Preview: US Open ženy

27. 8. 2017, 02:00
Previews 95
Již v pondělí startuje závěrečný grandslamový podnik sezony US Open. Celkově 137. ročníku se zúčastní devět českých tenistek v čele se světovou jedničkou Karolínou Plíškovou, která bude ve Flushing Meadows obhajovat loňské finále a hájit tenisový trůn. Loňský triumf bude v New Yorku obhajovat Angelique Kerberová.

Letošní ročník ženského turnaje bude hlavně ve znamení boje o tenisový trůn. Na post světové jedničky Karolíny Plíškové si dělá zálusk celkem sedm tenistek. Plíšková vede o pouhých pět bodů před druhou Simonou Halepovou.

Do čela žebříčku se po skončení závěrečného grandslamu sezony mohou kromě Rumunky dostat také Garbiñe Muguruzaová, Jelina Svitolinová, Caroline Wozniacká, Johanna Kontaová, Světlana Kuzněcovová a Venus Williamsová.

Pro zranění se letos v New Yorku nepředstaví Timea Bacsinszká a Samantha Stosurová. Osobní trable řeší Viktoria Azarenková. Ve Flushing Meadows bude chybět také Sara Erraniová, jež měla dopingový nález.

• US OPEN 2017 (ŽENY) FAKTA •
• Shrnutí •
Loňské finále: Kerberová (2-Něm.) - Kar. Plíšková (10-ČR) 6-3 4-6 6-4
Nejvýše nasazené: Kar. Plíšková (1. v WTA), Halepová (2.), Muguruzaová (3.), Svitolinová (4.), Wozniacká (5.), Kerberová (6.), Kontaová (7.), Kuzněcovová (8.)
Kategorie: grandslam
Místo konání: New York, USA
Povrch: tv. povrch
Dotace: 50,400.000 dolarů
• Možná čtvrtfinále •
Kar. Plíšková (1-ČR) - Kuzněcovová (8-Rus.) | H2H 2-2
Svitolinová (4-Ukr.) - Kerberová (6-Něm.) | H2H 6-5
Wozniacká (5-Dán.) - Muguruzaová (3-Šp.) | H2H 2-3
Kontaová (7-Brit.) - Halepová (2-Rum.) | H2H 3-3
• Česká účast •
Kar. Plíšková (1-ČR) - Linetteová (Pol.) | H2H 4-1
Kvitová (13-ČR) - Jankovičová (Srb.) | H2H 4-3
Strýcová (23-ČR) - Doiová (Jap.) | H2H 2-0
Šafářová (ČR) - Kontaveitová (26-Est.) | H2H 0-0
Vondroušová (ČR) - Kuzněcovová (8-Rus.) | H2H 0-0
Siniaková (ČR) - Svitolinová (4-Ukr.) | H2H 0-0
Allertová (ČR) - Petersonová (Švéd.) | H2H 0-0
Kr. Plíšková (ČR) - Egučiová (Jap.) | H2H 1-1
Martincová (ČR) - Garciaová (18-Fr.) | H2H 1-1
Kompletní los turnaje


Pravděpodobně největší favoritkou na celkový triumf je Muguruzaová. Španělka letos ovládla Wimbledon, kde získala druhý grandslamový titul, a minulý týden vyhrála prestižní podnik WTA v Cincinnati.

Dalším spolufavoritkám se pokusí co nejvíce letošní pobyt v New Yorku znepříjemnit Maria Šarapovová. Ruska dostala od pořadatelů divokou kartu a hned na úvod vyzve ve šlágru prvního kola Rumunku Halepovou.

Mimo první osmičku nasazených by mohly dojít daleko zkušená veteránka Venus Williamsová, domácí Madison Keysová a Coco Vandewegheová a odepisovat nelze ani nevyzpytatelné hráčky jako Petru Kvitovou a překvapivou vítězku letošního French Open Jelenu Ostapenkovou.

Kromě světové jedničky Plíškové a Kvitové bude letos na US Open bojovat o cenné body dalších sedm českých tenistek. Do hlavní soutěže se přímo dostaly Barbora Strýcová, Lucie Šafářová, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková, Denisa Allertová a Kristýna Plíšková. Z kvalifikace do hlavní soutěže postoupila Tereza Martincová.


Los ženské dvouhry - krátký přehled

První čtvrtina
Největší favoritkou první čtvrtiny je nepochybně Karolína Plíšková. Loňská finalistka by neměla mít teoreticky až do osmifinále problémy, protože na Shuai Zhang umí. Kristina Mladenovicová je navíc z formy a mnohem pravděpodobnější variantou osmifinálové soupeřky je tedy krajanka Barbora Strýcová.

První ostrý test by měl přijít až ve čtvrtfinále, do kterého se může dostat kdokoli z tria: Agnieszka Radwaňská, CoCo Vandewegheová a Světlana Kuzněcovová. Největší potíže by měla česká jednička pravděpodobně s Radwaňskou, proti níž v předchozích sedmi duelech neuhrála jediný set.

Šanci překvapit má rozhodně také Lucie Šafářová. Světová jednička ve čtyřhře měla v posledních týdnech slušnou formu, kterou by mohla právě v New Yorku zúročit.


Druhá čtvrtina
Ve čtvrtfinále by rozhodně neměla chybět Jelina Svitolinová. Ukrajinka, která letos vyhrála pět turnajů WTA, začne proti Kateřině Siniakové a až do čtvrtfinále má relativně přijatelný los. Ve formě jsou však možná soupeřka pro třetí kolo Darja Gavrilovová a rozhodně špatně si v nedávné době nevedla ani Madison Keysová.

Druhá půlka druhé sekce turnajového pavouka může dopadnout jakkoli. Loňská šampionka Angelique Kerberová se letos totiž trápí a neočekává se, že by v New Yorku došla daleko. Šanci na čtvrtfinále tak mají překvapivá vítězka letošního French Open Jelena Ostapenková a Ruska Anastasia Pavljučenkovová. Případně se otevírá možnost pro některou z nenasazených hráček.


Třetí čtvrtina
První osmifinále třetí čtvrtiny by měly obstarat Caroline Wozniacká a Venus Williamsová. Oběma hráčkám se letos daří a americké legendě zejména na grandslamech, kde má na kontě letos již dvě finále (Australian Open a Wimbledon).

Další osmifinalistka je naopak nejistá. Své nasazení může potvrdit nevyzpytatelná Petra Kvitová a ve hře je rozhodně také nasazená osmnáctka Caroline Garciaová. Právě tyto dvě hráčky si to pravděpodobně o místo v osmifinále rozdají.

V losu o něco níže to naopak vypadá na jasnou jízdu Garbiñe Muguruzaové. Třiadvacetiletá Španělka letos získala ve Wimbledonu druhou grandslamovou trofej své kariéry. Že se nejednalo o náhodu, potvrdila minulý týden ziskem titulu v Cincinnati.

Muguruzaová je mnohými pasována za největší favoritku letošního US Open a má velmi dobrý los. Ve Flushing Meadows však při předchozích čtyřech účastech ani jednou nepřešla přes druhé kolo.


Čtvrtá čtvrtina
Pokud si Johanna Kontaová udrží svou letošní grandslamovou formu, nepočítáme-li French Open, není důvod, proč by se nemohla dostat do osmifinále. V něm by měla dle nasazení narazit na Dominiku Cibulkovou.

Slovenka sice chytla tento týden v New Havenu formu, nicméně los má velmi těžký. V prvním kole ji čeká slovenské derby s Janou Čepelovou, hned v kole druhém bude nejspíše čekat ve formě hrající Sloane Stephensová a ve třetím kole to může být Ashleigh Bartyová, nebo Ana Konjuhová.

Úplně poslední zápas letošního pavouka nabídne obrovský šlágr, který s největší pravděpodobností určí vývoj poslední sekce. V prvním kole totiž světová dvojka Simona Halepová nastoupí proti Marii Šarapovové.

Ruska dostala od pořadatelů divokou kartu a Halepovou ve všech šesti předchozích utkáních porazila. Zdravotní potíže však vítězce US Open 2006 komplikují návrat po dopingovém trestu a je otázkou, v jaké formě se v New Yorku představí.

Halepová je na tom totiž v posledních týdnech velice slušně a nebude žádným překvapením, pokud si proti Šarapovové připíše premiérové vítězství. Jedno je téměř jisté, vítězka prvního kola by měla dojít až do čtvrtfinále.


Tipy redakce
1. čtvrtfinále: Kar. Plíšková porazí Vandewegheovou
2. čtvrtfinále: Svitolinová porazí Ostapenkovou
3. čtvrtfinále: Muguruzaová porazí V. Williamsovou
4. čtvrtfinále: Kontaová porazí Halepovou
1. semifinále: Svitolinová porazí Kar. Plíškovou
2. semifinále: Kontaová porazí Muguruzaovou
Finále: Svitolinová porazí Kontaovou


Karolína Plíšková

Karolína Plíšková vstoupila do letošní sezony parádně. Nejlepší česká tenistka hned v prvním lednovém týdnu triumfovala v Brisbane a na Australian Open poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále. Další titul získala v únoru v katarském Dauhá.

Na prestižních podnicích v Indian Wells a Miami si zahrála shodně semifinále. Na nejméně oblíbené antuce uhrála jen dvě čtvrtfinále (Stuttgart a Řím), na French Open se však předvedla ve výborné formě a v semifinále jen těsně nestačila na Halepovou.

Generálku na Wimbledon zvládla na výbornou. V Eastbourne se po roce znovu probojovala do finále, tentokrát trofej pro vítězku získala a letos ovládla již třetí akci WTA. V All England Clubu se ale nezadařilo. I přes vypadnutí ve druhém kole se ovšem Plíšková po skončení nejslavnějšího turnaje světa stala historicky první českou světovou jedničkou v ženské dvouhře.

V čele žebříčku se udržela dodnes, přestože v Torontu vypadla již ve čtvrtfinále a v Cincinnati po semifinálové prohře neobhájila loňský triumf. Poprvé v kariéře tak vstoupí do grandslamového podniku jako nasazená jednička.

Možná cesta turnajem
1K: Linetteová (H2H 4-1)
2K: Cepedeová (H2H 1-0) / Gibbsová (H2H 2-1)
3K: (27) Shuai Zhang (H2H 4-0)
OF: (14) Mladenovicová (H2H 2-2)
ČF: (8) Kuzněcovová (H2H 2-2)
SF: (4) Svitolinová (H2H 5-2)
F: (2) Halepová (H2H 1-5)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: finále (2016)
Bilance: 8-4
Loňský výsledek: finále

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: čtvrtfinále
French Open: semifinále
Wimbledon: 2. kolo

Generálka na US Open
Toronto: čtvrtfinále
Cincinnati: semifinále


Simona Halepová

Simona Halepová se na začátku letošní sezony hodně trápila. Rumunku sužovalo zranění kolene a prvního slušného výsledku dosáhla až v Miami, kde postoupila do čtvrtfinále, v němž nestačila na pozdější vítězku Kontaovou.

Antukovou část sezony měla dle očekávání výbornou. Ve Stuttgartu došla do semifinále, poté úspěšně obhájila triumf v Madridu, v Římě přidala další finále a o titul neúspěšně bojovala také na French Open.

Od startu antukového jara potvrzuje, že pokud je zdravotně v pořádku, minimálně do čtvrtfinále na každém turnaji postoupí. Právě ve čtvrtfinále pro ni skončil letošní Wimbledon a také generálka na US Open ve Washingtonu.

Letošní výsledky na betonech mají rostoucí tendenci. Ve Washingtonu to bylo čtvrtfinále, v Torontu semifinále a v Cincinnati finále. Nutno však podotknout, že poslední dvě porážky byly velmi kruté. Se Svitolinovou v Torontu uhrála pouhé dva gamy, s Muguruzaovou v Cincinnati dokonce jen jeden. Pokud má však pravidlo platit i nadále, bude letošní vítězkou US Open.

Halepovou letos již třikrát dělila jediná výhra od postu světové jedničky. Na French Open ale ve finále podlehla Ostapenkové, ve wimbledonském čtvrtfinále Kontaové a ve finále v Cincinnati Muguruzaové. Další šanci dostane v New Yorku. Na první Plíškovou ztrácí pouhých pět bodů.

Možná cesta turnajem
1K: Šarapovová (H2H 0-6)
2K: Golubicová (H2H 0-0) / Babosová (H2H 3-1)
3K: (32) Davisová (H2H 1-0)
OF: (16) Sevastovová (H2H 5-3)
ČF: (7) Kontaová (H2H 3-3)
SF: (3) Muguruzaová (H2H 1-3)
F: (1) Kar. Plíšková (H2H 5-1)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: semifinále (2015)
Bilance: 16-7
Loňský výsledek: čtvrtfinále

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: 1. kolo
French Open: finále
Wimbledon: čtvrtfinále

Generálka na US Open
Washington: čtvrtfinále
Toronto: semifinále
Cincinnati: finále


Garbiñe Muguruzaová

Pravděpodobně největší favoritkou letošního ročníku US Open je Garbiñe Muguruzaová. Třiadvacetiletá Španělka ve Wimbledonu získala svůj druhý kariérní grandslamový vavřín a solidně hrála také na amerických betonech.

Ve Stanfordu postoupila do semifinále, v němž prohrála s pozdější vítězkou Keysovou, a v Torontu ve čtvrtfinále nestačila na pozdější šampionku Svitolinovou. V Cincinnati však nenašla přemožitelku a vybojovala svůj pátý kariérní titul.

Rodačce z venezuelského Caracasu reprezentující Španělsko se relativně dařilo i na dalších grandslamech. V Austrálii uhrála čtvrtfinále, v Paříži vypadla coby obhájkyně loňského prvenství v osmifinále.

Na velké akce se Muguruzaová umí velmi dobře připravit. Kromě Madridu neskončila na turnajích kategorie WTA Premier 5 a vyšší před branami osmifinále. V New Yorku se jí však nikdy nedařilo. Ze čtyř účastí má na kontě dvě první kola a dvakrát se podívala do kola druhého.

Možná cesta turnajem
1K: Lepchenková (H2H 1-1)
2K: Liuová (H2H 0-0) / Ying-Ying Duan (H2H 0-0)
3K: (31) Rybáriková (H2H 3-2)
OF: (13) Kvitová (H2H 1-2)
ČF: (5) Wozniacká (H2H 3-2)
SF: (2) Halepová (H2H 3-1)
F: (1) Kar. Plíšková (H2H 2-6)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2015 a 2016)
Bilance: 2-4
Loňský výsledek: 2. kolo

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: čtvrtfinále
French Open: osmifinále
Wimbledon: vítězka

Generálka na US Open
Stanford: semifinále
Toronto: čtvrtfinále
Cincinnati: vítězka


Jelina Svitolinová

Mezi velké favoritky rozhodně patří Jelina Svitolinová. Teprve dvaadvacetiletá Ukrajinka prožívá životní sezonu. Na začátku února v Tchaj-peji vybojovala první letošní titul a v dalším průběhu letošní sezony přidala další čtyři, když triumfovala na podnicích WTA Premier 5 v Dubaji, Římě a nedávno v Torontu a v průběhu antukového jara nenašla přemožitelku na akci WTA International v Istanbulu.

Na grandslamech zatím ale neprorazila. V Austrálii skončila již ve třetím kole. Na French Open ovšem měla velmi blízko k semifinálové účasti, kdyby neztratila nadějné vedení proti Halepové. Ve Wimbledonu ji v osmifinále vyřadila talentovaná Ostapenková.

Na US Open je maximem Svitolinové 3. kolo a očekává se, že letos svůj nejlepší newyorský výsledek značně vylepší. Poslední generálku před US Open absolvovala v Cincinnati, kde překvapivě vypadla již ve druhém kole s Němkou Görgesovou. Určitou roli však mohla sehrát i únava z pěti zápasů, které vyhrála o pár dní dříve v Torontu.

Možná cesta turnajem
1K: Siniaková (H2H 0-0)
2K: Rodinová (H2H 2-0) / Bouchardová (H2H 5-0)
3K: (25) Gavrilovová (H2H 4-2)
OF: (15) Keysová (H2H 0-1)
ČF: (6) Kerberová (H2H 6-5)
SF: (1) Kar. Plíšková (H2H 2-5)
F: (2) Halepová (H2H 2-3)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2015 a 2016)
Bilance: 5-5
Loňský výsledek: 3. kolo

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: 3. kolo
French Open: čtvrtfinále
Wimbledon: osmifinále

Generálka na US Open
Toronto: vítězka
Cincinnati: osmifinále


Caroline Wozniacká

Výbornou formou letos oplývá také Caroline Wozniacká. Bývalá světová jednička má letos na kontě šest finálových účastí, avšak bez jediného titulu. Dánka prohrála souboje o titul v Dauhá, Dubaji, Miami, Eastbourne, Bastadu i nedávno v Torontu.

Díky letošním výsledkům se vyšplhala na pátou pozici žebříčku WTA a na US Open se jí v minulosti velmi dařilo. Celkem dvakrát si zahrála v New Yorku finále, loni skončila v semifinále.

Na grandslamech letos zatím tak daleko nepostoupila. V Austrálii uhrála třetí kolo, na French Open čtvrtfinále a ve Wimbledonu její cesta skončila v osmifinále.

Generálku na US Open zvládla velmi dobře. V Torontu si připsala šestou letošní finálovou účast a v Cincinnati postoupila do čtvrtfinále. Letošní bilance 48-17 jasně dokazuje, že je Wozniacká ve formě. Dvě finále a tři semifinále na newyorských betonech a tedy bohaté zkušenosti by jí mohly pomoci k dalšímu výraznému grandslamovému výsledku.

Možná cesta turnajem
1K: Buzarnescuová (H2H 0-0)
2K: Barthelová (H2H 3-0) / Makarovová (H2H 7-0)
3K: (29) Lučičová-Baroniová (H2H 2-0)
OF: (9) V. Williamsová (H2H 0-7)
ČF: (3) Muguruzaová (H2H 2-3)
SF: (2) Halepová (H2H 3-2)
F: (1) Kar. Plíšková (H2H 5-3)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: finále (2009 a 2014)
Bilance: 34-10
Loňský výsledek: semifinále

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: 3. kolo
French Open: čtvrtfinále
Wimbledon: osmifinále

Generálka na US Open
Toronto: finále
Cincinnati: čtvrtfinále


Angelique Kerberová

Velmi těžký úkol čeká Angelique Kerberovou - obhájit loňský triumf. Němka je však letos absolutně z formy a neočekává se, že by postoupila do závěrečných kol a výrazně promluvila do bojů o titul. Z čela žebříčku se v průběhu letošní sezony propadla již na šestou pozici. V případě neúspěchu vypadne z elitní desítky.

Kerberová si letos pouze jednou zahrála finále, které v Monterrey prohrála s Ruskou Pavljučenkovovou. Na kontě má dále už jen jedno semifinále, v němž v Dubaji nestačila na Svitolinovou. Mizerná bilance 25-17 dosvědčuje výše napsané.

Na grandslamech letos Němka ani jednou neprošla branami osmifinále, na French Open dokonce vypadla hned v prvním kole. Generálku na US Open navíc absolutně nezvládla. V Torontu vypadla již po druhém zápase, a v Cincinnati dokonce po prvním utkání.

Možná cesta turnajem
1K: N. Ósakaová (H2H 0-0)
2K: Allertová (H2H 0-1) / Petersonová (H2H 1-0)
3K: (28) Curenková (H2H 3-0)
OF: (12) Ostapenková (H2H 0-0)
ČF: (4) Svitolinová (H2H 5-6)
SF: (1) Kar. Plíšková (H2H 5-3)
F: (2) Halepová (H2H 4-4)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: vítězka (2016)
Bilance: 23-8
Loňský výsledek: vítězka

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: osmifinále
French Open: 1. kolo
Wimbledon: osmifinále

Generálka na US Open
Toronto: osmifinále
Cincinnati: 2. kolo


Johanna Kontaová

Johanna Kontaová naopak může být s prozatimním vývojem letošní sezony velmi spokojená. Britka ji odstartovala postupem do semifinále v Shenzhenu, o týden později v Sydney vybojovala druhý kariérní titul a na Australian Open došla do čtvrtfinále.

Největší úspěch její kariéry však přišel až v Miami, kde na tamním podniku WTA Premier Mandatory slavila svůj celkově třetí a dosud nejcennější triumf na okruhu WTA.

Antuková sezona Kontaové naopak nevyšla. Na svém nejhorším povrchu vyhrála na čtyřech turnajích pouhé dva zápasy a nevydařené jaro korunovala vypadnutím v prvním kole French Open. Tráva už byla úplně o něčem jiném. Nejkratší část sezony zahájila postupem do finále v Nottinghamu a v Eastbourne a ve Wimbledonu skončila až v semifinále.

Na betonech se v létě zatím neprosadila. V Torontu se loučila po prvním utkání a v Cincinnati bylo nad její síly čtvrtfinále. Přesto bude jednou ze spolufavoritek letošního ročníku US Open.

Pokud nebudeme počítat mizernou antukovou část sezony, v závěrečných kolech na akcích velké čtyřky letos nechyběla a mohla by v New Yorku vylepšit své dosavadní maximum, kterým je osmifinále z posledních dvou let.

Možná cesta turnajem
1K: Kruničová (H2H 0-0)
2K: Tomljanovičová (H2H 0-0) / Larssonová (H2H 1-1)
3K: (30) Görgesová (H2H 0-1)
OF: (11) Cibulková (H2H 2-1)
ČF: (2) Halepová (H2H 3-3)
SF: (3) Muguruzaová (H2H 2-1)
F: (1) Kar. Plíšková (H2H 1-5)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: osmifinále (2015 a 2016)
Bilance: 7-4
Loňský výsledek: osmifinále

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: čtvrtfinále
French Open: 1. kolo
Wimbledon: semifinále

Generálka na US Open
Toronto: 2. kolo
Cincinnati: čtvrtfinále


Světlana Kuzněcovová

Nic velkého se sice neočekává od Světlany Kuzněcovové, nicméně s Ruskou, která v minulosti US Open dokázala vyhrát, se musí neustále počítat. Ruska má letos na kontě jen jedno finále (Indian Wells) a pouze jedno další semifinále (Madrid).

Přesto se díky vyrovnaným výsledkům a letošní bilanci 31-14 drží v Top 10. Pomáhají jí také letošní grandslamové výsledky. Kuzněcovová na předchozích třech podnicích velké čtyřky neprohrála před osmifinále, ve Wimbledonu dokonce ve velkém stylu došla až do čtvrtfinále.

Na amerických betonech nezačala vůbec dobře. V Torontu nezvládla první zápas, v němž čelila talentované Američance Bellisové. V Cincinnati už to bylo mnohem lepší. V Ohiu se bývalá světová dvojka probojovala do čtvrtfinále, ve kterém málem zastavila pozdější šampionku Muguruzaovou.

Poslední výsledky Kuzněcovové na US Open nejsou dobré. Od finálové účasti v roce 2007 nepřešla přes osmifinále. V posledních třech letech navíc ve Flushing Meadows vyhrála jediný duel.

Možná cesta turnajem
1K: Vondroušová (H2H 0-0)
2K: Naraová (H2H 3-0) / Sorribesová (H2H 0-0)
3K: (26) Kontaveitová (H2H 0-0)
OF: (10) A. Radwaňská (H2H 14-4)
ČF: (1) Kar. Plíšková (H2H 2-2)
SF: (4) Svitolinová (H2H 1-1)
F: (2) Halepová (H2H 3-4)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: vítězka (2004)
Bilance: 34-13
Loňský výsledek: 2. kolo

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: osmifinále
French Open: osmifinále
Wimbledon: čtvrtfinále

Generálka na US Open
Toronto: 2. kolo
Cincinnati: čtvrtfinále


Češi v akci

Petra Kvitová
Hned po Karolíně Plíškové se největší naděje vkládají do Petry Kvitové. Dvojnásobná wimbledonská vítězka bude v rámci letošního ročníku US Open plnit roli nasazené třináctky a na úvod poosmé vyzve bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou.

Kvitová se po prosincovém přepadení na kurty vrátila na French Open a uhrála druhé kolo. Travnatou část sezony odstartovala senzačním triumfem v Birminghamu, kde získala jubilejní 20. titul.

Na dalších turnajích včetně slavného Wimbledonu však skončila vždy po druhém zápase a porážku jí pokaždé uštědřila americká soupeřka. Výjimkou bylo její poslední vystoupení v New Havenu. V Connecticutu totiž v prvním kole schytala výprask od Shuai Zhang.

Finalistka ročníku 2008 Jankovičová je na tom ještě hůře. Bývalá světová jednička a aktuálně až 68. hráčka světa má letos mizernou bilanci 9-18 a od dubna vyhrála pouhá tři utkání, přičemž zaznamenala deset porážek.

Kvitová v případě výhry v prvním kole dále změří síly s Heather Watsonovou, nebo Alizé Cornetovou. Pokud poprvé od birminghamského triumfu vyhraje dva duely v řadě, utká se pravděpodobně s Caroline Garciaovou, s níž poslední dva souboje prohrála. V osmifinále by mohla počtvrté narazit na rozjetou Garbiñe Muguruzaovou.


Barbora Strýcová
Mezi nasazené se z českých tenistek vešla ještě Barbora Strýcová. Jednatřicetiletá Češka letos podává opět konzistentní výkony a i díky třem semifinálovým účastem se stále drží v první třicítce žebříčku WTA.

Nejlepšího výsledku na grandslamech letos dosáhla v oblíbené Austrálii, kde obhájila loňské osmifinále. Na dalších dvou akcích velké čtyřky skončila shodně ve druhém kole.

Generálku na US Open začala velmi slušně. V Torontu prošla do osmifinále, ve kterém ale uhrála jediný game proti neoblíbené soupeřce Halepové. V Cincinnati a New Havenu naopak skončila již v prvním kole, přičemž neuhrála ani set.

Loňské první kolo na US Open by každopádně mohla vylepšit. Letos v něm totiž narazí na Misaki Doiovou, s níž si v obou vzájemných duelech dokázala poradit.

Japonka se navíc letos výrazně trápí, zápas v hlavní soutěži naposledy vyhrála před třemi měsíci v Norimberku a na US Open byla jen jednou ve druhém kole.

Strýcová rozhodně nemá špatný los. Nasazená třiadvacítka by ve druhém kole potkala domácí Jennifer Bradyovou, nebo Andreu Petkovicovou, o kolo později možná Kristinu Mladenovicovou, kterou porazila v Torontu, a v osmifinále by si mohla počtvrté zahrát s Karolínou Plíškovou.


Lucie Šafářová
Naopak mnohem těžší potenciální soupeřky má před sebou Lucie Šafářová. Hned v prvním kole začne proti nasazené Anett Kontaveitové, s níž se nikdy předtím neutkala.

Šafářová se po zdravotních trablích loňského roku v průběhu letošní sezony dostala do solidní formy, kterou předvedla i na betonech v Torontu (čtvrtfinále) a Cincinnati (1. kolo). V obou případech nestačila na vracející se Američanku Stephensovou, jež v posledních týdnech hrála skvěle.

Kontaveitová prožívá životní sezonu, ovšem na posledních dvou turnajích ani jednou neuspěla. V Cincinnati ji v prvním kole vyřadila Petra Kvitová, v New Havenu Chorvatka Mirjana Lučičová-Baroniová.

Maximem obou hráček na US Open je osmifinále. Zatímco jednadvacetiletá Kontaveitová se amerického grandslamu zúčastní teprve potřetí, Šafářovou čeká již 14. start ve Flushing Meadows. Do osmifinále se v minulosti probojovala pouze jednou (2014), třikrát skončila shodně ve třetím a ve druhém kole, pětkrát se výhry nedočkala.

Pokud Šafářová první kolo zvládne, pravděpodobně narazí na domácí talent CiCi Bellisovou, o kolo později by ji nejspíše podesáté čekala Světlana Kuzněcovová.


Markéta Vondroušová
Právě se Světlanou Kuzněcovovou, vítězkou US Open 2004, si v prvním kole zahraje Markéta Vondroušová. Česká naděje se naposledy představila na turnaji ITF na pražské Štvanici, kde získala letošní pátý titul.

Vondroušová se na kurty vrátila letos po nucené pauze zaviněné problémy s loktem, vyhrála čtyři akce ITF a senzačně také podnik WTA ve švýcarském Bielu. Premiéru na grandslamu mezi ženami si odbyla na French Open. V Paříži postoupila z kvalifikace až do druhého kola. Ve Wimbledonu však další výhru nepřidala.

Během letošní sezony se dokázala vyšplhat z konce čtvrté stovky až do té první. Na turnajích WTA ale kromě zmíněného triumfu v Bielu zatím neprorazila a na US Open se představí po měsíční pauze zaviněné dalšími zdravotními komplikacemi.

Pokud by dokázala vyřadit osmou nasazenou Kuzněcovovou, narazila by na Kurumi Naraovou, nebo Saru Sorribesovou. V boji o osmifinále by se mohla střetnout s krajankou Šafářovou, domácí Bellisovou, nebo nasazenou Kontaveitovou.


Kateřina Siniaková
Téměř nehratelný los má na US Open Kateřina Siniaková. Talentovanou Češku v prvním kole čeká čtvrtá nasazená Jelina Svitolinová, jež prožívá životní sezonu a letos vyhrála už pět titulů.

Siniaková má na kontě dva. V prvním lednovém týdnu nenašla přemožitelku v čínském Shenzhenu a před měsícem dobyla antuku ve švédském Bastadu. Na dalších turnajích se ale trápila. Dva zápasy v řadě dokázala vyhrát už jen v Indian Wells a v pražské Stromovce.

Před US Open se představila v Torontu, kde porazila Kolumbijku Duqueovou a svedla kvalitní bitvu s Venus Williamsovou. Akce v Cincinnati a New Havenu však pro ni skončily již v prvním kole stejně jako všechny tři předchozí grandslamy.

V případě vyřazení jedné z největších favoritek na celkový triumf a aspirantek na post světové jedničky by Siniaková vyzvala Jevgeniji Rodinovou, nebo Eugenii Bouchardovou, kterou porazila loni v prvním kole. Ve třetím kole by byla její soupeřkou pravděpodobně Darja Gavrilovová a v osmifinále lepší z dvojice Jelena Vesninová - Madison Keysová.


Denisa Allertová
Na pražské Štvanici se stejně jako Vondroušová naposledy představila také Denisa Allertová. Česká tenistka se letos kromě vyhraného turnaje ITF v čínském Zhuhai trápí. Obrat k lepšímu přišel až v červenci, kdy došla do semifinále na ITF v Olomouci a právě na Štvanici.

Od té doby však nehrála a na tvrdém povrchu si naposledy zahrála v dubnu v Monterrey. Tři výhry v řadě má naopak její soupeřka Rebecca Petersonová, jež musela projít tříkolovou kvalifikací, což se Švédce na grandslamu povedlo poprvé v kariéře.

Allertová na US Open v posledních dvou letech v prvním kole vždy vyřadila jednu z favoritek, před dvěma roky Španělku Suárezovou, loni Srbku Ivanovičovou.

Tentokrát bude favoritkou sama Češka. Pokud uspěje, může si zahrát s loňskou šampionkou Angelique Kerberovou, kterou loni senzačně přehrála v Indian Wells.


Kristýna Plíšková
Do hlavní soutěže se přímo dostala ještě Kristýna Plíšková. Méně úspěšná z dvojčat Plíškových začne proti Miše Egučiové. S Japonkou, která momentálně využívá chráněný žebříček a je až 315. hráčkou světa, se utká potřetí.

Vzájemná bilance je sice vyrovnaná, nicméně Plíšková si jedinou "výhru" připsala loni ve finále turnaje WTA 125k v čínském Dalianu, kde Egučiová ošklivě upadla a za stavu 5-2 v rozhodující sadě musela skrečovat.

Plíšková byla letos dvakrát ve finále, pokaždé překvapivě na antuce a vždy na domácí půdě. Ani jedno finále však v titul nepřetavila. V pražské Stromovce podlehla Barthelové a na ITF v Olomouci Američance Peraové.

Solidně rozehranou měla akci WTA v Nanchangu. V čínské metropoli ale ve druhém kole po nešťastné manipulaci s větrákem musela za stavu 3-0 vzdát Japonce Hibinové. V New Havenu zvládla tři třísetové duely v kvalifikaci a v prvním kole hlavní soutěže prohrála třísetovou bitvu s Gavrilovovou.

Rodačka z Loun by v případě výhry nejspíše narazila na nasazenou Magdalénu Rybárikovou. Pokud by si poradila i se Slovenkou, čekala by ji s největší pravděpodobností dvojnásobná grandslamová šampionka Muguruzaová.


Tereza Martincová
Životní grandslam prožívá Tereza Martincová. Dvaadvacetiletá Češka na osmý pokus prošla grandslamovou kvalifikací a poprvé v kariéře si tak zahraje hlavní soutěž akce velké čtyřky.

Los však české naději příliš nepřál. Do prvního kola schytala nasazenou Caroline Garciaovou. S Francouzkou změří síly potřetí. Loni v Hongkongu jasně prohrála, letos na antuce ve Gstaadu ale naopak aktuálně 19. nejlepší tenistku světa senzačně porazila.

Garciaová, která má letos na kontě čtyři semifinálové účasti a je na žebříčku nejvýše v kariéře, absolvovala generálku na US Open v Torontu, kde uhrála čtvrtfinále. Představila se ještě v Cincinnati. V Ohiu ovšem skončila hned v prvním kole.

Pokud by Martincová znovu porazila Garciaovou, čekal by ji mnohem přijatelnější los - Jekatěrina Alexandrovová, nebo kvalifikantka Anna Zajaová. Ve třetím kole by si mohla zahrát s Petrou Kvitovou.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

95
Přidat komentář
hroutil
až na to věčné přechylování :'(
Reagovat
blixa
Třeba to má, chudák, majiteli nařízeno ...
Reagovat
slacker
nasrat antiprechylovaci, jestli se vam to nelibi emigrujte do zeme kde se neprichyluje.
Reagovat
Frick
že Lucka má ty hezký ramena z tenisu a vono to bude z tahání tohoto :-D

https://www.instagram.com/p/BYMRUHAnAEI/?taken-by=lucie.safarova
Reagovat
tommr
průběžnej singlovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po odečtení lonských výsledků z USO ...
Hvězdička (*) znamená, že hráčka má šanci stát se po USO světovou jedničkou ...
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Karolínu Plíškovou ...

1. Halep 5965 (+865) *
2. Muguruza 5800 (+700) *
3. Svitolina 5410 (-310) *
------------------------------------
4. Plíšková, Karolína 5100 *
------------------------------------
5. Wozniacki 4580 (-520) *
6. Konta 4520 (-580) *
7. Kuznetsova 4350 (-750) *
8. Williams, Venus 3986 (-1114) *
9. Cibulková 3710 (-1390)
10. Ostapenko 3382 (-1718)
11. Radwanska, Aga 3340 (-1760)
12. Kerber 3156 (-1944)
13. Mladenovic 3095 (-2005)
------------------------------------
14. Kvitová 2890 (-2210)
------------------------------------
15. Keys 2113 (-2987)
16. Gavrilova 2075 (-3025)
17. Williams, Serena 2030 (-3070)
18. Vesnina 2020 (-3080)
19. Garcia 2015 (-3085)
20. Vandeweghe 1994 (-3106)
...

Karolína Plíšková se po odečtu lonských výsledků z USO propadne až na čtvrté místo ...
K posunu na třetí místo před Svitolinu musí Karolína dojít minimálně do čtvrtfinále, k posunu na druhé místo před Muguruzu musí dojít minimálně do semifinále a k posunu na první místo před Halepovou musí dojít minimálně do finále ...
Návrat na první místo jí ale nemusí zaručit ani zisk titulu - pokud ve finále porazí Halepovou nebo Muguruzu budou jedničkami ony ...
Reagovat
sprchon
Díky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://live-tennis.eu/en/wta-live-ranking
Reagovat
d@ve
Pan redaktor Ondřej zaslouží za tu velkou píli opravdu mimořádně velké prémie! :) Přimlouvám se za to.. ;)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky moc :)
Reagovat
Jabadu
Za mě pochvala za češtinu. Věcně, jasně, stručně, přehledně.
Tak to ma byt. Tak je to spravne.
Když to srovnám třeba se "sluncoidy" Oldřichem ..., Barochovou, Palatou ...
No, to se vůbec nedá srovnat!
:-)
Reagovat
vrabejka
Doufám, že na finále Konta - Svitolina nedojde to by byla fakt ostuda :D
Reagovat
vrabejka
Zítra si nenecham ujít šokující vítězství Marie a konec Kvitové.
Reagovat
PetaM
Přesně to plánuju taky :D
Reagovat
com
a spát se jako nebude, kdyz Sharapka hraje v jednu v noci? Tady to je asi samej podnikatel, kterej si muze prijit do prace az na desatou :D a nebo nezamestnanej :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já můžu přijít do práce max. na osmou, ale půjdu spát dřív a dívat se určitě budu. Masha po roce a půl konečně na GS, to si nemůžu nechat ujít. Taky to letos může být naposledy, ale doufám, že nebude...
Reagovat
tommr
jak správně řekla Madison Keys: tenhle zápas si nemůže nechat ujít žádnej opravdovej fanda tenisu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To řekla dobře. :) A myslím si, že zrovna Madison bude přát Mashe... :D
https://twitter.com/JJlovesTennis/status/900912054252564480
Reagovat
Carter
My máme našťastie v utorok sviatok, tak aspoň v pondelok môžem kukať celú noc tenis :D
Reagovat
PetaM
Student prosím :D
Reagovat
smazaný uživatel
To si budes asi muset nechat ujit...:)
Marie v celkem spatnem stavu...nevim, moc ji neverim.
Jeca se vyhazi driv nez Petra...takze tu vyhazovanou tipuji spise pro Petru...

Na tvem miste by sis nemel nechat ujit hrlavne Madziu Linette:D)))
Abyste nebalili se svetovou 1kou hned po prvnim...
Reagovat
smazaný uživatel
To by mě zajímalo, jak víš, v jakým je Masha stavu, když naposledy hrála 1. 8. To posuzuješ podle videí z tréninku?
Reagovat
vrabejka
Dnes normálně trénovala na Artur Ashe ja myslím že je v pohodě. PO 2 letech se vrací na GS a má velkou motivaci to všem nandat. Simona má začátky na GS slabší uset tady není nereálný.
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/karolina-pliskova-pred-us-open-dza-/tenis.aspx?c=A170827_193735_tenis_par
Reagovat
horska.kraslice
Zítra tři naše hráčky ve stejnou dobu. :-(
Reagovat
com
jojo, vypadne jedna, prepnes a za pet minut vypadne dalsi a za dalsich par minut i ta posledni :D ..aspon u toho nebudes dlouho sedet :D
Reagovat
horska.kraslice
:-)))))
Reagovat
tommr
je to pech. O2TVTenis sice bude vysílat všechny zápasy českých hráček, ale když hrajou současně tak je to k ničemu ... :(
Reagovat
a.magerova
Kdy je, prosím, uzávěrka?

Jakože, jestli bude mít blixa dost času na výběr mého babatýmu... :-))
Reagovat
blixa
Nebude ! :D ;-)
Reagovat
a.magerova
Takové sexypouto je vždy mezi náma přes GS... chceš se o TO připravit?

:-P

;-)
Reagovat
blixa
No ... můj blbý tip by mě o ně připravil zaručeně :D :D :-P
Reagovat
blixa
Ale abys neřekla, dám ti kvalifikovanou radu. Vezmi si tenistky které odpovídají těm novejm pravidlům v jednotlivých kategoriích, udělej z nich takové losovací koše, přiděl jim čísla, čísla napiš na papírky a vždy příslušný počet vylosuj. Výsledek bude určitě lepší než jakýkoliv "odborný" odhad ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Na takové pičičandy s papírky nemám čas ani náladu... prostě kouknu a naflákám to tam vod voka bez přemýšlení... jen na finálovou dvojku se zaměřím, aby jako byla každá z jiné půlky, to bude tak vše, co tomu dám.... ;-)

Ostatně u chlapů budu provozovat taky takové bezmyšlenkové rychlovky.... minule mě všichni vybraní zklamali a tudíž.... žádná předehra... :-))))
Reagovat
blixa
:D :D
Reagovat
marekv
Přidávám se s palcem nahoru za skvělej rozbor a článek !
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Díky, každý pozitivní názor potěší :)
Reagovat
tommr
na USO se bude letos vedle titulu bojovat i o pozici jedničky. Všechny možné varianty toho kdo se může stát jedničkou po USO jsou nejlépe vidět v následujícím přehledu:

7955 - (W) Simona Halep
7790 - (W) Garbine Muguruza
7400 - (W) Elina Svitolina
7255 - ( F) Simona Halep
7090 - (W) Karolina Pliskova
7090 - ( F) Garbine Muguruza
6735 - (SF) Simona Halep
6700 - ( F) Elina Svitolina
6570 - (SF) Garbine Muguruza
6570 - (W) Caroline Wozniacki
6510 - (W) Johanna Konta
6390 - ( F) Karolina Pliskova
6385 - (QF) Simona Halep
6340 - (W) Svetlana Kuznetsova
6220 - (QF) Garbine Muguruza
6195 - (4R) Simona Halep
6180 - (SF) Elina Svitolina
6085 - (3R) Simona Halep
6030 - (4R) Garbine Muguruza
6025 - (2R) Simona Halep
5976 - (W) Venus Williams
5965 - (1R) Simona Halep

Hráček, které se po USO mohou stát jedničkou je celkem 8 ...
Největší šanci má Halepová, která by se teoreticky mohla stát novou jedničkou i kdyby vypadla už v prvním kole ...
Muguruza se může stát jedničkou pokud dojde aspon do čtvrtého kola ...
Svitolina se může stát jedničkou pokud dojde aspon do semifinále ...
Karolína Plíšková se může stát jedničkou pokud dojde aspon do finále, ale nemusí jí k tomu stačit ani zisk titulu pokud ve finále porazí Halepovou nebo Muguruzu ...
Wozniacki, Konta, Kuznetsova a Venus Williams se můžou stát jedničkou jen pokud získají titul, ale ani to jim nemusí stačit ...
Reagovat
sprchon
Zajímavě pojatej přehled. :) Uděláš taky prosím tě žebříček po odečtech bodů za loňský USO?
Reagovat
tommr
už jsem ho udělal a připojil na začátek diskuse ...
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby vyhrála Pliskova a Muguruza by byla ve finále, tak obě by měly 7090, která by teda nakonec byla jednička?
Reagovat
smazaný uživatel
Garbi. Lepší výsledky na GS.
Reagovat
gigin
kurt č. 8 není televizní, že jo?
Reagovat
EllNino
nevím, měly by bejt všechny ... loni byly, myslím, krom jednoho
Reagovat
tommr
nevím jak to bude letos, ale loni se nevysílalo z kurtů 7,8,14,15 ...
Reagovat
gigin
Jj, díky oběma..
Reagovat
tommr
ve kterým nechybí skoro nic. Redakce (Ondřej Jirásek) zaslouží velkou pochvalu ... :)

Polemizovat se dá snad jenom s tipem redakce. Můj osobní tip je:

1. čtvrtfinále: Kar.Plíšková porazí Vandewegheovou
2. čtvrtfinále: Keysová porazí Ostapenkovou
3. čtvrtfinále: Muguruzaová porazí V. Williamsovou
4. čtvrtfinále: Stephensová porazí Sharapovou
1. semifinále: Kar.Plíšková porazí Keysovou
2. semifinále: Muguruzaová porazí Stephensovou
Finále: Kar.Plíšková porazí Muguruzaovou
Reagovat
Kozoroh
Bohužel když porovnáme herní TOP Káji a Garbine, tak Garbine vítězí. Ve finále bych ji osobně bral jako favoritku.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Díky moc :))) S tipy, zvláště u žen, jsem byl dost odvážný. Pořád si nemyslím, že by to bylo úplně nereálné, ale samozřejmě to může dopadnout úplně jinak ;)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
A když jste napsal "skoro nic", co vám v přehledu chybí? Rád uvítám nápady na zlepšení :)
Reagovat
a.magerova
Když tommr napíše "skoro nic" znamená to "líp bych to nenapsal"... :-))))
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Tak potom je to v pořádku :D
Reagovat
d@ve
:D
Reagovat
vrabejka
Siniaková, Šafářová, Allertová a Martincová konec v 1.kole.
Do 2.týdne postoupí jen Ka. Plíšková
Reagovat
EllNino
a Vondroušová ne ? :D jsi její hater, to se divim
Reagovat
vrabejka
Ta skrečne
Reagovat
EllNino
pořád jsi mi neřekl, proč ji nemáš řád :)
Reagovat
vrabejka
Kveš taky nemá rád Káju a to nemá pořádný důvod :D
Reagovat
EllNino
a ty chceš bejt jako Kvěš ? :D ... ne fakt by mě to zajímalo, co ti udělala Maky
Reagovat
blixa
Má pádný důvod. Vytlačila z pozice české jedničky jeho životní lásku Petru ;-)
Reagovat
Pavol
Takže nieje čo riešiť, treba to vyhrať.
Reagovat
sprchon
Jinak s těmi Češkami to vidím tak...

Kája a Denisa to dá.
Lucka, Tynda a Barča to můžou ubojovat.
Ostatním nevěřím.
Reagovat
tommr
první kolo by mohly zvládnout všechny, ale pak už je to netipovatelný ...
Reagovat
vendulkabendulka
Hustý článek, děkuji!
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky :)
Reagovat
sprchon
1. Garbine, která dokazuje, že je konzistentní a umí zahrát skvěle na jakémkoliv povrchu. Tři roky po sobě udělala na GS finále. Dvě z nich dokázala vyhrát (FO i W). A na hardu nijak moc nezaostává, což dokázala třeba teď v Cincinnati. Myslím si, že v současnosti je na okruhu mentálně nejsilnější a pokud se dostane do 2. týdne, bude těžko k zastavení.

2. Venus, která byla letos už ve dvou GS finále, ale ani jednou neuspěla. Na úvod nemá těžkej los na rozdíl od Caro, kterou bych jinak taky uvedl mezi favoritkami, ale vzhledem k H2H, těžkému losu od začátku a k těm neúspěchům v letošních finále, raději ne... Venus to může zvládnout, konečně zase. Umí to, ale většinu prohraných finále hrála proti Sereně a ve Wimbledonu byla Garbine silnější.

3. Karolína, která v přípravě nestačila na Caroline a právě na Garbine. Uvidíme, jak se s tím vším Kája popere. Pořád si říkám, že je taková nenápadná, ale všichni od ní jako od jedničky čekají hodně... Těžko se s tím zápasí. :)
Reagovat
sprchon
4. Johanna, Angie, Světlana, Elina, Simona
Dvě z nich už to dokázaly. U Angie je to spíš přání, aby se konečně zvedla a dokázala titul obhájit. Pokud ale bude předvádět to, co většinu letošní sezony, může prohrát už v prvním kole s Osakou nebo ve 2. s Dendou. Pokud první dvě kola zvládne, může ji to nakopnout a třeba se stane zázrak. :)
O zmrtvýchvstání, co se US Open týče, by se jednalo i v případě Světlany, která nemá na úvod špatnej los a v Cincinnati proti Garbine nehrála špatně. Mohla by jí to tam, pokropená živou vodou, ve finále vrátit. Ta představa se mi líbí. :)
Dále Johanna, která se hecovala ve Wimbledonu, kde to dotáhla fakt daleko i když tráva není její oblíbnej povrch. Dokázala, že je silná. Naopak hard je její oblíbenej povrch, letos vyhrála Sydney a Miami. Vzhledem k tomu všemu, proč ne? :)

U Eliny a Simony si nejsem jistej, jestli jsou na GS zralý. Simonu čeká dost nepříjemnej start. Tipuju, že ho zvládne, ale že pro titul si nedojde. Elina letos jede a na hardu je nejsilnější, taky má jako JoKo dva tituly z hardu. V Torontu porazila Venus, Garbine, Simonu a Caro. Ale nějak mi na pozici GS vítězky nesedí.

A na závěr představím svého černého koně, Madison Keys.
Po tom trápení v první polovině sezony se na americký hardy vrátila s vervou, s chutí vyhrávat. Ve Stanfordu porazila silné hráčky, Coco a Garbine a turnaj vyhrála. V Cincinnati opět Coco, ale na Garbine ve třísetové bitvě už podruhé nestačila. Loni a předloni na USO OF, kdy padla jednou se Serenou, podruhé s dvojnásobnou finalistkou, Caroline. Předloni uhrála na AO SF, na Wimbledonu ČF. Byla by to nádhera, kdyby Madison dokázala, že v minulých tejdnech se nejednalo o tzv. falešnou formu, jako tomu bylo u Petry, když se letos vrátila. Věřím, že může dojít daleko. Jestli má na to, vyhrát GS? Myslím že ano.
Reagovat
EllNino
Myslím si, že Mad nemá konzistenci na to vydržet hrát riziko 7 zápasů zasebou bez zaváhání ... alespoň ne zatím :)

Jinak souhlas ... Garbina a Venus věřím nejvíc, Karolína nevyhraje, končí podle mě buď na Světlaně, Aze nebo CoCo ve čtvrtifnále
JoKO na GS myslím zatím nemá, Angie bez formy, Světa podlě mě nepřejde buď přes COCo nebo přes Agu ... a Elina bude zastavena brzy, stejně jako Simona, tipuju, že ta nezvládne tlak a skončí už na Máše ...
Reagovat
sprchon
7 zápasů je dost, no. Tak uvidíme. Každopádně, los má dobrej a mohla by vypráskat Elinu a udělat minimálně ČF. :D A JoKo že na to nemá? Se koukni na Penko nebo loni na Angie. Rány zčistajasna, taky to od nich nikdo nečekal. :) I když Johannu někteří favorizujou, takže už se to od ní tak trochu čeká.

Aga, Aga. Kde je celou sezonu? Skončí na Coco. ;) A tý Káje taky moc nevěřím, no.

Masha přece jen nemá tu herní praxi. Ale Simona tyhle tlaky nezvládá, to je fakt... Bude to zajímavý. :)
Reagovat
EllNino
JoKo nevidím jako vítězku GS, jakože nikdy :)
Reagovat
EllNino
Na CoCo určitě neskončí, koukni na H2H ;)
Reagovat
sprchon
Tak skončí ještě dřív. :D

Nikdy neříkej nikdy. :) Spousta takových hráček, u kterých bys to nečekal může chytit ten lauf jako loni Angie na AO nebo Pica na OH. ;)
Reagovat
sprchon
A zrovna JoKo se do tohohle umí dostat. ;)
Reagovat
EllNino
zkrátka si to nemyslím :)
Reagovat
bIbec
V ženském tenise momentálně (téměř) nic není nemožné. Takže za mě OK preview.
Reagovat
bIbec
hlavně že je kde o tom diskutovat. Takže účel to snad naplní :-)
Reagovat
bIbec
i bych řekl, že Svitolina není odvážný tip, i tu Kontu si dovedu ve finále představit stejně tak že právě ona porazí Muguruzu. Jako může bejt, já sem pro. Žádné překvapení bych v tom prostě neviděl.
Reagovat
tommr
letos by asi nebylo překvapením ani kdyby titul získala nějaká kvalifikantka nebo WC ... :)
Reagovat
Kozoroh
No myslím, že jste s tou výhrou Kontaové nad Muguruzaovou přestřelil, pane Jirásku. Pokud podá Garbine na US Open výkon, s jakým postoupí do SF, Jo by jí neměla šanci zastavit.
Reagovat
Frick
Do not wear any clothing or accessories with indecent, inappropriate, or offensive messaging or imagery
Refrain from the use of foul, abusive, offensive or inappropriate language or gestures, and any inappropriate behavior that creates a disruptive atmosphere for other guests

http://www.usopen.org/en_US/event_guide/know_before_you_go.html

------------------------------

To by mne celkem zajímalo, co všechno do toho spadá.

Pro mne zajímavej je i tento zákaz - Do not use fan/user based video streaming apps and video recording devices to record on-court action or activities

"Video cameras or recording devices (except for cell phones and SLR cameras with video or recording capabilities)"

A tohle je celkem férový. Narozdíl od těch volů ze Stromovky.
Reagovat
Frick
http://revue.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A170826_213021_sex_zar&reakce=86134618
Reagovat
EllNino
čekám maximálně 5 Češek ve 2. kole, Karolína, Petra, Bára, Kristýna a Denisa (snad)
Lucka, Markéta, Katka a Terka skončí
Reagovat
Frick
Jdi do háje, ty vole.
Reagovat
EllNino
proč ? ...Markéta, Katka a Terka mají hráčky první dvacíítky, nějak si nedovedu představit, že by jedna z nich uspěla ... a Lucce se n US nedaří nějak zázračně, jen jednou 4. kolo ... a hned dostat Anett, tipuju konec ve 3 setech
Reagovat
Frick
Terka, Katka, Maki - s tim souhlasim, ale sakra - tak tý Lucce trochu věř. Nemá Mugu.
Reagovat
EllNino
Věřím jí v dost zápasech, který nakonec nedá... a opravdu nějak čekám, že to nedopadne ...
Reagovat
Frick
Představ si, že si to tady přečte. Víš, jak jí bude? No, víš to!?
Reagovat
EllNino
proč se rozčiluješ ? :D prostě si myslím, že prohraje, Anett hraje velmi dobrý útočný tenis ..
Reagovat
sprchon
Ale nemá formu... Tam to vidím přesně 50 na 50. :D
Reagovat
George_Renel
Že takhle neuvažuješ jindy, když leješ kbelíky špíny na jiné....
Reagovat
sprchon
Je to DPHL.
Reagovat
Andrew89
Diky za nej. Ale je hodne odvazne tipovat Svitolinu na viteze.....ta poleti o hidne hodne driv;)
Reagovat
blixa
No hlavně se přehnaně důvěřuje Johaně. Finále ani náhodou.
Reagovat
Andrew89
jojo presne..to taky
Reagovat
sprchon
Abyste se nedivili. :D
Reagovat
blixa
Já už se nedivím ničemu ... :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist