Polasek Filip

Polasek Filip

38
muž
Slovensko
Datum nar.:
21. 7. 1985
Výška:
193 cm
Váha:
88 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 557.
čtyřhra: - / 7.

Polášek je prvním slovenským vítězem grandslamu. Čtyřhru na Australian Open dobyl s Chorvatem Dodigem

AUSTRALIAN OPEN - Filip Polášek se stal prvním slovenským grandslamovým šampionem mezi muži. Společně s Chorvatem Ivanem Dodigem vyhráli čtyřhru na Australian Open, když ve finále porazili 6-3 6-4 obhájce titulu Američana Rajeeva Rama a Brita Joea Salisburyho.

Češi jsou ve finále Davis Cupu! Po odvrácení mečbolu rozhodl Veselý

DAVIS CUP - Čeští tenisté si poprvé zahrají na finálovém turnaji Davis Cupu, na kterém se koncem listopadu v Madridu představí celkem 18 týmů. V kvalifikačním zápase na antuce v Bratislavě porazili 3-1 Slováky, když po nezdaru mladíků Jonáše Forejtka se Zdeňkem Kolářem ve čtyřhře získal vítězný bod Jiří Veselý. Ten zdolal Andreje Martina, přestože prohrával 4-6 a 2-5 a ve třetím setu čelil mečbolu.

Slováci na Davis Cup s Českem nominovali Martina i Gombose, chybí Kližan

V nominaci slovenských tenistů na kvalifikaci Davisova poháru s Českem je čtveřice Andrej Martin, Norbert Gombos, Jozef Kovalík a deblista Filip Polášek. Pátého hráče jmenuje kapitán Dominik Hrbatý dodatečně. Nominaci dnes v Bratislavě oznámil trenér slovenského daviscupového týmu Tibor Tóth na tiskové konferenci. Na antuce v bratislavském Národním tenisovém centru se bude hrát 6. a 7. března. Vítěz postoupí na finálový turnaj v Madridu.

Rekordmani Bob a Mike Bryanovi dali sbohem Melbourne. Šestinásobné šampiony vyřadili Dodig s Poláškem

Nejúspěšnější deblový pár historie Bob a Mike Bryanové rekord Australian Open už nevylepší. Šestinásobní šampioni vypadli dnes ve třetím kole po prohře se slovensko-chorvatskou dvojicí Filip Polášek a Ivan Dodig 3-6 4-6.

Slovák Polášek slaví nejcennější titul. S Dodigem vyhráli Masters v Cincinnati

ATP CINCINNATI - Ivan Dodig a Filip Polášek proměnili čtvrtý společný turnaj v premiérový titul. Chorvatsko-slovenský pár ve finále turnaje Masters v Cincinnati zdolal 4-6 6-4 10-6 světové jedničky Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala a Roberta Faraha a 34letý Polášek tak získal svou nejcennější trofej.

Čilič potřetí vyhrál domácí turnaj v Záhřebu

Chorvat Marin Čilič potřetí vyhrál turnaj na domácí půdě v Záhřebu. V dnešním finále porazil hladce 6:3 a 6:1 Rakušana Jürgena Melzera a získal devátý titul v kariéře.

Kohlschreiber znovu po pěti letech dobyl Mnichov, titul z deblu má Čermák

Philipp Kohlschreiber po pěti letech opět vyhrál domácí antukový turnaj v Mnichově. Německý tenista v dnešním finále porazil 7-6 6-3 Chorvata Marina Čiliče a získal celkově 4. titul. Vítězství ve čtyřhře slaví český tenista František Čermák

Slováky v 'II. lize' Davis Cupu skolil Brit z 3. světové stovky Evans

DAVIS CUP - Britští tenisté se proti Slovákům museli v zápase 1. kola evropsko-africké zóny I Davisova poháru obejít bez Andyho Murrayho, i bez něj ale uspěli. O dva důležité body se postaral 276. hráč světa Daniel Evans, který porazil Lukáše Lacka a v dnešním rozhodujícím souboji i Martina Kližana.

Rosol má první titul. Úspěch v deblu mu zvedl sebevědomí

ATP DAUHÁ - Lukáš Rosol na okruhu ATP nikdy nehrál ve čtvrtfinále, letošní sezonu však začal hned premiérovým titulem. I když slaví pouze ve čtyřhře, kterou příliš často nehraje, dodal mu triumf v katarském Dauhá dost sebevědomí do dalších týdnů.

Srbské finále v Moskvě vyhrál Tipsarevič

Druhý turnajový titul během jednoho měsíce vybojoval čtrnáctý hráč světa Janko Tipsarevič. Vítěz z Kuala Lumpuru uspěl i v dnešním finále v Moskvě, v němž porazil svého krajana Troického 6-4 6-2.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist