Zvonarevová v Pattaye nezaváhala, Kirilenková o postup musela bojovat

8. 2. 2012, 15:31
Aktuality 1
WTA PATTAYA - Dvojnásobná šampionka turnaje v thajské Pattaye Věra Zvonarevová je letos už počtvrté v řadě ve čtvrtfinále. Ruská favoritka ještě neztratila set a čeká ji souboj s Rumunkou Cirsteaovou, jež dokonce ve dvou zápasech prohrála jen osm gamů. Namále dnes měla čtvrtá nasazená Rusku Maria Kirilenková.
Věra Zvonarevová

Vítězce letošního Australian Open ve čtyřhře Věře Zvonarevové se letos ve dvouhře zatím nedařilo, na oblíbeném turnaji v Pattaye by se však mohla chytit. Zatím má za sebou dvě úspěšně zvládnutá kola; dnes porazila dvakrát 6-3 Akgul Amanmuradovou z Uzbekistánu a v Thajsku tak vyhrála už 15 z posledních 16 zápasů. Sedmadvacetiletá Ruska totiž soutěž v letech 2009 a 2010 ovládla a loni padla až v semifinále s Hantuchovou. 

Zítra nasazenou jedničku čeká den volna a v pátek se o postup do semifinále střetne s turnajovou sedmičkou Soranou Cirsteaovou. Rumunka zatím všechny čtyři sety v Thajsku vyhrála hladce 6-2, dnes ji nezastavila Japonka Misaki Doiová.

Jednadvacetiletá Cirsteaová - bývalá čtvrtfinalistka French Open - bude proti dvojnásobné šampionce Zvonarevové usilovat o první semifinále po téměř dvou letech. S Ruskou však jediný vzájemný zápas v Pekingu 2009 prohrála snadno ve dvou sadách.

Už podevatenácté na turnaji startuje domácí veteránka Tamarine Tanasugarnová. Finalistka soutěže z let 1996 a 2010 a čtyřnásobná vítězka turnajů WTA dnes v duelu s Kai-Chen Chang z Tchaj-wanu odvrátila v prvním setu tři setboly a zvítězila 7-6 6-3. Soupeřce oplatila pár dní starou porážku z Fed Cupu.

Ve čtvrtfinále se čtyřiatřicetiletá Thajka utká se čtvrtou nasazenou Marií Kirilenkovou. Ruská kráska se po velkém boji dostala přes Australanku Anastasii Rodionovovou, když se oklepala z prohrané první sady i stavu 2-5 a 15-30 v rozhodujícím dějství. To trvalo 77 minut a celý zápas bezmála tři hodiny.

"Dnes to pro mě byla těžká porážka. Ale se čtyřhrou jsem spokojená - byla hezká a rychlá," napsala na svůj Twitter Rodionovová, jež proti Kirilenkové zahodila 12 z 18 brejkbolů a ve čtyřhře postoupila do čtvrtfinále společně s Indkou Mirzaovou.

- WTA INTERNATIONAL PATTAYA -
(Thajsko, tv. povrch, 220.000 dolarů)
středeční výsledky (08. 02. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Zvonarevová (1-Rus.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6-3 6-3
Kirilenková (4-Rus.) - Rodionovová (Austr.) 2-6 6-3 7-6(3)
Cirsteaová (7-Rum.) - Doiová (Jap.) 6-2 6-2
Tanasugarnová (Thaj.) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 7-6(7) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Heather_Fedex
a v Thajsku tak vyhrála už vyhrála už 15 z posledních 16 zápasů
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist