Žondra odsouzený za napadení Kvitové podal ústavní stížnost

18. 11. 2020, 09:08
Aktuality 56
Radim Žondra, jenž byl odsouzen za napadení tenistky Petry Kvitové, podal ústavní stížnost. Odpykává si jedenáctiletý trest vězení. Informaci patrnou z justičních databází potvrdila ČTK mluvčí Ústavního soudu Miroslava Sedláčková.
Profily hráčů
Radim Žondra

Žondra podal stížnost v říjnu, jako soudce zpravodaj se jí zabývá Jaromír Jirsa. O stížnosti by podle něj mělo být rozhodnuto do konce roku. Většinu podnětů v trestních kauzách ústavní soudci odmítají.

Kvitová se stala terčem útoku ve svém bytě v Prostějově před Vánoci v roce 2016. Dvojnásobná wimbledonská vítězka utrpěla vážné poranění levé ruky, nemohla několik měsíců hrát, dokonce jí hrozilo, že bude muset ukončit kariéru. Lékařům se však ruku podařilo po čtyřhodinové operaci zachránit. Třicetiletá tenistka dál úspěšně hraje, v současnosti je na 8. místě žebříku WTA ve dvouhře.

Žondra od počátku vinu popíral, justice mu však neuvěřila. U Krajského soudu v Brně nejprve dostal osmiletý trest, Vrchní soud v Olomouci jej zvýšil na 11 let. Jde o souhrnný trest i za další skutky.

Nejvyšší soud jeho dovolání odmítl, o vině prý nejsou důvodné pochybnosti. "Zcela jednoznačně pak vyzněly výsledky provedených rekognic, při nichž poškozená s jistotou označila právě obviněného jako pachatele daného trestného činu. Vzhledem k tomu, že na něj do té doby neměla jakékoliv osobní vazby, neměla též jediný důvod jej identifikovat, pokud by ji v jejím bytě skutečně nenapadl," stálo v rozhodnutí Nejvyššího soudu.

Žondra se do bytu Kvitové dostal pod falešnou záminkou kontroly kotle. Přiložil jí zezadu nůž na krk. Když se pokusila bránit, pořezala si ruku. Žondra odešel poté, co mu dala 10.000 korun.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

56
Přidat komentář
brixner
To já, když du do šrumu, rozuměj do města po nákupech, tak karty nenosim, vobčanku taky ne, papírek s PINama mam radši doma ve skříni pod fuseklema, ale krejcary ty jo, ty nosim, vobčas s něma i platim. Ale mam na trenkách takovou malou, tajnou kapsičku, i se zipem a tam mam vobčas velkej vobnos. No a jelikož mi nejpřívětivější místo přišlo přesně na koul...asi víš, co myslim, no...tak tam dycky bleskově hrábnu a sou venku. Bylo mi ale docela divný, že v létě po mě ženský tak divně, ba co dím divně-skoro až mlsně-pokukovaly, lascivně se usmívaly a teenky chichotaly a za mnou se votáčely a já furt myslel, že to je kvůli novejm brejlím vod Gučiho, co teď nosim. Ale pak sem se kouk do vejlohy a docvaklo mi to! Takže už nenosim tak velkej vobnos, kdo má pořád vopětovat ty úsměvy na ulici, když sem povětšinou nasranej, že GOAT furt eště nehraje, žáno. Takže buď ráda, že máš malýho-myslym vobnosa, páč s velkym by sis ani nenakoupila! Já sem s velkym furt středem pozornosti, no zrovínka já, takovej tichej introvert...
smilesmilesmile
Reagovat
a.magerova
A máš/měls TAM bankovky nebo mince?

smile
Reagovat
brixner
No, takovou, poněkud tvrdší, směs...smilesmile
Reagovat
a.magerova
Jakože pytlík drobných a ruličku bankovek... smile
Reagovat
Fandina
Ty peníze a doklady mi ukradli v dávných dobách. Sice byly už platební karty, ale nepoužívaly se tak na nákupy a všechno, jako teď. Bylo to před vánoci a já si vybrala peníze na dárky, šlo o bundu manželovi a další věci. Jinak než za hotovost to koupit nešlo. Jedna ta karta byla moje a druhá byla firemní.
Reagovat
tommr
Žondra se evidentně inspiroval od Ratha a zkouší co mu ještě projde. Škoda, že tomu šmejdovi už nemůžou ten trest ještě zvýšit ... smile
Reagovat
Jan
Já bych se nevyhýbal tomu, že je nevinný a že se Kvitová pořezala sama, třeba ve snaze že chtěla předčasně ukončit svou kariéru.
Reagovat
Blondie
S tímhhle žít... to musí být masakr :D jak pro tebe, tak pro tvé okolí smile
Reagovat
ttopi
Žondra v tom bytě samozřejmě byl, ale stejně nepochopím proč se Kvitová pořezala. Nikdy be mě nenapadlo se s nožem u krku nějak bránit. On by jí nezabil, chtěl si jen něco odnést smile
Reagovat
blixa
To je naprosto individuální. Někdo je v takové situaci jako ochrnutej a neudělá nic, někdo reflexivně sáhne po zdroji ohrožení. Myslet v tu chvíli skoro nikdo nezvládne.
Reagovat
ttopi
Pud sebezáchovy funguje podle mě u všech stejně. Pak už jen záleží, jestli jej "nepřepere" nějaká naivita napadeného, že se ubrání.
Reagovat
Gulbis
Na světě je 8 miliard lidí a u všech funguje stejně? Spadl jsi z višně asi...smile
Reagovat
Krisboy
Kdybys radši trénoval. Takovej talent... smile
Reagovat
Frick
Navíc Petra skutečně nebyla v situaci, kdy by jí nějaká majetková ztráta nějak rmoutila. Jo, kdyby ti někdo chtěl ukrást třeba profi fotovýbavu za půl mega, na kterou se člověk zadluží, tak neřeknu...

A pokud vás napadá tato varianta, tak ne - sexuální motiv tam nebyl. Dle spisu.
Reagovat
Ela-fon-isi
Nefungují. Část lidí je prý nastavená na útěk a část na boj. Prý to souvisí s geny a naše reakce je bez možnosti ovlivnit ji rozumem. Ono v těch setinách sekundy...smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Reakce na Gublise.
Reagovat
Ela-fon-isi
smileGulbise.
Reagovat
Frick
No, nevim. Ale že by třeba člověk reagoval na zbraň přitisknuou k hlavě (temeno, brada, spánek...) nějakou chaotickou a zoufalou obranou? Nebo tam už je ta asociace (stačí zmáčknout kohoutek a vystřelí mi to mozek z hlavy) tak silná, že zparalyzuje každého, zatímco u tý kudly máte více šancí - tj. na to, aby tě zabil, je třeba více "aktivity" než zmáčknutí kohoutku.

(Většinou jsou vraždy nožem takové, že je oběť vystavena mnoha úderům - fakt nevím, jak snadné a bezprostřední by mohlo být podříznutí hrdla)
Reagovat
Marduch
Nejspíš tam opravdu byl, ale o co tam komu šlo..
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy tohle. Přišel tam a vytahl nůž, jestli se ohnal on nebo ona je úplně jedno, výsledek je, její zranění. Neměl tam co dělat a nic by se nestalo.
Reagovat
tommr
přesně tak. Kdyby jí Žondra nepřepad se zbraní v ruce tak by se nikomu nic nemohlo stát. A je úplně jedno jak k tomu zranění došlo. Plnou odpovědnost za to v každým případě nese pachatel ...
Jinak mě fascinuje kolik se najde lidí, kteří jsou schopní takovýho grázla obhajovat. Copak si neuvědomujou, že se totéž může stát i jim nebo jejim blízkým? smile
Reagovat
Fandina
Možná se jim nikdy nic nestalo, tak si myslí, že se to neděje. Ale ono ano. Věznice jsou plné zlodějů, kteří tvrdí, že nic neudělali, ale ono se krade a přepadává. Jen my máme x zkušeností s vykradením domu, chalupy, auta, obchodu. Jednou jsme jeli na pohřeb kamarádovi a v dobách dávných, kdy ještě nebyly platební karty jsme nechali tržbu na parkovišti před obrřadní síní a když jsme se vrátili, peníze byly fuč. Já jsem pár lety nakupovala věci na cukroví a z kabelky mi ukradli peněženku s 5 tisíci, platební karty, občanku, řidičák. V kanceláři nám ukradli monitor k počítači. Vymlátili výlohy. Že se krade, o tom nepochybuji. Bohužel.
Reagovat
FulnekUltras
Ještěže už na Hradě nesmrdí Havel. Ten dával na radu různých šalamounů přesně takovým kriplům milosti, a na začátku i hromadnou amnestii, kterou následně vydával za osvobození politických vězňů.
Reagovat
brixner
Hele, dřepni si na lavičku Václava Havla, zamedituj a zavzpomínej na velikána a uvidíš, jak tep pude dolu!
smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
Mám teda blíž uličku - a ještě jsem tam po vzoru těch, co ji vymysleli, nikdá nechcal. ;-)))
Reagovat
brixner
To já tam jednou byl...Vzpomínal sem na ty krásný roky, kdy mě soudruh Havel, coby prezident, reprezentoval po světě a s vlhkýma vočima vnímal tu sílu místa...Než přišla ňáká stará babička, píchla do mě berlou a docela jadrnou pražáčtinou mi vysvětlila, že vizuelně do tohodle ikonickýho místa rozhodně nezapadam a proč ty vajgly radši necvrnkam holubům, ale típam je vo to prkno! No, já starší a slabší spoluvobčany ani spoluvobčanky nemlátim, takže sem se pokorně zved, naposledy se zlehka uklonil a vodešel sem směr Zličín. A když sem žvejkal už asi třetího Burgra, došlo mi, že člověk vobčas musí zvolnit a zavzpomínat na předky, který toho pro nás tolik udělali. Sváteční náladu mi sice trochu zkalil ňákej zmrt, co mi nacouval do auta a já pak musel vysolit vosumnáct litrů za nový světlo, ale jináč zážitek to byl silnej, ještě teď se celej chvěju...smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
jó, tavárišč gável - to byla teda reprezentace za všechny prachy - do Moskvy na státnickou návštěvu se odvážil až teprve s Dubčekem, který mu tam musel osobně předem kontrolovat i prkýnko na hotelovém hayselu smile

no a ten druhej ješitnej buze-rant, co přišel na Hrad po něm, nebyl o moc lepší smile

historicky nesahají tihle typicky pražští nabubřelí maloměšťáci Milošovi po kolena a Gustovi ani po kotníky smile
Reagovat
Fandina
To může říct jedině blb.
Reagovat
FulnekUltras
netrpící režimně podmíněnou ztrátou paměti
Reagovat
Fandina
Žádný blb nikdy nepochopí, proč je blb. Ty jsi toho zářným příkladem.
Reagovat
FulnekUltras
ovládej se a nereaguj na mě smile
Reagovat
a.magerova
https://i2.wp.com/www.ARFA.cz/wp-content/uploads/2020/04/jake%C5%A1.jpg?resize=1320%2C696&ssl=1
Reagovat
ttopi
Ježiš já ho neobhajuju. Já jenom říkám, že kdybych měl na krku kudlu, tak se ani nehnu. smile
Reagovat
blixa
No ty seš ten pasivní, v pořádku. Já jednou v životě kudlu na krku měl, a toho chlapce dávali čtyři měsíce v nemocnici dohromady. A já měl bobky, aby mě nezavřeli. Ale měl jsem kliku na soudce, musím říct.
Reagovat
FulnekUltras
jj, i za rudochů to bylo v první řadě o lidech
Reagovat
brixner
Tak to já bych radši zdrh! I tobě bych zdrh, kudla nekudlasmile
Já měl jednou na krku sousedku, no vyhopla na mě zpoza rohu u krámu a prej "Brixííí, ty ještě žijéééš, no to sem ráda, pocééém ty dobytkůůů!" a zakousla se mi radostí do krku. Jenže vona má, jako na potvoru, krásně klenutej a geometricky skoro až dokonalej předkus a mě zbyl na krku cucák ikonickejch rozměrů a to sem měl jít večer k sousedce týdle sousedky...Tý sem nakonec řek, že to mam vod Čendy a jelikož měla tenkrát dost rozbouřenej hormon, dělala, jako že mi to sežrala. Ale měl sem namále ti povidam! Vod tý doby jak něco cejtim na krku, zdrham, no přece nebudu nastavovat kejhák kdejaký děv...No uf, to sem se zas rozvohnil!
smilesmile*
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Frick
Následek je stejnej, ale teda skutečnosti, co pachatele vedly k tomu činu, jsou pro mne nesmírně důležitý.

Shoda blbých náhod nebo cílený útok na tenistku s úmyslem poškodit jí v kariéře?

To je přeci SAKRA ROZDÍL.
Reagovat
FulnekUltras
ta druhá možnost se bude prokazovat stejně obtížně jako záměr vypouštění covidu nebo zfalšování us voleb
smilesmilesmile
Reagovat
Frick
Pokud by platila druhá možnost, tak se nezdá, že by Žondra jednal sám od sebe.
Reagovat
FulnekUltras
tak to samozřejmě - a patrně se zde v nejhorším počítalo i s kratším trestem, který by realizátorovi umožnil si zadavatelem garantovanou finanční odměnu patřičně užít
Reagovat
Blondie
Panebože, tu otázku myslíte vážně? :D to, že tam šel krást, víš teď, po X letech a se zadkem na sedačce. Petra tehdy netušila, zda ji tam jde frajer zabít, zmrzačit, znásilnit, nebo ji unést. Navíc šlo o reflex, kdy se snažila oddálit čepel, kterou měla na hrdle a určitě ji to šokovalo. Tak proboha poskoč, fakt si stojíš na vedení.
Reagovat
Frick
Když tan šel krást, proč mu stačilo jen těch 10 000, který mu ona sama skoro vnutila?
Reagovat
Krisboy
Co to zas ty dva s Frickem vymýšlejí? Jsou jak Trump.
Reagovat
Jan
https://aeronet.cz/news/video-americka-armada-pod-novym-velenim-provedla-razii-v-datacentru-ve-frankfurtu-nad-mohanem-a-zabavila-server-spolecnosti-scytl-ktery-zfalsoval-vysledek-americkych-voleb-informaci-potvrdil/
Reagovat
FulnekUltras
smile

modré globálkurwy pokračují v infoválce - a jsou schopny si zaplatit téměř cokoliv, aby dosáhly svého - tentokrát už ale tvrdě narazí - překročily totiž pro normální lidi únosnou mez smile
Reagovat
gigin
https://imgway.cz/17gv/FB_IMG_1605721649413.jpg
Reagovat
blixa
smilesmile Asi tak nějak ... smile
Reagovat
Krisboy
Gratuluji, Jendo. Právě jsi se stal největším dmntem tenisportálu. Snad ti KamilOsel odpustí, že jsi ho vyšťouchal z trůnu. Sbohem, pozdravuj v ignoru, Orteláčku smile
Reagovat
Jan
I jinde najdeš info, když se ti nelíbí aeronet.

LIVE Prezidentské volby jako noční můra USA 14.11.2020
https://www.youtube.com/watch?v=3pt5prhzL6Q

Prezidentské volby noční můra USA 2 - nové zajímavé informace - záznam živého vysílání 18.11.2020
https://www.youtube.com/watch?v=7MS_qfe_CXo
Reagovat
Jan
V tom článku z aeronetu je video z americké TV. ani tomu nevěříš ? smile
Reagovat
FulnekUltras
logické myšlení od černo-bíle nastavených ovčích fanatiků nečekej - kde je vymeteno, tam je vymeteno smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Takže pablb, kterej tvrdí že Petra se pořezala sama vymetýno nemá ? Ultrasi Ultrasi ... smilesmilesmile

"Já bych se nevyhýbal tomu, že je nevinný a že se Kvitová pořezala sama, třeba ve snaze že chtěla předčasně ukončit svou kariéru."
Reagovat
FulnekUltras
já jsem teď momentálně vděčnej za vlastní vymetenej komín, který nebylo třeba zbytečně vložkovat ;-)))

a po polročnej prestávke KÚRIM !!!!!!!!! smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Tak že máš vymetenej komín, to vím už od začátku a že KÚRIŠ, to už je mi taky dlouho jasný. Jen ten matroš je mi trochu záhadou ... smile
Reagovat
Jan
Chytáš se každého stébla, aby jsi popřel jinou možnost, než které věříš. Co se týče Kvitové, ve vyšetřování byla řada rozporů a měl jsem z toho pocit, že by to mohlo být i takhle.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist