Olasův trest za ovlivňování zápasů platí, nezahraje si minimálně tři a půl roku

2. 10. 2014, 10:34
Aktuality 0
Mezinárodní sportovní arbitráž CAS potvrdila španělskému tenistovi Guillermu Olasovi pětiletý trest a pokutu za ovlivňování výsledků zápasů. Šestadvacetiletého hráče potrestala vloni takzvaná komise pro tenisovou bezúhonnost, Olaso se proti trestu odvolal.
Profily hráčů
Guillermo Olaso

Komise Olasa vinila z toho, že v roce 2010 přímo nebo nepřímo ovlivnil výsledky zápasů. Tenista, který v té době figuroval v žebříčku ATP na 236. místě, navíc minimálně ve dvou případech nenahlásil, že po něm někdo vyžadoval interní informace nebo ovlivnění výsledku utkání.

Podle CAS je udělený trest odpovídající. Pokud Olaso absolvuje antikorupční a rehabilitační program a zaplatí pokutu 25.000 dolarů (přes půl milionu korun), 18 měsíců z trestu mu bude prominuto.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist