Sharapova Maria

Sharapova Maria

37
žena
Rusko
Datum nar.:
19. 4. 1987
Výška:
188 cm
Váha:
59 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 1.
čtyřhra: - / 41.

Kvitová mezi boháči. Víc na kurtu vydělaly jen čtyři tenistky, první příčku drží Djokovič

Vypadalo to, že kariéra Petry Kvitové uvadá. Po pěti letech však česká tenistka nečekaně ovládla prestižní turnaj kategorie WTA 1000, když triumfovala v Miami. Třicátá trofej vynesla rodačku z Fulneku nejen zpět do elitní desítky světového žebříčku, ale také mezi nejlepší v kategorii prize money. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu vydělala na kurtech 36 milionů dolarů (asi 772 milionů korun) a posunula se na 10. příčku historické tabulky, v níž jsou zastoupena obě pohlaví.

Šarapovová se stala maminkou, má syna Theodora

Bývalá světová tenisová jednička Ruska Maria Šarapovová má syna Theodora. Pětinásobná grandslamová vítězka, která dlouhodobě žije v USA, to oznámila na Instagramu.

Památné souboje, řevnivost na kurtu i mimo něj aneb největší tenisoví rivalové

Rivalita. Sportovní svět by bez ní byl výrazně nudnějším prostorem. Vyostřené souboje, mnohdy dochucené zákulisním bojem, jsou i kořením tenisu. Řevnivost Johna McEnroea už sice nebývá v této korektní době běžným jevem, ale i současní tenisté a tenistky se umí rozvášnit. Podívejte se na vybrané příklady z minulosti i současnosti.

Bývalá světová jednička Šarapovová je těhotná

Bývalá světová jednička Maria Šarapovová očekává prvního potomka. Radostnou novinku oznámila pětinásobná grandslamová vítězka v den svých 35. narozenin na Instagramu.

V roce 2020 tenisovou scénu opustili Šarapovová, Wozniacká či bratři Bryanové

Bílý sport loni nepoznamenala jen pandemie koronaviru, ale také odchod hvězd z tenisové scény. S kariérou se rozloučili například bývalé světové jedničky a grandslamové šampionky Maria Šarapovová s Caroline Wozniackou či legendární dvojčata a debloví rekordmani Bob a Mike Bryanové.

Ósakaová je nejlépe placenou sportovkyní světa, v čele vystřídala Serenu

Japonka Naomi Ósakaová je podle magazínu Forbes nejlépe placenou sportovkyní světa. Dvojnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička si v loňském roce vydělala 37,4 milionu dolarů (cca 918 milionů korun), což je nový ženský rekord.

V neděli se odehraje další charitativní on-line turnaj. Zúčastní se sestry Williamsovy, Šarapovová a další hvězdy

Po Mutua Madrid Open Virtual Pro, který dnes vyvrcholí semifinálovými a finálovými souboji, se v neděli pro dobrou věc odehraje další virtuální tenisový turnaj. Charitativní akce s názvem "Stay at Home Slam" se zúčastní slavné sestry Serena a Venus Williamsovy, Maria Šarapovová, Naomi Ósakaová, Kei Nišikori a další hvězdy jako třeba zpěvák Seal. Vítěz získá milion dolarů.

Šarapovová potěšila fanoušky a zveřejnila své telefonní číslo. "Napište mi."

Maria Šarapovová sice už není profesionální tenistkou, ale se svými fanoušky je během koronavirové krize ještě v bližším kontaktu než kdy předtím. Pětinásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička naprosto nečekaně na sociálních sítích zveřejnila své telefonní číslo a vyzvala svou početnou fanouškovskou základnu, aby ji v těchto těžkých časech kontaktovala.

Pětinásobná grandslamová šampionka Šarapovová ve 32 letech ukončila kariéru

Maria Šarapovová ukončila svou na úspěchy bohatou tenisovou kariéru. Dvaatřicetiletá Ruska vyhrála všechny čtyři grandslamy, k pěti grandslamovým vavřínům přidala dalších 31 trofejí z turnajů WTA a byla světovou jedničkou. Ve své kariéře vyhrála 645 zápasů a jen tenisem si vydělala téměř 40 milionů dolarů. Hlavním důvodem konce jsou častá zranění v posledních letech.

Šarapovové se stále nedaří. Na Australian Open v prvním kole nestačila na Vekičovou

AUSTRALIAN OPEN - Marii Šarapovové se návrat na kurty stále nedaří. Pětinásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička prohrála i druhý letošní zápas. V prvním kole Australian Open, kde v roce 2008 triumfovala a letos startovala na divokou kartu, prohrála s Donnou Vekičovou a čeká ji pád do čtvrté stovky žebříčku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist