Zverev v Miami prohrál s Ruusuvuorim, Medveděv nezaváhal

27. 3. 2021, 12:55
Aktuality 20
ATP MIAMI - Alexander Zverev šest dní po triumfu v Acapulku nezvládl vstup do turnaje Masters 1000 v Miami. Německý finalista z roku 2018 stejně jako předloni neudržel vedení, letos podlehl 6-1 2-6 1-6 Emilu Ruusuvorimu. Jednadvacetiletý Fin si o osmifinále zahraje s o rok starším Švédem Mikaelem Ymerem.
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev minulý týden triumfoval v Acapulku, ve finále přehrál Stefanose Tsitsipase. V Miami však podruhé v řadě nezvládl svůj úvodní zápas, opět navzdory snadno vyhranému prvnímu setu.

Zatímco předloni nestačil na loučícího se španělského veterána Davida Ferrera, letos prohrál s finským mladíkem Emilem Ruusuvuorim. Třiadvacetiletý Němec podlehl o dva roky mladšímu sokovi 6-1 3-6 1-6, když od stavu 6-1 a 2-2 uhrál jen dva gamy.

"Sám nevím, jak jsem ten zápas otočil. V prvním setu jsem se necítil vůbec dobře a dělal jsem spoustu chyb," komentoval 83. hráč světa Ruusuvuori, který během zápasu spáchal 36 nevynucených chyb a skoro polovinu z nich v prvním setu.

"Ale ve druhém setu se to změnilo. Začal jsem mít ze hry lepší pocit a teď jsem šťastný, protože tohle je jedna z mých největších výher," dodal Fin, jenž zaznamenal svůj druhý skalp hráče Top 10 a poprvé postoupil do 3. kola turnaje Masters 1000.

Ruusuvuori si o postup do osmifinále zahraje s dvaadvacetiletým Švédem Mikaelem Ymerem, který zdolal ve třech setech Gruzínce Nikoloze Basilašviliho



Už na čtvrtém letošním turnaji skončil hned po svém úvodním vystoupení Belgičan David Goffin. V Miami 13. hráč světa prohrál hladce 3-6 1-6 s Australanem Jamesem Duckworthem, který si v 29 letech a až na 16. pokus připsal první skalp hráče Top 20.

Ze hry venku je také Grigor Dimitrov. Bulharský tenista podlehl 5-7 5-7 Britu Cameronu Norriemu a ani na desátý pokus v Miami nepřekročí práh osmifinále.

Naopak nezaváhal největší favorit turnaje Daniil Medveděv. Ruský tenista smetl dvakrát 6-2 chybujícího tchajwanského veterána Yen-Hsun Lua, když zahrál 24 winnerů a spáchal jen 13 nevynucených chyb. Ve třetím kole ho čeká Australan Alexei Popyrin (h2h 2-0).

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 4.299.205 dolarů
páteční výsledky (26. 03. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Medveděv (1-Rus.) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 6-2 6-2
Ruusuvuori (Fin.) - A. Zverev (3-Něm.) 1-6 6-3 6-1
Bautista (7-Šp.) - Harris (JAR) bez boje
Duckworth (Austr.) - Goffin (8-Belg.) 6-3 6-1
Norrie (Brit.) - Dimitrov (9-Bulh.) 7-5 7-5
Auger-Aliassime (11-Kan.) - Herbert (Fr.) 6-4 6-4
Chačanov (14-Rus.) - Hanfmann (Něm.) 6-3 6-2
Lajovič (16-Srb.) - Escobedo (USA) 6-2 6-3
Isner (18-USA) - McDonald (USA) 2-6 6-3 7-5
Tiafoe (USA) - Evans (19-Brit.) 6-7(5) 6-3 6-3
Sinner (21-It.) - Gaston (Fr.) 6-2 6-2
Fritz (22-USA) - Giron (USA) 6-2 6-2
M. Ymer (Švéd.) - Basilašvili (27-Gruz.) 6-3 4-6 6-4
Popyrin (Austr.) - Opelka (30-USA) 6-4 6-2
Struff (31-Něm.) - Berankis (Lit.) 6-3 6-4
Bublik (32-Kaz.) - Djere (Srb.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Pe3k
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jsem dal do ankety na vítěze, abych nesázel na jistějšiho Medvěda. A přesně jsem si říkal, že Emil bude zatěžkávací zkouškasmile Asi tam bylo víc důvodů, proč ji nezvládl, ale líbí se mi, jak Emil hrajesmile
Reagovat
Nola
sme dvaja smile, Sasha vraj mal zdravotne problemy, nevidela som.... vysoki hraci to nemaju jednoduche, DelPo a jeho navraty a zranenia....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Měl zatejpovanou ruku, myslím, že levou. Viděl jsem jen začátek, kdy Emila přehrával. Pak jsem to přepnul na Terezu...
Emil je stylem hry trochu podobný typ jako Janek.
Reagovat
sojka1
to jsi ale pekne preletava, Nolko, kdyz jsem davala Stefanose, byla jsem, myslim, druhy hlas, vsechno sezral Medvedev, takze jsem se usmivala, jak plujem proti proudu... a mrkala jsem na Johna, ze je cesta volna.. :-))
Reagovat
Nola
tak nech to ten d Artagnan cele vyhra
Reagovat
smazaný uživatel
Fanusicka konzervativneho hnutia FFF a plavanie proti prudu :)

Aby si sa neutopila soječka, v týchto vodách.
Reagovat
sojka1
ty se nudis, FH? Jdi si pinknout na zed.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
haha, neuveríš, ale dnes som na zeď pinkal aj s mojou 6 ročnou dcérou. Je veľmi šikovná, už pinká sama, pár desiatok dá. Keď skončia opatrenia sme pozvaní do klubu Slovana Bratislava sa ukázať, tak drž palce.
Reagovat
sojka1
budu! :-)
Reagovat
peRFect
A taky jí cpeš raketu do levý ruky ač je jí to nepřirozené? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hrá pravou :)

Rafa hral ale oba údery obojručne pár rokov a potom hral FH lavou, takze ten resultát je v kontexte obojrucných úderov logickejsi, akoby mal hrat pravak FH lavou.
Reagovat
sojka1
samozrejme, ze hra pravou a casem ocekavam i BH jednoruc... :-))
Reagovat
peRFect
Okey,tak ať jí to jde líp,než oteckovi psaní na tenisportalu ))
Reagovat
smazaný uživatel
Ďakujem smile
Reagovat
Nola
dnes som si pozrela toho tvojho DeMinora, ktory mal byt TOP hracom, som totalne otravena, prehral s antukarom, nedalo sa na ten zapas pozerat, aj tie baby hrali lepsie zapasy, same nevynutene chyby a nevedel sa trafit do kurtu, behal ako srna, ale superovi stacilo zrychlit a bol totalne mimo...
Reagovat
smazaný uživatel
S mojim De Minaurom?..

Si si otvorila Prosečko Nolka?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tento nenápadný Fín, s ktorým nikto neráta a nikdy nebol clenom next gen má náhodou celkom slušné výsledky.
Reagovat
dako
Videl som ho hrať tento rok asi 2 - 3 krát a má strašne nevyrovnané výkony. Typ hráča, ktorému keď to ide, tak hrá hitparádu, ale keď to nejde a dostane sa do nekomfortnej situácie v zápase, tak len ťažko sa z nej vie dostať. Všimol som si, že sa mu hrá ťažko proti hráčom, ktorí často menia rytmus, údery a veľa slajzuju.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Možná se na okruh dostal trochu později, nebo lépe řečeno, začal později hrát s top hráči. Teprve se rozkoukává, co kdo hraje. Ještě má chvíli čas...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist