Mladenovicová: Pauza na ošetření? Bacsinszká je tím známá

13. 2. 2017, 13:30
Aktuality 61
Kristina Mladenovicová se po prohraném utkání s Timeou Bacsinszkou v rámci prvního kola světové skupiny Fed Cupu mezi Švýcarskem a Francií do domácí týmové jedničky pořádně opřela. Francouzka si nebrala servítky a prohlásila, že Švýcarka je svými pauzami na ošetření ve vypjatých chvílích známá. Bacsinszká na svou obranu tvrdí, že se jedná o koleno, které si zranila na konci roku 2015.

Vypjatý duel prvního kola světové skupiny mezi Francií a domácím Švýcarskem měl dohru na tiskových konferencích. Po sobotě byl stav vyrovnaný 1-1 a v neděli zvládla lépe souboj týmových jedniček domácí Timea Bacsinszká.

Švýcarka v hale v Ženevě po téměř třech a půl hodinách udolala nedávnou vítězku turnaje WTA v Petrohradu Kristinu Mladenovicovou. Postupový třetí bod domácímu výběru zajistila Belinda Bencicová v zápase s Pauline Parmentierovou.

Bacsinszká měla v průběhu třetího setu potíže s kolenem a musela si vzít pauzu na ošetření. Právě to se nelíbilo Francouzce, jež soupeřku osočila, že je svými "medical timeouty" známá.

"Pravidla pauzu na ošetření povolují a ona toho využívá na maximum. Takhle bojuje. Zajímavé je, že se pak pohybovala ještě lépe a běhala jak klokan. Je tím pověstná. Já takové chování neuznávám. V sobotním zápase s Cornetovou udělala to samé," řekla novinářům Francouzka.

Stejný scénář však mělo i úvodní utkání mezi Mladenovicovou a Plíškovou v listopadovém boji o fedcupovou trofej. Francouzka se nechala ošetřovat za stavu 9-9 ve třetí sadě, a to dokonce neobvykle mezi gamy, nikoli během pauzy před výměnou stran, čímž pobouřila celý český tým včetně Plíškové i české fanoušky.

"Upadla jsem. Jednalo se o koleno, které jsem si zranila na konci roku 2015. Trvalo mi tři měsíce, než jsem zase mohla hrát. Problém je ve vnitřním vazu, a proto si musím nechat koleno často kontrolovat. Momentálně je naštěstí v pořádku a nemusím používat tejpy," bránila se Bacsinszká.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

61
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslel jsem, že o ní tady bude článek na jiné téma...
https://twitter.com/TripleBreakPt/status/830897682780712962
Reagovat
VlS
Na to, že tě nezajímá jí sleduješ fest. Nicméně, možná zmizí jeden úspěšnej pár a na špičku rankingu Tele roku dochází ke střídání.
Reagovat
smazaný uživatel
Biatlon mě taky nezajímá a stejně před ním na Twitteru neuniknu. :D Tohle zmínil jeden tenisový fotograf, co ho sleduju...
https://twitter.com/JJlovesTennis
Reagovat
Nola
Kikine neodpustis, ani Dominike, nedivim sa ti, ale oni dve patria medzi najviac testovane hracky na doping na okruhu.... mozno z toho pramenia ich neprijemne hlasky na adresu Mashy.... v zozname mas aj Caro, zaujimave, ze sestry Williamsove tam nefiguruju... u panov podla predpokladu, Cilic,Troicki nemozu chybat medzi najviac testovanymi hracmi...
https://twitter.com/josemorgado/status/831201798446800896
Reagovat
smazaný uživatel
No a? To pořád není důvod, aby někdo mlel kraviny...
Reagovat
VlS
Monty, byla Marie pozitivně testovaná? Byla. Tak jaký kraviny? Připadáš mě , jak jeden biatlonovej svaz, kterej má na seznamu 31 dárečků a taky se furt tváří, že se nic nestalo.
Reagovat
smazaný uživatel
"Všichni ostatní hráči říkají, že je to podvodnice."
"Myslím, že je na místě otázka, zda si zaslouží všechno to, co do teď vyhrála."

Tyhle kraviny. Příště si laskavě odpusť reakci, když víš ho*no, o čem píšu...
Reagovat
Fandina
Kravina to může být, ale co když to od ostatních slyšela a jen zopakovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Kravina je tam hlavně to slovo VŠICHNI...
Reagovat
Fandina
Tak to je jasné, že se všemi nemluvila. To snad každému dojde.
Reagovat
PetaM
Víš houby, co si povídají v šatnách. A pokud jí opravdu všichni, s kým mluvila, řekli tohle, tak si mohla dovolit říct "všichni". Teda samozřejmě pokud nemáš kamery ve sprchách, což bych se díky tvé nadrženosti vůbec nedivil.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě asi mluvila jenom s Cibulí...
Reagovat
Fandina
Kiki a Cibule mluvily veřejně, co víš, co ostatní, jak se vyjadřují mimo media.
Reagovat
VlS
Musíš jí napsat, aby psala " všichni bez Montyho"
Reagovat
brixner
Ste zešíleli?? Než přiběhne dochtorka s tím baťohem, vyndá všechny ty stříkačky, skalpely a vobvazy a tampóny a infůze a náplasti a jehly a nítě a recepty do lékárny a propisky a notesy a nulky krve a vobědná sanitky a coronery a všechno zapíše a poznamená a oznámí rozhodčímu a pak se ještě vrátí do špitálu pro škrtidla a utišující prostředky a fenmetrazín a meldonium a ještě zavolat do márnice, jestli maj volnou lednici a když nemaj, tak volat do jiný márnice a teď přijmout hovor z tý první márnice, že se jim nakonec lednice uvolnila, ale jen do výšky, resp. délky 168 cm a než se ta rezervace potvrdí, musí se to změřit, ale dochtoři nemaj metry, takže honem přes ulici do krámu, ale je zrovna zavřeno a na dveřích cedule, že je zrovna ramadán, tak letět vo ulici dál, ale tam je zas cedule, že je v celém nákupním středisku instalovaná bomba, tak nakonec zajet taxíkem k ségře, která kdysi šila pro spratky do školy pytlíky k lavicím a docela sprostě jí sebrat krejčovskej metr a zase zpátky do tenisového areálu a tam se pohádat s dědkem na vrátnici, který tvrdí, že dochtorka docela určitě není na žebříčku WTA a jestli ano, tak ať se legitimuje aspoň pálkou, tak se pak letí pro pálku, která se zapůjčí na tréningovém kurtu a pak se zase letí jí tam chudákovi pětiletýmu spratkovi vrátit a dát mu ze svých zásob tampón, aby se vysmrkal a utřel ty nudle, co vysoplil, když si zcela mylně myslel, že mu tu pálku ta paní čórla a pak letět na kurt a změřit tu hráčku, co se zrovna svíjí na zemi a z hrůzou zjistit, že v tom spěchu sebrala ségře jen metrovej metr a pacientka má evidentně minimálně 155 cm a tak se tedy musí udělat na kurtu čárka, ale zase není fixa, protože propiska na ten zajebanej beton nepíše a poslouchat nářky rozhodčího, že von není přece žádný papírnictví, aby měl propisky!
Reagovat
brixner
A pak poslouchat nasranou soupeřku, která se na to může vysrat, páč už dost vychladla a proč už kurwa nevychladla ta, co se válí po zemi u té náplasti, která nahradila tu fixu...

Hele, mě když se nechce hákovat, vezmu si radši dva dny dovolený a cajk!
No né?
:-))
Reagovat
Alexandria
Vtipne napisane p.Brixner,naozaj myslim vazne,ze ste to napisali vtipne!Pekny vecer prajem!P.S.Asi prestavky na osetrovanie hracok/hracov tam ostanu.Zrejme nie je snaha nic menit.Klasika:-)))
Reagovat
brixner
No jo, prestáuky zostanu a aj moj zmysel pre humor zostane a ked je v márnicách plno, tak idem do inej márnice, veď ich tu máme veľa, no nie?
Aj tenis je iba zábava...Ako to spieva Ťažký pokonder? " Zabavať, chceme sa iba len zabávať...!
Peknů noc prajem!
:-))
Reagovat
FulnekUltras
Sovička přece taky může trochu zludrovatět - zvlášť potom, co jí s MTO udělal Kong v sf RG15. Kritizovat "Serenku" si ovšem při současné módě anglosaského lokajství troufne málokdo. Souhlasím s názorem, aby měly(i) hráčky (hráči) v každém setu automaticky nárok na jeden pětiminutový TO, posuzování zdržování na servisu bych nadále ponechal v kompetenci hl. sudího, ovšem s poněkud odvážnějším přístupem - asi tak jako Švárová při "porušování řádu" ;) - el. kontrola a pípání by zbytečně komplikovaly spád zápasů.
Reagovat
dunphy
Říct, že ona takové chování neuznává, při tom, co sama udélala loni ve Štrasburku...hmmm. Škoda. Zrovna jsi mi začínala být sympatická Kristino, ale asi budeš celkem "sore loser". :D
Reagovat
VlS
ty budeš za chvilku mezi holkama hrozně oblíbená. Aby sis na " největší kámošky" nemusela koupit autobus.
Ale souhlas - zrušit MTO.
Reagovat
janek_da
Pamatuješ na kádrové posudky? Největší hovado dostalo alespoň "v kolektivu je oblíbený" :D
Reagovat
tommr
já bych zrušil MTO a zaved bych možnost regulérních TO - pro každýho 1 na 5 minut v každým setu při kterým by byla možnost zavolat si doktora nebo trenéra nebo si prostě jen tak dáchnout. Tím by odpadlo to zbytečný podezírání a osočování a všichni by pak měli stejný možnosti taktizování ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych to vyřešil spíše regulérními pětiminutovými přestávkami mezi sety.
Reagovat
janek_da
ne, klidně ať si vemou přestávku za přesně definovaných podmínek a na povolený čas (5 min a jenom před svým podáním třeba)
Reagovat
VlS
To mi připadá rozumný
Reagovat
janek_da
To píšu už leta.

A teď mě napadlo, jak zuří Nadalovci, že se pořád připomíná překračování času u servisu. Mít banku s řekněme 2min navíc pro servis. Takže po každém zapsání stavu by se AUTOMATICKY softwarově začal ubírat čas z této banky do udeření míčku (udeření míčku se zaznamenává kvůli rychlosti podání), no a jak by vyčerpal banku, tak by to normálně píplo přesně za třba 25s po zapsání stavu a konec. Píp, bod dolů. Jedna tabule navíc s tím kolik má kdo v banku bys se v pohodě snesla.

Jestli by se naopak přidával čas při rychlejší přípravě už je detail, já bych byl pro.

Takže jediné, co by na rozhodčím záviselo, je kdy zapíše skore (aby se spustilo odpočítávání času). Ale to by se určitě taky dalo nějak ošetřit aby to nebylo závislé na uživateli(rozhodčím).

No a Nadalovci by museli být spokojení, že Rafa už nepřekračuej čas po namáhavých výměnách, páč si může na chvilku dáchnout.
Reagovat
Neor
Musím říct, že tenhle nápad s časovým fondem se mi hodně zamlouvá! Otázka je, jak by se to ještě řešilo v hráčem neovlivněných situacích (pohybující se diváci, povětrnostní podmínky atp.) nebo když by zdržoval soupeř/soupeřka. A to že by se i takoví chytráci určitě našli..
Reagovat
tommr
při přerušení přípravy na servis kvůli vnějším vlivům nebo zdržování soupeře by se prostě čas začal počítat znovu od nuly ...
Reagovat
janek_da
rozhodčí by mohl klepnout na "pause", případně návrat o pár sekund zpět. By dostával nějaké jemné echo (jenom on), něj, že příprava trvá nějak podezřele dlouho.

No a když soupeř zdržuje, tak to je smůla returnujícího. Ten se má řídit servismanem. Třeba včera, Estrella dal eso a že bude servírovat dál a Lorenzi se přišoural k lajně podání, zkontroloval a pooomaličku se soušral na další return. Spíš chtěl vykolejit soupeře, jeho chyba by to byla v novém systému. Ale aby nebyla rychlopalba servisů, tak nějaký interval mezi nimi by být musel dodržen. Něco jako skoky na lyžích taky nemohou skákat hned za sebou. Takže třeba minimum 15sec,

Jo a tu banku jsem myslel na set 2min, ale to už je implementační detail
Reagovat
janek_da
To se mi právě začala kdysi hodně líbit Daša Gavrilova, jak nečekala na Mařenu u zdi nářků a začala servírovat. Takhle jsem si to vždycky představoval, že bych to dělal i já.
Reagovat
VlS
Taky
Reagovat
Neor
Tak jenom doufat, že to nějakou chytrou hlavu v rámci ITF, WTA nebo ATP napadne. Z pohledu diváka by to pak klidně ještě mohlo přispět k atraktivitě. Něco podobnýho s počítáním času, ale na střelnici, teď zavedla IBU a o víkendu bylo vidět, kolik jaký biatlonista na střelnici tráví času. U tenisu by to mohlo být zobrazené u skóre taky.
Reagovat
janek_da
Obávám se že nenapadne. Téměř všem víc vyhovuje nynější stav, kdy mohou v pohodě podle pravidel zaříznout outsidera a protlačit favorita.
Jak jednou, tuším, ta Číňanka dala warning pro dlouhou přípravu na MP (a i to bylo sporné) Uytvanck proti Cibuli ve Wimbledonu. To byl humus veliký. A naopak Nadalovi dají proformu varování u nějakého bezvýznamného servisu (sebrali mu někdy fiftýn? byl rychlejší po varování?).
Reagovat
Neor
Tak zrovna Nadal by tím svým řiťuálem (omlouvám se jeho příznivcům) byl bitej nejvíc. Podmínky by se tím narovnaly. Otázka je, jak píšeš, jestli by to našlo podporu v širším kruhu.
Reagovat
skott
Je to zajímavé řešení, technicky by se to zřejmě zavést dalo, ale pořád mi to připadá spíše jako legalizování překračování limitu chronických zdržovačů. Co by z toho měli hráči kteří se dnes vejdou i do limitu 20 vteřin? Že by se jim třeba přidával čas, který by nikdy nevyužili. Nejsem si jistý, že by se peníze vyplatili investovat zrovna sem. Osobně bych řekl, že pořád by bylo nejjednodušší nabádat rozhodčí, aby se nebáli trestat i ¨nedotknutelné¨.
Reagovat
VlS
+100 - naprosto souhlasím. A ještě bych přitvrdil - ne ztráta 1. servisu, ale rovnou ztráta bodu.
Reagovat
skott
tak to právě platilo do roku 2013, ale jelikož se rozhodčí báli k odebrání fiftýnu přistupovat, ATP pravidla upravila.
Jinak já bych třeba byl pro to, aby se zavedli například na jednu sezonu hodiny po vzoru IPTL (bez zvukové signalizace, jen by svítil čas, který by si hráči mohli sami kontrolovat), na konci každého turnaje by ATP vyhodnotila data a předala všem hráčům přesná čísla. Tím by si na to tenisté mohli postupně během roku zvyknout a od další sezony už by se jelo naostro. Nikdo by se nemohl vymlouvat, že neměl čas svoje rituály změnit... nicméně je mi jasné, že v dnešní době se raději hledají všemožné kličky, než dělat zásadní nepopulární rozhodnutí. Bohužel to platí nejen v tenise ale obecně.
Reagovat
skott
nevzpomínám si, že by Nadal někdy přišel o fiftýn, ale pokud se nepletu tak je to teď warning, fault a teprve pak fiftýn. a první servis už mu určitě párkrát sebrali, například proti Gabovi v Monte Carlu.
Reagovat
janek_da
Rozmáhá se nám tady takový nešvar. Všechny si berou MTO, když se nedaří.
Reagovat
VlS
Smrt MTO, kde je, du to zastřelit
Reagovat
Hector21
na TF se objevila informace, že Petra se přihlásila na Prague Open

nemá někdo náhodou nějaké bližší info? to by byla tedy hodně rychlá rekonvalescence a supr zpráva...
Reagovat
EllNino
to si nemyslím ...
Reagovat
Hector21
také mě to přišlo hodně brzy, ale tenhle člověk má dobré info a "entry listy" hodně v předstihu a dle mého je důvěryhodný

také mě to zarazilo, proto se ptám...
Reagovat
EllNino
mužeš prosím zdroj ? :)
Reagovat
Hector21
http://www.tennisforum.com/12-general-messages/1204122-karolina-pliskova-petra-kvitova-enter-wta-prague-week-may-1-a.html
Reagovat
EllNino
díky ... ale těžko, čekám návrat na konci letoška, nebo až v začátku příštího roku
Reagovat
Fandina
A nebylo to davno pred zranenim, kdyz si holky planovaly turnaje?
Reagovat
smazaný uživatel
To se mi nezdá, jako ten zdroj je věrohodný, ale i tak se mi to zdá jako blbost
Reagovat
smazaný uživatel
Jako je to možné, třeba s tou rekonvalescencí přeháněli a ruka je relativně v pohodě. Je to ale divný... nechci se nechat unést, prostě pořád počítám s tím že Petra se vrátí nejdříve na přelomu Srpna/Září
Reagovat
PetaM
Spíše bych řekl, že se ještě nestihla odhlásit ne? :D Jinak teda nevím. :D :D
Reagovat
horska.kraslice
Tomu bych věřila.
Reagovat
bIbec
je to přesně jak říkáš. Přihlásila se v listopadu a ještě se neodhlásila.
Reagovat
bIbec
https://twitter.com/Spellman_Katie/status/831146967896096769
Reagovat
Nancy_z
Hm, tak je to jasný :-(
Reagovat
bIbec
no.. když člověk mrkne teď na TF, tak je to divný. Prej tam minulý týden to její jméno nebylo. A prej je i na listu Madridu a Roland Garros, přičmž prej na tom listu z RG je momentálně asi 20 hráček z top 50. Fakt zvláštní. Ale stejně si myslím, že je to nějaká chyba nebo tak něco, když se hovořilo o tom, že Petra bude moct tu ruku plně zatěžovat při nejlepším po 6 měsících. Maj v tom bordel asi :-)
Reagovat
Nancy_z
Tajně si to přeju, aby rekonvalescence Petry probíhala rychle a bez problémů. To by byla skvělá zpráva!
Reagovat
tommr
já tomu sice moc nevěřím, ale bylo by to moc příjemný překvapení ... :)
Reagovat
Nancy_z
Taky tomu nevěřím, ale byla by to bomba :-)
Reagovat
blixa
Klidně si to přej i veřejně ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist