Zverev porazil Simona i potřetí. V Nice přežil mečboly a zahraje si o první finále

20. 5. 2016, 07:17
Aktuality 24
ATP NICE - Devatenáctiletý Němec Alexander Zverev vyhrál i třetí vzájemný duel s o dvanáct let starším Francouzem Gillesem Simonem. Na antuce v Nice zdolal domácí nasazenou dvojku navzdory tomu, že v rozhodující sadě byl vrejk dole a čelil dvěma mečbolům. O premiérové finále se utká s Portugalcem Sousou.
Alexander Zverev

Alexander Zverev letos podává konstantní výkon. Od Australian Open, kde nepřekvapil proti Andymu Murraymu, už na deseti turnajích v řadě zvládl vyhrát minimálně jeden zápas. Tento týden v Nice vyřadil už tři soupeře, což se mu povedlo počtvrté v sezoně. 

Po výhrách nad Britem Edmundem a Španělem Granollersem si vyšlápl i na domácí nasazenou dvojku Gillese Simona. Devatenáctiletý Němec zdolal o jedenáct let staršího Francouze v únoru v hale v Rotterdamu, v březnu na podniku Masters v Indian Wells a nyní se mu to povedlo i na antuce v Nice.

Měl však namále. Poté, co za stavu 6-3 a 6-4 v tie-breaku druhého setu neproměnil dva mečboly, zápas málem ztratil. V rozhodujícím dějství prohrával 3-5 a v dvanácté hře čelil dvěma mečbolům, kritické momenty ale ustál a nakonec nad osmnáctým hráčem světa zvítězil 6-3 6-7 7-6.

"Hrát proti Gillesovi je vždy velmi náročné, zejména na tomto povrchu. Hrál dobře, zachránil dva mečboly. Já to bohužel nedokázal ukončit ve dvou setech, ale ve třetím jsem se naštěstí vzpamatoval. Hrál jsem teď dva tříhodinové zápasy po sobě, tak uvidím, jak se zítra budu cítit," řekl Zverev.

Ve svém čtvrtém finále na okruhu ATP si Zverev zahraje o první postup do finále. Do cesty se mu postaví Portugalec Joao Sousa, s nímž dosud nehrál. Sousa ve čtvrtfinále vyřadil turnajovou trojku Kevina Andersona z Jihoafrické republiky.

Poprvé v kariéře obhájit titul stále může Dominic Thiem. Nejvýše nasazený Rakušan ve čtvrtfinále přehrál dvakrát 6-3 Itala Andrease Seppiho a připsal si 34. výhru v sezoně. Více jich má jen Novak Djokovič (37).

O již čtvrté letošní finále se Thiem utká utká s posledním domácím zástupcem a jediným nenasazeným semifinalistou Adrianem Mannarinem, který vyhrál bitvu s Argentincem Guidou Pellou.

• ATP 250 NICE •
Francie, antuka, 520.070 eur
čtvrteční výsledky (19. 05. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Thiem (1-Rak.) - Seppi (7-It.) 6:3, 6:3
A. Zverev (8-Něm.) - Simon (2-Fr.) 6:3, 6:7 (6:8), 7:6 (7:1)
Sousa (5-Portug.) - Anderson (3-JAR) 7:5, 7:5
Mannarino (Fr.) - Pella (Arg.) 6:7, 7:6 (7:4), 6:1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
darek.vrana
Sakra, Jebavý s dlouhým prohrál...:(
Reagovat
smazaný uživatel
Jebavý s Dlouhým Pérom.

Všetkým trom vela stastia v dalsich turnajoch.
Reagovat
HayashiM
Lukáš chytl v prvním kole Stana, lol :D :D
Reagovat
tommr
dneska si v Ženevě střihnou generálku. Bylo by hezký kdyby Lukáš wawrinku vystřílel z kurtu jako včera toho Rusa ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
asi 10 mi po losování nikdo neví,jak vypadá pavouk ani pořadatelé. Vytahovai nějaká čísla,které komentátoři nedokázali přiřadit. Chudáci nepřipravení komentátoři i nedokonalí pořadatelé
Reagovat
Kytka
Já jen pochytila, že Tom hraje v 1. kole s Vaškem Pospíšelem. Na toho hraje mizerně a snad má i negativní bilanci (zatím jsem nejukla). To by mohla být konečná. Kyrgyos i Karlovič jsou v druhé půlce. Pokud projde přes první kolo, v osmifinále by mohl narazit zase na Gofina. No los jako stehno. Koho má za soupeře Petra, Lucie a Karolína jsem vůbec nepochytila, ani v jaké části pavouka jsou. Tak takovéhle losování je horror.
Reagovat
PetaM
V OF má Goffina? To si nemyslím. Podle mě je Goffin v půlce s Rafou ... Já myslím, že do OF má Ferrera.
Reagovat
Kytka
Ferrer by byl lepší. Ale o Gofinovi mluvil náš komentátor. Byl to takový zmatek, že z toho mám hlavu jako pátrací balón. Myslela jsem, že se to aspoň dozvím hned, ale zase čekat, až to vydají ofiko.
Reagovat
PetaM
Já tam viděl Ferrera, ale ruku do ohně bych za to nedal .. :D :D
Reagovat
Kytka
Tak Tom versus Vašek 0:2. Už pokud vyjde první kolo, bude to v té Tomově mizérii úspěch. Navíc po tom výprasku, co dostal od Gofina si může každý tenista říct, že ho vystřílí z kurtu, Vašek tím spíš.
Reagovat
Kytka
A ještě je úžasné, když do pavouka napíší K. Plisková
Reagovat
tommr
no jestli Tomáš prohraje s Pospisilem i do třetice tak to bude asi jeho konec ... :)
Reagovat
Kytka
Naposled spolu hráli v roce 2014 ve Washingtonu. Tam to Tom projel lehko. Ale to byl Vašek na vzestupu. Oba zápasy jsou na hardu.
Reagovat
Kytka
Na stránkách RG už je ženský pavouk komplet.
Reagovat
tommr
no právě - ted hraje všechno do karet Tomášovi - hraje se v Evropě, na antuce, na tři vítězný a Pospisil v poslední době stagnuje. Pokud ani tentokrát Pospisila nedá tak už to s ním bude opravdu vážný ...
Reagovat
Kytka
Tak takhle si to taky myslím. Zahlídla jsem Toma v pořadu k RG jak trénuje, zamračený, v pozadí myslím ten kondiční. Tak asi vyrazil jen Daniho.
Reagovat
Kytka
Letos má Tom 19/10 - solidní ale nic moc a Vašek 4/12 - mizerie.
Reagovat
tommr
za jiných okolností by byl Tomáš jasnej favorit, ale otázka je co s ním udělal ten debakl od Goffina ...
Reagovat
Kytka
No tak, jestli je pravdivý ten bláznivý názor Nováčka, že to udělal schválně jako revoltu proti Danimu, ještě by to nemuselo být tak hrozné. Ale ten Nováčkův názor se mi zdá spíš na psychiatra, tedy u Nováčka.
Reagovat
panzer.dragon
hezký zvereve, měl dokonce dva mečouny už ve druhym setu, to by si asi neodpustil mít mečboly ve druhym i ve třetim setu a prohrát :-)
Reagovat
panzer.dragon
tak mě napadlo, nevíte o nějakym zápasu, kde by hráč měl MB ve třetim, čtvrtym i pátým setu a přesto prohrál? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto pravdepodobne.
Reagovat
darek.vrana
Bylo by to zajímavé a řekl bych, že se to už asi někdy stalo, ale těžko to dohledat. V Budovi Collinsovi jsou různé takové zápasy, ale nepamatuju se, že bych to četl. Ale když je zápas otočený z 06 06, mimochodem Čechem Vodičkou, tak proč ne...
Reagovat
Tornes
Našel jsem maximálně ve čtvrtém a pátém setu, ve všech třech ne.

All-time record: (18 match points)
Davis Cup 1930
Wilmer Allison (USA) def. Giorgio De Stefani (ITA) 4-6 7-9 6-4 8-6 10-8

# Allison saved two match points in the 4th (Allison trailed 2:5) and sixteen in the 5th set (was 1:5)

Open Era record "the best of three": (11 match points)
Rome 1976 (1st round)
Adriano Panatta def. Kim Warwick 3-6 6-4 7-6

Open Era record "the best of five": (9 match points)
Davis Cup 1995
Andrei Chesnokov def. Michael Stich 6-4 1-6 1-6 6-3 14-12
Roland Garros 2004 (1st round)
Vincent Spadea def. Florent Serra 7-5 1-6 4-6 7-6(7) 9-7

# Spadea saved two match points in the tie-break and seven match points in the 5th trailing 1:5.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist