Zverev třetí titul z Mnichova nezíská, ve čtvrtfinále prohrál s Ivaškou

30. 4. 2021, 21:36
Aktuality 48
ATP MNICHOV - Alexander Zverev potřetí v kariéře domácí antukový turnaj ATP 250 v Mnichově nevyhraje. Letos nejvýše nasazený Němec vypadla nečekaně už ve čtvrtfinále s běloruským kvalifikantem Iljou Ivaškou, kterému podlehl navzdory tomu, že vedl 7-6, 5-4 a 30-15 a při svém podání byl dvakrát dva míčky od vítězství.
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev se po březnovém triumfu v Acapulku dostal částečně i vinou problémů s loktem do útlumu. Z posledních pěti zápasů tři prohrál. Po Ruusuvuorim a Goffinovi dnes na domácí antuce v Mnichově nestačil na 107. hráče světa Ilju Ivašku.

Německý šampion z let 2017 a 2018 přitom otočil první set ze stavu 3-5 a ve druhé sadě šel po celkově druhém brejku podávat za stavu 7-6 a 5-4 na postup. Vedl 30-15, ale k mečbolu se nedostal. Naopak ztratil tři gamy po sobě a nakonec i vinou 14 dvojchyb po více než dvou a půl hodinách boje padl 7-6 5-7 3-6.

27letý Ivaška, který minulý týden v Barceloně uhrál set proti Rafaelu Nadalovi, letos na antuce odehrál 12 zápasů s bilancí 10-2 a podruhé v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP. 

O premiérové finále bude běloruský tenista bojovat proti dalšímu domácímu hráči Janu-Lennardu Struffovi (h2h 0-1). 31letý Němec až po třech hodinách přetlačil 6-4 4-6 7-6 Srba Filipa Krajinoviče a do semifinále postoupil poprvé od června 2019. Také on bude usilovat o premiérové finále. 

Další dva čtvrtfinálové duely přerušil déšť a dohrávat se budou až v sobotu. Druhý nasazený Nor Casper Ruud dnes získal první set proti Australanu Johnu Millmanovi, Gruzínec Nikoloz Basilašvili zítra půjde podávat za stavu 5-4 na zisk první sady proti slovenskému lucky loserovi Norbertu Gombosovi.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 481.270 eur
středeční výsledky (30. 04. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ivaška (Běl.) - A. Zverev (1-Něm.) 6-7(5) 7-5 6-3
Struff (7-Něm.) - Krajinovič (4-Srb.) 6-4 4-6 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

48
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Cameron urval set s Cilicem, takze to vypada zatim dobre:) Jeden set od finale.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Cameron pěkněsmile
Nevíš, za co se Marinovi omlouval?
Reagovat
Vlk-v-trave
No byl tam warrning na Camerona. Trochu tam zdrzoval, ale ne zamerne. Trochu v tom zapase brblal no:)

Ale prvni finale je na svete.!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
diksmile
Reagovat
peek
Tohle se Berdychovi nestávalo aby prohrával s níže postavenými soupeři.
Reagovat
fandorin78
Jako třeba v 1. kole RG 2018 nebo v Queens Club také v 1. kole 2018. Nevo ve Vídni a Monte-Carlu 2016.
Reagovat
hippos
jenze to bylo berdychovi uz 31, 33 let a zacal mit velke problemy se zady
Reagovat
EllNino
Stavalo se mu to celkem dost ... :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Řekl bych, že se mu to stávalo, ale o něco méně než ostatním mimo Big4. Taky proto se držel tolik let v top10.
Reagovat
hippos
statistiky si tady muze kazdy projit, berdych vyzral pozdeji, tak to byvavalo u hracu z vychodu, ale v jeho nejlepsich letech se mu to opravdu nastavalo casto a navic s hracem mimo prvni stovku
mozno aj zvereva to nejlepsi teprve ceka, ale tomu ja neverim
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Působil na mě bezradným dojmem. A pořád vrhal zoufalé pohledy k lavičce, asi k tátovi. Nicméně, lvaška hrál dobře, držel ho pod tlakem, nedovolil mu jeho hru. I solidně returnoval, takže Saša přicházel o výhodu servisu, který často pálil nad 220km/h.
Reagovat
fandorin78
No minimálně má Zverev ve 24 letech stejný počet titulů jako Berdych za celou kariéru.
Reagovat
George_Renel
Kdybx ovšem byli tenkrát jeho největší soupeři o 10 a více let starší, vypadalo by to asi také jinak.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/jessica4stein/status/1307333253129318402?s=19
Reagovat
gigin
https://twitter.com/atptour/status/1388214069446983688?s=19
Reagovat
sojka1
pekne... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
od utoku na Moniku Selesovou v Hamburgu.

http://www.puntodebreak.com/2021/04/30/dia-cambio-historia-del-tenis

Den, ktery zmenil nejen historii tenisu, ale uz nikdy nebyl jako driv.
Reagovat
hippos
blbost
Reagovat
Vlk-v-trave
Nemyslim si, ze ten clanek je uplne spatny, nebo bulvarni. Ani ta myslenka na zaver, ze ta udalost zmenila historii tenisu... nevim na kolik tu muzskou cast...asi jim jde spis o zensky tenis, ale tak je to slate tenis...
Tu myslenku se da pouzit na hodne veci (ale nechci jit do nejakych rozboru motyliho efektu atd.).

Ta idea na zaver jak by vypadala rivalita a jeji vliv na vyvoj a historii v tenisu, kdyby se to nestalo je urcite zajimava, nebot Selesova proste odpadla... a uz se nikdy nejak nevratila tak silna, hlavne mentalne. Jistym zpusobem to poznamenalo i Graffovou. Selesova tvrdi ze ji na cely zivot, (tak nedivim se)

Co si pamatuji, nebyl internet, ale mimo to rivalita tech dvou dostala tenis do popredi zajmu, a prekracovalo to tzv. hranice sportu, neco jako fenomen Agassi, kdy casopisy byly zaplnene jeho fotkama, a mlade holky vrestely...(ikdyz v CSSR nejake BRAVA a podobne blbiny, tak se to tu dostavalo a tzv. kolovalo:)
...tak v pripade Graffove a Selesove a to uz byly hranice otevrene, to teda bylo mezi lidma celkem vasnive...ani si nepamatuji pozdeji neco podobneho.
Neslo jen o to, ze Selesova dokazala byt skvelou rivalkou, ale take o jeji hekani, ktere vlastne zaostrilo cely konlikt mezi fans...a vzbudilo hodne pozornost i mimo kurty. Pro WTA to byla urcita vyhra.

Otazka zni, jestli by se ta udalost nestala, co by bylo s tim fenomenem hekani, (ad. Navratilova, ktera hovori o cilenem hekani). Je mozne, zeby neexistovala tak jednoducha tolerance k temto projevum... nebot postizena byla ta, ktera Bollettieriho "flignu" uvedla na trh a povedomi lidi.

Asi by se psala jina sportovni historie nebyt te udalosti, jine rozlozeni GS vitezek, turnaju, vliv na next generaci atd.,
Co je urcite jasne, ze to je cerna skvrna tenisu.

A za mne...Byla to jedna z nejzajimavejsich rivalit v tenise (jedno zensky, muzsky). A bohuzel byla utnuta fanatikem strasne brzy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, je to smutný, když pošahanci mění dějiny, ale to se prostě s lidstvem tak nějak táhne. Nebudu to číst, ale určitě jsou to zajímavé úvahy...
Reagovat
tommr
tak samozřejmě, že to zásadně změnilo tenisovou historii. Přinejmenším všechny pozdější úspěchy Grafový je třeba brát s velkou rezervou ...
Dopad to mělo i mimo tenis. Fakt že ten šílenec vyvázl bez trestu už tenkrát jasně ukázal jak je západní společnost prohnilá a zdegenerovaná což dneska vidíme všude kolem sebe ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Obávam sa, že nehovoris pravdu.

Grafova bola pradepodobne najlepsia teniska modernej histórie. Ty si si hypoteticky uzavrel zápasy ku ktorym nikdy nedoslo, ale mohlo dojst s jasnym vysledkom pre Selesovu a automaticky tym negujes Grafovej výsledky.

Ja zas mozem tvrdit, ze ak by bola Selesova zdrava uz by nikdy nic nevyhrala.

Obaja sa len domnievame a obe tvrdenia su rovnaka blbost.

Takze Grafovej vysledky by som rozhodne nenegoval, Monika mala rozhodne pech, ale tak to holt v športe chodí, že niekto ma stastie/smolu na okolnosti.
Reagovat
tommr
to ale přece nebylo o štěstí nebo smůle. Fanatickej příznivec Grafový zlikvidoval její největší konkurentku ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ona mela tehdy 19 let, kdyz ji fanatik sejmul, a mela uz na konte 8 GS titulu!!!

8 titulu GS v 19 letech se ti zda jako malo na to, aby se dalo predpokladat, ze nezustane jen u 8, a to byla na zacatku kariery, ktera se opravdu slibne rozvijela...rivalita mezni ni a Grafovou vrela na plne obratky. Monika mela pred sebou neskutecnou budoucnost, nemela dokonce jeste uplne rozvinuty potencial...to vsechno slo v jeden moment do haje.

Kolik mel titulu ve 19 Nadal? slovy usmudlany 1 GS na antuce. Ano, jak by nekdo vyridil Nadala v 19, tak muzem si i rict, ze by zdravy uz nic nevyhral...jiste...

Ale u hracky, ktera ma na konte 8GS a jeste neni uplne hotova hracka... tam ten predpoklad, ze nic nevyhraje, no tomu sam neveris...

A hovorit o smule...smula je jak upadnes blbe na kurtu a zranis se, ale rozhodne ne, ze ji zapichne fanatik na kurtu... to fakt smula neni...
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu ti unika pointa mojho prispevku, treba citat s porozumenim a reagovat na celkovy kontext. Nie vytrhnut si jednu premisu, ktora bola len poukazanim absurdity faktu; ze by sa Grafovej uspechy mali brat s velkou rezevou.

Selesova do atentatu vyhrala s Grafovou jeden zapas mimo antuky. Takze ako to je s tymi vysledkami Grafovej, stále velka rezerva?..

Do 19 mala 8GS aj Hingisová snad a kolko ziskala dokopy, 10?...

Cize opat ukazka toho, ze domnenky rozhodne nemozeme vydavat za fakty.
Reagovat
EllNino
Martina má 5 GS
Reagovat
smazaný uživatel
Moze byt, presné číslo nehrá v tomto kontexte rolu. Vsetky GS nazbierala do 19r, takze automaticky predpokladat, ze Selesova by znicila karieru Grafovej je blud.
Reagovat
EllNino
Ale Martina byla brutálně převálcována nejdřív Venus, pak Serenou a pak všemi ostatními ... Monica tam sestry neměla ... ale samozřejmě, může být oboje pravda
Reagovat
Vlk-v-trave
To nema smysl... pochopitelne ma 5... ale hlavne Hingis mela problemy sama se sebou a s drogama. Ta se zarizla sama.

Chapu, ze tommr trochu vynegoval Stef, trochu prestrelil, ale tvrdit, ze ta Seleska nic nevyhraje... podle mne to prislo hlavne potom, co ji porazila na hardu... presne v tom momente, kdy fanatici citli, ze zacina byt suverennost Grafove ohrozena.

Fanatismus proste...zabiji to sport.
Reagovat
paddy
Hingisová hrála technický tenis, proto odpadla, když nastoupil atletický tenis
možná i neunesla slávu jako další feťačka Capriati
Reagovat
Vlk-v-trave
No proto bych ji nesrovnaval s Hingis. Bohemka...tezky charakter. Fetovala koks, no Capriati dalsi podobny pripad. Take ma Hingis uz Williamsky na scene.
Seles byla dost cilevedoma, pracovita, rozvoj agresivniho pojeti na BH.
Mela 3AO, 3FO, 2USO, finalistka W. V roce Hamburgu, porazila na hardu Steff na AO...tohle byl asi ten spoustec pro fanatika, takze rivalita sotva zacala a uz se zavrela.

Ale tak ja mel rad Stef, to zase jo...az bezmezne... A hlavne v zapasech s Monikou, jsem ji tlacil horem, spodem:) Selesovou jsem nemusel. Stef byla muj milacek:)
A asi tim hur nesu, ze se to stalo, nebot sampionky hlavne delaji jejich souperky...

Smutny pribeh.
Reagovat
paddy
nakonec ti ji Agassi přebral smile
Reagovat
Vlk-v-trave
A nejen mne :D
Reagovat
George_Renel
Že ztrácíte čas s člověkem, který neumí žít ani sám se sebou......
Reagovat
smazaný uživatel
Tu je rozumná diskusia, zrejme si zablúdil priateľu. Tak si utri penu z kútikov, prípadne utekaj prskať do vedľajšej diskusie k pani Kvitovej smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď ja som ten postreh, že by Seles už nič nevyhrala len spojil s vetou, že Grafovej výsledky treba brať s veľkou rezervou. A hneď som napísal, že oboje tvrdenia sú nesprávne.

Takže moc nerozumiem faktu, že ideš do nejakej polemiky.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak, kdyby to bylo jen o tommrovi, tak bys neargumentoval dal Hingiskou:) A H2H versus povrch... a to je prave ta dulezita vec, ze ji dokazala porazit v tom roce na hardu.
Jeste vetsi zajimavosti je, ze na to, ze hrala dost prez agresivni BH, tak mela v tom zapase v jednom z setu i vic FH winneru...nez Stef:)
Dalo by se rict, ze zustala posledni vyzva, trava. Mela 19... ale uz Wimbledon nestihla, abychom se to dovedeli.

Z velkou rezervou nevim, ale tezko by dosahla tolik GS. Pochybuji, zeby vyhrala RG93...minimalne. Po tehle akci vyhrala Stef 4 GS za sebou... a to je urcite na tom ten vliv tehle udalosti. Nepocitam tam jeste mozny dalsi vyvoj hracky.

Nic...jdu oslavovat Camerona.
Reagovat
paddy
Grafová mohla být ještě lepší, protože by byla pod tlakem Seleš
lepší konkurence tě donutí se zlepšovat

tak jako Big3 - vzájemně se dostali na vyšší úroveň, což sami řekli

Sampras skončil, protože měl rekord, neměl konkurenci a ztratil motivaci
pokud by Big3 byl jen jeden, tak Federer by už několik let nehrál a zastavil by se na 15 nebo 16

zbylí dva rovněž a žádných 20 GS by neexistovalo! smile
Reagovat
smazaný uživatel
To je samozrejme pravda, ale existujú aj výnimky. Napríklad tá Grafová. Celú kariéru nemala niekoho, kto by ju dlhodobo reálne ohrozoval a napriek tomu si hrala svoje do pomerne úctihodného veku.
Reagovat
smazaný uživatel
To je samozrejme pravda, ale existujú aj výnimky. Napríklad tá Grafová. Celú kariéru nemala niekoho, kto by ju dlhodobo reálne ohrozoval a napriek tomu si hrala svoje do pomerne úctihodného veku.
Reagovat
Vlk-v-trave
Djokovic si misto Madridu vybral jinou sportovni disciplinu.

http://www.puntodebreak.com/files/novak-djokovic-atp-serbia-montana.png

Zdolal Rtanj, a tak si pripsal sve prvni horolozecke vitezstvi. Vsechny turisticke soupere nechal daleko za sebou...Gratulujeme.:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Pise palcovymi titulky... VELMI TEZKY los pro Nadala, tak se tedy jdu kouknout na pavouka, co je tam tak kruteho a tezkeho...
No...v prvnim bye (jasne, to uz zacina byt vazne), ve druhem Alcaraz/Mannarino (dost priostriva), a ted ve tretim vidim... Kvido Pe11a, tak jasny, ted uz chapu proc takova titulka.

https://www.atptour.com/en/scores/current/madrid/1536/draws

Ve druhem kole nas cekaji velke zapasy

Tutit fruti italiano concerto
Berrettini vs. Fognini
Po tomhle zapase myslim bude tenisovy fanousek tak naplnen, ze muze uz zbytek turnaje vynechat.

Bozska ruka and Boske lytko
NegroHombre vs. Karatsev
Komu by nestacil ten prvni zazitek, tak na tomhle se dorazi.

tedy pokud nebude uz nekdo emocionalne vycerpany z hitu prvniho kola a to druhe kolo zvladne:
Sinner vs. Pe11a

Los se hlavne nemazlil s FAA, ktery chytl do prvniho Caspera Ruuda a do druheho Camerona, no a pripadne do tretiho Stefana Tsitsipase...a jak by se stal zazrak a prosekal se jeste dal, tak za odmenu ho ceka Bozska ruka nebo lytko...
Reagovat
smazaný uživatel
Alcaraz, Sinner, Zverev, Thiem, Finále je pre Nadala naozaj krutý los. Ale ako píšem vedľa, v dlhodobom horizonte sa los vždy vybalancuje, a tak dúfam, že náročný los v Madride vykompenzuje lepší los na RG.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tipuji spis takhle
Alcaraz, Sinner, Evans/Hurkacz/Kaczena, Rublev/Agut.

Thiema tipuji, ze bude mit problem uz s kvalifikantem, staci jak chytne Mussettiho, Tiafoa atd. U Thiema hlasi, ze jestli vse pujde dobre, tak na RG by mohl byt nejak pripraven, cili ten Madrid to bude tak jeden, dva zapasy, max. 3. Jeli tam, aby si vyzkousel ostry zapas, fakt SF necekam.
Zverev je dost v utlumu. Moc mu neverim. Zato Evans je celkem v laufu. Tam to bude hodne otevrene...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, tímhle pohledem to bude zajímavé. A s Domem souhlasím. SF by překvapil.
Reagovat
paddy
Zvereva smile už letos porazili

2x Džok, 1x Medvěd, Bubli(fuc)k, Ruusuvuori, Gofáč

a dnes i Vašek smile

Sáša a Váša - Highlights
https://www.youtube.com/watch?v=vYJfNDvOZLY

mohou si notovat jako bratři...smile
https://www.youtube.com/watch?v=PEqIpl_fYwo
Reagovat
Vlk-v-trave
Periferie nikdy nespi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivaška, legenda.

Rafu mal na lopate v Barce, bolo jasné, že spotený Mníchov musí vyhrať.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist