Del Potro si poradil s Haasem a přiblížil se Turnaji mistrů

2. 11. 2017, 12:47
Aktuality 28
MASTERS PAŘÍŽ - Juan Martín Del Potro pokračuje na halových turnajích ve skvělé formě. Argentinec dnes v osmifinále v pařížské hale Bercy přehrál Robina Haaseho a postoupil do čtvrtfinále, v němž vyzve Johna Isnera. Vítěz US Open 2009 se tak výrazně přiblížil účasti na Turnaji mistrů v Londýně.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro má na podzim v hale vynikající formu. Argentinec úspěšně obhájil titul ve Stockholmu, v Basileji prohrál až ve finále s Federerem a beze ztráty setu zatím pokračuje na Masters v Paříži, kde si dnes v osmifinálovém souboji poradil 7-5 6-4 s Robinem Haasem. Nizozemce porazil i ve čtvrtém vzájemném duelu a udělal další krůček ke startu na Turnaji mistrů v Londýně.

V prvnich osmi gamech se žádné drama nekonalo. Oba hráči si drželi servis, aniž by čelili brejkbolu. Koncovka úvodního dějství však dramatická byla. Del Potro nejprve v deváté hře využil hned první brejkbol, ovšem vzápětí své podání ztratil čistou hrou. V jedenáctém gamu si vybojoval další možnost set doservírovat a tentokrát uspěl, když v maratonském dvanáctém gamu odvrátil dva brejkboly a využil v pořadí čtvrtý setbol.

Druhou sadu rozhodl jediný brejk. Del Potro už v dalším průběhu zápasu na podání nezaváhal a v páté hře proměnil hned první nabídnutou šanci jít do vedení. V závěrečném gamu sice prohrával 0-30, nicméně čtyřmi fiftýny v řadě skóre otočil a po hodině a půl slavil postup.

Del Potro se do pařížské haly Bercy vrátil po čtyřech letech a čtvrtfinále si zahraje potřetí v kariéře. O vylepšení svého maxima bude usilovat s loňským finalistou Johnem Isnerem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 6-2. Dvaatřicetiletý Američan Isner v dnešním osmifinále udolal po téměř třech hodinách boje 7-6 5-7 7-6 Bulhara Grigora Dimitrova, když ve třetím setu odvrátil za stavu 2-5 mečbol.

Argentinec Del Potro zítra nebude bojovat jen o vylepšení svého pařížského maxima. Jediná výhra mu totiž chybí k tomu, aby z osmé postupové pozice pro letošní Turnaj mistrů sesadil Španěla Carreña.

Dominic Thiem pokračuje v trápení. Rakušan od osmifinále US Open není schopný vyhrát dva zápasy v řadě na jednom turnaji. Nepovede se mu to ani na halovém Masters v Paříži, kde dnes v osmifinálovém souboji prohrál dvakrát 4-6 s Fernandem Verdaskem. Španěl si čtvrtfinále na akci Masters zahrál naposledy před pěti lety v Madridu a v hale Bercy je mezi nejlepší osmičkou vůbec poprvé.

Rafael Nadal i svůj (teprve) šestý start na Masters v Paříži proměnil v postup minimálně do čtvrtfinále. Letos se do něj dostal po výhře 6-3 6-7 6-3 nad Pablem Cuevasem z Uruguaye, s nímž zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 4-1. Letos tak vyhrál již 40. zápas na tvrdém povrchu, což se mu povedlo poprvé od roku 2010.

O postup do semifinále si první hráč světa Nadal zahraje se srbským outsiderem Filipem Krajinovičem, který zdolal domácího Nicolase Mahuta a poprvé postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters. Na okruhu ATP se mu to povedlo teprve podruhé v kariéře a poprvé od roku 2010.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch (hala), 4,273.775 eur
čtvrteční výsledky (2. 11. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Nadal (1-Šp.) - Cuevas (Urug.) 6-3 6-7(5) 6-3
Verdasco (Šp.) - Thiem (5-Rak.) 6-4 6-4
Benneteau (Fr.) - Goffin (7-Belg.) 6-3 6-3
Isner (9-USA) - Dimitrov (6-Bulh.) 7-6(10) 5-7 7-6(3)
Del Potro (13-Arg.) - Haase (Niz.) 7-5 6-4
Sock (16-USA) - Pouille (17-Fr.) 7-6(6) 6-3
Krajinovič (Srb.) - Mahut (Fr.) 6-2 3-6 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

28
Přidat komentář
mahycek
Teď jsem přijel. Thiem , Dimitrov venku ?? No to je turnaj, snad béček, nebo co ???? Jdu spát, A Rafa ????????
Reagovat
fialka
dobre, Rafa! Začínam byť pesimista. Ak pri tomto výkone získa titul, tak klobúk dole. Zúfalých 41 UE neveští nič dobré. Skrátka nie je vo svojej koži, uff
Reagovat
smazaný uživatel
Ten vyraz Moyu a Toniho...

Tie hovoria za vsetko.

Hrozostrašný tenis, to sa ani neoplati rozoberat. To je proste velmi zlé ako celok.
Reagovat
tito
Tak mi připadá, že Rafa se stále nerozhodl, co vlastně chce. V 6 gemu třetího přitvrdil a vzal si brejk jako nic (4:2). Zbytečný zápas na tři.
Reagovat
tito
Měl by se vykašlat na to pidlikování po halách, kde mu to stejně nikdy nešlo, dát si odpočinek a soustředit se na AO. Dilema jestli Bercy nebo TM k ničemu nepovede.
Reagovat
fialka
Len či mu ho strýko povolí. :)
Reagovat
fialka
súhlasím, hrôza
Reagovat
horska.kraslice
Tak Goffin už je nad čárou, super. Další/poslední místo by asi nejlépe herně slušelo Del Potrovi, ale ani Isner nebo Sock by mi nevadili. Bautistu nee, nezáživný pavouk.
Reagovat
Denis92
Grigor ma dnes vazne nastval. Ale o to viac verim, ze to zajtra DelPo zvladne. Jednoznacne si to zasluzi aby tam bol a aspon trocha to tam spestri medzi tymi tragedmi. Zverev, Thiem, Goffin uplne mimo. Dimitorov a Cilic obcas zahraju.
Reagovat
Nola
Thiem je nepoucitelny, obieha turnaje ako na beziacom pase, ak by sa sustredil na tie dolezite, mozno mu zvysi aj nejaka energia na TM... kedy stihne zregenerovat k buducemu roku je otazne, este je relativne mlady, ale raz ho to moze dobehnut....

https://sport.aktualne.cz/tenis/mesic-volna-pro-tenisty-to-je-malo-neni-divu-ze-prichazeji-z/r~ff31f23abd9b11e789880025900fea04/
Reagovat
dunphy
To není pravda. Letos už se celkem poučil a kromě toho začátku v evropských halách a taky Antalye si troufám tvrdit, že zbytečné turnaje neabsolvoval. :)
Reagovat
Nola
nepresvedcil si ma :D, tento rok este naviac hral LC
Reagovat
dunphy
Tys mě taky nepřesvědčila, tak co si budem povídat. :D Na LC hrál jeden zápas.
Reagovat
Nola
Reagovat
Mark976
mám rád i Isnera, ale přeji DelPo, ať je v semi. Na TM může ukázat daleko víc, než jalový Busta. Goffin sice asi dnes prohraje, ale i tak se na TM dostane. Thiem bude otloukánek, bojím se, že i Zverev. DelP a Dimitrov semi stopro:-))))
Reagovat
a.magerova
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/931256-srdce-rozhodlo-stepankuv-rozchod-po-sestnacti-letech-se-neobesel-bez-slz-a-dojeti.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Už aby tam Juančo byl :)) těžko říct, zda by pro něj byl schůdnějším soupeřem Dimi nebo 1111, s oběma má dobrou bilanci, možná radši toho Grigora, ale ten to dneska asi nedá...no a Dominic, ten to teda vede, takhle bude v Londýně jen do počtu, resp. fackovací panák :(
Reagovat
Davor1
Tak Thiem je proste v hale úplne jalový, on celkovo mimo antukovej časti sezóny nie je príliš nebezpečný. Ja som ho videl v hale naživo a fakt bieda. Na TM ale určite patrí, na jeho smolu sa to ale nehrá na antuke, takže tam veľmi mútiť vodu nebude.

Delpo to snáď už nejako doklepe, jeden zápas, to musí dať. Ak by zajtra prehral a postúpil Busta, tak pravdepodobne ma ten turnaj ani zaujímať nebude, až na finále Federera s Nadalom :-))
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, Thiem je prostě antukář, halař určitě ne, je to škoda no :( na LC ale velmi dobře vzdoroval Izzymu, od té doby to s ním ale jde s kopce, přesto na TM patří :)) Busta ne, Delpo prostě musí, kdo ještě přichází v úvahu?
Reagovat
Ground_stroke
ja som ho videl na LC a mne celkom sa mi páčil ako hral proti Isnerovi, ale na TM naozaj nebude mať šancu proti nikomu vyhrať
Reagovat
smazaný uživatel
taky sa mi tam páčil, nevim co s ním je, už je asi vyždímanej z tak náročný sezony, neměl by hrát tolik turnajů
Reagovat
dunphy
Já si teda myslím, že Dominic letos kalendář zvládá mnohem lépe než loni a opravdu se z toho poučil. Největším problémem teď podle mě je to, že se hraje v jeho nejméně oblíbeném prostředí (hala) v kombinaci s velkou ztrátou motivace a soustředění od té prohry s Delpem z 2:0 na sety na US Open. Viz článek, který jsem četl nedávno. :/

http://www.tennis.com/pro-game/2017/10/thiem-still-looking-bounce-back-us-open-loss-del-potro/70185/
Reagovat
a.magerova
Tak hlavně, ať je TAM David Goffin... ;-)
Reagovat
a.magerova
Tak jsem osušila slzy a juchůůůůůůůů... :-))
Reagovat
sprchon
Super.
Dimitrov/1111, to bude hodně těžký. :)
Reagovat
svetova.dvojka
Už jen jedna výhra..., to bude spíše už o pevných nervech, než o herních schopnostech ty Delpo bez pochyby má...
Reagovat
Labi
je to sice jen teorie ale není pravda že jedna výhra, pokud by Pouille nebo Agut turnaj vyhráli tak by Delpovi semifinále nestačilo...
Reagovat
Labi
tak pardon před Agutem ano, ale na Pouilleho ne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist