Abanda Francoise

Abanda Francoise

27
žena
Kanada
Datum nar.:
5. 2. 1997
Výška:
178 cm
Váha:
66 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 111.
čtyřhra: - / 201.

Kanaďanky na úvod Billie Jean King Cupu porazily obhájkyně titulu Francouzky

BILLIE JEAN KING CUP - Kanadské tenistky na úvod finálového turnaje Billie Jean King Cupu v Praze porazily 2-1 na zápasy Francouzky, které obhajují titul z roku 2019. Ve dvouhře získala bod Francoise Abandaová, v rozhodující čtyřhře pak zvítězily Gabriela Dabrowská s Rebeccou Marinovou. Zítra v rámci skupiny A narazí na Rusky.

Bouzková si v Québecu připsala první výhru na okruhu. Šafářová hrála možná naposledy

WTA QUÉBEC - Ze čtyř českých tenistek prošla prvním kolem halového turnaje v kanadském Québecu jen Marie Bouzková, která si proti Sesil Karatančevové připsala premiérovou výhru na okruhu WTA. Naopak dál se trápí Kristýna Plíšková a také Lucie Šafářová, která možná odehrála poslední zápas sezony i kariéry. Vstup do soutěže se nepovedl ani Tereze Martincové.

Bouzková i Muchová si na US Open vybojovaly grandslamovou premiéru!

US OPEN - Dvacetiletá Marie Bouzková a dvaadvacetiletá Karolína Muchová si na US open zajistily premiérový start na grandslamovém turnaji, když prošly tříkolovou kvalifikací. Bývalá juniorská šampionka Bouzková rozhodujícím zápase zdolala ve třech setech Španělku Georginu Garcíaovou-Pérezovou, Muchová si poradila s Kanaďankou Francoise Abandaovou.

Bouzková a Muchová jsou na US Open ve třetím kole kvalifikace

US OPEN - Z deseti českých nadějí prošly dvěma ze tří kol kvalifikace US Open pouze Marie Bouzková a Karolína Muchová. Obě tak nyní dělí jediná výhra od premiérového startu na grandslamovém turnaji.

Québec: Abandaová a Dolehideová jsou poprvé ve čtvrtfinále, loňská šampionka odstoupila

WTA QUÉBEC - Dvacetiletá Kanaďanka Francoise Abandaová a devatenáctiletá Aumeričanka Caroline Dolehideová se v Québecu mohou těšit na své první čtvrtfinále na okruhu WTA. Domácí Abandaová si ho vybojovala po vydřené výhře nad Varvarou Lepchenkovou, zatímco Dolehideová postoupila bez boje přes loňskou šampionku Oceane Dodinovou.

Stoprocentní Češky v Torontu: Strýcová, Kvitová, Siniaková i Šafářová jsou ve druhém kole

WTA TORONTO - Do turnaje WTA Premier 5 v Torontu vstoupilo kvarteto českých tenistek a všechny mají za sebou úspěšný start. Barbora Strýcová vyřadila světovou třináctku Kristinu Mladenovicovou z Francie, Petra Kvitová si poradila se Španělkou Carlou Suárezovou, kterou porazila po sérii čtyř porážek, Kateřina Siniaková poprvé na okruhu WTA vyhrála už šest utkání po sobě a v nočním zápase uspěla i Lucie Šafářová.

Štefková v Québeku druhé překvapení nepřidala, prohrála s Van Uytvanckovou

WTA QUÉBEC - Barbora Štefková ukončila své premiérové vystoupení na turnaji WTA ve dvouhře ve druhém kole. Jednadvacetiletá Češka v Québeku nenavázala na senzaci z předchozího zápasu a Belgičance Alison Van Uytvanckové podlehla ve dvou setech.

Hradecká v Québeku odstartovala hladkou výhrou nad Vekičovou

WTA QUÉBEC - Lucie Hradecká porazila talentovanou Donnu Vekičovou hladce ve dvou setech i ve druhém vzájemném střetnutí. V hale v kanadském Québecu třicetiletá Češka zvítězila nad o jedenáct let mladší Chorvatkou 6-2 6-4, když za celý zápas ztratila jen sedm míčků po svém podání. O zopakování loňského čtvrtfinále se utká s Francouzkou Hesseovou.

Ve fedcupové baráži uspěly Italky, Švýcarky, Nizozemky a Rumunky

FED CUP - V barážových zápasech Fed Cupu se urodilo několik překvapivých výsledků i zápletek. Poprvé v soutěži prohrála Serena Williamsová, jež v Itálii neuspěla ve čtyřhře a Američanky tak zůstávají ve Světové skupině II i pro příští sezonu. Mezi elitu se naopak vrací po 12 letech Švýcarky, poprvé od roku 1998 Nizozemky a dokonce po 24 letech Rumunky.

V baráži hrají prim týmové jedničky. Hingisová prohrála s Radwaňskou

FED CUP - Rozehrané barážové duely elitní Světové skupiny Fed Cupu jsou vyrovnané. V Itálii, Nizozemsku i Polsku sbíraly body týmové jedničky. Překvapit se nepodařilo ani Martině Hingisové, jež ve svém prvním singlovém utkání po osmi letech prohrála se světovou devítkou Agnieszkou Radwaňskou. Jedničky zaváhaly pouze v Montrealu, kde se dál trápí Eugenie Bouchardová.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist