Laver Cup přinese snový debl Federera s Nadalem, v akci bude také Berdych

23. 9. 2017, 11:54
Aktuality 29
Tým Evropy vede po prvním dnu premiérového ročníku Laver Cupu nad výběrem světa 3-1. Dnešní program zahájí v pražské O2 areně Roger Federer, kterého vyzve Američan Sam Querrey. Do druhé odpolední dvouhry pak nastoupí Rafael Nadal proti Jacku Sockovi. Ve večerním bloku se představí Tomáš Berdych, kterého čeká Nick Kyrgios, a v závěrečné čtyřhře nastoupí očekávaný pár Federer/Nadal, proti němuž se postaví Sock a Querrey.
Rafael Nadal a Roger Federer

První den Laver Cupu zvládl včera v pražské O2 areně lépe výběr Evropy, který pod vedením kapitána Björna Borga zvládl všechny tři dvouhry a zaváhal jen v závěrečné čtyřhře, ve které duo Nadal/Berdych nestačilo na pár Kyrgios/Sock. Zásluhou vítězství Čiliče nad Tiafoem, Thiema nad Isnerem a Zvereva nad Shapovalovem tak vede tým Evropy po prvním dnu 3-1.

Dle pravidel Laver Cupu ale může tým Světa dvoubodový náskok smazat hned v první dnešní dvouhře. V sobotních zápasech se totiž bude hrát vždy o dva body.

Odpolední program dnes v Praze zahájí druhý hráč světa  Roger Federer, jenž jako jediný z týmu Evropy v pátek nehrál. Proti němu se postaví čtvrtfinalista US Open  Sam Querrey, kterého Švýcar ve všech třech vzájemných zápasech porazil.

Favoritem druhé dvouhry bude světová jednička  Rafael Nadal, kterého vyzve za tým světa  Jack Sock, s nímž má bilanci vzájemných zápasů 4-0. "Bude to těžký zápas, ale včerejší čtyřhra byla dobrou přípravou. Sice jsme ji prohráli, ale i tak to byl dobrý start, který mi může do dnešní dvouhry pomoci. Jack výborně podává a včera to bylo hodně těsné. Těším se na další zápasy a udělám maximum, abych tentokrát vyhrál," řekl Nadal.

Večerní blok zápasů zahájí v 19:00 středoevropského času utkání  Tomáše Berdycha Nickem KyrgiosemDvaatřicetiletý Berdych proti dvaadvacetiletému Kyrgiosovi nastoupil už v páteční čtyřhře, v níž s Nadalem prohráli 7–10 v supertie-breaku. Ve dvouhře se český tenista s Australanem utkal na okruhu ATP třikrát - loni ho porazil na Australian Open, ale prohrál s ním v Dubaji i v Marseille. Ve světovém žebříčku je momentálně dělí jediné místo: Berdych je devatenáctý, Kyrgios uzavírá první dvacítku.

Na závěr dnešního dnes však čeká O2 arenu to, na co se většina tenisových fanoušků těší již řadu let. Dvě legendy na jedné straně kurtu. Do čtyřhry spolu nastoupí legendární Roger Federer Rafaelem Nadalem, které se pokusí zastavit duo Američanů  Sam Querrey Nick Sock.

Kapitán Evropy Björn Borg zvolil dnešní nasazení s ohledem na vytížení nejlepších dvou tenistů světa před čtyřhrou. "Roger je čerstvý a chce hrát brzy. Rafa hrál včera večer debl a je připravený hrát a odehrát i dnešní velmi důležitou čtyřhru. Nezáleželo jim na tom, s kým budou hrát, ale oba chtěli nějaký odpočinek před deblem, proto hrají už odpoledne," popisoval legendární švédský tenista.

"Včera to byl hodně dlouhý den, ale jsme v pohodě a všichni jsou připravení nechat na kurtu maximum. Očekávám, že i dnes to bude hodně napínavé, protože všichni jsou namotivovaní a chtějí vyhrát. Bylo by skvělé, kdyby se nám podařilo přidat dnes další body, protože teď už se hraje v každém zápase o dva a tím to napětí bude stoupat. Celkově se ale všichni moc těšíme, je to skvělá akce a první den si všichni užili," řekl před startem druhého dne Borg.

LAVER CUP 2017 - DEN DRUHÝ
sobota 23. září 2017, Praha O2 arena
Aktuální stav po prvním dnu: Evropa - Svět 3-1
Čilič (Chorv.) - Tiafoe (USA) 7-6(3) 7-6(0)
Thiem (Rak.) - Isner (USA) 6-7(15) 7-6(2) 10-7
A. Zverev (Něm.) - Shapovalov 7-6(3) 7-6(5)
Berdych/Nadal (ČR/Šp.) - Kyrgios/Sock (Austr./USA) 3-6 7-6(7) 10-7
PROGRAM DRUHÉHO DNE:
Federer (Švýc.) - Querrey (USA) (od 13:00 SELČ)
Nadal (Šp.) - Sock (USA)
Berdych (ČR) - Kyrgios (Austr.) (od 19:00 SELČ)
Federer/Nadal (Švýc./Šp.) - Querrey/Sock (oba USA)

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nepřebejvá někomu náhodou lístek na večer? :D
Reagovat
Kozoroh
Bohdan Ulihrach je expert na baterky. Asi nezaregistroval, že Roger je spolu s No1em nejlepším halařem historie.
Reagovat
Kytka
No jo Bóďa.
Reagovat
spaniel
Taky blabolil, ze Roger mel spatny zada, kdyz prohral v Cinci.
Reagovat
Kytka
Pokud vím, tam měl špatný záda Berdych. Možná by měl Tom sezónu, už takhle mizernou, zabalit a dát se do kupy na tu příští. Na podzim, kromě Šen- Ženu nic neztrácí. A do Šen- Ženu příští týden nejede.
Reagovat
COMEON
Som jediný, ktorý chce vidieť Thiem vs. Shapovalov a Sascha vs. Nick? :D
Reagovat
bIbec
Ten Berďa to zase schytal. Sem si říkal, když nedostane toho Nicka, ta by to třeba dát mohl.
Reagovat
janek_da
jj, pro Berďu asi nejhorší soupeř.
Reagovat
Lunej..
Nejhorsi je, ze Nicka to bavi, takze nehrozi odchozeny zapas:) a muze i Sam prekvapit. Fakt jsem jeste nepila:D
Reagovat
Kozoroh
Sam??? Vždyť ten na Federera vůbec neumí.
Reagovat
Lunej..
Jezis, ty nemas vubec smysl pro nadsazku.
Reagovat
Nola
no tak, netreba sa stresovat, nie je to ostry zapas, sice, citam, ze nejde o exhibiciu, ale nehra sa o body do rebricka....Tom moze hrat uvolnene, vcera som si kusok pozrela na streame, vyborna atmosfera, Fedexovi zatial projekt slape na jednicku, zatial palec nahore
Reagovat
Torn
Tomáš je zatím dle mého dost křečovitej. Jestli to všechno nehodí za hlavu, vytře si s ním ten australský ťululum zadek.
Reagovat
Kytka
No Tomáš je za Evropu žebříčkově nejhorší, tak je za obětního berana. Když jak Roger tak i Nadal se tomu zápasu chtěli vyhnout. Nadal má soupeře nejlehčího.
Reagovat
Kozoroh
Borgovi by fanoušci neodpustili, kdyby nedal dohromady Fedexe a Matadora. Dnes to bude mimořádný den pro FFF a nadalovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Dufam, ze tak ako vcera Radil svojim spoluhracom, ako a kedy si maju chránit základnu ciaru a pokrčiť kolená.

Že mu dá dnes pár otcovských aj Rafa :)
Reagovat
janek_da
Ale vypadalo by to dost groteskně, když si člověk uvědomí, jak se oběma rozdílně daří v hale.
Reagovat
Kozoroh
Takový Pe3k by to bral jako důkaz Rafovy zpupnosti :-P
Reagovat
janek_da
:D
Reagovat
Pe3k
No já si nemyslím, že jediná rada se kterou může Rada přijít, je hrej jim to do backhandu...jinak se na čtyřhru těším, snad se Roger stihne rozehrát, zatím bída.
Reagovat
babolat.cz
hlavně ať neprohrají, to bude zase diskuse, kdo hrál hůře, kdo to druhému kazil, kdo to pojal exhibičně...
Reagovat
Kozoroh
Tuhle diskuzi si dokážu představit i v případě jejich výhry, akorát v opačném gardu - kdo byl na kurtu lepší, kdo v klíčových chvílích podržel toho druhého, kdo byl lepší na síti... Hádky spaniel vs. Forehand by získaly nový rozměr :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna nie su favoriti, kurz 2.2 na superov je lákavý.
Reagovat
Kytka
Sock + Querry, tak to je těžký soupeř. Ti kluci hrají čtyřhru a jak si sedne Rafa s Rogrem je ve hvězdách. Výhrou Evropanů si v tomhle případě nejsem jistá. Je to spíš stavěné na exhibici a na přání Rogera a Rafy.
Reagovat
spaniel
Borg a McEnroe jsou tam jen do poctu, vazne pochybuju ze o necem rozhoduji.
Reagovat
Kozoroh
Na lavičce jsou stejně (ne)důležití jako nehr. kapitáni DC a FC.
Reagovat
spaniel
Ne. Tady je nedosadil narodni svaz. Tady je vybrali ti, co to plati, aby tomu dodali jeste vic lesku. V podstate je vybral hrac. Nemaji zadnou moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na te Evropske asi ne. Tam Borg proste vede obcas uklidnujici debaty s hraci. Poplaca je...a tak. Je to takova pekna ozdoba turnaje.
Ale BigMac regulerni koucing...
...rekl bych ze to vyplyva i ze situace, preci jen v tymu Svet nemas takove hvezdy typu Nadal, Fedex - ktery jeste mimo jine ten LaverCup inicioval...
BiGMac ten ma mladochy a nebo hrace typu Kveryho, kteremu bez problemu rekne, ze se nesmi bat micu z BH atd... vcera Denisovi "upravoval" footwork...a jine komenty.
Reagovat
Pe3k
Dneska.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist