Zůstanu, dokud nezvítězíme! Dolgopolov absolvoval střelecký výcvik a vydal se bránit Ukrajinu

16. 3. 2022, 21:47
Aktuality 25
Dalším z ukrajinských sportovců, kteří se vydali bránit rodnou zemi proti ruské invazi, je bývalý tenista Alexandr Dolgopolov. Vítěz tří turnajů ATP se vrátil do Kyjeva poté, co absolvoval týdenní střelecký výcvik.
Profily hráčů
Alexander Dolgopolov (© Instagram)

Třiatřicetiletý Dolgopolov byl v době začátku ruské invaze na Ukrajinu s matkou a sestrou v Turecku. "Hned jsem začal se střeleckým výcvikem a měl jsem štěstí, že mě mohl pět až sedm dnů učit bývalý profesionální voják," uvedl Dolgopolov na instagramu.

"Našel jsem pár kluků, kteří chtěli jet na Ukrajinu z Ameriky, a vydali jsme se na cestu. Vzali jsme si neprůstřelné vesty pro nás a pro naši armádu a letěli jsme do Záhřebu. Pak jsem jel autem přes Evropu, dostali jsme se na Ukrajinu přes Polsko a nyní jsem konečně v Kyjevě. Tohle je můj domov a budu ho bránit. Se všemi lidmi, kteří tam zůstali. I já tam zůstanu, dokud nezvítězíme," uvedl bývalý třináctý hráč světového žebříčku.

Dolgopolov také na twitteru zveřejnil fotografii se samopalem a vojenskou výstrojí, k níž přidal popisek: "Byl jsem zvyklý na rakety a struny, nyní na tohle."

V minulých týdnech se na Ukrajině připojili k aktivním zálohám někdejší tenista Sergej Stachovskij nebo mistr světa v biatlonu Dmytro Pidručnyj. U praporů území obrany zase působí boxeři Oleksandr Usyk a Vasilij Lomačenko, se zbraní v ruce hodlají bránit svou vlast také bývalí boxerští šampioni Vitalij a Vladimir Kličkové, přičemž Vitalij je starostou Kyjeva.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
Gulbis
jde na smrt chlapec...
Reagovat
peek
Takže je hrdina. Jsou hodnoty, za které je třeba i položit život. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to hrdina.smile
2.3.2. Podmínky Evropského společenství pro uznávání států
https://theses.cz/id/ecjah6/?lang=en)
Reagovat
Marduch
To spíš ten čečenskej vousatej odpad a komerční vrazi od Vágnera. Dost možná se u Kyjeva schyluje ke karmickýmu vyústění jejich kariér.
Reagovat
smazaný uživatel
garantování práv etnických a národnostních skupin a menšin v souladu se závazky
v rámci KBSE23;
přijetí všech závazků relevantních k odzbrojení a nešíření jaderných zbraní, jakož i
i k bezpečnosti a regionální stabilitě;
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
peek
Starý rozhovor. Copak asi říkají páni "odborníci" teď, když rusáci nepokrytě vraždí na Ukrajině? smile
Reagovat
smazaný uživatel
16.3 Narozen v komunismu, umřu v komunismu.smilesmile
Reagovat
blixa
Chce emigrovat do Ruska ? No proč ne ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Doporučuji mu charitativní koncert pro ruské vojáky na Ukrajině. Myslím, že bude mít úspěch a třeba dostane další vyznamenání. Možná teda in memoriam, ale co už placka jako placka, hlavně když je od Putlera.
Reagovat
smazaný uživatel
všechno co je Ruské je špatné a zakázané.smile
Reagovat
Patik
Úplne iný človek bez dlhých vlasov.
Reagovat
Blondie
Drž se, chlape.
Reagovat
PetaM
Tak to tam zůstaneš navždy.
Reagovat
smazaný uživatel
asi né. Já myslím že toho nechají. Nemůžou rozmlátit úplně všechno.
Reagovat
jurasekh
Tak je to správně! Tak to má být!! ????????... A ne jako ti ruští šašci, co si píšou na dres Z nebo panáčkují před masovým vrahem Putinem!!!????
Reagovat
jurasekh
...měly tam být emotikonysmile smile smile, ale naskočily ??
Reagovat
Ondra979
tak..dnes dalsi dobre zpravy - USA i Britove dodaji hodne protiletadlovych zbrani, drony atd..tohle je to, co ted ukrajinci potrebuji asi nejvic..navic BIden taky rekl, ze Putler je valecny zlocinec, coz je nesporny fakt a rusaci to nejak nedavaji..jejich armada je k smichu celemu svetu, ale tyto zlociny putinovi a jeho sluhum nesmi byt nikdy zapomenuty..ukrajina okupanty vyzene!! smilesmile
Reagovat
annah
Každopádně za sebou nechají rusaci spálenou zemi a tisíce zmarenych životů. Svou zemi odsoudil Putler na dalších 50 let k totálnímu zmaru, k roli vyvrhela civilizovaného světa. Spodině to tam vůbec nedojde, ale chudáci ti, kteří vědí a musejí v tom zmaru žít. Protože jim nic jiného nezbývá. A ještě vnuci dnešních ukrajinských dětí budou celozivotne nenávidět Rusy. Bude to trvat generace, než se paměť na ty hrůzy obrousi. smile
Reagovat
Teo
A když Američani zničili Afghánistán, Irák A Lýbii, tak je všechno v pořádku smile Mentalita dementů smile
Reagovat
smazaný uživatel
mentalita dementu je to co si teraz predviedol ty pan Teo
zlahcovat vojnu inou vojnou
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
Patapuff
Čí tanky jezdily po Afghanistánu před těmi americkými?
Reagovat
Marduch
Lybii mají na svědomí především Francouzi.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ono se o ruské pomoci černému kontinentu moc nemluví. Asi proto, že kvůli němu má máslo na hlavě vícero evropských zemí a některé z nich kila másla, třeba samozvaní vládci EU Belgičani.
Nicméně, africké země, které poznali vliv Ruska, tedy SSSR jsou dnes jedny z nejzaostalejších a není divu, když Rusko samotné žije někde e 20.stol., v nejlepším.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist