VIDEO: Zápas, který změnil tenis

10. 12. 2009, 11:12
Video dne 7
Přijde vám přítomnost "Jestřábího oka" při zápasech jako samozřejmost? Ještě před pár lety to tak nebylo. K zavedení této novinky významně přispěl čtvrtfinálový zápas na US Open v roce 2004 mezi Serenou Williamsovou a Jennifer Capriatiovou, který poznamenalo velké množství chybných výroků v důležitých momentech.
Serena se diví

Serena Williamsová si během utkání s Capriatiovou několikrát stěžovala na výroky rozhodčích, a jak tehdy ještě neoficiální animace v televizi ukázaly, oprávněně. Marianu Alvesovou, která zápas řídila z umpiru a která například nesmyslně změnila správný výrok čárové rozhodčí, poté organizátoři z US Open odvolali a rozproudila se debata o nutnosti používání elektronického zařízení, které by mohli hráči použít v případě, že by se cítili být poškozeni.

V roce 2005 se "Jestřábí oko" začalo testovat a o rok později se poprvé použilo na profesionálním okruhu.

 

pva, YouTube

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Třeba měla slíbenou "tučnou provizi" když vyhraje Capriati.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že Seréna byla v minulosti celkem dosti hezká, a taky strašně sexy u toho svého rozčilování - jen tak dál, seřvi je tam všechny!!!!!!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
No to byla fakt síla. Sereně se měli všichni omluvit a zaplatit jí velké peníze (odškodné) za NE FAIR PLAY!!! Ta rozhodčí si už neměla nikdy sednout na umpir, nemá tam, co dělat!! Sereně to velmi seklo!
Reagovat
skott
Je mi zahadou, jak muze byt nekdo tak nekompetentni jako Mariana Alves neustale nasazovan na nejdulezitejsi utkani turnaju nebo dokonce grandslamu, prestoze se pravidelne dopousti prehmatu prakticky co druhy zapas.Obvykle si vetsiny umpirovych clovek ani nevsimne a tak by to melo i byt, ale ona je jedina, kterou kvuli jejim neustalym opravovanim lajnovych nebo jinym spornym situacim nelze prehlednout.Bohuzel ve spouste pripadu se jedna o takovehle chyby, vyrazne ovlivnujici vysledek.Jen tento zapas sam o sobe ji mel stat dalsi ucast na GS.Ctyri evidentni chyby a ctyri v neprospech Sereny...nedivim se, ze pak nejake 2 roky nebyla nasazena na zadny jeji zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
bych tam asi rozstriskal vsechny rakety a pak zahral pexeso
Reagovat
smazaný uživatel
byť na Sereninom mieste, asi do nej napálim loptičku :D
Reagovat
smazaný uživatel
no Serejna byla kočička ale. No ale jak se radovala ta druhá blbka, to bylo brutální teda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist