10. den na US Open: Plíšková má na dosah semifinále! Na úvod programu nastoupí proti Sabalenkové

7. 9. 2022, 11:00
Previews 256
Po skončení 10. hracího dne US Open poznáme kompletní semifinálové obsazení letošního ročníku. Poslední česká zástupkyně Karolína Plíšková vyzve Arynu Sabalenkovou, světová jednička Iga Šwiateková bude bojovat s domácí Jessicou Pegulaovou, Jannik Sinner změří síly s Carlosem Alcarazem a domácí Frances Tiafoe se proti Andrejovi Rubljovovi pokusí navázat na senzační skalp.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Čtvrtfinále žen •
Kar. Plíšková (22-ČR) - Sabalenková (6-) | Arthur Ashe Stadium (18:00 SELČ)
Šwiateková (1-Pol.) - Pegulaová (8-USA) | Arthur Ashe Stadium (čtvrtek 1:00 SELČ)
• Čtvrtfinále mužů •
Rubljov (9-) - Tiafoe (22-USA) | Arthur Ashe Stadium (19:30 SELČ)
Sinner (11-It.) - Alcaraz (3-Šp.) | Arthur Ashe Stadium (čtvrtek 2:30 SELČ)


• Čtvrtfinále žen •
Karolína Plíšková (22.) - Aryna Sabalenková (6.) | Arthur Ashe Stadium (18:00 SELČ)
Karolína Plíšková absolvuje své jubilejní 10. grandslamové čtvrtfinále a bude usilovat o druhou účast mezi nejlepším kvartetem v tomto dějišti. Finalistka ročníku 2016 vyzve světovou šestku Arynu Sabalenkovou, která může vyrovnat své maximum na podnicích velké čtyřky (Wimbledon a US Open 2021). Vzájemná bilance je vyrovnaná, závěrečné dva souboje ovládla poslední česká zástupkyně na turnaji.

Plíšková na Sabalenkovou umí, dvakrát s ní sice prohrála, ale pokaždé velmi těsně (7-5 a 7-6 ve třetím setu). Její soupeřka v úvodních čtyřech zápasech US Open Series nasázela neskutečných 77 dvojchyb, v New Yorku ovšem jen 25. Plíškové by mohly k postupu pomoct i větší zkušenosti a výborné výkony v posledních dvou duelech s Belindou Bencicovou a Viktorií Azarenkovou.

Tip na vítězku: Karolína Plíšková

Aktuální forma
Plíšková do sezony kvůli zlomenině ruky naskočila až v březnu a návrat jí zatím vůbec nevychází, před startem US Open se pouze na třech turnajích probojovala alespoň do čtvrtfinále. Jejím maximem jsou dvě semifinálové účasti. Do US Open Series vstoupila v San José a skončila ve druhém kole na Amandě Anisimovové. V Torontu se naopak dostala až do semifinále, jenže stejně jako ve dvou předchozích případech nedokázala navázat na solidní letošní výsledek a v Cincinnati se loučila již ve druhém kole.

Cesta turnajem
V úvodním kole US Open měla namále, s Magdou Linetteovou prohrávala 1-4 v rozhodující sadě a byla dva míčky od porážky. Ve druhém naopak měla usnadněnou práci, jelikož čelila zraněné krajance Marii Bouzkové. Ve třetím po obratu zdolala Belindu Bencicovou a další třísetovou bitvu vyhrála v osmifinále s trojnásobnou finalistkou Viktorií Azarenkovou.

Historie na US Open
V hlavní fázi US Open absolvuje jubilejní 10. start, také při pěti z posledních šesti hrála ve druhém týdnu. V roce 2016 ve Flushing Meadows sahala po titulu.

Karolína Plíšková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Toronto,  Štrasburk (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Toronto (SF)
Bilance: 19-14
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 10-5
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-0 (kariérní 37-43)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 4-5)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (2K), Wimbledon (2K)

Karolína Plíšková - US Open
Kariérní bilance:
28-9
Nejlepší výsledek: finále (2016)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 1-3
Generálka: San José (2K), Toronto (SF), Cincinnati (2K)
Cesta turnajem: Linetteová (6-2 4-6 7-6), Bouzková (6-3 6-2), (13) Bencicová (5-7 6-4 6-3), (26) Azarenková (7-5 6-7 6-2)

Aktuální forma
Sabalenková má letos obrovské potíže s dvojchybami, v aktuálním roce jich nasekala jasně nejvíc ze všech hráček na tour (celkem 364 ve 45 zápasech). Přesto si zahrála finále v Hertogenboschi a Stuttgartu a semifinále v Římě a Cincinnati, kde ve třech setech podlehla pozdější šampionce Caroline Garciaové. Stále jí však hrozí, že poprvé od roku 2017 zakončí sezonu bez triumfu na hlavním okruhu.

Cesta turnajem
Na US Open zpočátku střídala lepší a horší výkony, v úvodním kole nedala šanci Catherine Harrisonové, ve druhém otáčela stav 2-6 1-5 a likvidovala dva mečboly proti Kaie Kanepiové a ve třetím přejela Claru Burelovou. V osmifinále zvládla parádní bitvu s domácí Danielle Collinsovou.

Historie na US Open
Hned při svém debutu v hlavní soutěži se dostala do osmifinále, následovala dvě vyřazení ve druhém kole a loňské semifinále.

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hertogenbosch,  Stuttgart (F);  Cincinnati,  Řím (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Cincinnati (SF)
Bilance: 28-17
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 15-10
Bilance proti hráčkám Top 30: 5-9 (kariérní 61-48)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 2-0)
Grandslamy: Australian Open (OF), French Open (3K), Wimbledon (-)

Aryna Sabalenková - US Open
Kariérní bilance:
14-4
Nejlepší výsledek: semifinále (2021)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 1-0
Generálka: San José (ČF), Toronto (OF), Cincinnati (SF)
Cesta turnajem: Harrisonová (6-1 6-3), Kanepiová (2-6 7-6 6-4), Burelová (6-0 6-2), (19) Collinsová (3-6 6-3 6-2)


Iga Šwiateková (1.) - Jessica Pegulaová (8.) | Arthur Ashe Stadium (čtvrtek 1:00 SELČ)
Iga Šwiateková bude o své čtvrté semifinále na majorech, první ve Flushing Meadows, usilovat proti domácí Jessice Pegulaové, která nezvládla ani jedno ze tří předchozích čtvrtfinále na grandslamových turnajích. Světová jednička suverénně vyhrála oba letošní souboje a ve vzájemné bilanci vede 2-1.

Šwiateková je celkem jasnou kurzovou favoritkou. Vedoucí žena pořadí ovšem v New Yorku nepůsobí přesvědčivě a sama se vyslovila, že jí vůbec nesedí míče, se kterými se hraje. Ve čtvrtfinálových duelech má vynikající úspěšnost 13-2. Pegula je naopak až na jedno menší zaváhání suverénní a na velkých akcích letos exceluje. Na druhou stranu v tomto roce zvládla jen dvě z devíti střetnutí s hráčkami Top 10. Asi by ale nebylo velkým překvapením, kdyby s pomocí domácího publika nasazenou jedničku vyřadila.

Tip na vítězku: Iga Šwiateková

Aktuální forma
Šwiateková prožívá naprosto neskutečnou sezonu. Do New Yorku dorazila s fenomenální bilancí 50 výher a pouhých sedmi porážek, podruhé ovládla antukové French Open a v aktuálním roce triumfovala celkem šestkrát. Ve třetím kole Wimbledonu však přišla o neuvěřitelnou sérii 37 vítězství, nejdelší v tomto století, a od té doby se trápí. Na domácí antuce ve Varšavě skončila už ve čtvrtfinále a na velkých generálkách v Torontu ani Cincinnati nepřešla přes osmifinále.

Cesta turnajem
Na US Open se možná znovu chytla, bez ztráty setu si poradila s Jasmine Paoliniovou, bývalou šampionkou Sloane Stephensovou i další domácí zástupkyní Lauren Davisovou. V osmifinále však znovu potvrdila, že stále není v nejlepší formě, Jule Niemeierové dovolila vedení setu a brejku.

Historie na US Open
Na US Open hraje počtvrté a každým startem se zlepšuje. Při debutu před třemi lety vypadla ve druhém kole, o rok později ve třetím a loni v osmifinále.

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
French Open,  Řím,  Stuttgart,  Miami,  Indian Wells,  Dauhá (T);  Australian Open,  Adelaide (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami, Indian Wells, Dauhá (T); Australian Open, Adelaide (SF)
Bilance: 54-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 32-5
Bilance proti hráčkám Top 10: 7-1 (kariérní 12-7)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 2-0 (kariérní 3-1)
Grandslamy: Australian Open (SF), French Open (T), Wimbledon (3K)

Iga Šwiateková - US Open
Kariérní bilance:
10-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Toronto (OF), Cincinnati (OF)
Cesta turnajem: Paoliniová (6-3 6-0), Stephensová (6-3 6-2), Davisová (6-3 6-4), Niemeierová (2-6 6-4 6-0)

Aktuální forma
Pegulaová je v poslední době hráčkou těch největších akcí, na podnicích WTA 1000 či grandslamech posbírala 11 ze 13 čtvrtfinálových účastí od začátku loňské sezony. Jejím letošním maximem je finále na antukové "tisícovce" v Madridu. Po semifinále v Torontu a čtvrtfinále v Cincinnati (pokaždé prohrála s pozdější šampionkou) se solidní formou prezentuje i na domácím grandslamu.

Cesta turnajem
Ve Flushing Meadows bez větších komplikací přehrála Aljaksandru Sasnovičovou, kvalifikantky Viktoriji Golubicovou a Yue Yuan i Petru Kvitovou.

Historie na US Open
Při všech předchozích pěti startech v hlavním losu skončila v úvodních kolech, jejím maximem bylo třetí kolo z posledních dvou let.

Jessica Pegulaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid (F);  Toronto,  Miami (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Toronto, Miami (SF)
Bilance: 35-16
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 21-10
Bilance proti hráčkám Top 10: 2-7 (kariérní 9-17)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-2 (kariérní 0-3)
Grandslamy: Australian Open (ČF), French Open (ČF), Wimbledon (3K)

Jessica Pegulaová - US Open
Kariérní bilance:
9-5
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Washington (2K), Toronto (SF), Cincinnati (ČF)
Cesta turnajem: Golubicová (6-2 6-2), Sasnovičová (6-4 6-4), Yue Yuan (6-2 6-7 6-0), (21) Kvitová (6-3 6-2)


• Čtvrtfinále mužů •
Andrej Rubljov (11.) - Frances Tiafoe (26.) | Arthur Ashe Stadium (19:30 SELČ)
Andrej Rubljov i Frances Tiafoe, který se pokusí navázat na senzační skalp Rafaela Nadala, mají na dosah své premiérové grandslamové semifinále. První jmenovaný neuspěl v ani jednom z pěti předchozích čtvrtfinále (na US Open 0-2) a nejmladší domácí čtvrtfinalista newyorského majoru od roku 2006 před třemi lety na Australian Open podlehl právě Nadalovi. Vzájemná bilance je vyrovnaná, loni se v tomto dějišti radoval Tiafoe, letos v Indian Wells měl jasně navrch Rubljov.

Šance na postup jsou naprosto vyrovnané. Oba aktéři letos ve Flushing Meadows ukázali, čeho jsou schopní. Rubljov v osmifinále nedal šanci nebezpečnému Cameronovi Norriemu a Tiafoe ztratil set až s Nadalem. Po velkém vítězství, zejména u mladíků, většinou přichází porážka, a jen proto o chlup více věříme ruskému tenistovi. Ten se však bude muset vypořádat s bouřlivou podporou na adresu soupeře.

Tip na vítěze: Andrej Rubljov

Aktuální forma
Rubljov měl vynikající úvodní měsíce roku. Po semifinále v Rotterdamu ovládl halu v Marseille i venkovní betony v Dubaji, probojoval se do semifinále na Masters v Indian Wells a triumfoval ještě na antuce v Bělehradu. Od té doby byl ale jen dvakrát v semifinále, naposledy na svém prvním přípravném turnaji ve Washingtonu. Na akcích Masters v Montréalu ani Cincinnati se do závěrečných bojů nepodíval.

Cesta turnajem
Na US Open absolvoval už dvě pětisetové bitvy, a to s antukářem Laslem Djerem a nevyzpytatelným Denisem Shapovalovem. Mezitím smetl Soonwoo Kwona a v osmifinále suverénně přehrál nebezpečného Camerona Norrieho.

Historie na US Open
Za sebou má šest startů v hlavní soutěži, polovinu z nich zakončil v úvodních kolech. Čtvrtfinále si tu zahrál také v letech 2017 a 2020, nad jeho síly byli Rafael Nadal a Daniil Medveděvem.

Andrej Rubljov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Bělehrad,  Dubaj, Marseille (T);  Washington,  Bastad,  Indian Wells,  Rotterdam (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Dubaj (T); Washington, Indian Wells (SF)
Bilance: 40-14
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 19-6
Bilance proti hráčům Top 30: 10-9 (kariérní 56-61)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-1 (kariérní 0-5)
Grandslamy: Australian Open (3K), French Open (ČF), Wimbledon (-)

Andrej Rubljov - US Open
Kariérní bilance:
17-6
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2017, 2020, 2022)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-2
Generálka: Washington (SF), Montréal (2K), Cincinnati (OF)
Cesta turnajem: Djere (7-6 6-3 3-6 4-6 6-4), Soonwoo Kwon (6-3 6-0 6-4), (19) Shapovalov (6-4 2-6 6-7 6-4 7-6), (7) Norrie (6-4 6-4 6-4)

Aktuální forma
Tiafoe ještě před pár dny neprožíval nijak povedenou sezonu. V Estorilu sice bojoval o titul, ale v dalším průběhu roku dosáhl jen na jediné další semifinále. To si zahrál na své první generálce v Atlantě, následovalo čtvrtfinále ve Washingtonu, v němž nevyužil šest mečbolů proti pozdějšímu šampionovi Nickovi Kyrgiosovi, a druhé kolo na podnicích Masters v Montréalu a Cincinnati.

Cesta turnajem
Na US Open využil příznivého losu a bez ztráty setu přehrál Marcose Girona, Jasona Kublera i trápícího se Diega Schwartzmana. V osmifinále senzačně slavil své nejcennější vítězství na grandslamech, když si vyšlápl na světovou trojku a čtyřnásobného šampiona Rafaela Nadala.

Historie na US Open
Na domácím majoru se mu začalo dařit až v posledních letech. Úvodních šest návštěv zakončil nejpozději ve druhém kole, v posledních dvou ročnících ale došel do osmifinále.

Frances Tiafoe - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Estoril (F);  Atlanta (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Atlanta (SF)
Bilance: 25-18
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 14-9
Bilance proti hráčům Top 20: 3-3 (kariérní 17-46)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-1)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (2K), Wimbledon (OF)

Frances Tiafoe - US Open
Kariérní bilance:
12-7
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Washington (ČF), Montréal (2K), Cincinnati (2K)
Cesta turnajem: Giron (7-6 6-4 6-3), Kubler (7-6 7-5 7-6), (14) Schwartzman (7-6 6-4 6-4), (2) Nadal (6-4 4-6 6-4 6-3)


Jannik Sinner (13.) - Carlos Alcaraz (4.) | Arthur Ashe Stadium (čtvrtek 2:30 SELČ)
Také Jannik Sinner a Carlos Alcaraz si to rozdají o své první grandslamové semifinále. Jednadvacetiletý Ital prohrál všechna tři předchozí čtvrtfinále na majorech a o dva roky mladší Španěl, který bojuje o post světové jedničky, obě. Druhý jmenovaný má svému soupeři co vracet, letos s ním prohrál ve Wimbledonu i ve finále v Umagu a dovolil mu srovnat vzájemnou bilanci.

Oba za sebou mají podobnou přípravu a Sinner bude mít výhodu v tom, že letos Alcaraze v obou případech porazil. Na rozdíl od Španěla se však v tomto roce trápí se zdravotními problémy a tento souboj bude rozhodně fyzicky náročný. V dosavadním průběhu turnaje si lépe vedl mladší z aktérů a mohl by mít navrch.

Tip na vítěze: Carlos Alcaraz

Aktuální forma
Sinner se letos často trápí zdravotně, přesto má skvělou bilanci 42-11 a na šesti z 10 dokončených turnajů (bez skreče či odstoupení) postoupil minimálně do čtvrtfinále. Uspěl až v tom posledním na antuce v Umagu, kde získal svou první letošní trofej. Na podnicích Masters v Montréalu a Cincinnati skončil shodně v osmifinále, v Kanadě prohrál s pozdějším vítězem Pablem Carreňem a ve Spojených státech s Félixem Augerem-Aliassimem.

Cesta turnajem
Na US Open se stabilní formou neprezentuje. V úvodním kole vyhrál divoký "pětiseťák" s Danielem Altmaierem, pak neztratil set s Christopherem Eubanksem, Brandona Nakashimu porazil ve čtyřech a další pětisetovou bitvu absolvoval proti outsiderovi Iljovi Ivaškovi.

Historie na US Open
Při úvodních dvou startech ztroskotal hned v prvním kole, loni skončil v osmifinále.

Jannik Sinner - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Umag (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami, Dubaj, Australian Open (ČF)
Bilance: 42-11
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 21-5
Bilance proti hráčům Top 10: 3-7 (kariérní 9-19)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-2 (kariérní 0-3)
Grandslamy: Australian Open (ČF), French Open (OF), Wimbledon (ČF)

Jannik Sinner - US Open
Kariérní bilance:
7-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Montréal (OF), Cincinnati (OF)
Cesta turnajem: Altmaier (5-7 6-2 6-1 3-6 6-1), Eubanks (6-4 7-6 6-2), Nakashima (3-6 6-4 6-1 6-2), Ivaška (6-1 5-7 6-2 4-6 6-3)

Aktuální forma
Alcaraz má letos fenomenální bilanci 48 výher (nejvíce na tour) a devíti porážek. Silnou měl hlavně první půlku sezony, po triumfu v Rio de Janeiru získal v Miami svou první trofej z Masters a ovládl i Barcelonu a další Masters v Madridu. Po vyřazení ve čtvrtfinále French Open se mu však přestalo dařit a po skončení Wimbledonu se ještě vrátil na antuku, v Hamburku i Umagu prohrál finále. Generálky na US Open se mu nepovedly vůbec, v Montréalu nestačil hned na Tommyho Paula a ve čtvrtfinále v Cincinnati ho zastavil Cameron Norrie.

Cesta turnajem
V New Yorku po cestě do osmifinále neztratil set, postupně si poradil se Sebastiánem Báezem (skreč), Federicem Coríou a Jensonem Brooksbym. V souboji o čtvrtfinále naopak potřeboval všech pět dějství s bývalým šampionem Marinem Čiličem.

Historie na US Open
Debut na US Open si odbyl loni a prošel až do čtvrtfinále. Postup mezi nejlepší osmičku je jeho grandslamovým maximem.

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid,  Barcelona,  Miami,  Rio de Janeiro (T);  Umag,  Hamburk (F);  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami (T); Indian Wells (SF)
Bilance: 48-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 18-4
Bilance proti hráčům Top 20: 15-6 (kariérní 19-11)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-1 (kariérní 0-2)
Grandslamy: Australian Open (3K), French Open (ČF), Wimbledon (OF)

Carlos Alcaraz - US Open
Kariérní bilance:
8-1
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2021-22)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0-1
Generálka: Montréal (2K), Cincinnati (ČF)
Cesta turnajem: Báez (7-5 7-5 2-0 skreč), Coría (6-2 6-1 7-5), Brooksby (6-3 6-3 6-3), (15) Čilič (6-4 3-6 6-4 4-6 6-3)

US OPEN 2022 - PROGRAM 10. HRACÍHO DNE
• ARTHUR ASHE STADIUM • (od 18:00 SELČ)
1. Kar. Plíšková (22-ČR) - Sabalenková (6-)
2. Rubljov (9-) - Tiafoe (22-USA)
3. Šwiateková (1-Pol.) - Pegulaová (8-USA) / nejdříve v úterý v 1:00 SELČ
4. Sinner (11-It.) - Alcaraz (3-Šp.)
• LOUIS ARMSTRONG STADIUM • (od 17:00 SELČ)
1. Krejčíková/Siniaková (3-ČR) - Dabrowská/Olmosová (5-Kan./Mex.)
• COURT 13 • (od 16:00 SELČ)
1. Havlíčková (2-ČR) - Ilievová (Fr.)
• COURT 15 • (od 16:00 SELČ)
2. Bartoň (ČR) - Butvilas (8-Lit.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

256
Přidat komentář
Blondie
Ons do finále, ať to konečně dá... smile
Moc jí to přeji.
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Horší zápas jsem dlouho v podobné fázi GS dlouho neviděl...
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
až je s podivem, jak se obě s touto hrou mohly dostat tak daleko
Reagovat
annah
Frantaaa... !!! Kéž by dal ještě jeden set!!!
Reagovat
annah
A dal! Sázel to tam ve velkém stylu. Zakončil stylově esem. Rubl byl ke konci třetího setu už úplně zoufalý.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
RFanousek
Tiafoe si tímto turnajem získal nového fandu.
Super tenis, super styl, super charakter. smile
Reagovat
paddy
Nadala tady kritizovali za dlouhou pauzu v šatně

Franta tam teď byl přes 8 minut smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, už to okoukalsmile Když může nějaký Nadal, můžu i jásmile
Reagovat
Patik
Tiafou ide..má nato..a väčšinou to tu tak býva aj podľa Nadalfans čo som si všimol že keď porazíš Nadala a dostaneš sa do finále alebo získaš titul tak sú to vlastne Nadalove zásluhy..rovnako ako to bolo v Cinci s Čoričom.
Reagovat
Blondie
KrejSi! smile
Parada, byt to podle score nebylo easy.
Reagovat
tommr
takže po dnešku je už bohužel jistý že letošní TM v singlu bude poprvé od roku 2011 bez české účasti ... smile
Zápas jsem sledoval jen jedním okem protože jsem dal přednost našemu deblu a zdá se že jsem dobře udělal. Podle čísel to muselo být od Karolíny hodně zoufalý ...
Reagovat
hanz
Co by tam tak jako ty naše primadony dělaly? Jely ta na dovču.
Reagovat
hanz
Co by tam tak jako ty naše primadony dělaly? Jely ta na dovču.
Reagovat
Liverpool22
bohužel to zoufalý bylo smilesmile o nic jsi nepřišel smile
Reagovat
hanz
Já viděl skore 0:4 v prvním setu a hned jsem běžel uklidňovat Comíska.smile
Reagovat
Liverpool22
smile comísek už asi vaří hořký kafe smile
Reagovat
hanz
Nebo brečí do polštářku.smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
hanz
Snad se pravdu dozvíme.smile Mám připravenej alespoň kapesníček na votření slziček.smilesmile
Reagovat
Blondie
Urcote jisty? Ani Peta nemuze?
Reagovat
Blondie
Jenže Peťa by asi potřebovala dva turnaje vyhrát, co... :/
Reagovat
Mony
Alespoň nemusíme ponocovat
Reagovat
Tomas_Smid_fan
takže Kája to zase neprodalasmile
Asi došly gumičky... No nic, vylejt nálev, jó ten co se tak povedl, a zas někdy příštěsmile Nevím ale koho mentálně labilnějšího by si mohla pro ČF GS přát.smile
Pegula tímto ztrácí motivaci, tedy tam je to jasné.

PS: come buď silný!
Reagovat
hanz
Comísek to ustojí jako vždy, v koutku duše s tím byl dávno smířen.smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
lars
Karol nenavazala na svoje vykony z predchoz. zapasu. To se tenistkam stava pomerne casto. Akorat sis toho za nekolik let sledovani tenisu asi nedokazals vsimnout :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já jsem léta poctivě počítal, kolikrát se jí podařilo vyhrát finále GS, a víte co, přátelé? Ani jednou.
Víš, ona Kája není žádná prvnička, i když má stále mladistvou vizážsmile
Reagovat
Mantra
dnes neměla, AS neztratila svůj servis ani razsmile
Reagovat
paddy
Žabka - Žába Lenka smile
Reagovat
horska.kraslice
Lenku nebrat!smile
Reagovat
frenkie57
postupují, tak aspoň něco.
Dneska neměla Karo proti Sabě co nabídnout. Ona hrála velmi jistě, skvělé podání, returny, razance úderů, prostě všechno. A hlavně si hodně věřila.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
hanz
smile
Reagovat
zfloyd
tak aspoň holky to dali smilesmilesmile
Reagovat
tommr
ale výkon to byl od nich hodně špatnej hlavně od Katky ...
Reagovat
hanz
No já viděl Krejču na podání a to byl teda taky hnus fijalovej, ve hře byla ale lepší.
Reagovat
horska.kraslice
Řekla bych, že se střídaly, takže suma sumárum Fifty Fifty.smile
Reagovat
pockerface
Katka a Bára to urvaly. Takže postup do semifinále je suprový.
Reagovat
zfloyd
jí bohužel přehrála ve všech směrech , takže zaslouženě vzhrála smile
Reagovat
lars
mela prohrat s Kanepi, ktera nevyuzila MBs
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
horska.kraslice
Jojo....
Reagovat
pockerface
Hlavně Arina změnila podání. Zrovna to na Eurosportu zmínila, že s týmem úplně změnila pohyb na podání a nadhoz. Takže ten servis jí dneska strašně pomohl. Jo klidně by se mi líbila i jako vítězka celého turnaje.
Reagovat
frenkie57
ježíš, jenom to ne, já ji nemůžu ani cejtit.smile
Reagovat
pockerface
no je fakt, že strašně řve. Já spíš myslel, že se mi líbí tenisově. Ale pokud jde o sympatie tak asi Garcia.
Reagovat
frenkie57
Garcia působí skromně a velmi sympaticky. Během utkání hraje velmi soustředěně, nepouští emoce na špacír. Jo, tu bych jako vítězku GS bral.
Reagovat
frenkie57
Tenisově byla dneska Aryna za jedna, to je fakt. Štve mně tím řvaním vikigské válečnice a zdá se mi taková pořád namachrovaná.
Reagovat
Nola
Amazonka dnes skoro nechybovala, vyborne sa hybala, lepsie returnovala aj servirovala, no nevidela som aspekt hry v ktorom by zaostavala, Kaja zial asi unavenejsia, prvy set tam nemala co ponuknut, v druhom to mohla nejak dat, ale Aryna ju k nicomu nepustila, skoda, ale ma aspon na com stavat
Reagovat
Torn
Bohužel no, nechala si ujet vlak a pak to zachranovat za 5 minut dvanáct je už k ničemu.
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak. Ve čtvrtfinále na GS není možné prospat půl zápasu smile
Reagovat
Dobry-den
Evidentně to možné je. smile
Reagovat
Fandina
Sabalenka byla dneska lepší, škoda, že Kája projela první set. Proti včerejšku to byl špatný výkon. Hlavně ze začátku, to Kája nezvládla.
Reagovat
Liverpool22
dnes se raději bez komentáře smilesmile
Reagovat
EllNino
Prostě byla Aryna lepší
Reagovat
brixner
Ale vyhrála ta nejodpornější ženská, která kdy hrála tenissmilesmile

Aspoň že ta druhá Karolína mi udělala radostsmile
Reagovat
hanz
To ano, ta snad vyfičí v dalším kole.
Reagovat
annah
smile Opět řvala jako prase na porážce.
Reagovat
brixner
Asi jako mnozí tady - už jsem viděl hrát moc hráček, ale pro tuhle "amazonku" prostě nemám slov! A vůbec ne proto, že porazila teď Káju, to je OK. Vůbec nechci vypisovat, co se mi na ní fakt doslova hnusí, člověk by měl zachovat nějaké dekorum a udělám to i já, starý prasák z lodi. Mám pár hráček, kde se nepodívám ani na blbé HL, "přežil" jsem minulé kolo, kdy hrála VVV, asi bych dal i Rumunku-pokud by hrála s naší hráčkou, ale tuhle prostě ne-ne a ne!!! Počkal jsem si jen na výsledek a fakt doufám, že hanz má pravdu! Nepřeju jí nic zlého, jen ale né úspěch, je v ní něco, co prostě těžce nedávám, fandům se za to omlouvám a jen doufám, že se to jednou nějak neobrátí proti mně samotnému! Skoro až jistě vím, že žádný "obrat" nikdy nenastane, jako třeba v případě Borise Beckera, nevím, kde se to bere, ale ja to prostě tady...
Comí, ty tvoje slinty jsou fakt pravdivé, dneska hrála Kája asi hrozně a ten GS je fakt asi jen utopie...
Reagovat
Blondie
Mne asociuje takovy ty sikmooke sovetske vojaky, co prijedou okupovat, znasilnovat a u toho nevericne cuci na splachovaci zachod. Taky ji nemusim...
Reagovat
petrulinka
Můj muž ji říká velká žabí huba
Reagovat
Liverpool22
já jí říkám Kladivářka - Bělorusové a Polky mají slušné kladivářky - Aryna by klidně kladivem házet mohla - postavu na to má smile
Reagovat
frenkie57
To je neobyčejně trefné smilesmile
Reagovat
Krisboy
Nicméně dost neuctivé k žábámsmile
Reagovat
hanz
Comí, tak zasejc nic, ale nebuď naštvanej, on se ti ten GS zase ve spánku zjeví.smilesmile
Reagovat
Liverpool22
bohužel máš pravdu. Já taky věřil, že to tady Kája může vyhrát - bylo a je to hodně otevřený - hrozná škoda promarněné šance smile
Reagovat
hanz
Takovejch už bylo, už jsem psal dávno, nemá na to hlavu, takže nikdy nic nebude.smile
Reagovat
Mantra
děkuji Aryno smilesmilesmile
Reagovat
hanz
smile
Reagovat
Mantra
statisticky vyhrát Aryna a protože hrály obě předchozí 3sety, tak jsem viděl jako jedinou volbu 0-2
Reagovat
EllNino
Aryna jasně lepší
Reagovat
lars
mela prohrat s Kanepi, ktera nevyuzila MBs
Reagovat
dadaft
tomu se říká "uviset to na gumě"
tajbrejk se dá uhaluzit
............... ale pořád bude zapotřebí výrazné zlepšení
Reagovat
dadaft
tak nebude...
Reagovat
Fandina
Dneska jsem veškeré práce přerušila a šla jsem se dívat na naše holky, ale obávám se, že jak Káje, tak KrejSi jsem přinesla smůlu. Zatím to s nimi moc dobře nevypadá. Kája už asi neotočí a KrejSi ve třetím zase jako ve druhém setu přišly o výhodu brejku. Ale pořád doufám v obojí. Pojďte holky, ať mám také radost.
Reagovat
Fandina
Teď ale Kačenka hezky na podání, překrásný lob, pak sice chyby, ale nakonec 5:2. Tak ještě jeden game KrejSi. Pojďte:::
Reagovat
Torn
Ale prd, to se někdy stane. :)
Reagovat
Fandina
Vím, ale já se těšila. Tak alespoň, že KrejSi.
Reagovat
EllNino
Aryna se mi teď zdá trochu frustrovaná, Kája by toho mohla využít, čistá hra pomůže
Reagovat
dadaft
není nad dobře načasovaný brejk
Reagovat
frenkie57
Teď to bude krizovka, jestli kája nepronese podání, je konec.
Reagovat
PetaM
Miluju, jak se Karolína neomlouvá za prasátka. smile Boží charakter. smile
Reagovat
Fandina
Boží charakter máš spíš ty, když miluješ druhého chyby.
Reagovat
PetaM
Pokud nepochopíš ironii, nejsi nic.
Reagovat
Fandina
Zato ty jsi hvězda, která se ale nikomu nezdá. Jsi směšný.
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Fandina
Sabalenka má set v zádech, takže netrojčí a hraje v pohodě. Pro Káju to nevidím dobře, sice se zlepšila, ale jestli stihne otočit zápas, toť otázka.
Reagovat
Fandina
A navíc první ve druhém setu podávala Sabalenka, Kája pořád bude dotahovat, pokud ji nebrejkne a to se mi zatím jeví nereálné, ale pořád držím palce. Kájo pojď!!!
Reagovat
frenkie57
A naopak, jestli Saba Káju brejkne, je po zápase.
Reagovat
Fandina
To ano, bohužel, Kája z dvou minulých zápasů to dnes není.
Reagovat
Fandina
KrejSi měly ve druhém brejk, ale pak o něj přišly a teď se jde do TB. Tak pojďte holky!!!
Reagovat
Mantra
ty vyfičej taky smile
Reagovat
Mantra
dost shodila a je to fešnésmile
Reagovat
hanz
Comísku, už tě přechází ten vlhký sen o GS?smilesmile
Reagovat
Nola
Kaja sa vobec nehybe, oproti Amazonke, ktora tam beha ako srna
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
Bloody13
Zatím to vypadá, že Karolína je po DF hladovější než Sabalenka
Reagovat
zfloyd
tak rozcvička už skončila a teď konečně začne hrát
smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Kája ještě spí? Kromě 1 esa žádný winner a staré známé ploužení se. smile
Reagovat
dadaft
prostě nakládačka smile
Reagovat
Liverpool22
asi tak. Zatím velké zklamání - prazáklad všeho je servis - pokud nefunguje je to bez šance smile
Reagovat
com
no nebudu se rozcilovat a vypinam, treba budu prekvapanej smile
Reagovat
Mantra
ty jsi fanda jen když se daří... smilesmile
Reagovat
hanz
Comísek nebude ani nadávat?smile
Reagovat
farr
Takovej Plzeňák typickej... fanoušek úspěchu smilesmile. KLASIKA
Reagovat
Mantra
mého odhadu se ani nevzbudí a bude konec
Reagovat
Fandina
To byl děs. Sabalenka hraje v pohodě, nevyhazuje se, nedělá chyby. Kája bohužel ano. Doufám, že ve druhém se to otočí.
Reagovat
Mantra
Dělá tam pěknou stafáž smile
Reagovat
Bloody13
super práce zatím od Karolíny smilesmile
Reagovat
Liverpool22
už se chytla snížila na 1:4 - radujme se z maličkostí - fandíme dál smilesmilesmile
Reagovat
Bloody13
jj, už se rozjíždí smile
Reagovat
com
smile jednou se hraje v normalni cas a ona to projede smile
Reagovat
farr
Twl Kája snad ještě chrápe ne, co to je zas za výkon kristovanoho...smile
Servis ne 0 ale minus. Hra nic pohyb špatný. Nevim nevím tohle teda.
Reagovat
Liverpool22
zatím je to hodně špatný - nic nefunguje smile
Reagovat
frenkie57
Kája je zatím hodně špatná, žádný winner, žadné eso. Saba vypadá hrozně nadupaně a hladově. No, nevím, nevím.
Reagovat
RFanousek
Normální čas pro tebe. Tam je pravé poledne, což je na tenisový zápas blbý čas, zvlášť pokud je povahou spíš sova.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
zfloyd
první set doma smilesmilesmile
Reagovat
Blondie
Bára naprosto super hadry!
Reagovat
annah
Jo, nádhera. Krásná barevná kombinace.
Reagovat
zfloyd
Ons v trenkách a Katka v trenkách to je velkej rozdíl
Reagovat
Blondie
U holek jsou to šortky :D
Reagovat
Blondie
Temně modrá a temně vínová + bílý detail je prostě legendární! smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přestaň šlapatsmile
Reagovat
Blondie
Sorry. Dala jsem si fakt tezkej prevod.
Reagovat
Fandina
KrejSi proti Dabrowski Olmos nejdřív přišly o podání ale teď už je to 4:3. Dobře se mi jeví hlavně Kačenka, tak snad jsem to nezakřikla. A Krejča je asi zimomřivá, má dlouhý rukáv a legíny.
Reagovat
Fandina
A Krejča možná trochu zhubla. V obličeji mi připadá hubenější.

A holky mají první set. Tak ještě jeden!!!
Reagovat
Mantra
vyhraje Rubljov
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
YES smilesmilesmile
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile

:D

No asi jo, no :D
Reagovat
Krisboy
Ale až někdy jindy.
Reagovat
George_Renel
Dnes jsem do Karolíny investoval 40km na bicyklu, o 10 více než obvykle dávám. Tak snad to ocení postupem.smile
Reagovat
Krisboy
Já se taky chystám jet z práce trošku oklikou přes kopec, tak to musí vyjít! smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Obávám se, že to není jen o tobě. Záleží, kolik km ve prospěch Amazonky si naložila na rotopedu Blondiesmile smile
Reagovat
annah
Tak daleko by Blondie urcite nezašla...smile
Reagovat
annah
Teda vlastně nezajela..smile.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Šlape jen za Kvítí?smile
Reagovat
com
je to proste šlápota smilesmile
Reagovat
annah
Spiš za nikoho....smile
Reagovat
Blondie
Za Kvitu a proti Karo.
Beze srandy.
A někdy i posiluji takovým způsobem, že dělám nějaký cvik, i když to bolí jako sviňa, dokud hráčka nedohraje hru, jak potřebuji :D
Reagovat
Blondie
a že pojedu! ;D už ho jdu štelovat :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a sakrasmile
btw, máš ode mě SZsmile
Reagovat
George_Renel
V mých 68,5 už to moc víc nejde.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dělals, cos mohl, na rozdíl od Kájismile
Reagovat
tommr
jak to vypadá v New Yorku? Bude zase pršet?
Reagovat
com
v NY nevim, ale u me teda chcije ted dost smilesmile
Reagovat
R01316
u nas 2 hodky od NY zatazeno a prehanky, v NY jsou na tom podobne
Reagovat
R01316
do obeda by tam meli byt vesmes uplne bez deste
Reagovat
tommr
no Lucka Havlíčková už hraje takže tam zatím neprší ...
Reagovat
dadaft
tenisový vrchol letošního USO ???
Reagovat
Tennisfan77
Já si právě myslím, že se od toho zápasu strašně moc očekává.

Sinner vypadal polomrtvý když vyhrál na Ivashkou, Alcaraz by naopak hrál klidně další dvě hodiny.

Za mě Španěl max 3:1
Reagovat
dadaft
Je fakt, že za sebou má dva pětiseťáky a taky s Eubanksem si pořádně zaběhal, i když výsledkově jasný zápas ................ ze začátku bude nabuzený, dva tři sety by mohly být parádní
Reagovat
paddy
Tipy
Swiatek, Plíšková, Alcaraz, Tiafoe

vypadnou

Nejdřív jste souhlasili, že? smile
Reagovat
Fandina
Možná že ano, možná že ne. Vsadil si na to?
Reagovat
Grape
Za mě Kája, Jessica, Frances, Carlos. Ani jeden zápas ale asi nebude jednoznačný, klidně to může dopadnout přesně opačně. smile
Reagovat
Blondie
Svět má rád velké příběhy.
Další kolo Pegula vs. Plíšková, finále Plíšková vs. Garcia, obě vstávající z útlumu.
Reagovat
Grape
To by byl ideální scénář. A není to nereálné.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Svět možná, ale věřím, že Iga bude proti. Hlavně ať se nesplaší Amazonka, tu bych v SF potažmo ve F vidět nemusel.
Reagovat
Grape
Já se trochu divím, že je Iga kurzově takovou favoritkou. Je sice pravda, že je obecně kvalitnější hráčkou a navíc má i víc zkušeností, ale to je podle mě tak všechno co mluví v její prospěch. Vnímám to jako zcela otevřený zápas.
Reagovat
vavrinec
Já se obávám, že vyhraje Pegula. Iga hraje dost nevyrovnaně.
Reagovat
Fandina
Přála bych to Igušce, ale tady opravdu tahala kaštany z ohně, vždycky ze začátku nehrála dobře. Jsem zvědavá, jak to bude teď. Nicméně Pegulu letos dvakrát porazila a prohrála s ní jednou v roce 2019. Tak doufám, že to teď Iga dá. Snad se jí to povede do třetice.
Reagovat
annah
Taky doufám a budu držet palce.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bude to zajímavé, ale Jess toho proti Kvítí mpc nepředvedla. I když přiznávám, že ani nemusela smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Každopádně, Pegula vs Kája by nebylo pěkné finále smile
Reagovat
Blondie
Semi... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ehm, to mi nějak omylem vypadlo smile
Reagovat
Blondie
Asi tak, tam se Peťa opravdu porazila úplně sama. Nic proti Jess, samozřejmě, ale bohužel to byl kolaps Péti. Něco jiné než když ji přehrála Garcia.
Reagovat
Pavol
Ale Já si myslím že na rade je Aryna. Lenže myslieť znamená figu vedieť, takže počkáme a uvidíme. smile
Reagovat
Pavol
Samozrejme Karolína, to je len preklep. smile
Reagovat
Torn
Pokud by šlo o pořadí a zásluhy, tak je o parník před všema Karolína, ale na to se nehraje. :D
Reagovat
Torn
Upřímně doufám, že US Open vyhraje Casper Ruud. :)
Reagovat
Blondie
Karlíček! smile
Reagovat
Torn
Tomu jedinému to tam nepřeju. Akorát paroduje Nadala svým chováním.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Lepší parodovat než napodobovat smile
Reagovat
Stan_Borowitz
dnes svedou zástupci dvou velmocí, které v zájmu svých imperiálních zájmů neváhají napadat jiné státy a rozpoutávat převraty i války. Tentokrát se nestřetnou na válečném kolbišti, ale na kurtu, přímo v srdci jedné z nich, v New Yorku. Kdo asi z tohoto klání vyjde jako vítěz?

A kdo z toho druhého, na východ od nás?
Reagovat
HolyMotors
smile
Reagovat
Pavol
Môj tip. Ten kto vyradil Nadala pôjde ďalej. smile
Reagovat
Grape
To je nějaký pokus rozjet tu politickou debatu?
Jinak myslím že Tiafoe Rubleva dá... Pokud se tedy neprojeví klasický syndrom mnohých tenistů a tenistek, kteří po nečekaném skalpu velkého favorita v další kole nepředvedou ani poloviční výkon.
Reagovat
Krisboy
Od začátku války sem jiné, než politické příspěvky p.Václav Klaus hn. alias Stan Borowitz nedává smile
Reagovat
Fandina
On je to Václav Klaus? Tak to pak chápu jeho příspěvky.
Reagovat
Grape
No je fakt, že ta názorová shoda je tam obrovská. smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to už tady máme v té naší krásné, leč těžce zkoušené zemi, tak cca 6 milionů Václavů Klausů. A den ode dne víc...
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Krisboy
6 milionů Klausů? To bych radši emigroval do Ruska. Ihned smile
Reagovat
Krisboy
A šest milionů Kahaů Nosatých nežije snad na celým světě, natož u nás smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak chytří lidi lezli blbcům vždycky na nervy, hlavně tehdy, když se těm blbcům snažili vysvětlit, že něco dělají špatně. Největší svině a nejvíc nenávidění pak byli, když na jejich slova nakonec došlo...
Reagovat
Stan_Borowitz
Sorry, Krisboyi, to patřilo níže pod Grape.
Reagovat
annah
Do Ruska teda ne, ale představa 6 milionů Klausů je strašlivá... Bože chraň nas od zleho...
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Chytří lidi lezli iniciativním blbcům vždycky na nervy, hlavně tehdy, když se těm blbcům snažili vysvětlit, že něco dělají špatně. Největší svině a nejvíc nenávidění pak byli, když na jejich slova nakonec došlo..
Reagovat
Grape
Snad těmi chytrými lidmi nemyslíš sebe?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mně teda dostatečně děsí představa těch dvou smile
Reagovat
Krisboy
A co takhle 6000000 Babišů? smilesmile

smile
Reagovat
annah
Těžko si vybrat, co je horší... Možná ten Bureš, protože na jeho koblihy skočí víc lidí než na narcisismus pana Všeználka.
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Stan_Borowitz
Však ona vás ta legrace brzy přejde, svazáci...

Jestli ovládáte základní aritmetiku, což někteří z vás jistě ano, zkuste si spočítat, kolik oprávněných voličů NEVOLILO tuhle hrůzovládu. Dokonce i většina z těch, kdo hlasovat přišli. To byl ještě pasivní odpor, ale občané už se pomalu zvedají k odporu aktivnímu ve formě demonstrací.

Já se jen modlím, aby ta změna proběhla v klidu a aby Fiala neposlouchal ty různé Novotné a Šafry i toho brněnského obecního blba Šimoníka a nedejbože nepoužil proti demonstrantům silové prostředky. To by pak vzalo rychlý spád...
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
annah
Silové prostředky... Tos ale nemyslel vážně, že ne? Že bychom žili v Rusku? Nebo v Číně?
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo ve Francii? Koneckonců o tom psal ten ODSák z Brna nebo starosta Řeporyj Novotný, že měl Fiala nechat demonstranty zmlátit, jako to udělali se Žlutými vestami ve Francii...
Reagovat
Grape
Prej svazáci...
Člověk, který se ani nestydí za to, že stojí na straně totalitního státu bude jiným nadávat do svazáků, to fakt nevymyslíš. Ale od tebe je to vlastně poklona, kdybys mě chválil, byl by to jasný signál, že je něco zle...
Btw. To jako podle tebe fakt každý kdo nevolil současnou vládu má stejný názor jako ty? To máš tedy hodně jednoduché vidění světa.
Lidi ať si klidně demonstrují, spousta z nich byla v sobotu jen sprostě zneužita a nejsou to ruští kolaboranti narozdíl od toho odpadu na pódiu. Pokud jde o ně, tak si myslím, že se rozhodně několika trestných činů dopustili, ale to ať posoudí kompetentní orgány...
Reagovat
tommr
trestné činy ... kompetentní orgány ... smile a pak se hrozně divíš když tě někdo nazve svazákem ... smile
Reagovat
Blondie
Co přesně je špatně na pojmech, které použil?
Povídej.
Co nekorektního či fakticky špatně je na tom, jak využil:

A) trestné činy
B) kompetentní orgány

To jsem fkat zvědavá na odpověď.
Reagovat
Grape
To se nedozvíme. smile
Tady je názorně vidět, jaký bordel v této zemi udělalo 40 let komunismu.
Člověk aby se bál použít i tak neutrální pojem jako trestný čin, aby ho nějaký "svobodomyslný" občan (který ale obvykle ve světě fandí diktaturám) hned neobvinil ze svazáctví.
Reagovat
Stan_Borowitz
Některé tvoje výroky by taky klidně mohly posuzovat "kompetentní orgány" podle § 355 trestního zákona, když už jsme u toho...
Reagovat
Grape
Klidně buď konkrétní, neboj se... smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak například mezi tím "odpadem na pódiu" byla většina těch, kteří žádní "ruští kolaboranti" nejsou, mají jen jiný politický názor na směřování naší země než ty.

A § 355 trestního zákona v prvním odstavci říká: Kdo veřejně hanobí a) NĚKTERÝ NÁROD, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo

b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, POLITICKÉ PŘESVĚDČENÍ, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání,

bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta...

Druhý odstavec trest zpřísňuje, pokud je čin spáchán tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Přeber si to, jak umíš...
Reagovat
Grape
V pohodě. Vůbec nepochybuji, že bych si to bez problémů obhájil, důkazů o jejich proruských postojích je dost.
Je to asi jako kdybych v roce 1942 v Británii nazval nějakého podporovatele nacistů nacistickou zrůdou a jeho příznivci mě chtěli žalovat, že ho urážím pro jeho politické přesvědčení. smile
Btw. Neuvažuješ o kariéře právníka? Mohl bys být úspěšný, vím že spousta právníků má morální problém obhajovat ty nejvíc morálně pokleslé lidi, ty ten problém zjevně nemáš, mohl by ses dobře chytnout. smile
Reagovat
Grape
Věřím, že až ti někdo vykrade barák, nebudeš požadovat aby takový "trestný čin" nějaké "kompetentní orgány" řešily... Když jsou to taková fuj fuj slova...
Reagovat
tommr
nedělej se nechápavým. Tak tupej přeci nejseš. Ale pro jistotu ti to radši přece jen ještě vysvětlím. Ohánět se trestnejma činama a kompetentníma orgánama v souvislosti s protivládní demonstrací smrdí bolševickejma praktikama proti kterým se tak rád ohrazuješ ...
Reagovat
Grape
Nechápavý jsi asi ty.
Jasně jsem psal, že mluvím o lidech na pódiu, tedy těch co vyřvávali ta proruská hesla.
Takže jednoduše.
Ti lidé podporují Rusko.
Rusko je země, která nás vede na seznamu nepřátel. Kromě toho napadla suverénní stát a mnoha dalším vyhrožuje.
Podpora Ruska je jasná kolaborace. Navíc kolaboranti ke své propagandě zneužili demonstraci, na které mělo jít o úplně jiné věci.
To moje přirovnání bylo špatné, ti lidé představují pro společnost mnohem větší nebezpečí, než nějací domovní lupiči.
Reagovat
tommr
to je demokracie jako řemen. Každej kdo nechce válčit s Ruskem je kolaborant a patří do basy ... smile
Reagovat
Grape
Seš ožralej?
Kde píšu něco o base? Kde píšu o lidech, co nechtějí válčit s Ruskem?
Asi třikrát jsem jasně napsal, že se to týká těch, co Rusko přímo podporují.
Piš radši o ostudných prohrách našich tenistek, to ti jde líp. Končím s tebou ubohý demagogu. smile
Reagovat
tommr
smile
Reagovat
Grape
Btw. Válčit s Ruskem nechce nikdo, oni mají potřebu neustále někoho napadat. smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslíš asi tyhle?

http://www.rodon.cz/print/clanek.php?id=3886
Reagovat
Grape
smilesmilesmile
Díky za pobavení takhle po ránu.
To ale nemyslíš vážně, že ne?
A já tu s tebou ztratil tolik času. A ty přitom jen troluješ.
Za odkaz moc děkuji, bude se hodit jako příklad až někomu budu vysvětlovat co to znamená totální výplach ruskou propagandou.
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Grape
P.S. A kdo má být tou změnou? Babiš? Okamura? No to si fakt pomůžeme...
Reagovat
Krisboy
Spíše Trikolora, což je stejnej odpad.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tohle by taky klidně mohly posuzovat "kompetentní orgány" podle § 355 trestního zákona, když už jsme u toho.
Reagovat
Krisboy
Kompetentní orgány můžou jít s celou Trikolórou a křivohubým kriplem do hajzlu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak chytří lidi lezli blbcům vždycky na nervy, hlavně tehdy, když se těm blbcům snažili vysvětlit, že něco dělají špatně. Největší svině a nejvíc nenávidění pak byli, když na jejich slova nakonec došlo...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ani sem to nepatří, napotřetí se mi to ale povedlo. Holt nejasem tak chytrej jako Klaus, ten by to jistě trefil ještě dřív než napoprvé.
Reagovat
Blondie
Budu fandit Sabalence, ale podle mě Plíšková ve dvou. Aryna to nedá v hlavě, v klíčových chvílích selže na podání.
Navíc Plíšková, když servíruje A HÝBE SE (což v posledních zápasech dělá), tak je k poražení jen těžko.
A už ji prověřily těžší soupeřky než Sabalenku.

Myslím, že se fandům Karo konečně splní velký sen, i jako hejtr musím přiznat, že hraje parádně a dobře se na to kouká.
A já alespoň vyhraju to víno, no XD
Reagovat
paddy
Jestli pak vypiješ jednu, tak budeš veselá. Pokud vypiješ celou flašku, tak za 9 měsíců budeš mít miminko smile smile
Reagovat
paddy
...jednu skleničku...
Reagovat
vavrinec
Otěhotnění s lahví vína? Divný, ale dneska už je možné asi všechno.
Reagovat
Blondie
Lol :D
Reagovat
Torn
Můžeš mi vysvětlit, proč vždycky fandíš proti Karolíně? Mi s tím příjdeš už jako nemocná. Pak když vyhraje, tak jí jakože pochválíš. Příjde mi z tvé strany strašně falešné to, jak tu píšeš. smile
Reagovat
Blondie
Mě nikdy nepřestane fascinovat, kolik lidí neumí pochopit, že můžete někoho nemít rád, mít ho dokonce za konkurenta, ale stejně tak uznale pochválit jeho výkon a mít vůči němu nějaký základní respekt, popřípadš se takové osoby zastat, když se jí děje křivda.

Já si tím nikdy neměla problém, dokonce i u přímých konkurentů, kdy jejich win znamenalo mou loss.

Uvědomujete si vy všichni vůbec, jak mizerné věci o vás tohle nepochopení vypovídá?
Reagovat
annah
smile
Reagovat
PetaM
Výborně napsáno. smile

Ale lidi to stejně nepochopí. Prostě na to nemají hlavičku. :)
Reagovat
makro99
Hele, a kdo sou "lidi"? Chápu teda, že ty lid nejseš, ale dál už pak nevím...?
Reagovat
brixner
No, sou to člověkové, né? A taky lidové, to máš různý..smile
Reagovat
Fandina
Lidi jsou nechápaví, jen ty jsi letadlo.
Reagovat
Fandina
To, že nemám někoho ráda neznamená, že budu za každou cenu fandit proti němu. To už je úchylnost.
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Úchylnost nebo blbost. Vyber si.
Reagovat
makro99
já bych přidal do nabídky za c, póza
Reagovat
Torn
Je to póza no. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto výstižné.
Reagovat
Blondie
Awww, ta projekce, co? :D
Reagovat
Torn
Fandina má pravdu. Jedna věc jí nefandit, ale ty předvádíš vyloženě komedii.
Reagovat
Torn
Tak to prr. Já tohle chápu, ale chci jen říct, že tobě to prostě nevěřím. To je všechno. :D
Reagovat
Blondie
to je samozřejmě tvé právo, s tím nic neudělám ;) a ani nechci. Mně stačí vidět, jak vystupuji v reálném životě a kolika lidí, co mi zatápěli, jsem se zastala ;)

hezký den.
Reagovat
vavrinec
Ale ona naše "Debbie Harry" má v podstatě Karolínu ráda, byť jí přímo nefandí. A pochválit ji taky nezapomene, když je za co.
Reagovat
Blondie
Co je sakra Debbie Harty? XD

Jinak ne, no.
Na kurtech Karolíně strašlivě nefandím.

V osobním životě jí přeji vše nej, tam je mi i vyloženě sympatická, mnohé její aktivity jsou úplně boží.

Pokud ten GS vyhraje, bude to nicméně famózní příběh plný víry v sebe sama a hledání úspěchu. A nikdo by nemohl říci ani popel, natož tady na USO, kde má megatěžké soupeřky.
Reagovat
vavrinec
No Debbie Harry je blonďatá zpěvačka skupiny Blondie, podle které se Blondie jmenují Blondie smile. Ve své době jeden ze sex symbolů alternativní scény. Dneska už jí je přes sedmdesát. Vydala pěknou knížku pamětí, Tváří v tvář.
Reagovat
Blondie
A, už koukám, díky :D pobavilo :D
Reagovat
Torn
To by jí docela vystihovala. Ta zpevačka pěkně zpívá atd., ale na jejím výrazu v obličeji mi něco nesedí. Přijde mi nedůvěryhodná. :D
Reagovat
Torn
Stejně Ti to nevěřim...:D Jakou máš barvu očí? :D
Reagovat
com
je to čuza smile fandit proti češkám, kde to jen videla smilesmile
Reagovat
annah
Zas tak divné to není. Když hrál Fedex s Berdychem, bylo mi úplně jedno, že je Berdych Čech.
Karolína je mi z našich dam nejmíň sympatická, ale samo ji fandím. Akorát kdyby stála na druhé straně kurtu Iga, byla bych trochu na vážkách...
Reagovat
Fandina
Já jsem měla Berďu ráda, fandila jsem mu proti komukoli. A bylo mi jedno, že je Čech. Asi bych mu fandila stejně. Rogiiho mám také ráda, ale Burďulku víc.
Reagovat
Blondie
Modrou smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist