Erakovicová v Memphisu získala po skreči Lisické první titul

24. 2. 2013, 11:26
Aktuality 13
WTA MEMPHIS - Své třetí finále na turnaji WTA už Marina Erakovicová v první titul přetavit dokázala. V Memphisu jí boj o něj ulehčila Sabine Lisická, která po prvním setu zápas kvůli nemoci vzdala. Tenistka z Nového Zélandu získala pro svou zemi první titul od roku 1989.
Profily hráčů
Marina Erakovicová

Marina Erakovicová v Memphisu hrála ve finále turnaje WTA potřetí v kariéře. Až v americkém státě Tennessee se ale dočkala svého premiérového titulu, když nad třetí nasazenou Sabine Lisickou vyhrála první set 6-1, po kterém Němka zápas zápas kvůli nemoci skrečovala.

"Byla jsem úplně vyčerpaná. Mrzí mě, že jsem to nemohla dohrát. Dala jsem do zápasu všechen zbytek energie, která v mém těle zůstala, ale dál už jsem prostě pokračovat nemohla. Nemocná jsem už tři dny," omlouvala se Lisická poté, co tenistky opustily kurt už po 27 minutách.

"Ale Marina tu odehrála skvělý turnaj a vyhrát si ho zasloužila. Gratuluju jí k prvnímu titulu," dodala třiadvacetiletá Němka, jež letoš prohrála také finále v thajské Pattayi.

Marina ErakovicováErakovicové se povedlo proměnit v titul třetí finálovou účast v kariéře. Loni čtyřiadvacetiletá rodačka ze Splitu právě v Memphisu podlehla v posledním utkání turnaje Švédce Sofii Arvidssonové, v roce 2011 nestačila ve finále - rovněž halového turnaje - v Québeku na Barboru Záhlavovou-Strýcovou.

"Škoda, že jsem první titul získala zrovna takhle," uvedla Erakovicová, která se stala první novozélandskou vítězkou na okruhu WTA od roku 1989. 

"Myslím, že to pro Nový Zéland hodně znamená. Jsme malé místo na zemi, máme asi jen čtyři miliony obyvatel a tenis u nás není příliš populární. Ale všude po světe, když řeknu, že jsem z Nového Zélandu, tak mi všichni odpoví, že Nový Zéland milují," řekla Erakovicová, jež příští týden oslaví 25. narozeniny.

Přitom třímala trofej pro vítězku v podobě 'tenisové kytary' a měla z ní evidentně velkou radost. Sama totiž na kytaru hraje a dokonce s jednou i cestuje po turnajích. "Lepší trofej jsem si nemohla přát, je to skvělý okamžik," radovala se a dodala.
"S trenérem jsme se vsadili, že když vyhraju turnaj WTA, skočíme padákem," prohlásila dobře naladěná tenistka, jež má sedm titulů ze čtyřhry.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (24. 02. 2013)

Dvouhra - finále:
Erakovicová (N. Zél.) - Lisická (3-Něm.) 6-1 skreč L.

Čtyřhra - finále:
Mladenovicová/Voskobojevová (2-Fr./Kaz.) - Arvidssonová/Larssonová (Švéd.) 7-6(5) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
nouma
Celý týden sem ji fandil, kolo od kola se probojovávala víš a víš a klátila jednu hráčku za druhou. Za celý turnaj ztratila jen 2 sety. Byl to úžasný týden s ní. Určitě ji budu celou sezonu sledovat. Určitě to prvním titulem nekončí. Je to velká bojovnice a hlavně velká sympaťačka. Gratulace k prvnímu titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak stejnou kytaru dostal Niši:-)) Gratulace!
Reagovat
Stan_Borowitz
Ženský tenis tak do hloubky nesleduju, tak jii neznám, ale podle tý fotky nahoře hezká sympaťačka. Trochu mi připomíná Buffy, the Vampire Slayer.
Reagovat
smazaný uživatel
:(((
Reagovat
smazaný uživatel
Sabine- :-(...přeji brzké uzdravení, chudák holka, taky s tím zdravím bojuje...
Marina- sympaťačka, skvěle hrála a ten titul je vážně krásný:-) Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak předpokládám, že kytaru dostane i vítěz mezi muži...? Přeji to samurajovi:-))
Reagovat
Bob
Tebe ty zranění budou doprovázet snad napořád. Věřím, že se mýlím a Sabine se dá rychle dohromady. Přál jsem jí titul.
Reagovat
smazaný uživatel
To už snad není možné, jakou má Sabine smůlu. Je mi jí opravdu líto. :( Každopádně, Marina je taky fajn. V roce 2005 vyhrála spolu s Vikou juniorskou čtyřhru na AO. :)

Jinak jsem rád, že čtyřhru v Memphisu vyhrály Kristina a Galina. Hezká dvojka! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám... :) http://twitpic.com/c6eim7
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím...je to škoda, že to finále dopadlo takhle. Přeju Sabči, aby se co nejdřív uzdravila a pokračovala v jejích dobrých výsledcích tento rok. :) Věřím, že příští finále už vyjde. Doufám, že hned v Indian Wells předvede skvělý tenis a co nedřív se zase vrátí do dvacítky nebo aspoň třicítky. Ona má na to být o hodně výš... A Marině samozřejmě gratuluju..:)
Reagovat
dadaft
Marina byla na tomhle turnaji opravdu velice silná na servisu, ani hráčky jako Lisická či Hamptonová se vůbec nechytaly, a na returnu dokázala trestat při druhém podání...
gratulace k prvnímu titulu WTA.

a gratulace Jeleně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tá trofej je asi najkrajšia akú som videl :) Raz darmo, Elvis, Johnny Cash alebo aj Jerry Lee Lewis robia Memphisu meno aj po smrti. Teda Jerry ešte žije, našťastie :)
Reagovat
skott
jj, krásná a originální trofej...a u Mariny bude v nejlepších rukou;-)

http://www.youtube.com/watch?v=KVvUWsTOt1c
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist