Svrčina Dalibor

Svrčina Dalibor

21
muž
Česká republika
Datum nar.:
2. 10. 2002
Výška:
178 cm
Váha:
68 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 168. / 154.
čtyřhra: 320. / 276.

Svrčina obrat nedotáhl a poprvé končí v 1. kole. V Montpellier padl v bitvě se Ševčenkem

ATP MONTPELLIER - Dalibor Svrčina (21) poprvé v kariéře na okruhu ATP prohrál svůj úvodní zápas v hlavní soutěži. V hale ve francouzském Montpellier český kvalifikant podlehl po téměř třech hodinách boje 4:6, 6:4, 4:6 kazašskému reprezentantovi ruského původu Alexanderu Ševčenkovi (23) a přišel o možnost zahrát si o své premiérové čtvrtfinále.

Domácí atmosféra? Bude to rachot, těší se kapitán Navrátil na Davis Cup

Domácí atmosféra v menší hale může českým tenistům během kvalifikačního zápasu Davisova poháru proti Izraeli pomoci. Novinářům to dnes řekl kapitán týmu Jaroslav Navrátil. Tenisté se Izraelcům o víkendu postaví v Třinci-Vendryni v hale s kapacitou okolo 1300 míst. Menší hala byla vybrána s ohledem na bezpečnostní opatření. Na hokej, kdy proti Třinci bude hrát Kladno pravděpodobně i s Jaromírem Jágrem, se dnes tenisté nechystají. Důvodem je obava z chřipky.

Svrčina nečekaně prošel kvalifikací v Montpellieru, Murray prohrál s trápícím se Pairem

Dalibor Svrčina (21) překvapivě zvládl dvoukolovou kvalifikaci na halovém podniku ATP 250 ve francouzském Montpellieru a zahraje si svou teprve třetí hlavní soutěž na nejvyšším okruhu. Český mladík se v obou zápasech vzepřel papírovým předpokladům a ve finále kvalifikačních bojů udolal 3:6, 6:3, 7:5 Giulia Zeppieriho (22) z Itálie. Andy Murray (36) prohrál první kolo s trápícím se Benoitem Pairem (34) a stále čeká na první výhru od loňského října.

Týden #5: Brenda a Linda Fruhvirtovy míří do Hua Hinu, Siniaková se představí v Linci

Po skončení Australian Open se budou hrát tři turnaje. V thajském Hua Hinu se mají představit sestry Fruhvirtovy, Linda je v hlavním losu a Brenda bude hrát kvalifikaci. Kateřina Siniaková je přihlášená do hlavní soutěže na rakouském halovém podniku v Linci. Na jediném mužském turnaji ve francouzském Montpellieru bude nasazenou jedničkou Holger Rune, o hlavní fázi by měl zabojovat Dalibor Svrčina.

Menšík, Kopřiva, Šalková a Knutsonová úspěšně vstoupili do kvalifikace Australian Open. Bejlek je ve 3. kole

AUSTRALIAN OPEN - Šest českých tenistů ve středu zahájilo tříkolovou kvalifikaci Australian Open a čtyři z nich dokázali odstartovat vítězstvím. Neporazitelnost v grandslamových kvalifikacích drží Jakub Menšík (18), vítězný debut si odbyly Dominika Šalková (19) a Gabriela Knutsonová (26) a boj o premiérový start v hlavní soutěži jednoho z turnajů velké čtyřky úspěšně zahájil Vít Kopřiva (26). Dokonce už do třetího kola postoupila Sára Bejlek (17). Naopak vypadly Tereza Martincová (29) a Dalibor Svrčina (21).

Prostějov v Extralize vykročil za obhajobou titulu. Proti Přerovu bodovali Nosková, Menšík či Svrčina

Tenisté Prostějova a pražské Sparty vykročili za postupem do finále extraligy smíšených týmů. Zatímco obhájci titulu z Prostějova porazili v semifinálové skupině jasně Přerov 6:1, Sparta zdolala v dramatickém souboji loňského finalistu RPM Spoje Praha 5:4.

Svrčina v Zhuhai na první čtvrtfinále nedosáhl. Ve druhém kole podlehl Etcheverrymu

ATP ZHUHAI - Dalibor Svrčina (20) končí i na své druhé akci na hlavním okruhu ve druhém kole. Na podniku ATP 250 v čínském Zhuhai český mladík nestačil na pátého nasazeného Tomáse Martína Etcheverryho (24), zkušenějšímu Argentinci podlehl 2:6, 4:6.

Veselý nezvládl ani druhý letošní zápas na akcích ATP, Svrčina je podruhé v kariéře ve druhém kole

Jiří Veselý (30) v letošním roce posbíral tři výhry na grandslamových podnicích, ale obě vystoupení na turnajích ATP zakončil hned na Lloydovi Harrisovi (26). Po Mallorce nestačil na Jihoafričana ani v čínském Zhuhai, kde prohrál souboj bývalých členů TOP 40 žebříčku jednoznačně 4:6, 2:6. Odpoledne naopak uspěl Dalibor Svrčina (20), který si poradil 6:4, 6:3 s domácí divokou kartou Zhe Li (36) a podruhé v kariéře postoupil do druhého kola na nejvyšším okruhu.

Macháč úspěšně vstoupil do kvalifikace US Open. Svrčina, Martincová a Palicová dohráli

US OPEN - Zahajovací den v kvalifikaci US Open přežil z kvarteta českých tenistů pouze Tomáš Macháč. Za zopakováním loňského postupu do hlavní soutěže vykročil hladkou výhrou 6:4, 6:1 nad Francouzem Laurentem Lokolim a může se těšit na střetnutí se zkušeným jihoafrickým finalistou z roku 2017 Kevinem Andersonem. Hned v prvním kole vyhasly naděje Dalibora Svrčiny, Terezy Martincové a Barbory Palicové.

Wimbledonský skalp Kordy ho nenakopnul. Veselý prohrál už sedm setů v řadě

CHALLENGER TAMPERE - Jiří Veselý (30) po překvapivé výhře v prvním kole Wimbledonu nad Sebastianem Kordou prohrál už sedm setů v řadě. Herní pohodu nenašel ani na antukových challengerech, byť měl příznivý los. Ve finském Tampere se neprosadil proti členovi třetí světové stovky Indu Sumitu Nagalovi (25), kterému podlehl 4:6, 1:6. Už do čtvrtfinále na severu Evropy postoupil Dalibor Svrčina (20), čeká ho v něm přemožitel Víta Kopřivy (26) Slovák Lukáš Klein (25).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist