Zverev v Basileji prohrál s Fritzem a v boji o Londýn si nepolepší

22. 10. 2019, 21:44
Aktuality 0
ATP BASILEJ - Alexander Zverev si zahrává se startem na Turnaji mistrů, na kterém by měl obhajovat titul. Tento týden v Basileji mohl udělat významný krok směrem do Londýna, místo toho ale vypadl hned v prvním kole s Američanem Taylorem Fritzem a dává šanci svým pronásledovatelům. Třeba Italu Fabio Fogninimu, jenž ve Švýcarsku začal hladkou výhrou nad Popyrinem.
Alexander Zverev (© AFP)

Po loňské sezoně, kterou zakončil triumfem na Turnaji mistrů, se od Alexandera Zvereva očekávalo víc, než pouhý jeden vyhraný turnaj a to ještě na menší akci ATP 250 v Ženevě.

I proto bude muset dvaadvacetiletý Němec bojovat o letošní start na Turnaji mistrů až do poslední chvíle. V boji o poslední dvě volné vstupenky má sice stále nejvýhodnější pozici, ale tento týden se mu jeho konkurenti mohou přiblížit a dva z nich dokonce i bodově předstihnout. 

Zverev si totiž překvapivě nepolepší po Basileji, kde dnes nezvládl svůj úvodní zápas. Druhý nasazený Němec podlehl 6-7 4-6 Američanu Tayloru Fritzovi, kterému nedokázal sebrat jediný servis a v první sadě nevyužil setbol. 

O postup do Londýna tak Zverev bude muset bojovat ještě příští týden na Masters v Paříži, kde se definitivně rozhodne o osmičce účastníků prestižního klání.

Jednadvacetiletý Fritz, jenž zdolal Zvereva až na třetí pokus, se ve druhém kole střetne s Australanem Alexem De Minaurem.

Ve hře o Turnaj mistrů dál zůstávají Matteo Berrettini, Roberto Bautista, David Goffin, Gaël Monfils či Ital Fabio Fognini, jenž dnes v Basileji začal snadnou výhrou 6-2 6-4 nad australským mladíkem Alexejem Popyrinem.

O postup do čtvrtfinále bude dvaatřicetiletý Fognini hrát ve čtvrtek proti vítězi srbského souboje mezi Filipem Krajinovičem a Laslem Djerem.

Roli favorita na úvod splnil Stefanos Tsitsipas, který si se Španělem Albertem Ramosem poradil po setech 6-3 7-6. Ve druhém kole bude třetí nasazený Řek favoritem proti Andújarovi, nebo Berankisovi.

• ATP 500 BASILEJ •
Švýcarsko, tv. povrch / hala, 2.219.975 dolarů
úterní výsledky (22. 10. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Fritz (USA) - A. Zverev (2-Něm.) 7-6(7) 6-4
Tsitsipas (3-Řec.) - Ramos (Šp.) 6-3 7-6(6)
Fognini (5-It.) - Popyrin (Austr.) 6-2 6-4
Opelka (USA) - Garín (Chile) 7-6(5) 7-6(10)
Albot (Mold.) - Lajovič (Srb.) 2-6 6-3 6-4
Gasquet (Fr.) - Londero (Arg.) 6-1 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist