Zraněný Safin vzdal, Roddick s Del Potrem postupují

13. 8. 2008, 08:47
Aktuality 0
ATP WASHINGTON - Ruský tenista Marat Safin ve Washingtonu loňské čtvrtfinále nezopakuje. Letos vzdal kvůli zranění už v úvodním kole Italovi Fogninimu. Neuspěli ani nasazení Španěl Lopez a domácí Fish. Roli favoritů zvládli alespoň finalisté z LA - nejvýše nasazený Andy Roddick a tři turnaje v řadě neporažený Del Potro.
Marat Safin

Hned v prvním kole skončil turnaj s dotací 508 tisíc dolarů pro Španěla Feliciana Lopeze, Američana Mardyho Fishe i Rusa Marata Safina, který vzdal po prvním prohraném setu Italovi Fabiu Fogninimu. Důvodem byla zablokovaná krční páteř. "Mám to zablokované. Bylo to stále horší a horší. Měl jsem to ukončit už dříve, ale doufal jsem, že se to zlepší, jenže nezlepšilo," vysvětloval Safin, který si prý nyní odpočine a poté odcestuje do New Yorku, kde se bude připravovat na blížící se US Open.

Naopak nejvýše nasazený Američan Andy Roddick do 2. kola postoupil, když také zásluhou 21 přímých bodů z podání porazil Paraguayce Ramona Delgada 6-3 7-6. V dalším zápase se utká s Eduardem Schwankem z Argentiny.

Dařilo se i Argentinci Martinu Del Potrovi, který útočí na čtvrtý turnajový titul v ATP za sebou. Turnajová dvojka se po hladké výhře 6-2 6-3 nad domácím Levinem střetne s Dudim Selou z Argentiny.

ATP WASHINGTON (USA, tv. povrch, 508.000 dolarů) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Roddick (1-USA) - Delgado (Par.) 6-3 7-6(4)
Del Potro (2-Arg.) - Levine (USA) 6-2 6-3
Kendrick (USA) - Lopez (3-Šp.) 6-3 7-5
Falla (Kol.) - Fish (5-USA) 5-7 6-4 6-2
Fognini (It.) - Safin (6-Rus.) 7-5 skreč S.
Troicki (Srb.) - Gremelmaier (Něm.) 6-4 6-2
Kunicin (Rus.) - Zverev (Něm.) 6-7(6) 6-4 6-2
Schwank (Arg.) - Grosjean (Fr.) 6-3 4-6 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist