Krejčíková se Siniakovou jako první česká dvojice vyhrály čtyřhru na Turnaji mistryň!

18. 11. 2021, 01:30
Aktuality 53
TURNAJ MISTRYŇ - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková po triumfech na Roland Garros či olympiádě zakončily životní sezonu premiérovým vítězstvím na Turnaji mistryň. Ve finále v Guadalajaře porazily 6-3 6-4 tchajwansko-belgickou dvojici Su-Wei Hsieh a Elise Mertensová, staly se první čistě českými šampionkami a získaly 5. letošní titul. Siniaková díky tomu přezimuje na postu nejlepší deblistky světa.
K. Siniaková a B. Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v mexické Guadalajaře, kam se letošní vrchol sezony výjimečně přesunul z čínského Shenzhenu, vyhrály všech pět zápasů. Ve finále porazily 6-3 6-4 wimbledonské vítězky Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu a Elise Mertensovou z Belgie.

Úvodní set finále se nesl v duchu skvěle servírující Krejčíkové a na síti důrazné Siniakové, která přidala skvělé returny. Krejčíková v první sadě podávala třikrát a ztratila jen jeden fiftýn, a to kvůli dvojchybě. Češky vzaly podání Mertensové na 4-2, pak sice ztratila podání Siniaková, ale vzápětí po voleji Krejčíkové brejkly Su-Wei Hsieh. Krejčíková sadu doservírovala.

Druhý set rozhodly brejkem Mertensové na 2-0 a při svém podání byly pevné. První mečbol soupeřky odvrátily se štěstím při podání Mertensové. Zápas tak dokončila na podání Krejčíková. Za stavu 30-40 Češky odvrátily brejkbol a druhý mečbol už proměnily a byl ukázkou jejich síly - Krejčíková dala dobrý servis a Siniaková se na síti nemýlila.


Siniaková s Krejčíkovou v Mexiku završily životní sezonu ziskem 10. společného titulu, polovinu z nich slavily letos. Před Turnajem mistryň vyhrály grandslamové Roland Garros, staly se olympijskými vítězkami v Tokiu a přidaly další dva tituly na okruhu WTA - ovládly Gippsland Trophy v Melbourne a Madrid.

"Díky, Báro, že se mnou hraješ. Měla jsi úžasný rok," děkovala Siniaková za spolupráci Krejčíkové během ceremoniálu. "Hru s tebou si moc užívám, hrajeme spolu už dlouho a daří se nám. Těším se, že toho máme ještě hodně před sebou," doplnila Krejčíková.

Při slavnostním vyhlášení si vzaly trofej Martiny Navrátilové právě za dohledu legendy světového tenisu, která v ochozech českému páru fandila a snažila se hráčkám i radit.

Krejčíková poté Navrátilovou i Siniakovou rozplakala, když zmínila, že Česko ve středu slavilo sametovou revoluci, která vedla k pádu komunismu, kvůli kterému musela Navrátilová emigrovat.

"V roce 1989 jsme měli statečné studenty a občany, kteří vyšli do ulic a demonstrovali proti nedemokratickému režimu, který jsme tehdy měli. Jsem ráda, že už tento režim už u nás není a můžeme žít v krásné zemi bez omezení a svobodně," pronesla Krejčíková.



Krejčíková se Siniakovou při své třetí účasti na Turnaji mistryň hrály finále podruhé a staly se prvním ryze českým párem, který soutěž deblistek ovládl. 

Titulem navázaly na Andreu Sestini Hlaváčkovou, Hanu Mandlíkovou, Helenu Sukovou a Janu Novotnou, které ale měly vždy partnerku z ciziny. Rekordních třinácti trofejí má Navrátilová, ta ale vyhrála vždy jako Američanka.

Z pětimilionové dotace turnaje se mezi deblistky rozděloval milion dolarů. Siniaková a Krejčíková si jako neporažené šampionky rozpůlí 360 tisíc dolarů, skoro osm milionů korun.

25letá Siniaková, která v říjnu vyhrála také čtyřhru v Moskvě s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, zakončí rok podruhé v kariéře jako světová jednička ve čtyřhře. V roce 2018 byly první společně s parťačkou Krejčíkovou.

Krejčíková letos skončí druhá a zároveň pátá ve dvouhře. V té letos vyhrála tři turnaje včetně Roland Garros a na Turnaji mistryň jako jediná absolvovala obě soutěže. V singlu skončila po třech porážkách ve skupině. Včetně mixu, v němž třetí rok po sobě vyhrála Australian Open, letos odehrála 119 zápasů.

• TURNAJ MISTRYŇ 2021 •
Guadalajara / Mexiko, tv. povrch, 5.000.000 dolarů
středeční výsledky (17. 11. 2021)
• Dvouhra - finále •
Muguruzaová (6-Šp.) - Kontaveitová (8-Est.) 6-3 7-5

• Čtyřhra - finále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Su-Wei Hsieh/Mertensová (4-Tchaj./Belg.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
peggy
Blahopřeji k vítězství hlavně Siniakove,ta ty zápasy opravdu vydrela.Krecikova to odplacala.
Reagovat
aligo
Kecy
Reagovat
Krisboy
Přesně. Žádná Krecikova tam nehrála.
Reagovat
Krisboy
Peggy jak je, po volbách? smilesmilesmile
Reagovat
lvicek
Velka gratulace!! Dneska se mi podarilo si zapas pustit rano BEZ ZNALOSTI VYSLEDKU, tak to byla skvela pokoukana. Skvely zaverecny zapas sezony, uz se tesim na dalsi!
Reagovat
Jan
skvělé smilesmilesmile Pála možná zamáčkl slzu, že je nenasadil v BJKC.
Reagovat
Patapuff
Jak si přišel na to, že je Pála v BJKC nechtěl nasadit?
Reagovat
Nenela
No vzdyt je nenasadil. Hrala Katka s Luckou Hradeckou
Reagovat
Patapuff
Ale jak víš, že je nenasadil? Že to rozhodnutí přišlo od něj a nikoliv od některé hráčky, která hrát nechtěla a on s tím prostě nic nenadělal?
Reagovat
lvicek
Prosim vas, uz toho nechte. Na BJKC byla Bara v dost jine situaci, vyzdimana psychicky i fyzicky po zapasu jednicek. Oba zapasy byly celkem tesne, oba prohrala. Videli jste, jak tady na TM v prvnim zapase ctyrhry byla Bara totalne mimo a vyslovene to tahla Katka. A az ty vyhry ji trochu spravily. Jaka domluva probihala v zakulisi, to nevime, ale Svycarkam v zapase pak neskutecne slapalo podani a nejspis by se stejne nic nezmenilo.
Reagovat
Patapuff
Roli lídra týmu jak v singlu tak v deblu před BJKC Krejčíková přijala, přesněji řečeno se do ní i sama pasovala. Co se dělo v šatně před deblem se Švýcarskem se tak nějak ví a ani není těžké si to představit. Krejčíková oznámila, že hrát nebude a zůstala v šatně. A jestli by Švýcarky vyhrály debla i při účasti Krejčíkové, o tom lze pouze polemizovat. Mám za to, že nejlepší deblový pár světa by v tomto zápase měl být favoritem.
Reagovat
lvicek
Jojo, "mel byt".
Reagovat
Patapuff
A jestli by tu roli favorita potvrdil jsme se nedozvěli, protože před tím jedna z hráček utekla.
Reagovat
lvicek
Hele, uz se to tak semlelo, jak se to semlelo, tak s tim nic nenadelame. Hodne lidi radilo Bare se vykaslat na BJKC a jet vcas do Mexika. To bychom tam nemeli 4 zebrickove nejvyse postavene hracky. Bara se snazila aspon ve dvouhre a v obou zapasech bohuzel chybel kousek. Ja jsem rada, ze reprezentovat chtela. I tak ma odehrano 119 zapasu za sezonu. Nikdo proste neni stroj!
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Jan
smile Taky jsem to tak viděl. Bára by kazila stejně jako v zápase s Benčičovou a nejspíš by debl prohrály. Myslím, že Pála to viděl stejně.
Reagovat
Patapuff
Jj, to zní logicky. Kapitán má před rozhodujícím deblem k dispozici nejlepší pár na světě, ale jednu z hráček nepostaví jenom proto, že předtím prohrála v singlu s olympijskou vítězkou a místo ní postaví náhradníci, která má nejlepší léta dávno za sebou a která byla v týmu de facto jenom z důvodu nějaké morální podpory mladším hráčkám.
Reagovat
majkl005
nevíte prosím někdo, zda je někde k nalezení video z rozhovorů při předávání trofejí z deblu? rád bych se kouknul jak tam Bára mluvila :)
Reagovat
Misakkk192
Taky jsem se to snazil najit

https://youtu.be/fI2nHujmcDE?t=642 - tady jen Katka a kousek Bary, zbytek ustrihli smile
Reagovat
Misakkk192
aha tak to stejny video je v clanku smile
Reagovat
vergus
Celý rozhovor je v tomhle článku

https://sport.aktualne.cz/tenis/uzasna-sezona-a-ted-si-uzit-plaz-a-nezdrave-jidlo-smeji-se-s/r~3f20bec4483c11ec9322ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_term=position-1&utm_campaign=Sport
Reagovat
aligo
https://www.sport.cz/tenis/clanek/2905452-krejcikova-rozplakala-navratilovou-v-mexiku-dojala-slovy-o-boji-za-svobodu-v-ceskoslovensku.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez
Reagovat
peek
A teď pořádnej odpočinek!
Reagovat
sojka1
http://www.j48tennis.net/-/galleries/wta-finals-guadalajara-2021/wednesday-f/page/2#media_74312c0a-b5c7-420b-a49f-1d01a9907684
Reagovat
sojka1
http://www.j48tennis.net/-/galleries/wta-finals-guadalajara-2021/wednesday-f
Reagovat
sojka1
*oprava... :-))
Reagovat
Patapuff
V kontextu tohoto výsledku je ještě více zarážející neúčast Krejčíkové v deblu v BJK Cupu.
Reagovat
Mony
Pala ven!
Reagovat
Patapuff
Proč Pála? Měl ji přikázat, aby hrála?
Reagovat
blixa
Jasný přece ! A při odporu karabáč a žhavé železo použít !!! smile
Reagovat
Mony
tak Bára ven! Na co tam tedy je?
Reagovat
vojta91
Gratulace Česko-Ruskému párusmilesmilesmile
Reagovat
Mony
Anett to za stavu 3:6, 5:3 neunesla. Pár chyb a už se to nabalovalo, jako u ostatních holek, sebevědomí v cudu. Prostě Královna, která je v pohodě za jakéhokoliv stavu u holek asi není.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tommr
deblovej žebříček:

1. Siniaková 8365
2. Krejčíková 8200
3. Hsieh 7985
4. Mertens 7495
5. Aoyama 5735
6. Shibahara 5735
...

Katce patří první místo právem protože po většinu roku náš pár táhla právě ona ... smile

Bára navíc skončí sezonu jako pátá v singlovým žebříčku takže jí patří titul nejvšestrannější tenistky světa ... smile
Reagovat
Fandina
Už jsi s tím trapný, že někdo někoho tahl. Sama to vyhrát nemohla.

Jinak žebříček super.
Reagovat
tommr
je tady vůbec někdo kdo podle tebe není trapnej? Teda samozřejmě kromě tebe ... smile
Reagovat
Fandina
Já si na sobě nezakládám, takže klidně mohu být trapná.

Spíš jde o to, že na některé příspěvky se jinak nedá reagovat.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Mantra
tak na ně nereaguj, kdo tě nutí? Oh počkej, že by hlava pracovala sama?
Reagovat
Krisboy
Vždyť má pravdu. I podle mě je trapnej každej, kdo se s tou krávou snaží diskutovat smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
hippos
Proč ty furt komentuješ něco, co nesleduješ. Katka určitě odtáhl titul na TM. Ale v průběhu sezóny to bylo o formě Báry.
Reagovat
George_Renel
Už aby se ty body srovnaly.
V race je Bára naší jedničkou a světovou trojkou.
Reagovat
Blondie
Mám radost, gratulace smile smile
A jak Bára připomněla Sametovou smile
Reagovat
Blondie
A rozbrečela Martinu :D
Reagovat
aape
smile smile
Bára hezkej projev smile
Reagovat
tommr
zasloužená výhra našich ... smile
Finále nemělo moc velkou úroven - na obou párech byla vidět velká nervozita a snaha hlavně neudělat ve složitých podmínkách chybu. U Báry a u Mertensový navíc bylo vidět že na konci sezony melou z posledního ...
Bylo symbolický že nejvíc byly dneska vidět Katka a Hsieh který se v dnešním zápase přetahovaly nejen o titul ale i post deblový jedničky. Lepší nakonec byla Katka a to docela zřetelně ... smile
Reagovat
lvicek
Hsieh delala docela chyby mi prislo.
Reagovat
Fransoas
Gratulace k výhře ve finále TM.Je to určitá satisfakce pro Báru za nepovedené dvouhry.
Reagovat
Fandina
Zápas nebyl nic moc, žádné extra deblové přestřelky, ale hlavně Kačenka hrála úžasně a nenápadná Bára zabodoval vždycky, když to bylo potřeba. Nádhera.
Reagovat
Fandina
zabodovala
Reagovat
Fandina
A Kačenka za super hru navíc zase zaslouženou deblovou jedničkou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist