Fed Cup: Češky budou o finále bojovat v nejsilnější sestavě

9. 4. 2014, 12:52
Aktuality 71
Šestá hráčka světa Petra Kvitová povede české tenistky do boje o třetí účast ve finále Fed Cupu za poslední čtyři roky. Ve výběru kapitána Pály, který příští víkend čeká v ostravské ČEZ souboj s Italkami, jsou ještě Lucie Šafářová, Klára Koukalová a deblistka Andrea Hlaváčková.
Petr Pála, Šafářová a Kvitová

"Sestava se neskládá lehce, zvlášť když mám velký výběr, což je ale především výhoda. Možností bylo víc, já jsem se rozhodl pro tuhle čtveřici. Věřím, že to bude úspěšná sestava," komentoval své rozhodnutí Pála.

Italky mají v sestavě Saru Erraniovou (11. ve světovém žebříčku) a Robertu Vinciovou (16.), světové pětky deblového žebříčku, které v úvodním kole nehrály. Doplňují je Karin Knappová (50.) a Camila Giorgiová (69.), jež Itálii zajistily výhru nad USA. "Čekal jsem nejsilnější sestavu. Musíme se mít na pozoru a doufám, že nám pomůže domácí prostředí," řekl Pála.

V italské nominaci chybí Flavia Pennettaová. Světová třináctka vyhrála v březnu velký turnaj v Indian Wells, ale minulý týden vypadla v Monterrey už v prvním kole. "Prý má opět něco se zápěstím," uvedl Pála.

V soubojích s Italkami rozhoduje domácí prostředí
České tenistky bez nemocné Kvitové vyhrály v únoru ve Španělsku po boji 3:2 v utkání, které se kvůli dešti protáhlo až do pondělí. Týmová jednička Kvitová je už dávno uzdravená; v Indian Wells došla do osmifinále a v Miami vypadla ve čtvrtfinále. Na Floridě ji sledoval i Pála. "Hrála dobře a vzhledem k podmínkám to pro ni byl dobrý výsledek," řekl. Kvitová je podle jeho slov v plné přípravě a už si i zvyká na míče, s kterými se bude hrát Fed Cup. Sraz a první trénink mají tenistky v pondělí.

Kapacita ostravské ČEZ Areny je 6.600 míst a zatím je hala vyprodaná jen z poloviny. Důvodem může být i fakt, že semifinále se hraje v době velikonočních svátků. "Není to úplně šťastný termín, ale bude to výborné utkání o finále a doufám, že si lidi do haly cestu najdou. Věřím, že nám pomůžou," řekl Pála.

Jeho svěřenkyně se s Italkami utkají již počtvrté za posledních pět let. Loni v Palermu prohrály, předloni Itálii doma porazily a v roce 2010 neuhrály v Římě ani bod. "Vždycky vyhrál domácí tým, tak doufám, že to bude pokračovat," přál si Pála.

Češky a Italky posledních pět let soutěži družstev vládnou. Tým okolo Kvitové vyhrál v letech 2011 a 2012, Italky triumfovaly v letech 2009, 2010 a loni.

Ve druhém semifinále povede domácí Austrálii v Brisbane proti Německu bývalá vítězka US Open Samantha Stosurová. Kapitánka Alicia Moliková dál nominovala Casey Dellacquaovou, Ashleigh Bartyovou a Storm Sandersovou. Německé barvy budou pod vedením Barbary Rittnerové hájit Angelique Kerberová, Andrea Petkovicová, Julia Görgesová a Anna-Lena Grönefeldová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

71
Přidat komentář
smazaný uživatel
Když prohrávala 0:3 ve třetím setu, stršně se nechávala oštřovat a tesjně je v nominaci. Takže ím je mi jeasné, že pouze předstírala zranění, protože kdyby jí něco bylo, nemohla být nominovaná.
Reagovat
smazaný uživatel
S tou Hlaváčkovou si dělá prdel? Ona je totálně mimo a labilní. Navíc nemá fyzičku a třisetový zápas dohraje, že sotva vrátí míček. Absolutně tma nemá co dělat. VIděl jsme jí teď v Katowicích a při podání na vitězstív selhala a od té doby tma jen chodila a nebyla schopná uhrát míček. Katastrofa...
Reagovat
smazaný uživatel
Vi se uz i nominace polek a spanelek? Hlavne by me zajimalo jestli v FC bude hrat Ula.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si to nasel. Ono me zajimalo jestli bude nominovana Ula a WTF ona neni nominovana Karlicka? :-( Preco sakra *Crying*

http://www.fedcup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100021474
Reagovat
PetaM
Jak se tak koukám na zápas Vinci - Giorgi, tak si myslím, že nominace Italek bude Errani + Giorgi do singla a Errani + Vinci do debla ...
Reagovat
tommr
to by mě hodně naštvalo. Těšil jsem se totiž, že Petra vrátí Vinciový tu lonskou prohru. Kdyby ale Giorgiová nastoupila druhej den proti Petře místo Erraniový tak by mi to vůbec nevadilo ... :)
Reagovat
Fandina
Fotka nahoře je tady snad při každém FC, tak nevím, jestli je to z nouze ctnost nebo jak to je?
Reagovat
Jan
Možná ze ctnosti nouze :)
Reagovat
Roger_Federer
To sem davaj kvuli VISOVI..;)
Reagovat
Fandina
RF ... že by?
Reagovat
smazaný uživatel
na ní navíc vypadá příšerně, to je takový bonus pro všechny, co ji nemusí :-D
Reagovat
Jan
Že by jsi k nim patřil ? :)
Reagovat
VlS
Když se podívám na Mirjanu, tak mám nutkání si jít zkontrolovat aktovku a ůlohy. Ale nehrála špatně.
Jovana je opak Klárky, věčně jak sluníčko, ať vyhrává nebo prohrává. Nebýt toho jekotu, tak by mi byla vysloveně sympatická. Čekal jsem, že po přelwtu Atlantiku bude více méně mrtvá a začátwk na to vypadal. Pak asi zazvonil budík a podala sympatickej výkon. Myslím, že letos o ní bude ještě slyšet dost, nebohí se jak je vidět a z proher se nehroutí.
Reagovat
historik
Monfils se kvůli zranění pravého kotníku odhlásil a tak na Jirku čeká Rus Kuzněcov (142.)
Reagovat
tommr
tak to je pro Jirku určitě velice příjemný překvapení. Minimálně toho Kuznetsova by ještě porazit moh. A v jeho situaci je každý kolo dobrý, protože tento týden obhajuje lonskej titul z Mersinu ... :)
Reagovat
Frick
Prý tam jedou Cibuľa, Venus.... sakra, loni to měla Karolína lehčí...

No, tohle asi nebude ta z těch "plonkovejch" 250-tek...

kde myslíte, že by ještě letos mohla nějaká přijít? Baku, Taškent, Gastein, Budapešť?
Reagovat
tommr
loni v KL zase hrála Wozniacká, která za podivnejch okolností vypadla už v prvním kole s neznámou kvalifikantkou. Třeba se ty podivný okolnosti budou letos zase opakovat ... :)
Reagovat
carolyn
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/565110-video-tancuj-vyzval-fanousek-srbskou-krasku-tenistka-ho-poslechla-a-rozpalila-divaky.html#hp-sez
Reagovat
Frick
To asi Gertrůdy dajó, co?
Reagovat
tommr
Němky sice budou jasný favoritky, ale aby to nakonec nedopadlo stejně jako v roce 2012. To byly Němky ještě větší favoritky a navíc hrály doma a přesto prohrály ... :)
Reagovat
PetaM
Já doufám, že finále bude Česko - Německo :) S Austrálií by to bylo až příliš jednoduché - navíc by se hrálo u nich a časový posun by byl na prd. Takhle by to bylo v Praze a pohodička :D Navíc hodně zajímavé zápasy :) Tam si myslím, že i ta čtyřhra rozhodovala ... Pokud by oba týmy nastoupily v plné sestavě :)
Reagovat
Fandina
Je to tam. Ve dvou setech zdolal Mayera 6:45 a 6:3. Gratulace velká. Jirko pojď!
Reagovat
Roger_Federer
Urcite 6:45?
Reagovat
VlS
:-)
OF proti Gaelovi, může si to testnout na DC
Reagovat
Fandina
RF ... a máš dojem, že to není správně?
Reagovat
tommr
utkání Kláry s Beckovou připomínalo zápas dvou klonů. Obě holky vypadají i hrají skoro stejně. Nakonec vyhrála ta starší (ale hezčí) verze ... :)
Jinak vítězství Kláry je dobrá zpráva i pro nadcházející FC utkání. Klára potvrdila dobrou formu a Pála bude mít s nominací naší dvojky určitě dost zamotanou hlavu ... :)
Reagovat
dadaft
Klára vyhraje zápas,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,, a tváří se jako já,kdybych zjistil, že jsou na večeři slanečci,,,,,,,,,,,
:-))
Reagovat
Fandina
asi jí trápí, že to bylo ve třech setech ... úsměv
Reagovat
tommr
v tomhle už Klára asi jiná nebude stejně jako třeba Aga. I s těma jejíma otrávenejma obličejema ale vypadá na kurtu moc dobře. Při pohledu na její postavu by asi nikdo nehádal, že je o víc než dekádu starší než Becková ... :)
Reagovat
VlS
Klárka trénuje na kariéru herečky tragickejch postav, až švihne s tenisem. Ani nebude muset obcházet castingy, stačí kouknout, kde chtěj hrát Antigonu.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze Pala bude volit jistotu. Petru.
Reagovat
tommr
asi jsem to napsal trochu nejasně. O tom, že bude hrát Petra nepochybuju. Myslel jsem tím, že Pála bude mít při vybírání naší hráčky číslo dvě těžkou volbu mezi Luckou a Klárou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
aha. ja totiz zas nepochybuju nad nominaci Lucky. :)
Reagovat
kada.tom
Tak Klárka se set a půl rozjížděla - za stavu 4:3 ve 2. setu se nějak rozvzpomněla a od tý chvíle nedala Beck absolutně žádnou šanci se zápasem něco udělat. Třetí set byl lahůdka pro tenisového diváka :-))

QF dobrej výsledek, uvidíme jestli se v něm potká s Cornetovou nebo Kučovou ... ale Klárka určitě má na to postoupit dál :-)
Reagovat
VlS
Dobrej zápas od půlky. Předpokládám jako příští soupeřku Alizé a to nebude jednoduchý. Včera Alizé hrála skvěle. Budem fandit
Reagovat
Frick
Škoda, že je v půlce pavouka s Agou, ale uvidíme...
Reagovat
VlS
Člověče, já si myslím, že Aga by mohla být příjemnější soupeřka, než Alizé. Alizé je hodně velká agresorka.
Reagovat
Fandina
Super super super. Třetí set jako zkušená tenistka. Gratulace Klárko. Jen tak dál!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
OT ... Jirka Veselý porazil v Casablance Mayera v prvním setu 6:4 a ve druhém vede 4:2 Jirko pojď!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasný. Jak sázku jistím, tak je to bez problémů.
Reagovat
kada.tom
Klárka to tam teď řeže hlava nehlava a vychází jí to, trefuje parádní returny :-)
Reagovat
VlS
Zatím docela hezkej zápas. Tak uvidíme ve třetím. Anika je tvrdej ořech, nepomáhá, málo kazí. Klárko, věř si.
Reagovat
VlS
Jinak kdybych měl tipovat věk podle vzhledu, tak bych tipnul Klárce míň, i když je ve skutečnosti o 12 let starší. Má neuvěřitelně dívčí vzhled.
Reagovat
Fandina
Klárko prosím zaber, máš na to!!!
Reagovat
smazaný uživatel
10 stupňů východně: Eutelsat 10A
Feed - frekvence 10995 MHz, symbolrate 7120, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
tommr
a přímým přenosem ho vysílá Eurosport ... :)
Obě hráčky mají úplně stejnej dres, jsou zhruba stejně stavěný a mají i podobnej účes. Jsem proto vděčnej za televizní přenos, protože na nekvalitním streamu bych je asi jen těžko rozlišoval ... :)
Reagovat
Fandina
Beckova má tmavší vlasy a svázané do dlouhého copu, Klárka je má světlé, kratší a do létajícího ohonu. A bohužel teď Klárka přišla o podání. Tak Klárko pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
To pude. Kyselejší pixly jsou Klára :)
Reagovat
Fandina
Hlavně aby se Klárce dařilo i kyselosti je pak méně ... úsměv
Reagovat
tommr
no dneska je ta kyselost přímo hmatatelná ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ten tvuj pesimismus je taky vice nez hmatatelnej :P
Reagovat
tommr
jediná sporná nominace je Andrea, která je ted úplně z formy, ale Pála zřejmě věří jejím zkušenostem z deblu ... :)
Mnohem překvapivější je nominace Itálie ve který jsou trochu nečekaně Erraniová a Vinciová a chybí naopak zraněná Pennettaová. Jsem zvědavej jestli budou Erraniová a Vinciová hrát i singly nebo jestli se s nima počítá jen do debla ...
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím, že kdyby měly hrát jenom debla, tak se na to vykašlou. Navíc jsou to pořád nejlepší Italky.
Reagovat
tommr
žebříčkově jsou Erraniová a Vinciová samozřejmě výš než Knappová a Giorgiová, ale letos se jim moc nedaří a rozdíly ve výkonnosti mezi všema Italkama jsou ted jen minimální. Ostatně uvidíme večer - Giorgiová hraje s Vinciovou v Katowicích o postup do čtvrtfinále ... :)
Reagovat
r176
si dělá prdel??jako co tam dělá Hlaváčková???
Reagovat
Pesek12
mediálně vypadá nejlépe a taky dění ne hřišti nejlépe z hráček komentuje. Hra je slabší, tak doufejme, že na debla s ní nedojde.
Reagovat
Fandina
Je to jedna z nejúspěšnějších našich deblistek vůbec. Andy má dva GS tituly v deblu a jeden v mixu a stříbro z OH. Takže výborná deblistka.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy byla vždycky nasazovaná do debla, sice teď už bez L. Hradecký, ale nevím, proč se tomu tak divit..
Reagovat
VlS
Osobně bych tam taky raději viděl Barču než Andreu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych taky ráda viděla Barču, určitě je lepší než Andy, protože je dobrá v singlu a já se na ni ráda dívám, jak hraje :D Ale holt Pála to má jinak vymyšlené. Už se těším, až konečně uvidím holky naživo :)
Reagovat
Fandina
Lunej ... na živo jsou holky super kočky uvidíš a Errani s Vinci mi ve skutečnosti přpadají víc ženštější, než je vidím na obrazovce a také mnohem menší než v televizi.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně Sára nevadí, když je upravená, vypadá hezky, dokonce i Fran nalíčená není špatná, to jen chlapi mají pořád stejná kritéria. :) Nuda :)
Reagovat
r176
ale to ma i Lucka Hradecka!!Bára by tam byla daleko lepší i platnější
Reagovat
tommr
to si nemyslím. Do zápasů v singlu naše čtvrtá hráčka téměř jistě nezásahne a v deblu je Andrea pořád ještě lepší než Bára. Ukázal to i FC debl ve Španělsku kde byla Andrea výrazně lepší než chybující Bára ... :)
Reagovat
Fandina
Koukejte to vyhrát. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
Jan
Koukalová bude koukat a Petra s Luckou to vyhrají :) Jen aby to Zakopalová nezakopala :)
Reagovat
Jan
Pro mě to je velká neznámá, jak budou holky hrát. Jak Italky, tak naše.
Reagovat
Fandina
Proč neznámá? Doufám, že holky vědí, co mají dělat. Vyhrát. Nic jiného se od nich neočekává. Jestli bude Petra zdravá, tak udělá dva body. Doufám, že už je pryč loňský rok, kdy ve FEDu na natuce v Palermu prohrála s Vinci. Jinak by měla všechny holky přehrát. Má na to. A Lucka přidá dálší bod, nebo udělá dva před Petrou. Rozhodující bude, jestli po sobotě povedeme 2:0. Jestli obě holky v sobotu zabodují. Pak není co řešit.
Reagovat
Jan
Když se Petře daří, porazí (skoro) kohokoliv. Když ne, vyhází všechno do outu a do sítě. A není to snad závislé na ničem, tak nevím. Lucka taky občas na turnajích ztratila zápas, když jí zbývalo pár míčků do vítězství. Italkám se teď nedaří, ví bůh, jak budou hrát v Ostravě. Tak nevím ...
Reagovat
Jan
Ale doufám, že naše holky vyhrají.
Reagovat
Fandina
Když se někomu nedaří, tak se vyhází nebo prohraje, to přece platí u každého. A nikdo nevyhrává pořád, nikdo není bez proher, pořád se to mění. Petra hraje líp než Lucka, je výš na žebříčku a má víc vítězství. A má jich víc než jednotlivé holky z Itálie i víc zkušeností. A Lucka také umí, takže vyhrát by měly obě, mají na to a držím palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist