Coppejans Kimmer

Coppejans Kimmer

30
muž
Belgie
Datum nar.:
7. 2. 1994
Výška:
180 cm
Váha:
68 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 232. / 97.
čtyřhra: 928. / 175.

Veselý udolal v pěti setech Coppejanse a vyrovnal své maximum na Australian Open

AUSTRALIAN OPEN - Sedmadvacetiletý Jiří Veselý vstoupil do svého sedmého Australian Open vydřenou výhrou 6-4 3-6 6-7 6-3 6-3 nad belgickým kvalifikantem Kimmerem Coppejansem a postupem do 2. kola vyrovnal své melbournské maximum z roku 2018. O jeho překonání se bývalý juniorský šampion utká s 16. hráčem světa Pablem Carreñem ze Španělska.

Nadal pomohl napravit své zaváhání ze dvouhry a Španělé jsou v semifinále

ATP CUP - Španělští tenisté ve čtvrtfinále ATP potvrdili roli favoritů proti Belgičanům, i když světová jednička Rafael Nadal podlehl Davidu Goffinovi a dal souboji nečekanou zápletku. Nadal přesto postupový bod pomohl získat, když v rozhodující čtyřhře společně s Pablem Carreñem-Bustou po boji uspěli proti deblovým specialistům Sanderu Gillemu a Joranu Vliegenovi. O finále si Španělé zahrají proti domácí Austrálii.

Veselý v Pullachu dva zápasy za den nezvládl, ve čtvrtfinále vzdal

CHALLENGER PULLACH - Jiří Veselý na antukovém challengeru v německém Pullachu skončil ve čtvrtfinále. Český tenista v pátek nejprve uspěl v náročné dohrávce druhého kola proti Belgičanu Coppejansovi, ale následné čtvrtfinále proti Pedru Sousovi nedohrál.

Malisse bude trénovat Coppejanse

Belgičan Xavier Malisse se stal novým členem trenérského týmu svého krajana Kimmera Coppejanse. Dvaadvacetiletému mladíkovi má pomoct s návratem do Top 100, v níž strávil zatím jen tři týdny.

Jedničkou ostravského challengeru bude Pavlásek

Domácí tenista Adam Pavlásek figuruje jako nejvýše nasazený hráč challengeru Prosperita Open, jehož třináctý ročník se příští týden bude hrát v Komenského sadech v Ostravě. Na turnaji s dotací 50 tisíc dolarů se objeví také bývalý hráč Top 10 Janko Tipsarevič.

Britové a Belgičané nominovali na finále Davis Cupu

Britské tenisty povede ve finále Davisova poháru proti Belgii podle očekávání Andy Murray. Vedle druhého hráče světového žebříčku nechybí v nominaci ani jeho bratr Jamie, s nímž ve čtvrtfinále i v semifinále bodoval ve čtyřhře. Kapitán Leon Smith dál do týmu jmenoval Kylea Edmunda, Jamese Warda a Dominica Inglota. Belgii budou reprezentovat stejně jako v předchozích kolech David Goffin, Steve Darcis, Ruben Bemelmans a Kimmer Coppejans.

Belgičané jsou po 16 letech v semifinále Davis Cupu, čeká je cesta do Argentiny

DAVIS CUP - Tenisté Belgie a Argentiny si jako první zajistili účast v semifinále letošního ročníku Davisova poháru. Belgičané o svém postupu přes Kanadu rozhodli už v dnešní čtyřhře stejně jako jejich příští soupeř Argentina, která hladce porazila Srbsko. Belgie prošla v týmové soutěži mezi nejlepší čtveřici poprvé od roku 1999.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist