10. den v Madridu: O titul si to rozdají Pegulaová s Džabúrovou. O finále se utkají Djokovič s Alcarazem a Tsitsipas se Zverevem

7. 5. 2022, 10:00
Previews 95
V rámci desátého hracího dne letošního ročníku Mutua Madrid Open se rozdají první trofeje. Po deblovém finále žen je na programu také singlový souboj o titul mezi Jessicou Pegulaovou a Ons Džabúrovou, vítězka se stane zbrusu novou šampionkou podniků WTA 1000. Muži budou o finále teprve bojovat, semifinále obstarají Novak Djokovič s Carlosem Alcarazem a Stefanos Tsitsipas s obhájcem Alexanderem Zverevem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále žen •
Pegulaová (12-USA) - Džabúrová (8-Tun.) | Manolo Santana Stadium (18:30 SELČ)
• Semifinále mužů •
Djokovič (1-Srb.) - Alcaraz (7-Šp.) | Manolo Santana Stadium (16:00 SELČ)
Tsitsipas (4-Řec.) - Zverev (2-Něm.) | Manolo Santana Stadium (21:00 SELČ)
• Finále čtyřhry žen •
Krawczyková/Schuursová (3-USA/Niz.) - Dabrowská/Olmosová (2-Kan./Mex.) | Manolo Santana Stadium (13:30 SELČ)


• Finále žen •
Jessica Pegulaová (14.) - Ons Džabúrová (10.) | Manolo Santana Stadium (18:30 SELČ)

Jessica Pegulaová i Ons Džabúrová se dnes představí ve svém největším finále v kariéře. Už po vyřazení Simony Halepové, o které se postarala druhá jmenovaná, bylo jasné, že podniky WTA 1000 v sobotu poznají zbrusu novou šampionku. Vzájemná bilance je před dnešním soubojem vyrovnaná, Pegulaová se radovala v Québecu 2018 a také loni v Montréalu (returnovala na udržení se v zápase), Džabúrová byla lepší loni v Chicagu i letos v Dubaji.

Osmadvacetiletá Pegulaová absolvovala všechna tři předchozí finále na hardových akcích WTA 250, uspěla pouze před třemi lety na domácí půdě ve Washingtonu (porazila Camilu Giorgiovou), v Québecu 2018 i Aucklandu 2020 se rodačka z Buffala musela spokojit s trofejí pro poraženou finalistku. V Madridu je teprve třetí americkou finalistkou po Venus Williamsové (finále 2010) a Sereně Williamsové (triumf 2012-13).

O rok mladší Džabúrová má ve finále bilanci 1-4. Slavila pouze loni na trávě v Birminghamu po výhře nad Darjou Kasatkinovou. V ostatních čtyřech si vždy vynutila rozhodující set, naposledy před měsícem na antuce v Charlestonu proti Bencicové. Rodačka z Ksar Hellalu je první arabskou finalistkou nejprestižnějších turnajů WTA.

Džabúrová by se triumfem vrátila na své žebříčkové maximum, sedmé místo, v opačném případě bude osmá. Pegulaová má jisté nové maximum, 11 příčku. Pokud by zvládla i finále, pak ji čeká debut v Top 10, konkrétně na postu světové devítky.

Deset z 12 ročníků Mutua Madrid Open ovládly členky Top 10, jedinými výjimkami jsou Aravane Rezaiová (2010) a Petra Kvitová (2011). Letos to vypadalo na další, Džabúrová jako jediná přešla přes druhé kolo aktuálního ročníku.

Pegulaová až ve finále potkává nasazenou hráčku, její soupeřka měla o něco těžší cestu do dnešního zápasu a je zaslouženě favoritkou. Nervy však budou s největší pravděpodobností pracovat na obou stranách a důležitým faktorem bude, která z aktérek dokáže nervozitu setřást rychleji.

Tip na vítězku: Ons Džabúrová

Aktuální forma
Pegulaové se letos daří pouze na největších akcích. Zatímco na Australian Open byla ve čtvrtfinále, v Dauhá v osmifinále a v Miami v semifinále, na podnicích nižších kategorií než WTA 1000 má bilanci 2-4. Antukovou generálku odehrála na domácí půdě v Charlestonu, v osmifinále nečekaně prohrála s trápící se krajankou Coco Vandewegheovou.

Cesta turnajem
V Madridu začala vydřeným vítězstvím nad Camilou Giorgiovou, se kterou v rozhodující sadě prohrávala už 2-5, a dokonce čelila mečbolu. Kvalifikantce Kaie Kanepiové, Biance Andreescuové, domácí obranářce Saře Sorribesové ani Jil Teichmannové naopak nepovolila set.

Historie na Mutua Madrid Open
Hlavní soutěž madridského podniku si poprvé zahrála loni, v osmifinále schytala výprask od pozdější vítězky Aryny Sabalenkové.

Jessica Pegulaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Miami (SF)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (F)
Bilance: 18-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 6-1
Bilance proti hráčkám Top 10: 2-4 (kariérní 9-14)
Bilance ve finále WTA 1000: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 1-2)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Jessica Pegulaová - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
6-1
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Charleston (OF)
Cesta turnajem: Giorgiová (7-5 2-6 7-5), Kanepiová (6-3 6-3), Andreescuová (7-5 6-1), Sorribesová (6-4 6-2), Teichmannová (6-3 6-4)

Aktuální forma
Džabúrová se v úvodních měsících letošní sezony trápila zdravotně, dokonce musela vynechat Australian Open. Na sérii alespoň tří vítězství dosáhla až na začátku antukového jara v Charlestonu, kde ve finále podlehla Belindě Bencicové. Další generálku odehrála ve Stuttgartu a ve čtvrtfinále ve třech setech nestačila na Paulu Badosaovou.

Cesta turnajem
V Madridu měla v každém ze tří úvodních zápasů potíže, postupně vyřadila Jasmine Paoliniovou, Varvaru Gračevovou i Belindu Bencicovou, které oplatila nedávnou porážku. Paradoxně nejjednodušší pro ni byla poslední dvě kola, pouhých pět her povolila ve čtvrtfinále Simoně Halepové, jež v tomto dějišti dvakrát triumfovala, hrála další dvě finále a patří mezi nejúspěšnější hráčky turnaje, i v semifinále rozjeté kvalifikantce Jekatěrině Alexandrovové.

Historie na Mutua Madrid Open
V Caja Mágica debutovala loni, v osmifinále vzdala Belindě Bencicové.

Ons Džabúrová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Charleston (F)
Největší úspěchy na antuce: Charleston (F)
Bilance: 19-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 11-2
Bilance proti hráčkám Top 20: 2-4 (kariérní 20-28)
Bilance ve finále WTA 1000: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 0-1 (kariérní 1-4)
Grandslamy: Australian Open (-)

Ons Džabúrová - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
7-1
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Charleston (F)
Cesta turnajem: Paoliniová (7-6 6-1), Gračevová (7-5 0-6 6-4), (11) Bencicová (6-2 3-6 6-2), Halepová (6-3 6-2), Alexandrovová (6-2 6-3)


• Semifinále mužů •
Novak Djokovič (1.) - Carlos Alcaraz (9.) | Manolo Santana Stadium (16:00 SELČ)

Carlos Alcaraz ve čtvrtfinále vyřadil nejúspěšnějšího hráče turnaje Rafaela Nadala a nyní si může připsat skalp dalšího člena Big Three, a sice trojnásobného šampiona Novaka Djokoviče. Pokud uspěje, bude mu do sbírky chybět už jen vítězství nad Rogerem Federerem. Aktuální lídr žebříčku ATP a jeden z největších mladých talentů současnosti se potkávají poprvé.

Čtyřiatřicetiletý Djokovič bude útočit na své druhé letošní a celkově 125. finále, už 55. na turnajích Masters. Na největších podnicích ATP má v semifinále vynikající bilanci 53-17 a působivá je i jeho obecná semifinálová úspěšnost 122-45 na hlavní tour. Rodák z Bělehradu je jediným srbským finalistou a zároveň šampionem Mutua Madrid Open.

Devatenáctiletý Alcaraz se naopak může stát už třetím domácím finalistou, kromě Nadala na této akci, i když na tvrdém povrchu, triumfoval jeho kouč Juan Carlos Ferrero. Rodák z El Palmaru bude bojovat o své čtvrté letošní a páté kariérní finále, ve všech předchozích uspěl. To se nedá říct o jeho semifinálových duelech, za sebou jich má devět s bilancí 5-4, na druhou stranu zvládl čtyři z posledních pěti. Na Masters to má v aktuální fázi zatím 1-1.

Djokovič do semifinále prošel suverénně, ovšem stále je na jeho výkonech znát nedostatek herní praxe, letos má za sebou jen deset zápasů. Alcaraz pro něj bude v tuto chvíli možná příliš velkým soustem, domácí teenager má výbornou formu a je zaslouženě mírným favoritem. Na druhou stranu Djokovič může využít obrovských zkušeností a nesmíme zapomenout, že po cenném skalpu, obzvláště u mladých talentů, často dochází k nezdaru v následujícím zápase. Alcaraz si navíc ve čtvrtfinále při pádu zranil kotník, který ho může, ale nemusí limitovat.

Tip na vítěze: Carlos Alcaraz

Aktuální forma
Djokovič se letos kvůli odmítání vakcíny a opatřením proti Covidu-19 do akce dostal až na konci února v Dubaji a ve čtvrtfinále senzačně nestačil na Jiřího Veselého. Znovu se představil na začátku antukového jara, na Masters v Monte Carlu prohrál úvodní zápas s Alejandrem Davidovichem a ve finále na domácí půdě v Bělehradu podlehl Andrejovi Rubljovovi.

Cesta turnajem
V Madridu ještě neztratil set ani servis. Začal hladkou výhrou nad Gaëlem Monfilsem, kterého na hlavní tour porazil i poosmnácté, a zajistil si setrvání na tenisovém trůnu. V osmifinále měl po odstoupení Andyho Murrayho volno. Ve čtvrtfinále nenabídl jediný brejkbol Hubertovi Hurkaczovi.

Historie na Mutua Madrid Open
Hlavní soutěž absolvuje podvanácté a podeváté se dostal minimálně ve čtvrtfinále a pošesté je mezi nejlepším kvartetem, při posledním startu v roce 2019 slavil třetí triumf.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Bělehrad (F)
Největší úspěchy na antuce: Bělehrad (F)
Bilance: 7-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 5-2
Bilance proti hráčům Top 10: 0-1 (kariérní 229-105)
Bilance v semifinále Masters: 0-0 (kariérní 53-17)
Bilance v semifinále: 1-0 (kariérní 122-45)
Grandslamy: Australian Open (-)

Novak Djokovič - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
30-8
Nejlepší výsledek: triumf (2011, 2016, 2019)
Loňský výsledek: nehrál
Bilance v semifinále: 3-3
Generálka: Monte Carlo (2K), Bělehrad (F)
Cesta turnajem: volný los, Monfils (6-3 6-2), Murray (bez boje), (12) Hurkacz (6-3 6-4)

Aktuální forma
Alcaraz prožívá naprosto fenomenální sezonu, což potvrzuje bilance 26 výher a pouhých tří porážek, dvě z nich mu uštědřili hráči Top 10. Jediné větší zaváhání předvedl na Masters v Monte Carlu hned v úvodním zápase se Sebastianem Kordou, na druhou stranu ovládl antukové podniky ATP 500 v Rio de Janeiru a Barceloně a také Masters v Miami.

Cesta turnajem
Svůj druhý start v Madridu odstartoval výhrou nad nevyzpytatelným Nikolozem Basilašvilim, v osmifinále ve třech setech zdolal nepříjemného Camerona Norrieho a ve čtvrtfinále si vyšlápl na nejúspěšnějšího hráče turnaje a svého slavného krajana a idola Rafaela Nadala a jako první v historii antukového krále na oranžové drti porazil před dosažením 20. narozenin.

Historie na Mutua Madrid Open
V Madridu debutoval loni a ve druhém kole schytal výprask od Rafaela Nadala.

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Barcelona,  Miami,  Rio de Janeiro (T);  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na antuce: Barcelona, Rio de Janeiro (T)
Bilance: 26-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 13-1
Bilance proti hráčům Top 10: 6-2 (kariérní 9-6)
Bilance v semifinále Masters: 1-1 (kariérní 1-1)
Bilance v semifinále: 3-1 (kariérní 5-4)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Carlos Alcaraz - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
4-1
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Monte Carlo (2K), Barcelona (T)
Cesta turnajem: volný los, Basilašvili (6-3 7-5), (9) Norrie (6-4 6-7 6-3), (3) Nadal (6-2 1-6 6-3)


Stefanos Tsitsipas (5.) - Alexander Zverev (3.) | Manolo Santana Stadium (21:00 SELČ)
Stefanos Tsitsipas bude o své druhé madridské finále bojovat s obhájcem titulu a dvojnásobným šampionem Alexanderem Zverevem. Ve vzájemné bilanci má jasně navrch Tsitsipas, který na antuce vyhrál všechny tři duely, ten poslední před pár týdny v semifinále jiného antukového Masters v Monte Carlu.

Třiadvacetiletý Tsitsipas si může v neděli zahrát své třetí letošní a jubilejní 20. kariérní finále. Navíc má šanci srovnat svou semifinálovou bilanci na Masters na 5-5, i ve druhém letošním potkává svého dnešního protivníka. Rodák z Atén je jediným řeckým finalistou nejprestižnějších akcí ATP.

Pětadvacetiletý Zverev byl v posledních dvou kolech už vícekrát. Konkrétně na Masters ho čeká 14. semifinále (9-4), poslední dvě prohrál. Jediné letošní finále a celkově 29. si zahrál v únoru v Montpellieru. Hamburský rodák je jediným německým finalistou v historii Mutua Madrid Open.

Tsitsipas má proti Zverevovi díky solidnímu náskoku ve vzájemné bilanci psychickou výhodu. Znovu musíme připomenout, že se na antuce radoval ve všech třech případech, jednou právě v Madridu (2019). Letos má lepší i stabilnější formu a měl by jít dál.

Tip na vítěze: Stefanos Tsitsipas

Aktuální forma
Tsitsipas se v listopadu podrobil operaci lokte, okamžitě se vrátil do turnajového kolotoče a letos disponuje velmi solidní bilancí 27-8. Za sebou má osm turnajů a jen na dvou z nich nedokázal postoupit alespoň do čtvrtfinále. Antukové jaro odstartoval na Masters v Monte Carlu a úspěšně obhájil loňský triumf. V Barceloně skončil již ve čtvrtfinále na raketě pozdějšího šampiona Carlose Alcaraze.

Cesta turnajem
V Madridu si bez větších problémů poradil s trápícím se Lucasem Pouillem i Grigorem Dimitrovem. Nejvíce práce měl ve čtvrtfinále se šest zápasů neporaženým Andrejem Rubljovem.

Historie na Mutua Madrid Open
V tomto dějišti startuje počtvrté, jeho maximem je finále z roku 2019. Podruhé je dál než v osmifinále.

Stefanos Tsitsipas - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Monte Carlo (T); Rotterdam (F);  Acapulko,  Australian Open (SF)
Největší úspěchy na antuce: Monte Carlo (T)
Bilance: 27-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 10-1
Bilance proti hráčům Top 10: 3-2 (kariérní 26-34)
Bilance v semifinále Masters: 1-0 (kariérní 4-5)
Bilance v semifinále: 2-2 (kariérní 20-16)
Grandslamy: Australian Open (SF)

Stefanos Tsitsipas - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
8-3
Nejlepší výsledek: finále (2019)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 1-0
Generálka: Monte Carlo (T), Barcelona (ČF)
Cesta turnajem: volný los, Pouille (6-3 6-4), Dimitrov (6-3 6-4), (6) Rubljov (6-3 2-6 6-4)

Aktuální forma
Pro Zvereva musí být letošní sezona zatím obrovským zklamáním. Na Australian Open vypadl už v osmifinále, v Montpellieru jasně prohrál finále s Alexanderem Bublikem, v Acapulku byl diskvalifikován, v Indian Wells ztroskotal na úvodním protivníkovi, v Miami se loučil ve čtvrtfinále, v Monte Carlu v semifinále a na domácí akci v Mnichově v roli nasazené jedničky hned v úvodním zápase schytal výprask od pozdějšího šampiona Holgera Runeho.

Cesta turnajem
V Madridu začal obratem proti Marinovi Čiličovi a pak mu po prohrané úvodní sadě vzdal Lorenzo Musetti. Ve čtvrtfinále ve dvou setech přehrál Félixe Augera-Aliassimeho.

Historie na Mutua Madrid Open
I při pátém startu se dostal do čtvrtfinále (2-2), a pokud prošel do dalšího kola, celý turnaj vyhrál.

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Montpellier (F); Monte Carlo (SF)
Největší úspěchy na antuce: Monte Carlo (SF)
Bilance: 20-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 6-2
Bilance proti hráčům Top 10: 1-2 (kariérní 40-45)
Bilance v semifinále Masters: 0-1 (kariérní 9-4)
Bilance v semifinále: 1-1 (kariérní 29-21)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Alexander Zverev - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
18-2
Nejlepší výsledek: triumf (2018, 2021)
Loňský výsledek: triumf
Bilance v semifinále: 2-0
Generálka: Monte Carlo (SF), Mnichov (2K)
Cesta turnajem: volný los, Čilič (4-6 6-4 6-4), Musetti (6-3 1-0 skreč), (8) Auger-Aliassime (6-3 7-5)


• Finále čtyřhry žen •
/ D. Krawczyková / D. Schuursová - / G. Dabrowská / G. Olmosová | Manolo Santana Stadium (13:30 SELČ)

Gabriela Dabrowská a Demi Schuursová loni v Madridu společně nastoupily k finále a neuspěly. Tentokrát se na kurtu postaví proti sobě, Schuursová bude bojovat po boku Desirae Krawczykové a Dabrowská je v páru s Giulianou Olmosovou. Bude se jednat o premiérový vzájemný souboj.


Krawczyková se Schuursovou zahájily spolupráci v polovině března a momentálně se vezou na vlně osmi výher, před cestou do Madridu zvládly své první společné finále ve Stuttgartu. Osmadvacetiletá Krawczyková má na dosah osmý titul a první z podniků WTA 1000. Její vrstevnice Schuursová bude útočit už na 16. trofej, na největších akcích WTA triumfovala čtyřikrát.

Cesta turnajem
1K: Bucsaová/Párrizasová (6-1 6-0)
2K: Bouzková/Zidanšeková (7-6 6-3)
ČF: (5) Gauffová/Pegulaová (7-6 3-6 10-5)
SF: (1) Sandersová/S. Zhang (7-5 7-6)


Ani Dabrowská s Olmosovou toho společně moc neodehrály a čeká je vůbec první finále. Třicetiletá Dabrowská může načít druhou desítku vavřínů, na "tisícovkách" se radovala třikrát. O rok mladší Olmosová může získat svůj čtvrtý titul a druhý z turnajů této kategorie.

Cesta turnajem
1K: volný los
2K: Hanová/Panovová (6-7 6-4 10-8)
ČF: Eikeriová/Mihalíková (6-3 6-2)
SF: L. Kičenoková/Ostapenková (5-7 6-1 10-6)

MUTUA MADRID OPEN 2022 - PROGRAM 10. HRACÍHO DNE
• MANOLO SANTANA STADIUM • (od 13:30 SELČ)
1. Krawczyková/Schuursová (3-USA/Niz.) - Dabrowská/Olmosová (2-Kan./Mex.)
2. Djokovič (1-Srb.) - Alcaraz (7-Šp.) / nejdříve v 16:00 SELČ
3. Pegulaová (12-USA) - Džabúrová (8-Tun.) / nejdříve ve 18:30 SELČ
4. Tsitsipas (4-Řec.) - Zverev (2-Něm.) / nejdříve ve 21:00 SELČ
• ARANTXA SANCHEZ STADIUM • (od 14:00 SELČ)
1. Hurkacz/Isner (Pol./USA) - Koolhof/N. Skupski (7-Niz./Brit.)
2. J. Murray/Venus (8-Brit./N. Zél.) - Cabal/Farah (5-Kol.) / nejdříve ve 15:00 SELČ
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

95
Přidat komentář
paddy
smile
navíc jeden kanár se poslal na charitu

krásný předturnajový tip na vítězku vyšel, bylo to bez nervů smile

teď už jen kopa gratulací
hlavně prosím nefoťte a autogramy až na letišti smile

uvidíme se na afterparty
https://www.youtube.com/watch?v=k85mRPqvMbE&t=48s
Reagovat
Patik
Už v treťom sete to bola mladosť a neunavna dynamika verzus starnem a potrebujem lepšiu kondíciu..ale není to nič hrozné vyradil ho Fokina porazil ho Rublev je to proces Djokovic urobil za tych par zápasov dobrý progres..verim ze v Ríme to bude zase o čosi lepšie..na RG bude Djokovic tam kde chcel byť

Co sa Alcaraza týka je to čistý hnus to jeho vamosovanie po každom fiftine úplne pokora nula bodov nedozrete dieťa..herne pohoda lieta ako drak o tri roky operácia kolena alebo titanov bedrový kĺb..to co ukázal môže znamenať veľa a nemusí znamenať nič..grandslamy sú iná disciplína..dokáže toto hrať na druhy týždeň grandslamu v 5 setovom semicku proti Rafovi ci Nolemu? Nemyslím si..
Reagovat
dappe
Já si zase nemyslím, že by Djokovič s Nadalem byli schopni hrát v téhle intenzitě s Alcarazem 5 setů. Čím déle ty zápasy budou trvat, tím lépe pro Alcaraze. Madrid mnoho neznamená, navíc tu jsou i další hráči, ale docela věřím, že GS titul vyhraje už letos, bude k tomu mít zřejmě ideální možnosti.
Reagovat
Marduch
Souhlas, málokterý tenista působí tak dobře atleticky, fyzicky.
Reagovat
Patik
Hentaky pohyb si koleduje o zdravotný problém..to nemôže telo dlhodobo zvládnuť.. Kolená chrupavky členky chodidlá ale aj chrbát .bude z neho druhý Nadal..
Reagovat
Kojinho
Jakože vyhraje 21 GS?
Reagovat
Patik
Žiadny šport neni dôležitejší ako zdravie..nieto ešte nejaký grandslam.
Reagovat
elsky
Tolik keců. Stačí napsat "Nesnáším ho" a je to smile
Reagovat
Patik
To vôbec mladík je v pohode.. Ja jedine co by som mu vytkol je to ze stále vamosuje.. Inak nemám nič proti..
Reagovat
Marduch
Hraje doma, je v euforii, tvrdá drina se vyplácí, poznává slávu. Časem to omezi.. na úroveň Byka:-)
Reagovat
Patik
To dúfam.. Hlavne proti hráčom ako big3..lebo som si všimol ze vamosoval pri ich chybách co sa tak trošku nepatrí.. Aspoň Ferrero by ho mal trosku usmerniť..
Reagovat
paddy
Jak se unavil Nadal během 5. setů jsme viděli na AO22 nebo Djokovič na RG21 smile smile smile

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=4tHxk2Vo-HU
Reagovat
Marduch
Alcaraz zatím vypadá, že by mohl pozvednout laťku intenzity hry. Ale tak je supermladý, že ano.
Reagovat
Patik
Fyzicky.. ale ešte nemá mentálnu kondíciu keď potrebuje vamosovat po každom fiftine..natahovat sa 4 5 setov v ťažkých výmenách keď ti bude súper brnkat na psychiku..trebars taky zverev bol aký dobrý proti big3 na dva víťazné a na grandslamoch je jalovy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
brixner
Uéé...pink...uéé...pink...uéé...pink...uéé...pink

Vááámos!
Uéépinkuéépinkuéépink uéépinkUéépinkuéépink uéépinkuéépink
smilesmilesmile
Reagovat
Patik
Vamoooooš.. Pink.. Vamoooooooooooooooš..smile
Reagovat
brixner
Jojo a někteří říkaj i Ou máj góšsmilesmilesmile
Reagovat
com
porazil Nadala a Djokobitche a ve finale podlehne nejakymu nymandovi smilesmile
Reagovat
bardunek666
Není v tenise nic krásnějšího než vidět porážku Djokopodvodniče. smile
Reagovat
turista
Jdi do zadku ty šmejde!
Reagovat
brixner
No, mě úpa normálka posílaj do prdele!

Se s tim moc mazlíšsmilesmilesmile
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
paddy
dva vyrovnané zápasy s přestárlým Djodalem mimo top formu

nic zázračného, 5 GS asi udělá
vystřelit umí každý, udržet se mnoho let na špici málokdo

Djodal v top formě by ho vyfackal smile
Reagovat
paddy
prostě zápasy na honění trika a do životopisu smile

Nalbandian, Berdych nebo DelPo zvládli také kombo, ale v mnohem větší kvalitě smile
Reagovat
elsky
A takhle poslintávat se bude dát už napořád. Uložit do clipboardu a Ctrl+V po každém prohraném zápase Big3. smile
Reagovat
Nola
dnes leje, ale dnesny zapas bol skvely, konecne som zacala sledovat tenis, Alcaraz je ukaz, ma vsetko co ma buduca hviezda mat, ma aj ovela lepsi start na lopticku ako zostarle hviezdy, vsetko dobehne a vrati a la Murray, ale on tu lopticku zahra neskutocne utocne, ak mu hviezdy dopraju zdravicka, bude casom dominovat okruhu, zajtra vyskoli d Artagnana, aj ked ten nehra vobec spatne
Reagovat
steve79
Alcaraz od ery Nadala, Djokovice a Fedexe, ktery muze vladnout tenisu treba 10 let. Vyhodou je, ze umi hrat jak na hardu tak i na antuce. Narozdil od Medvedeva.
Reagovat
Nola
moja rec, a mozno nebude mat ziadnu konkurenciu ako ju nemal Fedex v zaciatkoch kariery a nevidim tam zatial fakt nikoho, kto by mu mohol konkurovat, ti dlhi servismani, su iba chvilkova zalezitost, Zverev, Medvedev, a aj ten Tsitsipas vie hrat iba na antuke
Reagovat
steve79
Hezky zapas. Prekvapil me Djokovic jak hral skvele. Ke konci odchazel fyzicky, ale vykon za jedna.
Reagovat
svetova.dvojka
Snad už se do toho nikdy nedostane...
bez Djokoviče je tenis krásnější a uvolněnější.
Reagovat
steve79
To zase ne. Ja taky Djokovice nemam rad, ale na tour chybel. Je to hrac, ktery ma stabilni vykony. Narozdil od Zvereva atd.
Reagovat
elsky
Jasně, dneska krásnej zápas, třetí set jak víno. Proč si to kazit zbytečnými hejty?
Reagovat
Nola
preco iba Sashu?, ked pozeram ake maju vysledky, lebo som dlhsie tenis nesledovala, tak to nie je ziadna vyrovnana bilancia, za cias B4 to boli vacsinou semifinalove a finalove zapasy, sice Andy na antuke to nedaval v zaciatkoch, ale na harde si konkurovali neskutocne
Reagovat
turista
Tohle přání se ti nesplní.Idemo dalje Novak!
Reagovat
peek
Carlos má svaly
na Nadaly
a taky biče
na Djokoviče,
ale nemá pera
na Federera
smile
Reagovat
svetova.dvojka
Jóooo ten srbský chuj prohrál, to je dobře.
Vyhrál hráč z civilizace.
Srbi jsou největší podporovatelé Rusáků v Evropě, také rádi válčí, okupují, páchají genocidy, znásilňují a vraždí civilisty.
Srb to jest poloviční Rusák.
S tím rozdílem , že Srbi dostali pořádně přes prsty, tak je od nich nyní pokoj, teď ještě aby pořádně přes prsty dostali rusáci.

Většina světa beztak nemůže Djokoviča ani
cítit... tenisový svět si oddechl, že Djokovič už nevyhrává jeden turnaj za druhým a doufám, že Djokovič už nevyhraje vůbec nic.
Reagovat
RFanousek
Strašné kecy.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
turista
Je to tady banda blbcu a hateru.
Reagovat
bardunek666
Přesně tak. Srbové jsou nechutný národ. V čele s tímto podvodníkem a jeho rodinou. smile
Reagovat
blixa
Mlaďoch dobře využil přeci jen slabší formy veteránů. Teď už by to měl vyhrát celé.
Reagovat
dadaft
skvělej mač smile
Reagovat
Patik
Ejakulat a Mnohonásobne orgazmy Rafaeliho o 3..2..1...smile
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
bardunek666
Musí to všechno utřít, než sem napište. By si zapatlal klávesnici smile
Reagovat
Rafaeoli25
Trapné blbečku.
Reagovat
peggy
Přeji Djovicovi výhru nad Alcarazem.
Reagovat
Patik
Djokovic keď sa ešte doladi herne a hlavne fyzicky tak na French Open bude ready..kondicne je stále neistý..
Reagovat
Patik
Podľa mňa Alcaraz zatina päsť na Ferrera aj keď si dobre ustelie posteľ..
Reagovat
Patik
Až to začína byť trošku disrespectful neustále vamosovanie voči sampionovi ako Djokovic..emócie trosku bokom trosku pokory by neuškodilo..Djokovic také zápasy vyhrával keď jemu ešte tieklo mlieko po brade.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak co, co říkáš na to, jak si profesor vodí Alcaraze k jasnému vítězství? smile
Reagovat
Patik
Djokovic ešte potrebuje zapracovať na kondicke ale do FO ma čas..
Reagovat
elsky
Nic takového. Djoko byl ok až do konce a jak říkával Berďa, "bylo to o pár míčích".
Reagovat
Patik
Bolo to o pár loptach.. ale už bolo vidieť na ňom ze toho má dosť..predsa len to bol skok takyto dlhý a namáhavý zápas ešte túto sezónu nehral..
Reagovat
Mantra
koukatelný? Nebo je to o hlavě na sílu? Nemám obrázky.
Reagovat
Marduch
Zkus toto, jestli más monitor.
https://m.youtube.com/watch?v=L3cB_1UEZX0
Reagovat
Rafaeoli25
Carlose zradila hlava.
Reagovat
Rafaeoli25
Alcaraz zbytečně prohraný první set, to ho může mrzet. Ale má předpoklady to otočit.
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
u Djo-Alc hráli tohle
https://www.youtube.com/watch?v=cKH5UJzJRyc

to nebude náhoda, protože vědí, kdo dnes vyhraje ženské finále smile
Reagovat
blixa
Myslíš, že je žába DJka ? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vona Žába ani neví, že je Žábasmile
Reagovat
Rafaeoli25
Mezi ženami to Ons moc přeju, výborná hračka, sympatický člověk smile
Reagovat
tommr
mě teda sympatická moc není, ale pro ženskej tenis by bylo jen dobře kdyby se prosadila s ohledem na její původ ...
Reagovat
Rafaeoli25
Viděl jsem ji v řadě rozhovorů, je v pohodě. Jinak Tunisani jsou fajn národ.
Reagovat
Mac
jojo, tak fajn, ze v islamskem state byli nejvic zastoupeni...smile
Reagovat
tommr
právě pro takový šmejdy je ale každej úspěch jabeurový jako rána do vazu. Kdyby bylo po jejich tak ženský nesmí vůbec sportovat ...
Reagovat
Rafaeoli25
Tunisko je země islámská, ale zcela umírněná. Takové kdyby byly všechny, byla by to velká pohoda.
Reagovat
Rafaeoli25
Dnes to vidím na Alcaraze ve dvou nebo ve třech, o Tsipovi začínám mít větší a větší pochybnosti, Zvereva by ale i tentokrát dát měl.
Reagovat
Skeec
Co jsem včera viděl, tak Nadal již nemá šanci vyhrát RG (nejtěžší GS titul) fyzicky už na to nemá a neměl na to ani loni. Paradoxně má větší šanci vyhrát zbylé turnaje když se sejdou okolnosti. Je to ale logické v jeho věku. To čím dlouhá léta dominoval na antuce je pryč. Nejvíce vidět je to na jeho forehandu, kde už je často pozdě a nedokáže z toho dominovat.
Reagovat
woody
Posuzujes Nadalovi šance vyhrát RG podle toho jak hrál po brzkém návratu po zranění, kdy toho evidentně moc nenatrenoval? Hlavička smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
SwissMaestro
Na AO by jej taky nikdo netipoval a vyhrál Byť s pomocí tamní vlády.
Reagovat
Skeec
AO jsou je krásný příklad okolností které zmiňují. Nikde není psáno, že by nevyhrál, kdyby hrál Novak, ale to už jsou čistě spekulace (prostě se mu to sešlo). Nevěřím moc tomu, že se to sejde podruhé. A ne, nesoudim podle tohoto turnaje. Soudím podle toho, že už loni byl na antuce přehráván. Na RG fyzicky odešel, Novak ho v tomto směru přejel. Stojím si za tím že to co dělalo Nadalem (čím byl zápas delší, tím byla větší šance že vyhraje) je teď už pryč. Na antuce se tento faktor násobí.
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale píšeš nesmysly, je logické, že po tak těžkém zranění nemá ještě natrénováno a muselo se to částečně projevit. Taky jsi soudil Novakovy šance na FO podle toho jak zahrál první turnaje v Monte Carlu a Bělehradě? To prostě nejde. Navíc na GS je den volna, což je zcela zásadní a těžké zápasy odehraje tak max.od čf. A k loňsku, tak jestliže měl trápení s nohou už od podzimu 20, tak je opět logické, že nemohl loni předvést nikde to nejlepší, co umí a nemohl RG vyhrát. Letos je situace jiná a pokud svou formu za další dva tři týdny vyladí, bude opět největším favoritem.
Reagovat
Skeec
Na tebe jsem čekal, ty jsi nová verze fanatiků, ty jsi i horší než fanatici Federera a že to už je co říct. Je to můj subjektivní názor a evidentně ne můj (viz. Amputace). Je totiž logické že v 36 letech už nemůžeš mít tu nezdolnou fyzickou kondici. Radši na mě nereaguj, protože tím jak nerozumíš tenisu (tvé predikce Sinnera atd) jsi akorát k smíchu.
PS: jsem fanda Nadala a tobě doporučuji otevřít oči a nesříkat nad ním kdykoliv jen zaslechcneš jméno Nadal.smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
paddy
Jak vlády, hlavně že jste všichni tipovali Medveděva, chytrolíni smile

Kolovrátek - Djokovič vyhraje titul, Medveděv vyhraje titul
oba přitom nic nevyhráli přes půl roku smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Kdyby Nadal náhodou vyhrál i Wimbledon, tak nevím, kdo za to bude moci v tom případě. Ono se ale něco nebo někdo najde smile
Reagovat
turista
U Djokoviče za tím bylo jeho tvrdošíjné odmítání včeliček a úřední šiml.
Reagovat
Amputace
Tvrzení, že Nadal nemá šanci vyhrát RG mi v souvislostí s jeho spojením právě s tímto turnaje připadá vpravdě absurdní a nepatřičné, nicméně souhlasím, že antuka může být paradoxně povrchem, na kterém začne výrazně propadat nejdříve. Když srovnám, jak hrál letos na hardu s tím, jak hraje zatím na antuce - úplně jiný hráč. On už potřebuje co největší agresivitu, tlačit soupeře, dostávat ho často pod tlak, ne si s ním nekonečně pinkat, na to už opravdu přestává mít fyzické dispozice. Včera bylo vidět, jak ho Alcaraz deptá tím, že vše doběhne (jako by se Nadal díval do zrcadla a viděl sebe samotného, když mu bylo 19) a to dokonce bez nutnosti zahrát slajz. Zatímco na hardu by z toho možná byly winnery nebo přípravy na winner, na antuce musel Nadal pokaždé začít budovat výměnu od začátku a nakonec ji často ztratil. Takovým způsobem už nemůže ty mladíky porážet. Ani servis vůbec nefungoval, ten skvělý servis z první části sezóny jako by se úplně vytratil, často spíš jen uváděl míček do hry, než reálně servíroval, vůbec si nepomáhal leváckým servisem z levé strany, prostě nic. A tyto jevy mohou být u Nadala čím dál častěji k vidění právě na antuce. Na hardu podle mě může být ještě nějakou dobu nebezpečný, ale antuka zkrátka bezpodmínečně vyžaduje přednost, kterou Nadal už nemá - dokonalou fyzičku a rychlost.
Reagovat
Skeec
Ano tak jsem to myslel. Je to můj názor, že nemůže vyhrát. Jinak ale naprosto souhlasím se vším. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tento tvůj názor není ničím relevantním podložený, sorry. Laskavě se podívej, jak hrůzně zahrál v celé antukové sezóně 2014, jak doslova katastrofálně v Monte Carlu 2019 celý turnaj a vše korunoval debaklem v sf s Fogninim nebo jak otřesně si počínal v Římě 2020 se Schwartzmanem. A jak poté dopadlo FO? Výpovědní hodnota jeho předchozích debaklů v oněch sezónách tedy nulová. A taky tehdy vypadal zcela unaveně, bez jakékoli šťávy. V roce 19 dokonce po Monaku zvažoval, že přeruší sezonu. Takže tak.
Reagovat
Ondra979
tak ja bych rekl, ze vyhrat porad muze, to bezesporu, ale uz bude potrebovat souhru priznivych okolnosti, coz driv samozrejme nepotreboval..loni nestacil na skveleho Djokovice, ale uz ta vykonnost nebyla takova, jako driv, takze letos to lepsi urcite nebude..dva tezke zapasy po sobe uz nevyhraje, a tezke myslim delsi nez 4 hodiny..ale aspon to bude zajimavejsi nez drive
Reagovat
Skeec
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale tentokrát nesouhlas. Zaprvé - byly to první zápasy na antuce po skoro roce. Zadruhé - vracel se po těžkém zranění, kdy šel do turnaje vlastně bez tréninku. A zatřetí - v Madridu prohrál mnohokrát v minulosti, podmínky tam pro něj nejsou ideální, jak víme, prohrál tam hned napoprvé, co se tam na antuce hrálo, v roce 2009. Pak s Verdascem 2012, s Murraym 2016, s Thiemem 2018, s Tsipem 2019 atd.atd., těch porážek tam je hromada a i jednoznačnějších než včera. Včerejší porážka tedy neznamená zhola nic. Soudy lze dělat nejdříve po Římu a pak po Paříži, kde jsou podmínky pro něj ideální a kde i loni, i když byl ve špatné zdravotní kondici mohl při troše štěstí vyhrát oba dva turnaje. Takže zatím se absolutně nic neděje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, sypají mu tam tu peřinu antuky jak můžousmile
Reagovat
Marduch
Co jsi včera viděl, byl Nadal téměř bez přípravy. Je liché z toho dělat závěry.
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt nevím, co někteří čekají. Asi že hned jak se zvedne z postele a sundá obvazy, vezme okamžitě raketu do ruky a za dva dny už bude s jistotou vyklepávat největšího aktuálního rivala na okruhu..fakt na hlavu někteří. Mají nároky, že člověk žasne. Přitom se ale ani neohlížejí do minulosti, to by jinak takhle neplácali..
Reagovat
Skeec
Nesmysly plácáš akorát ty a zasíras tím celou diskuzi. Si myslíš, že jsi sežral veškerý rozum světa nebo co? Z minulosti se žít nedá a věk nezastavíš.
Reagovat
JohnB
Tohle se píše snad po každým 1. antukovým turnaji Nadala v posledních x letech a on se vždy na RG skvěle připraví a většinou ho vyhraje. Letos to nebude jiný, navíc v Madridu se mu v posledních letech až tolik nedařilo. Nic to ale neznamená.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně, rok 2014 byl doslova katastrofický pro něj až do FO, přesto tam pak nikomu nedal šanci. To samé v roce 2019, pak i 2020. Tolikrát už se říkalo, že na to nemá, že zpomalil. Podle přípravných turnajů ale nelze nic soudit a pro něj je tohle příprava, i když prestižní samozřejmě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist