ZOH v Soči: Jaké zimní sporty mají tenistky rády?

7. 2. 2014, 18:24
Aktuality 19
Dnes v ruském Soči odstartovaly v pořadí již 22. zimní olympijské hry. U této příležitosti odpovídaly Andrea Petkovičová, Daniela Hantuchová, Sara Erraniová, Lisa Raymondová a Samantha Stosurová na otázky ohledně zimních sportů. Na které disciplíny se tenistky těší, ze kterých mají respekt? A stíhají vůbec olympijské hry sledovat?
Daniela Hantuchová

"Těším se na sledování všech lyžařských disciplín, to mám úplně nejradši, protože je to rychlé a člověk se u toho nenudí," komentovala Němka Andrea Petkovičová.

"Na olympiádě máme skvělé sportovce, v lyžování například Marii Höflovou-Rieschovou a z mužů Felixe Neureuthera. Opravdu se moc těším na sledování a na fandění u televize. Plánuji sledovat také skoky na lyžích, snowboarding a další sporty na sněhu. Je to vzrušující sledovat ty parádní výkony. Já sama jsem na zimní sporty nešikovná, nejde mi to, takže všechny ty, kteří to ovládají, obdivuji."

Lyžování má v oblibě i Daniela Hantuchová, která tak potvrzuje vztah ke svému rodnému Slovensku. "Budu sledovat lední hokej a lyžování. Jsem ze Slovenska, což je země plná hor a sněhu, takže je mi to blízké. Lyžuji asi od tří let, mohu proto říct, že lyžování je sport, který dělám déle než tenis. A jako správná Slovenka musím fandit i hokeji! Těším se na naše kluky v Soči."

Světová sedmička Sara Erraniová přiznala, že se těší na sledování bobování, Američanka Lisa Raymondová tíhne spíše k pomalejším a půvabnějším sportům, proto svou pozornost v Soči zaměří na krasobruslení.

"Krasobruslení je tak krásně pomalé a půvabné, miluji sledování tohoto sportu. Vždy jsem ale hodně nervózní z toho, že někdo spadne a zraní se, ale to k tomu patří, bohužel. V krasobruslení jde propojit sport a nějaký příběh, city, nálady sportovců, což je pro mě opravdu nádherné."

Zatímco Petkovičová, Hantuchová, Erraniová i Raymondová pochází a žijí v oblastech, kde jsou zimy bílé, Australanka Samantha Stosurová nedokázala reagovat na otázku jaký je její oblíbený zimní sport.

"Já opravdu nemám žádný oblíbený zimní sport, protože to je něco, co v Austrálii neznáme," podotkla s úsměvem Stosurová. "Myslím si, že některé z těch sportů jsou tak náročné, že bych asi ani neměla nervy je sledovat. Třeba skoky na lyžích, asi bych se toho hodně bála. Jsem si ale jistá, že v televizi na nějaký program z olympiády narazím a těším se na to."

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Samantha Stosurová nedokázala reagovat na otázku jaký je její oblíbený zimní sport.:)))
Reagovat
dadaft
Samanta Beach Stosur. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem zajimavy moment byl na zacatku, jak se ta jedna vlocka nezmenila v olymp. kruh... no chybicka se vzdy vloudi, to je fakt... ale jiny fakt je, ze jde o kruh cerveny, ktery symbolizuje Ameriku :DDD)))

To zas bude teorii...:D)))
Reagovat
Titan
Od té události jsem se nemohl zbavit dojmu, že to je plánované (čistě neoficiálně). No nic, teď je třeba sportovat...
Reagovat
smazaný uživatel
No, jedno jak, ale celkem "povedene":D)))) i v kontextu, ze to Obama bojkotuje:D)))
Reagovat
Titan
Obama: "Všichni jsou kruh, jenom já jsem vločka." :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nikoliv, olympijské kruhy kontinenty nesymbolizují, to je pouhý mýtus. ;-)
Reagovat
Titan
"Olympic symbol represents the union of the five regions of the world and the meeting of athletes from throughout the world at the Olympic Games. However, no continent is represented by any specific ring. Prior to 1951, the official handbook stated that each color corresponded to a particular continent: blue for Europe, yellow for Asia, black for Africa, green for Australia and Oceania and red for America (North and South considered as a single continent); this was removed because there was no evidence that Coubertin had intended it (the quote above was probably an afterthought)"
Reagovat
smazaný uživatel
The Olympic flag ... has a white background, with five interlaced rings in the centre: blue, yellow, black, green and red ... This design is symbolic ; it represents the five inhabited continents of the world, united by Olympism, while the six colors are those that appear on all the national flags of the world at the present time.

Pierre de Coubertin, 1931...
---
[myslenka o barvach a kontinentech byla cilene menena, o olympijskym pozdravu ani nemluvne, bohuzel II. svetova dost zmenila, nejen s timhle...nekterym lidem se nektere veci porad proste nejak spojovaly...mytus to jeste neni, mytem se to stane:))) stejne jako Troja:)]
Reagovat
smazaný uživatel
Chlape ty asi ted jeste brecis dojetim, co? :)

Ale byla to parada, jak tam Maruska vletela na stadion, to teda...hned jsem si rikal...ze budes asi silet:D) A pak jsem si rikal, ze asi nektere teniskty taky:D))))
Reagovat
Titan
Právě jsem na něho myslel :-) Na uklidnění je dobrá třezalka :-))))) A na relax červené víno...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem napsal vedle: Byl jsem celý den pryč a ze zahájení jsem viděl jenom kousek. Musím si to ještě pustit ze záznamu... Ale mám samozřejmě radost, že Masha dostala takovou důležitou úlohu. :)
Reagovat
a.magerova
No Tys musel být před chvílí v 7 nebi ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu divný, že na ZOH při štafetě s olympijským ohněm byli sportovci, kteří dělají nebo dělali letní sport např. Masha nebo Jelena..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Maruš tam odněkud tuším pochází nebo tam bydlela, takže u ní je to celkem logické, že tam byla :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona je take olympionickou, a asi nejvetsi star ruska, kterou uznava zapadni svet, krom toho velmi popularni v USA...
a do toho jeste z Soci pochazi...ale myslim, ze i kdyby nepochazela, tak by tam asi byla:)))
Reagovat
Titan
No jo, nechat komentovat Mášu je zločin, páč není zimní sportovkyně jako Vanessa Maye...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já proti Mashe nic nemám, ať si klidně komentuje... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem odepsal Vlkovi. :) Musím se na to ještě podívat... Každopádně to je super, že Masha nesla předloni v Londýně ruskou vlajku a teď v Soči dokonce pochodeň. :)

Titan: Vanessa se píše Mae. Navíc na ZOH bude závodit pod vlastním jménem Vanessa Vanakorn... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist