Ferrer: Nemyslím si, že bych mohl vyhrát grandslam

25. 12. 2013, 20:01
Aktuality 55
David Ferrer těsně před začátkem nové tenisové sezony v rozhovoru přiznal, že necítí velkou šanci na zisk grandslamového titutu. Nemyslím si, že zrovna já bych mohl vyhrát grandslam. Rafa, Andy, Novak a Roger jsou již několik let jedničky, řekl skromný Španěl.
Profily hráčů
David Ferrer

Davidu Ferrerovi patří momentálně třetí pozice ve světovém žebříčku ATP. Španělský tenista, který si letos na French Open zahrál své první grandslamové finále, těsně před začátkem nové sezony přiznal, že necítí velkou šanci na zisk grandslamového titulu.

"Ne, nemyslím si, že zrovna já bych mohl vyhrát grandslam," řekl skromný Ferrer. "Rafa, Andy, Novak a Roger jsou už několik let jedničky. Možná, že Roger tenhle rok nehrál tak moc dobře, ale myslím si, že teď přijde nová sezona a on bude zase schopný vyhrát grandslam. Už několikrát se dokázat takhle zvednout," zdůvodnil své tvrzení jednatřicetiletý Ferrer.

"Potom je tam také spousta mladých hráčů, kteří mohou dokázat velké věci. Hrají dobře a mají velké šance. Vezměte si třeba Raonice, Dimitrova nebo Tomice, je dost možné, že tento rok prorazí. Určitě mají dobrou budoucnost, nevím, jestli se to Top 10 probojují letos, ale zcela jistě to jednou přijde."

Ferrer, jenž se letos po více jak 15 letech spolupráce rozešel se svým trenérem Javierem Piselem, má pro sezonu 2014 skromné cíle. "Myslím si, že teď pro mě bude každý rok těžší a těžší být v Top 3, Top 5, Top 10. Bude mi 32 let, takže pro mě bude nejdůležitější být zdravý. Takovým skromným přáním by bylo, kdybych v sezoně 2014 zůstal mezi nejlepšími osmi hráči na světě," uzavřel Špěnel.

Do sezony 2014 Ferrer vstoupí už zítra na prestižní exhibici v Abú Dhabí, kde se od 14:00 SEČ utká se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou. Na vítěze bude v pátek čekat semifinále proti světové jedničce Rafaelu Nadalovi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

55
Přidat komentář
smazaný uživatel
www.facebook.com/cesketenistky

Vše o českých tenistkách !

Neváhejte a dejte LIKE :)
Reagovat
Sonja
si pěkně servisem a volejem došel pro vítězství;-)
Reagovat
Padme
Andy byl klasicky vzteklý už od začátku...
Reagovat
Fandina
Pokud je někdo ve finále GS, tak pak už chybí jen jedna výhra k titulu. Takže titul být může. Držím palce Davide!
Reagovat
dadaft
kvalda Brisbane WTA

http://www.brisbaneinternational.com.au/wp-content/uploads/2013/12/WTA-QS.pdf
Reagovat
dadaft
magnety prvního kola určitě Hsieh - Pučkovová a Watson - Minella.
Katarzyna Piter to bude mít s postupem hodně těžké. ((
Reagovat
smazaný uživatel
U lidí si vždy cením vlastností jako skromnost či pokora, ale tohle mi už připadá velké podceňování svých schopností, ve velmi nezdravé míře. Nevím, jestli má David svého osobního sportovního psychologa, nebo nějakého motivátora, ale na jejich místě by se mi toto prohlášení poslouchalo velmi těžko. Když si tohle řekne, je jasné, že to ani nikdy nedokáže. Sebevědomí je 80 procent úspěchu. Kam by to dotáhli Djokovič, Nadal, Federer či Murray, kdyby se taky vzdávali bez boje, jak to teď dělá David?
Reagovat
Padme
Naprosto souhlasím. S tímhle přístupem zítra nemusí proti Nadalovi ani nastupovat.
Reagovat
Nola
http://sportky.topky.sk/c/117565/djokovic-a-mladucka-spanovicova-najlepsimi-sportovcami-srbska-2013
Andymu bol venovaný článok, Cibulke, DelPovi... a najlepší športovec Srbska tu chýba...
Reagovat
Mayo
tak v Srbsku nemá konkurenta, tam nikto ani neni taký...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi dneska neuvidím pánese Andyho :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Může mi to pak někdo popsat, jak to vypadalo? Zázraky nečekám, je to první zápas po víc jak třech měsících.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre mňa je toto vyhlásenie známkou skromnosti a to je vlastnosť, ktorej je na svete málo.
+1
Reagovat
steve79
Vysílají někde Abu Dhabí? Nikde jsem to v programu nenašel, ale každý rok to v televizi bylo.
Reagovat
safi1313
Taky to hledám a nemůžu to najít:-( doufejme že program jen není aktualizovanej a že se to někde objeví
Reagovat
Padme
Snad bude fungovat tohle: http://www.sportcategory.com/c-4.html
Reagovat
dadaft
přesně tak Davide - grandslamy v příštích létech budou vyhrávat jenom ti, kteří už nějaký GS vyhráli, nikdo jiný - ty, Tsonga, Berdych, Gasquet ani další nemáte šanci - v tomhle je mužský tenis neuvěřitelná nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj LM, ci MS vo futbale vyhrávajú stále tie isté tímy..Monotonnost nie vzdy znamená nudu., či?..
Reagovat
dadaft
napsal jsem, že "v tomhle" je to nuda - zápasy mezi nejlepšími jsou samozřejmě fajn - nicméně mužské zápasy na GS v podstatě sleduji nejdřív od QF, ale spíš od SF.
u ženských je to mnohem otevřenější.

seznamy vítězů/zek GS za posledních 10 let:
AO
Federer, Safin, Djokovič, Nadal
Henin, Mouresmo, Serena, Sharapova, Clijsters, Azarenka
RG
Gaudio, Federer, Nadal
Myškina, Henin, Ivanovič, Kuznetzova, Schiavone, Li, Sharapova, Serena
W
Federer, Nadal, Djokovič, Murray
Sharapova, Mauresmo, Venus, Serena, Kvitová, Bartoli
USO
Federer, Delpo, Nadal, Murray, Djokovič
Kuznetsova, Clijsters, Henin, Sharapova, Stosur, Serena

stejný seznam pro muže ještě o deset let dřív:
AO
Courier, Sampras, Agassi, Becker, Korda, Kafelnikov, Johansson
RG
Bruguera, Kafelnikov, Muster, Kuerten, Moya, Agassi, Ferrero
W
Sampras, Krajiček, Ivaniševič, Hewitt
USO
Agassi, Sampras, Hewitt, Safin, Rafter, Roddick

- - - jó, to bejvaly časy, kdy to bylo hodně otevřené...
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu, pro me je to taky nuda. Zmena je zivot, proto je pro me jakekoliv naprosto necekane vitezstvi zpestreni, i kdyz je to nekdy bohuzel na ukor meho oblibence. Fotbal nemam rada, ale muj nezapomenutelny zazitek byl, kdy Korea byla na MS tusim treti. A vubec, jak hrali, makali, to nadseni jake z nich bylo videt..nebo kdyz hral Kamerun, nic se od nich neceka a pak dokazou prekvapit:-)
Reagovat
dadaft
a kdybych ještě doplnil seznam poražených finalistů (či dokonce semifinalistů), pak by bylo vidět, jak těžké (a paradoxně zároveň lehčí) bylo před nástupem Federera s Nadalem vyhrát AO
Reagovat
dadaft
a kdybych ještě doplnil seznam poražených finalistů (či dokonce semifinalistů), pak by bylo vidět, jak těžké (a paradoxně zároveň lehčí) bylo před nástupem Federera s Nadalem vyhrát AO nebo RG.

dneska ti borečci mimo top4 nemají šanci.
a že Nadal furt dokolečka vyhrává RG je už vážně pruda...
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn zoznam, dal si si veru námahu..Kazdopádne, len to dokazuje akej výnimočnej éry sme dnes svedkom..Vyčkaj 7-8rokov a znova to bude vyrovnané, otvorené, no bez fenoménov..
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimalo by me, kdybys nefandill Rafovi, jestli bys o nem psal,, ze je fenomen :-)
Reagovat
Vojtiik
Myslim, ze i kdyz mu nefandim a nemusim ho, tak musim uznat i ja, ze je to fenomen:) stejne jako RF a ND, Andy si ten privlastek jeste musi vice zaslouzit
Reagovat
smazaný uživatel
Krásny prehľad.
Reagovat
dadaft
á tak moc mě to netrápí a těm kterým se tato epocha líbí to přeju. ))
sleduji hlavně WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
WTA - tam je tiež suverénka Serena, aj keď to nie je až také jednoznačné, zdá sa, že jej dosť konkuruje a ešte len bude konkurovať Azarenka. V posledných rokoch je práve WTA pomerne vyrovnaná spoločnosť (hlavne 2011 - Serena bola zranená a každý GS vyhrala iná hráčka), neviem, aký by mohol byť dôvod. Zaráža ma napr. to, že No.1 boli v nedávnej minulosti aj hráčky bez GS titulu (Jankovič, Wozniacki) - u mužov je to len ťažko predstaviteľné, tam sa to asi nikdy nestalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Je zvláštní, že na ženský tenis čtu hodně kritiky /nezajímavý, nudný apod./ a kupodivu na něj začínají hlavně muži koukat častěji než na mužský a to nemyslím jen z hlediska vzhledu jednotlivých hráček. :)
Reagovat
Roger_Federer
ten druhy seznam dokazuje jen vymecnost a tezkost te ery a vyrovnanost hracu kdy dle aktualni formy a povrchu bxl tenis velmi zajimavy...a vitez nejisty..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je snáď samozrejmé, čudujem sa, že sa vlastne pýtaš..Fakty totiž nemožno poprieť..Presne ako píše Vojta, tá trojička je jasná, AM musí ešte nejaké 3-4 pridať..

R_F..Vyrovnanosť neznamená kvalitu, skor naopak..Nikto sa nedokázal vytýčiť z davu..Johanson, Safin, ci Hewitt vyhrali GS, aby sa o rok nedostali ani do OF a vypadli s nenasadeným hráčom..Aj ženský okruh bol bez Sereny otvorený a vyrovnaný, 4GS vyhrali 4hracky, bola to otazka kvality?..
Reagovat
Roger_Federer
tvuj stale stejny problem je ze srovnavas hrusky a jablka..tehdy to byla jina doba..jine povrchy i tenis..ti hraci byly ve sve dobe vysoce kvalitni spicka a bylo jich vice, ktery byly schopni vyhrat turnaj.. (vetsi konkurence),na antuce obzvlast..
Reagovat
smazaný uživatel
Obkecávaš, žiadne fakty..To že vitazi GS vypadávali z nenasadenými je zrejme tým, že boli kvalitnejší nenasadení, nie?..:)..Skus byt do nového roku trochu viac vecný..
Reagovat
Roger_Federer
bylo naprosto bezne, ze vitez RG vypadl na Wimbledonu v 1,2 kole..Bylo v mnohem jine a specificke, tezsi hrat na tehdejších. povrsich..dnesni hraci tezi z toho ze se povrchy unfikovali na míru dnesnimu tenisu..
Reagovat
Berny
Pánové nad timto jsem hodne premyslel. Je prakticky nemozne dokazat kdo je dobry a kdo ne a kdy byla jaka konkurence. Pac mozna v 90.letech a na prelomu tisiceleti existovalo 10 000 kvalitnich tenistů kteri byli jen o chlup horsi nez sampras. A prave protoze jich bylo tak moc tak dobrych tak se uz ve kvalifikaci na GS vyrazovali a bylo nemozne se do semifinale GS dostat vicekrat po sobe, proto se tam jednou dostal safin, jednou johansson a jednou jirka novak z CR ktery cestou do semifinale nepotkal nasazeneho hrace, par let pred tim se do semifinale wimbledonu dostal hrac z 3.stovky zebřičku a tyden na to vypadl v 1.kole masteru ! Nejde 100% dokazat ze se tam dostal pac ostatni byli tak slabí a nevyrovnani nebo byla tak nicemná a drtiva konkurence ze i hrac z místa 2531.byl nebezpecny. Ano tato diskuze jde dotahnout az do tohoto extremu.Nikdy nelze posoudit 100% ze tehdy bylo 50 supertalentu nebo jen 1 ? Výsledkama to proste nelze rict. Hewitt sveho casu byl totalni TOP a v roce 2003 mel slabsi rok a pak se má za to ze byl nula, nikdo uz nevidi ze ho z 10 GS tusim 7-8x ? po sobe vyradil Roger, pricemz Lleyton ostatni matche vyhraval 6:1 6:3 6:2, jen Roger byl nad jeho sily. Na FO hewitta 4-5x vyradil Nadal, vedeli ste to ? U Hewitta lze jasne dosvedcit ze by byl legenda nebyt techto polobohů. Roddick hrat o 4 roky drive tak toho asi vyhraje taky dost. Lze ale tvrdit ze Sampras nevyhral FO pac byla tezka konkurence na antuce ? Nebo ze byl extremne slabi hrac na antuce ? V 1-2.kole byl schopny X let prohrat 0:3 s borcem z 80.mista, opet lze vest nekonecna debata o tom ze tehdy proste byli i na 80.miste opravdu velikáni na antuce. Myslim, ale ze mnohem pravdepodobnejsi je hypoteza ze tehdy nebylo tolik dobrych a vyrovnanych hracu na antuce(hardu), pac nemyslim ze existuje moznost ze by v 90.letech existovalo 80 vybornych antukarů ze pravidelne mohli borci z 50-100.mista porazet hrace z TOP 15.
Reagovat
Berny
Mnohem pravdepodobnejsi hypoteza je ze tehdy v TOP 15 nebylo tak dobrych hracu a v TOP 5 uz vubec ne a holt sem tam GS ci Master vyhrali a na druhy den prohrali z 56.no name. Dnes takove veci nevidime pac TOP 5 ma vyrovnanejsi vysledky, coz neznamena ze hraci z 56.mista jsou horsi nez tehdy.
Berdych se do semifinale AO nikdy nedostal pricemz vycet jeho katů a vysledků: 08 - 1/16 Federer, 09 - 1/16 Federer, 10 - kolaps na zacatku, 11 - 1/8 Djokovic, 12 - 1/8 Nadal, 13 - 1/8 Djokovic. Ma X let vyrovnane a dobre vysledky a nemuze se do semi AO dostat, Novák v roce 2002 na ceste do semifinale AO nepotkal nasazeneho hrace, bylo to tim ze ta doba byla extremne spatna nebo tim ze te i ti nenasazeni hraci byli tak extremne dobri ze porazili ty nasazené a Jiri Novák i tak mel cestu do semifinale tezkou ? Nebo par let pred tim na AO se do ctvrtfinale Ao nebo Us (ted nevim) dostal 1 hrac z TOP 8 !!!! Bylo tehdy 50 super tenistu kteri dokazali 7 hracu z TOP 8 vyradit nebo ta TOP 8 nebyla tak silna ? Ktera hypoteza je logictejsi ? Mel to tehdy Jirka Novák tezsi nebo Berďa ? Lze vůbec spekulovat o tom ze by to mel mit tezsi Jirka Novák :D ? Opravdu si to myslite ?
Reagovat
Roger_Federer
Hezka uvaha!
Ja si popravde myslim to, ze dehonestovani hracu minulych generaci Forehendem(kvuli vyzdvyhovani Nadala) a dalsimi diskutery zde, neni zpravn?..
Reagovat
smazaný uživatel
R_F, tu nikto nehovorí o prechode z antuky na trávu..Hovorím o obhajcoch, ktorí na rok ani náhodou neobhájili svoj primát..

Apropos, ja Rogerových rovesníkov nehodnotím ako slabých,alebo konkurenciu, ktorú v prvej polovici kariéry mal..To len súčasná konkurencia je extra silná a Rogerova z prvej polovice kariéry vyznieva tak slabo..V celkovom hodnotení však bola viac menej normálna, ani slabá ani silná..Naznačuje to už aj fakt, že všetci jeho rovesníci a súperi, počnúc Safinom, Roddickom, Davydenkom, Gonzalesom, či Nalbandianom odpadávali už okolo 28roku kariéry a vrchné priečky, resp. TOP 5 a TOP 10 prenechali 20ročným mladíkom, Nadalovi, Djokovicovi, Murraymu, neskor Berdychovi, Del Potrovi a podobne..To predsa o niecom svedci, ze si svoje posty nedokázali uhájiť..
Reagovat
smazaný uživatel
Bingo..Samozrejme, že toto je citlivá téma, do velkej miery relatívna..Naozaj ťažko sa to porovnáva, no ako si naznačil, existujú indície, ktoré naše presvedčenie usmerňujú na konkrétnu stranu..Ja som svoj názor viackrát vyjadril a pravdu ešte viac podtrhne obdobie, ktoré nás pár rokov opat čaká, železná štvorica odíde a ATP bude zas plné prekvapení a otvorených GS, možno aj pre ekvivalent Jirku Nováka..
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, Lleyton..Na AO 2004 hral so 17ročným Rafom 7:6, 7:6, 6:2..A o rok neskor v jeho najlepšom ročníku s 18ročným Rafom 3:2 na sety, kedy otáčal z 1:2, tiebreakom v štvrtom sete..Na jeho oblúbenom harde v období, kedy bol Rogerovi jedným z hlavných súperov..To tiež niečo málo naznačuje..
Reagovat
darek.vrana
Myslím, že se dá tvrdit, že ve sportu a v tenise určitě se konkurence neustále zvyšuje. Těžko předpokládat, že by v 90. letech byla větší konkurence než dnes. Takže to svědčí o tom, že ti čtyři dneska jsou opravdu extrémně dobří, že i přes barůstajícíc konkurenci mají tak vyrovnanou výkonnost a nikoho před sebe nepustí... Ale tamta doba měla něco do sebe, každý grandslam měl jiného favorita a vyhrát mohl opravdu kdokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tieto vyjadrenia Kvitujem..Pre niekoho možno vyznievajú málo sebavedomé, ale ja oceňujem len sebavedomie podložené reálnym predpokladom..David znova ukázal mne ohromne sympatickú náturu, mám pocit, že by sme si rozumeli aj v civilnom živote, akurát tu jeho oblúben cigaretku by som musel odmietnut..
Reagovat
smazaný uživatel
"gesto roku" uz David ma, takze jeste "vyrok roku"? Ten presah lidskeho rozmeru pres lajny sokuje, ze? :-) Ale protoze mam Davida moc rada, preji mu, aby se nekdy normalne zapomnel a zapas vyhral uz v hlave! :-))
Reagovat
darek.vrana
Je to sympatické, že je tak skromný. Na druhou stranu možná to je ten důvod, proč ten grandslam nevyhraje. Sebedůvěra je u sportovce základ. Ukázalo se to na Turnaji mistrů, kde měl herně navrch s Djokovičem, v obou setech podával na vítězství, měl 5:4 servis a ve druhém 5:3 tuším, a v obou nakonec shořel 5:7.
Reagovat
Sonja
"Na druhou stranu možná to je ten důvod, proč ten grandslam nevyhraje." -No právě.
Jinak asi myslíš letošní Paříž (finále), kde se s Novakem střetnul, ne TM.
Reagovat
darek.vrana
Jo, máš pravdu, bylo to už v Paříži.
Reagovat
Mayo
žiadne namachrované reči palec hore
Reagovat
Mayo
toto je proste pánko čo povedal
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1528581_669062219813299_27577152_n.jpg

Dva největší pánesové po společném tréninku v Abu Dhabi. Už zítra!
Reagovat
Mayo
Rogera ani Rafu tam nevidím (:
Reagovat
smazaný uživatel
Přál bych mu to, ale i za tuhle upřímnost ho mám rád. David je rozumný chlap, na nic si nehraje a sám moc dobře ví, že by potřeboval absenci všech těch top hráčů, aby uspěl. Nebo všech krom Murrayho na RG, to by taky uspěl. Snad se ale třeba udrží nějakou tu dobu ve čtyřce a udělá antukový Masters aspoň.
Reagovat
PetaM
Tohle by nikdo jiný neřekl ... Klobou dolů před Davidem ... Ale FO bych mu přál ...
Reagovat
Sonja
"Tohle by nikdo jiný neřekl"
Ještěže tak...raději budu číst i od hráčů, kteří nemaj šanci, že si věří na GS, než od top hráčů, že si na něj nevěří.
Reagovat
kada.tom
Tak v tomto s ním souhlasím. Jedinou šanci by mohl mít na antuce, ale tam je králem jiný Španěl :-) Vamos!!
Reagovat
Sonja
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist