Zverev si v Kolíně nad Rýnem na úvod poradil s Verdascem

15. 10. 2020, 15:26
Aktuality 1
ATP KOLÍN NAD RÝNEM - Alexander Zverev zahájil své působení na novém domácím halovém podniku v Kolíně nad Rýnem hladkým vítězstvím nad Fernandem Verdascem, přemožitelem Andyho Murrayho z úvodního kola, a připsal si teprve druhé letošní vítězství na turnajích ATP. Ve čtvrtfinále nasazenou jedničku vyzve kvalifikant Lloyd Harris.
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev prožívá trochu neobvyklou sezonu. Třiadvacetiletý Němec vždy exceloval hlavně na turnajích ATP a na grandslamech se mu příliš nedařilo, letos je tomu však naopak. Zatímco na akcích ATP před startem nového domácího halového podniku vyhrál jediný ze šesti zápasů, na grandslamech se dostal do semifinále Australian Open, na US Open do svého premiérového finále na turnajích velké čtyřky a na French Open do osmifinále.

V Kolíně nad Rýnem je domácí hráč největším favoritem a tuto roli v úvodním zápase úspěšně potvrdil, když si poradil 6-4 6-1 s Fernandem Verdascem a své vedení ve vzájemné bilanci se španělským veteránem navýšil na 4-2.

Zverev přemožiteli Andyho Murrayho z úvodního kola nenabídl jediný brejkbol, sám čtyři z pěti možností na brejk proměnil, v utkání na vlastním podání ztratil pouhých šest fiftýnů, pomohl si sedmi esy a do dalšího kola prošel za pouhých 62 minut.

"Je příjemné mít po hodině hry hotovo. Obzvlášť proti Fernandovi, protože to je pro první zápas na tvrdém povrchu opravdu těžký soupeř. Je to jeden z nejsilověji hrajících tenistů, takže jsem rád, že jsem vyhrál a postoupil do čtvrtfinále," komentoval Zverev, jenž po dvou triumfech na mnichovské antuce útočí na třetí titul z domácího prostředí. Svůj poslední 11. titul slavil loni v Ženevě.

Ve čtvrtfinále čeká domácí hvězdu premiérový souboj s Jihoafričanem Lloydem Harrisem, který do hlavní soutěže prošel přes kvalifikaci. "Je to mladý kluk v mém věku. Brácha s ním už jednou hrál, tak se ho na pár věcí zeptám. Bude to zajímavé," uvedl Zverev.

Roberto Bautista vstoupil do turnaje v Kolíně nad Rýnem výhrou 6-4 7-6 nad Francouzem Gillesem Simonem, s nímž si v sedmém vzájemném střetnutí poradil teprve podruhé. Na tvrdém povrchu ho zdolal dokonce až na šestý pokus. O postup do semifinále si druhý nasazený Španěl zahraje s Polákem Hurkaczem (h2h 1-0).

Marin Čilič skončil ve druhém kole. Osmý nasazený Chorvat v něm neudržel vedení 6-3 a 2-0 proti španělskému mladíkovi Alejandru Davidovichovi, kterému nakonec podlehl 6-3 6-7 2-6.

• ATP 250 KOLÍN NAD RÝNEM •
Německo, tv. povrch / hala, 325.610 eur
čtvrteční výsledky (15. 10. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
A. Zverev (1-Něm.) - Verdasco (Šp.) 6-4 6-1
Bautista (2-Šp.) - Simon (Fr.) 6-4 7-6(5)
Auger-Aliassime (3-Kan.) - Laaksonen (Švýc.) 6-4 6-1
Davidovich (Šp.) - Čilič (8-Chorv.) 3-6 7-6(3) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
RF46
Ty prase! Tedy, ty zvire!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist