Mladenovicová s Nestorem v Melbourne vyhráli smíšenou čtyřhru a mají druhý titul

26. 1. 2014, 09:29
Aktuality 7
Kristina Mladenovicová a Daniel Nestor vyhráli smíšenou čtyřhru na Australian Open a potvrdili tak neoficiální pozici aktuálně nejlepšího smíšeného páru světa.. Francouzko-kanadský pár ve finále porazil Saniu Mirzaovou z Indie s Rumunem Horiou Tecauem a po loňském triumfu ve Wimbledonu získali druhý společný titul.
Daniel Nestor a Kristina Mladenovicová

Kristina Mladenovicová s Danielem Nestorem hráli společně poprvé na loňském Roland Garros, kde prohráli až ve finále s českou dvojicí Hradecká/Čermák. Ve Wimbledonu pak po odvrácení mečbolů získali titul a na US Open vypadli v semifinále s pozdějšími šampiony Hlaváčkovou a Mirným.

I na čtvrtém společném grandslamu se francouzsko-kanadská dvojice dostala mezi kvarteto nejlepších párů a společný debut na Australian Open dotáhli až ke druhému společnému triumfu.

Nestor s Mladenovicovou v dnešním finále proti tandemu Sania Mirzaová a Horia Tecau odvrátili všech pět brejkbolů. Servis indicko-rumunskému páru vzali čtyřikrát a vyhráli za 58 minut 6-3 6-2.

"Kiki je nejlepší hráčka mixu. Nemusím pokrývat tolik dvorce, což je dobře, protože už jsem starý," smál se jednačtyřicetiletý Nestor.

Kanadský tenista se radoval už ze čtvrtého titulu ve smíšené čtyřhře, z toho třetího v Melbourne, kde triumfoval pokaždé s jinou partnerkou. Poprvé vyhrál s Ruskou Jelenou Lichovcevovou v roce 2007 a druhé vítězství přidal o čtyři roky později se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Osm grandslamových titulů má zkušený Kanaďan také ze čtyřhry muž.

Teprve dvacetiletá Francouzka Mladenovicová kromě úspěchů po boku o 21 let staršího Kanaďana jiných grandslamových úspěchů zatím nedosáhla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulace Kiki a Danielovi! :) Vstal jsem na šestou a byla to docela rychlovka. V obou setech dokázali vzít po jednom servisu Sanie i Tecauovi. Zatímco v 1. setu nečelili Kiki a Nestor žádnému brejkbolu, ve druhém musel Daniel při svém podání odvracet tři (v prvním gemu) a Kiki dva (za stavu 4:2), poté co začala sedmý gem dvěma dvojchybami. Oba však tyto situace zvládli a zápas si pohlídali...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/vq7ytoA2/#prubeh-zapasu;1
(Pozn.: Sice to tam není zapsané, ale shoda při systému "no-ad" se taky bere jako brejkbol)

Kiki a Daniel tedy získali svůj druhý grandslam a po loňském Wimbledonu vyhráli letošní Australian Open. Znovu je to pro mě aspoň taková náplast, když jsem nemohl mít radost ve dvouhře... Kiki s Nestorem prošli turnajem opravdu suverénně a neztratili ani jeden set. Kiki dnes hrála výborně zejména od základní čáry a skvěle se s Danielem doplňovali. Četl jsem, že o Kiki mají zájem i jiní partneři, ale ona zůstává věrná Nestorovi až do konce kariéry. :)
http://www.wtatennis.com/news/article/3638737/title/mladenovic-nestor-win-the-mixed

A tady ještě sympatická momentka: Kiki a Sania před zápasem. :)
https://pbs.twimg.com/media/Be4FS6fCQAAiRom.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká je pravděpodobnost že kvalifikací projdou všechny tři - Plíšková, Strýcová i Cetkovská :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra bude hrát v Paříži debla s Danielu Hantuchovou. V prvním kole je čeká pár Cornet/Garcia. Držím palce!
Reagovat
smazaný uživatel
A Hradecka s Krajickovou se v prvmím kole debla potkají s Pescheovou a Groenefeldovou.
Reagovat
PetaM
To je pech ... :/
Reagovat
smazaný uživatel
žiadne prekvapenie keď su také kamošky :)) hm mohli by uhrať čosi
Reagovat
Sonja
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist