Zvrat v Hopman Cupu: Do finále jde Belgie, čekají ji Spojené státy

7. 1. 2011, 11:23
Aktuality 3
Včera se srbští tenisté radovali z postupu do finále Hopman Cupu, místo nich tam ale budou hrát Belgičané. Ana Ivanovičová se totiž zranila a pravidla Srbům neumožňují ji nahradit. Belgie si o titul zahraje se Spojenými státy, kterým dnes zajistila postup Bethanie Matteková-Sandsová.
Ana Ivanovičová

O finále Srbsko připravilo zranění břišního svalu Any Ivanovičové, které odhalilo dnešní lékařské vyšetření.

"Pravidla hovoří jasně," řekl turnajový ředitel Paul McNamee poté, co oznámil, že Ivanovičová k dalšímu zápasu nemůže nastoupit. "Pokud finalisté nemohou hrát, potom je nahradí tým ze druhého místa."

Podle McNameeho si Ivanovičová během včerejšího utkání s Justine Heninovou vážně natáhla břišní sval. Ve čtyřhře proti Belgii ještě nastoupila, dnešní vyšetření v nemocnici ale ukázalo nepříjemné zranění.

"Dnes to hodně cítila, nemohla ani dokončit trénink," řekl McNamee. "Zašla si na vyšetření a tam se dozvěděla špatné zprávy," dodal s tím, že jde o docela vážné zranění.

Jak turnajový ředitel uvedl, srbská tenistka pravděpodobně vynechá příští týden turnaj v Sydney a v ohrožení je i její účast na Australian Open, který začne 17. ledna.

Naděje Francouzů netrvala dlouho
Justine Heninová a Ruben Bemelmans, kteří se už s vidinou postupu i přes včerejší výhru nad Srbskem rozloučili, si o titul v Perthu zahrají se Spojenými státy, kterým dnes zařídila postup Bethanie Matteková-Sandsová svým vítězstvím nad mladou Britkou Laurou Robsonovou.

Postupovou tajenku ještě předtím zkomplikoval duel mezi Itálií a Francií. V něm totiž nedohrála své utkání vítězka posledního French Open Francesca Schiavoneová. Zápas s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou měla sice dobře rozehraný, za stavu 4-2 si ale poranila třísla a o dva gamy později z utkání odstoupila. Itálie tak vypadla ze hry o finále a naděje Francie na postup stále žily.

Šanci zahrát si ve finále měli francouzští reprezentanti i po mužské dvouhře, ve které Nicolas Mahut porazil Itala Potita Staraceho 6-3 7-6. Všechno ostatní ale už bylo v rukou amerických tenistů, kteří poté nastoupili proti Velké Británii a k postupu jim stačil jediný bod. Ten získala hned v úvodní dvouhře Matteková-Sandsová v utkání s teprve šestnáctiletou Laurou Robsonovou. I ona, stejně jako předtím Ivanovičová a Schiavoneová, měla během svého zápasu zdravotní problémy. Za stavu 2-3 v prvním setu si vyžádala lékařské ošetření, a i když utkání dohrála, Američance podlehla 4-6 2-6.

Na postupu USA nic nezměnila ani pozdější prohra Johna Isnera s Andym Murraym, který v Perthu vyhrál i svou třetí dvouhru.

Výsledky - Hopman Cup (tvrdý povrch, dotace 1,000.000 australských dolarů):

Skupina B:
Francie - Itálie 3:0
Mladenovicová - Schiavoneová 4:4 skreč, Mahut - Starace 6:3, 7:6, Mladenovicová/Mahut - Schiavoneová/Starace bez boje.

USA - Velká Británie 2:1
Matteková-Sandsová - Robsonová 6:4, 6:2, Isner - A. Murray 4:6, 2:6, Matteková-Sandsová/Isner - Robsonová/A. Murray bez boje.

Konečná tabulka:
1. USA 3 3 0 7:2 6
2. Francie 3 2 1 5:4 4
3. Itálie 3 1 2 3:6 2
4. Británie 3 0 3 3:6 0

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je obrovská škoda Ana, práve keď si už bola v akej takej forme, príde svalové zranenie..
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle bude finále aspoň vyrovnané až do závěrečné čtyřhry, protože neočekávám, že by Henin prohrála, taktéž Isner si s Bemelmansem určitě poradí.

Co mě ale nesmírně potěšilo, bylo právě skončené utkání mezi Murraym a Isnerem. Sice mírně zklamal John, který dělal dost chyb, ale potěšil mě hlavně Andyho výkon, kterým Johna úplně zničil, připomnělo mi to jejich loňský duel na Australian Open, akorát, že teď to bylo víc jednoznačné. S tímhle by Andy mohl pomýšlet na úspěch na AO. Z těch tří zápasů v Perthu to bylo jeho jasně nejlepší zápas a jde vidět, že jde nahoru a nebojí se i zaútočit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinač Amící porazily Brity, jelikož Robson kvůli zranění nemůže hrát čtyřhru. Letošní představení VB, především tedy Laury, je pro mě zklamáním, hlavně to utkání s Mladenovic. Čtyřhra jim s Andym taky nešla, škoda no.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist