila pouze 600 bodů a 4 místa, takže o nějakém "jasně horší" nemůže být řeč.
Reagovat
Fandina
Co se týká GS tak byla lepší Lucka, protože má o jedno GS finále v mixu víc. Co se týká financí tak také byla lepší Lucka, vydělala si víc, i když hrála míň zápasů než Andrejka.
Reagovat
tommr
Andrea si letos taky prošla pár nemocema a zraněníma o čemž svědčí fakt, že odehrála jen o 2 turnaje víc než Lucka. Porovnávat tudíž "zdravou" Andreu s "nemocnou" Luckou jak to děláš ty je čirá demagogie. Andrea prostě získala letos v deblu víc bodů a tudíž byla úspěšnější ...
Příští rok kdy budou každá hrát s jinou partnerkou nám jasně ukáže která z nich je lepší deblistka. Vsadím se ale, že pokud bude Andrea i příští rok lepší než Lucka tak se budeš zase na něco vymlouvat - třeba na to, že Lucka bude mít slabší partnerku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Žádná demagogie, Lucka byla od Austrálie takřka po French Open marod, takže buď nehrála vůbec, nebo hodně špatně. To je evidentní fakt, který je jasný všem, kteří ten tenis sledují aspoň trochu. Čili zaprvé to porovnávat jenom podle počtu turnajů je špatně, zadruhé v singlu Andrea odehrála o 5 turnajů více než Lucka (takže celkově o 7 turnajů víc), což je hodně velký rozdíl.

Já se nevymlouvám, jen jsem předložil fakta. Že ale nezapadají do tvého obrazu "jasně horší LH" je problém tvůj, ne těch fakt. Prostě jsi tentokrát přestřelil, smiř se s tím.

P. S.: na příští sezonu jsem zvědavý i na to, jak si Háčka po rozchodu povedou, hlavně by mě zajímalo, jak si budou plánovat kalendář H+Š..
Reagovat
tommr
srovnáváme úspěšnost v deblu takže nevím proč do toho zatahuješ i počet singlovejch turnajů, kterej je v tomhle ohledu naprosto nepodstatnej ...
Na plánování společnejch turnajů v příští sezóně jsem taky zvědavej. Problémy může mít Andrea s Luckou Š (která je o něco lepší singlistka než Andrea) i Lucka H s Krajicekovou (která je o něco slabší singlistka než Lucka H). Nejspíš to ale nebude o nic komplikovanější než plánování v jejich letošní společný sezóně, který mělo do ideálu hodně daleko ...
Reagovat
smazaný uživatel
dobrou a hezké sny :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten singl sem zatahuju proto, aby sis udělal lepší obrázek o tom, kolik toho která hráčka odehrála a jak moc jí tedy reálně limitovaly zdravotní problémy..

Šafi je výrazně lepší tenistka než Andrea, téměř sto pozic v žebříčku je hodně, takže to společné plánování rozhodně bude hodně těžké - nemají se kde potkat, snad s výjimkou GS a Andrea nebude podle svých slov chtít obětovat singl ve prospěch debla. Ano, H+H to plánování měly letos složitější kvůli zdravotním problémům Lucky, ale když se dala dohromady, celkem to už šlo, byl to spíš krátkodobý problém.
Ale ta žebříčková propast mezi Šafi a Andreou je dlouhodobý problém - aby se Andrea mohla pohybovat na těch turnajích, co Šafi, musela by se vyšplhat někam k padesátému místu a na to podle mě nemá. Osobně očekávám, že tak v půlce sezony si Andrea hledá nového trenéra a novou parťačku do debla..
Reagovat
PetaM
Přiznávám, že po tom rozchodu Háček jsem na Andreu trochu více vysazený :D Ale upřímně, od Wimbledonu se mi začínala nelíbit. Začala hekat a na kurtu mi přišla nepříjemná, ale byl to jen můj pocit a snášel jsem to, protože Háčka byla pro mě srdcovka :D Jsem ale rozpolcený z toho, že se dala dohromady s Šafi. Mám ji rád a jenom kvůli Andree nebudu chtít, aby prohrávala v deblu, takže jim "budu muset" fandit, což, bohužel, znamená i Andree. No ale to je jedno :D A možná namyšlenost nebylo to správné slovo, možná, že by se "přespřílišná sebedůvěra" hodilo lépe :D
Reagovat
tommr
Andree bude úplně stačit když se dostane do první stovky a na to podle mě pořád ještě má. Na účast v deblu není zapotřebí, aby se hráčka kvalifikovala přímo i do singlovýho turnaje. Některý přední deblistky singla skoro nehrajou. Andrea bude prostě zpočátku než se dostane někam výš hrát na některejch větších turnajích kvalifikaci nebo v krajním případě bude hrát jen toho debla ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě velice mrzelo, že se H + H " rozpadly ". Pak mě nemile překvapila Andrea, jak pozdě oznámila Lucce H. , že končí... A vždy mi byla sympatičtější Lucka, i když Andrea je ta hezčí a komunikativnější. Lucka Hradecká je bezpochyby ( tedy podle mě ) lepší hráčkou než Andrea. Mám jasno, komu budu fandit. A Lucce H. přeji, aby jí příští sezónu zdravotní komplikace nesrážely a ukázala nám na turnajích pěkné výkony.
Reagovat
smazaný uživatel
H+H rozpad me taky docela mrzel. Ale co me mrzelo jeste trochu vic bylo to, ze Andrea stahla i Lucika a rozpadl se i par Lucky s Nastou, kterej se mi hodne libil :-(
Reagovat
PetaM
Já si právě myslím, že pár Lucka/Nasťa se rozpadl dříve, než Háčka. Podle informací měly ty dvě nějakou hádku. A myslím si, že Lucka se s tím svěřila Andree, a ta to vyřešila po svém. Daly se dohromady ty dvě a Nasťu s Luckou H. prostě opustily ... :) A vzhledem k tomu, že Andrea si s Luckou H. plánovala Austrálii a pak najednou jí řekla, že je konec, tak na tom možná i něco bude ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hadku? Mas nejakej link kdes to cetl? Tak to je skoda mno...
Reagovat
tommr
Lucka H je nesporně lepší singlistka než Andrea, ale v deblu se to takhle nedá brát. Tam byla zejména v poslední době lepší Andrea ...
Rozpad Háček mě hodně mrzí, ale pokud by z toho jejich rozpadu měly vzniknout dva nový silný páry tak by to taky nemuselo bejt špatný. Já budu v příští sezóně každopádně přát úspěchy oběma stejně ... :)
Reagovat
tommr
já sice o žádný konkrétní hádce mezi Luckou a Pavlyuchenkovou nevím, ale i tak si myslím, že to jejich deblový partnerství nemělo žádnou velkou budoucnost. Obě totiž jednoznačně preferujou singlovou kariéru ...
Navíc si vzpomínám, že po vítězství v Charlestonu s Mladenovicovou se Lucka vyjadřovala v tom smyslu, že by si s ní velice ráda zahrála víc turnajů, ale že je už pro letošní sezónu vázaná na Pavlyuchenkovou. Takže změna deblový partnerky se u Lucky dala dřív nebo později čekat i kdyby se nedala dohromady s Andreou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se mi, že úplně nechápeš, v čem je problém ten hluboký žebříčkový rozdíl - ne kvůli pravidlům, ale kvůli tomu, že Andrea sama několikrát předesílala, že chce v příští sezoně preferovat singl a debl brát spíš jako doplněk, takže se opravdu nedá předpokládat, že by někam jela jenom proto, aby mohla hrát debl se Šafinou, jenže její žebříčkové postavení jí momentálně před k něčemu takovému nutí. A ani chvost první stovky jí nezaručuje, že bude moc hrát tam, kde Šafi.
Reagovat
tommr
nějaký řeči nejsou podstatný, důležitý je jak to bude vypadat v reálu. Andrea snad není tak pitomá, aby nevěděla, že bez peněz z deblu by to s ní šlo z kopce i v singlu. Takže se sice bude snažit prorazit v singlu, ale určitě ne na úkor úplnýho vypuštění deblu. A aby to obojí zvládla tak se holt bude muset ze začátku trochu víc přizpůsobit Lucce a jejímu programu. Jinak to prostě nepůjde ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že by Andrea byla z těch, které by ty prachy musely až tak zásadně řešit..
Každopádně ty "nějaký řeči" jsou to nejlepší, podle čeho můžeme odhadovat její plány na příští sezonu. A že Andrea je hodně sebevědomá a ambiciózní a se singlem to myslí vážně, to je asi zřejmé všem, jinak by neudělala to, co udělala. Další věc samozřejmě bude, jak se vypořádá s realitou, která jí rozhodně nebude nakloněná..
Reagovat
PetaM
Andrea sama řekla, že pokud se jim bude v deblu dařit, bude ochotna udělat nějaký ten ústupek na úkor singla ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? Já zatím Andreu slyšel všude vykřikovat, jak se hodlá věnovat především singlu..
Reagovat
PetaM
http://sport.idnes.cz/andrea-hlavackova-tenis-rozhovor-rozchod-hradecka-safarova-pq1-/tenis.aspx?c=A131124_231238_tenis_ten

Aspoň tady z toho jsem to pochopil:

Lucie Šafářová je nyní na singlovém žebříčku výše, a má tedy ve dvouhře lepší možnosti. Nebude hledání společného programu pro debl složitější?
"Bude třeba udělat v sezoně pár kompromisů, ale když nám to v deblu půjde, tak je ráda udělám."
Reagovat
PetaM
Chápu to tak, že radši půjde do kvalifikace významnějšího turnaje (kde by z kvaldy ani nemusela projít), než na nějaký slabší turnaj (kde by nějaké to ČF, SF udělat i mohla). Ale tak záleží, jak jí to půjde, už nebude mít na sobě žádný tlak s obhajováním ... Navíc bude hrát po boku velmi dobré kamarádky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný. Ale jde taky o to, aby se dostala alespoň do té kvalifikace..
Reagovat
tommr
přesně tak. Nevím proč tolik lidí Andreu podcenuje. Ona určitě dobře ví, že úspěchy se samy nedostaví a že pro to bude muset sama něco udělat včetně těch termínovejch kompromisů. Už se na premiéru Andrey a Lucky Š jako stálýho deblovýho páru strašně těším ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl bych, že tu někdo Andreu podceňuje. Je ale pravda, že někteří, včetně mě, mají pocit, že si tu spolupráci se Šafinou Andrea lakuje až příliš narůžovo..
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja to teda reknu, nemusim si hrat na uslechtilou, protoze uslechtila jsem.. :-)) domnivam se, ze kdo ma vsech pet pohromade, nepodcenuje nikoho, ale prijde mi, ze spousta lidi ma jednoduse Hlavackove plne zuby.. muj dojem ale muze byt zkresleny mym okolim, samozrejme. Jinak se take tesim - ze nova Lucy v singlu konecne naplni nase nadeje! :-)
Reagovat
tommr
už i ty, sojko? Fakt nechápu kde se ta averze vůči Andree bere ... :)
Jinak co se týče Lucky Š tak samozřejmě taky pořád doufám, že se jí už konečně podaří udělat nějakej dobrej výsledek na GS. Víc než v singlu jí ale věřím v deblu a právě nový partnerství s Andreou by moh bejt ten rozhodující krok k GS titulu nebo aspon finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No já bych řekl, že spousta lidí nemůže vydýchat ten Andrein podraz vůči Lucce H., proto ta averze. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Pistolnici take GS finale (minimalne) :-) preju moc, ale uprednostnuji singl. Jiste umi i pekne stipnout, je to hracka z rodu silencu, ale ten jeji svizny, presto tak disciplinovany a ukazneny projev na kurtu me naplnuje uzasem... Lucy uz musii.. :-))

quesh ;-)
Reagovat
PetaM
Myslím, že pokud by po boky Andrey vyhrála GS, tak by jí to neuvěřitelně v singlu nakoplo. Lepší, než panák whisky :D :D
Reagovat
tommr
já bych byl samozřejmě taky radši kdyby Lucka prorazila v singlu, ale když se na to dívám realisticky tak tam moc velkou šanci nevidím. V deblu by ale ještě mohla překvapit ... :)
Jinak máš pravdu, že ten kontrast mezi "šíleným" stylem hry a ukázněným projevem je u Lucky pozoruhodnej. V tomhle je myslím Lucka mezi top-hráčkama opravdu unikátní ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Není tu trochu hon na čarodějnici? :D Mě taky moc mrzí, že se Háčka rozpadla, nicméně to musím respektovat, ale odsuzovat kvůli tomu Andreu? Proč? Holky byly spolu dlouho a nikdo z nás se stejně nikdy nedozví, co mezi nimi bylo nebo nebylo, jen co se pustí do éteru. Každý tenista má právo si o svém životě rozhodovat jak chce a jestli Andrea chtěla změnu, má ji mít. Jestli k lepšímu, to ukáže čas. Lucka byla stejně poslední dobou kritizována, že to v deblu Andree kazí ne? :) Ať se jim daří a Lucce větší úspěch v singlu samozřejmě přeju.
Reagovat
Fandina
Podle mě Lucka nikomu nic nekazila. Je to ranařka a občas hraje na riziko a to samozřejmě vede k větší chybovosti. Navíc ona byla v páru tou, která víc hru určovala. S Andrejkou se výborně doplňovaly a jejich rozchod je pro mě nepochopitelný, obvzlášť když přišel jako rána z nebe, navíc po druhém společně vyhraném GS. Andrejku mám ráda a přejí jí, aby se jí dařílo a hrála pořád líp a líp, to samé přeji Lucce. Rozpad Háček je podle mě velká škoda.
Reagovat
Fandina
Pěkné, gratulace všem. Jen mě tak napadlo, letos vyhrál Franta Čermák s Luckou Hradeckou grandslam na French Open a předtím byli ve finále na Australien Open, pěkný úspěch dvou českých hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíc mě potěšil postup na žebříčku WTA... Katka o parník. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě, aby ne..:) Zaslouží si to..;))
Reagovat
EllNino
http://www.youtube.com/watch?v=5FnAtvs299s tady toho kluka málem napálila :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak naštěstí se včas zastavila. :) Já vím, že Katka ty zápasy hodně prožívá a taky si občas trochu nadává. Ale myslím si, že to není žádný extrém a pořád je to lepší, než kdyby působila nějak bez zájmu... A taky je to podle mě dané věkem. Katka je ještě mladá a za několik let to třeba bude brát jinak. Už jsem to viděl u řady hráček. Stačí si vzpomenout, jak se třeba ještě před pár lety rozčilovala Vika a dneska už je to taky o něčem jiném. :)
Reagovat
EllNino
Můžu říct z vlastní zkušenosti, sám tenis hraju a jsem ještě o 25 dní mladší než Káťa ;), docela mi Káťa v tomhle připomíná sebe ...:D
Reagovat
smazaný uživatel
pak ale tvoje zkusenost nedokazuje vubec nic, kdybys byl mladsi o 24 dnu - nereknu, ale o 25? Nemas vubec zadnou jistotu, ze se vztekat prestanes.. :-)

Jinak samozrejme souhlas s montym, ze je to krome letory i predevsim vekem, taky jsem se vztekala. A mam uz, bohuzel, uklidneni dokonale ;-) overeno.. :-)
Reagovat
EllNino
Snad to časem odezní, já vím, 24 by šlo, těch 25 je moc :P :) akorát zatim takových výsledků jako Káťa zdaleka nadosahuju...:D
Reagovat
smazaný uživatel
a ja uz - na rozdil od tebe - nemam ani tu nadeji.. :-)) Mimochodem, kluci jsou mnohem naslapanejsi, prosadit se je tezsi.. ;-)
Reagovat
EllNino
:D Jsou, to mi povídej, zatim fakt jenom to jedno malý finálko, ale příští rok to snad rozjedu, šel jsem do sebe;)
Reagovat
PetaM
Spokojenost. Dopadlo to, jak mělo :D Až teda na ten deblový pár roku, no ale tak budiž :D Gratulace všem :)
Reagovat
tommr
Háčkám nejspíš trochu uškodil jejich rozpad na konci roku a proto dostali přednost Radek s Tomášem. Připomínám, že jejich deblový výhry v DC v podstatě rozhodly lonský i letošní finále a že spolu mají v DC skvělou bilanci 14 výher proti 1 porážce ... :)
Reagovat
PetaM
To jo, ale podle drtivé většiny zdejších diskutérů je GS mnohem cennější, než DC :) A Háčka GS mají. Ale to je jedno, Radek s Tomem jsou super a jejich debl je boží :D
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě Háčkům především uškodilo to, že toho kromě US Open moc neuhrály.

A ano, GS je víc než DC, resp. FC, ale týká se to především singlu, debl je bohužel poněkud ve stínu..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist