Miami: Martincová utekla Erraniové z mečbolu za stavu 0-5! V kvalifikaci postupuje i Krejčíková

19. 3. 2018, 20:27
Aktuality 23
WTA MIAMI - Tereza Martincová v prvním kole kvalifikace turnaje v Miami ztratila proti bývalé světové pětce Saře Erraniové vedení 6-4 a 5-3 a v rozhodujícím setu čelila za stavu 0-5 mečbolu, divoký zápas hraný ve velkém horku ale nevzdala a nakonec přes bývalou finalistku French Open překvapivě postoupila. Po obratu je v závěrečném druhém kole i Barbora Krejčíková, jež se proti Chorvatce Fettové dostala ze stavu 4-6 a 2-5.
Tereza Martincová

Tereza Martincová se naposledy představila v únoru v Acapulku, kde kvůli zdravotním potížím vzdala zápas druhého kola kvalifikace. Dnes se na kurty po třech týdnech vrátila a odbyla si pořádně divokou premiéru na prestižním turnaji WTA Premier Mandatory v Miami.

V prvním kole kvalifikace 23letá Češka vyzvala bývalou pátou hráčku světa a finalistku Roland Garros 2012 Saru Erraniovou a po několika zvratech dokázala o sedm let starší italskou favoritku zaskočit a porazit 6-4 5-7 7-6. 

Martincová měla blízko k cennému skalpu už ve druhém setu, když vedla 6-4 a 5-3. Jenže od té chvíle prohrála devět gamů po sobě a uhrála v nich dohromady jen dvanáct fiftýnů.

Ve třetí sadě tak Martincová prohrávala už 0-5 a čelila mečbolu. Asi nikdo v tu chvíli nečekal, že trápící se Češka najde sílu na vzdor, natož na obrat. Ovšem stalo se. Martincová po zlikvidování mečbolu vyhrála dalších sedm výměn a postupně velmi rychle umazávala z pětigamového náskoku Erraniové.

Česká tenistka během deseti minut bleskově vyrovnala na 5-5 a po vyhraném 13. fiftýnu v řadě vedla 40-0. Dorazit nalomenou Italku ale ještě nedokázala a o servis podeváté v zápase přišla. Nedokonat málo vídaný obrat ale odmítla, okamžitě zareagovala rebrejkem a v rozhodujícím tie-breaku zvítězila 7-2.

průběh 3. setu zápasu Sara Erraniová - Tereza Martincová

O start v hlavní soutěži dotované částkou téměř osm milionů dolarů si 146. hráčka světa Martincová zahraje v úterý proti Švýcarce Stefanii Vögeleové, s níž se utká poprvé.

Po obratu postoupila i Barbora Krejčíková, která byla v souboji s Janou Fettovou blízko vyřazení už ve druhém dějství, neboť prohrávala 4-6 a 2-5. Z kritického stavu se ale dokázala dostat. K mečbolu soupeřku nepustila, získala sedm gamů v řadě a za stavu 4-6 7-5 a 3-1 jí Chorvatka vzdala.

WTA PREMIER MANDATORY MIAMI
los dvouhry
preview

Dvaadvacetiletá Češka si tak připsala teprve čtvrtou výhru v sezoně. O první letošní start v hlavní soutěži si zahraje se Slovinkou Poloňou Hercogovou, které v jediném vzájemném střetnutí loni v kvalifikaci US Open podlehla ve třech setech.

Jako jediná ze tří Češek nezvládla úvod boje o hlavní soutěž v Key Biscayne Tereza Smitková. Ta se na kurty vrátila pět týdnů po triumfu na podniku ITF v britském Loughborough, sérii pěti výher ale neprodloužila. Třiadvacetiletá Češka v utkání přerušeném deštěm prohrála 2-6 4-6 s domácí Daniellou Collinsovou.

Jistotu hlavní soutěže mají stejně jako v Indian Wells Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Markéta Vondroušová a Kristýna Plíšková.

 

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
pondělní výsledky (19. 03. 2018)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Erraniová (4-It.) 6-4 5-7 7-6(2)
Krejčíková (ČR) - Fettová (Chorv.) 4-6 7-5 3-1 skreč F.
Collinsová (23-USA) - Smitková (ČR) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Bob
Ženský tenis v praxi..
Reagovat
letityfanousek
se cení, dobře holka :)
Reagovat
aligo
ahý je Fran Schiavone
Reagovat
letityfanousek
aha.. tak sory, spletl jsem se.. ona má ale taky nějaký zvuk, si tak nějak pamatuju :)
Reagovat
Fandin
To je teď in, utíkat z mečbolů. Nějaká nová herní strategie nebo co. Chce to ale hodně rychlé nohy.
Reagovat
Dobry-den
úsměv
Reagovat
horska.kraslice
Holky, divočina, divočna! Výhry jsem nečekala. :-)
Reagovat
tommr
zápas Terezy s Erraniovou muselo bejt velkolepý představení ... :)
Reagovat
lars
vzdyt si psal, ze Cesky jsou dnes bez sance :)
Reagovat
tommr
umíš taky něco jinýho než chytat za slovíčka? Ty jsi nikdy nic netipoval špatně?
Reagovat
lars
tohle neni chytani za slovicka. ja tam sanci videl
Reagovat
tommr
škoda, že jsi to nenapsal před zápasem - moh jsi bejt za frajera. Po zápase umí bejt chytrej každej ... :)
Reagovat
lars
nejvetsi sanci jsem videl u Bary
Reagovat
horska.kraslice
Od tommra je povinností být škarohlíd a pesimista, našim to pomáhá. Naopak jakmile tommr mimořádně sklouzne k optimismu, dopadne to pro naše většinou špatně... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, tohle už psalo několik respondentů, a tenhle sociologický fenomén lze shrnout do jednoho slova - tommrismus.
Reagovat
horska.kraslice
Jasně, a sloveso tommrovat už přešlo na TP do běžné mluvy :-)
Reagovat
blixa
Ano ano, zejména věta "nekecej a tommruj !!!" :D
Reagovat
EllNino
Hezky pěkně holky
Reagovat
PetaM
K žádnému stavu 0:5 vůbec nemuselo dojít ... Holka holka, tolik zbytečných sil vyčerpaných. A to jsi vedla 5:3 ve druhém a podávala jsi na vítězství ...
Reagovat
blixa
To by ale nebyla žádná zábava !!! Proto ženský tenis tak milujeme ! :D ;-)
Reagovat
PetaM
Jen kdybychom to mohli vidět :D Takhle jsou to jen crazy čísla :D
Reagovat
lars
treba si Terka chtela byvalou No.5 a GS finalistku poradne "vychutnat":)
Reagovat
George_Renel
Za to Terka WC sice začala brejkem , ale už kolabuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist