11. den na US Open: O finále se utkají Šwiateková se Sabalenkovou a Džabúrová s Garciaovou

8. 9. 2022, 11:00
Previews 53
V rámci 11. hracího dne poznáme finalistky letošního ročníku US Open. O účast v sobotním souboji o titul se utkají světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka Iga Šwiateková s Arynou Sabalenkovou a finalistka nedávného Wimbledonu Ons Džabúrová se 13 zápasů neporaženou Caroline Garciaovou.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále žen •
Garciaová (17-Fr.) - Džabúrová (5-Tun.) | Arthur Ashe Stadium (pátek 1:00 SELČ)
Šwiateková (1-Pol.) - Sabalenková (6-) | Arthur Ashe Stadium (pátek 2:30 SELČ)


Caroline Garciaová (17.) - Ons Džabúrová (5.) | Arthur Ashe Stadium (pátek 1:00 SELČ)
Caroline Garciaová ve svém premiérovém semifinále na grandslamech vyzve finalistku nedávného Wimbledonu Ons Džabúrovou, jež si v této fázi čtyř největších podniků zahraje podruhé v kariéře. První jmenovaná už ve třetím zápase po sobě narazí na soupeřku, kterou nikdy neporazila. Se světovou pětkou prohrála na US Open 2019 i předloňském Australian Open.

Osmadvacetiletá Garciaová je teprve třetí francouzskou semifinalistkou US Open v open éře a může se stát druhou finalistkou po Mary Pierceové, která tady v roce 2005 v souboji o titul neuspěla. V semifinálových duelech má vyrovnanou bilanci 12-12. Rodačka ze Saint-Germain-en-Laye bude útočit na své 14. kariérní finále, čtvrté v letošním roce.

Její vrstevnice Džabúrová se naopak může pochlubit pozitivní semifinálovou úspěšností 9-3, navíc zvládla osm z posledních devíti a všech pět v tomto roce. Rodačka z tuniského Ksar Hellalu má na dosah své jubilejní 10. finále a je vůbec první arabskou a africkou semifinalistkou v semifinále závěrečného grandslamu sezony.

Garciaová je favoritkou zaslouženě. Momentálně se veze na vlně 13 výher, minulé souboje evidentně neřeší a její cesta mezi nejlepší kvarteto byla mnohem přesvědčivější. Francouzka ani jednou nemusela do rozhodujícího dějství a maximálně ztratila čtyři gamy na set. Džabúrová má zase na své straně parádní semifinálovou bilanci a rovněž disponuje velkou šancí zabojovat o první grandslamový titul.

Tip na vítězku: Caroline Garciaová

Aktuální forma
Garciaová si ještě před třemi měsíci procházela dlouhou krizí. Po deblovém triumfu na French Open se ale postupně dostala do fantastické formy a vyhrála 31 z posledních 35 duelů. Na trávě v Bad Homburgu získala svůj první titul po třech letech a přemožitelku nenašla ani na antuce ve Varšavě a na poslední velké generálce v Cincinnati, kde porazila Marii Sakkariovou, Jessicu Pegulaovou, Arynu Sabalenkovou či Petru Kvitovou a jako první z kvalifikace ovládla podnik série WTA 1000.

Cesta turnajem
Na vítězné vlně pokračuje v New Yorku. Šanci nedala Kamille Rachimovové, Anně Kalinské, bývalé šampionce Biance Andreescuové, Alison Riskeové-Amritrajové ani jedné z největších favoritek Cori Gauffové.

Historie na US Open
Ani při jednom z předchozích devíti startů v hlavní soutěži se nepodívala do druhého týdne.

Caroline Garciaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Cincinnati,  Varšava, Bad Homburg (T);  Lausanne, Lyon (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Cincinnati (T)
Bilance: 40-15
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na venkovních betonech: 16-8
Bilance proti hráčkám Top 10: 4-2 (kariérní 21-46)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance v semifinále: 3-2 (kariérní 12-12)
Grandslamy: Australian Open (1K), French Open (2K), Wimbledon (OF)

Caroline Garciaová - US Open
Kariérní bilance:
15-9
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Toronto (1K), Cincinnati (T)
Cesta turnajem: Rachimovová (6-2 6-4), Kalinská (6-3 6-1), Andreescuová (6-3 6-2), (29) Riskeová-Amritrajová (6-4 6-1), (12) Gauffová (6-3 6-4)

Aktuální forma
Džabúrová se v úvodních měsících sezony trápila se zády, dokonce musela vynechat Australian Open. Pořádně se rozjela až na antuce, na nejpomalejším povrchu triumfovala v Madridu a hrála finále v Charlestonu a Římě. Excelovala i na trávě, po prvenství v Berlíně došla až do finále Wimbledonu. Porážka s Jelenou Rybakinovou ji však zřejmě dost rozhodila, protože generálky se jí vůbec nepovedly, na třech turnajích posbírala dohromady jen dvě výhry.

Cesta turnajem
Na US Open ale vypadá zpět ve formě, bez ztráty setu si poradila s Madison Brengleovou a Elizabeth Mandlikovou a pak otočila souboj s další domácí zástupkyní Shelby Rogersovou. V osmifinále vyřadila Veroniku Kuděrmetovovou, se kterou prohrála všechny tři předchozí souboje, a ve čtvrtfinále rozjetou Ajlu Tomljanovicovou a vůbec poprvé letos na betonech prošla do semifinále.

Historie na US Open
Hlavní soutěž závěrečného majoru sezony absolvuje posedmé a poprvé se probila do druhého týdne, v posledních třech ročnících skončila ve třetím kole.

Ons Džabúrová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Berlín,  Madrid (T);  Wimbledon,  Řím,  Charleston (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: US Open (SF)
Bilance: 43-13
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 15-8
Bilance proti hráčkám Top 20: 7-6 (kariérní 25-30)
Bilance v semifinále grandslamů: 1-0 (kariérní 1-0)
Bilance v semifinále: 5-0 (kariérní 9-3)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (1K), Wimbledon (F)

Ons Džabúrová - US Open
Kariérní bilance:
12-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: San José (ČF), Toronto (2K), Cincinnati (OF)
Cesta turnajem: Brengleová (7-5 6-2), Mandliková (7-5 6-2), (31) Rogersová (4-6 6-4 6-3), (18) Kuděrmetovová (7-6 6-4), Tomljanovicová (6-4 7-6)


Iga Šwiateková (1.) - Aryna Sabalenková (6.) | Arthur Ashe Stadium (pátek 2:30 SELČ)
Iga Šwiateková je jedinou semifinalistkou letošního US Open, která už má grandslamový titul. O své třetí finále na podnicích velké čtyřky bude usilovat proti Aryně Sabalenkové, která obě předchozí semifinále na majorech (Wimbledon a US Open 2021) prohrála. Světová jednička suverénně ovládla všechny tři letošní souboje a ve vzájemné bilanci vede 3-1.

Jednadvacetiletá Šwiateková je vůbec první polskou čtvrtfinalistkou a nyní už i semifinalistkou závěrečného grandslamu sezony. Rodačka z Varšavy má v semifinálových bojích výbornou úspěšnost 10-3 a na grandslamových turnajích 2-1. Na dosah má už sedmou letošní finálovou účast, první od druhého triumfu na French Open.

Čtyřiadvacetiletá Sabalenková může postoupit do svého třetího letošního a 18. kariérního finále, premiérového na grandslamových podnicích. Rodačka z Minsku si letos zahraje semifinále popáté (2-2) a celkově podevětadvacáté (17-11). Loni tady v této fázi prohrála bitvu s Leylah Fernandezovou. Jedinou běloruskou finalistkou US Open je Viktoria Azarenková (x3).

Šwiateková letos v Dauhá, Stuttgartu i Římě naprosto dominovala, Sabalenkové dohromady povolila pouhých 12 gamů. Teď je ale situace trochu jiná, světová jednička hraje po ztrátě 37zápasové neporazitelnosti v mnohem slabší formě, kdežto Sabalenková si na US Open vede až na utkání druhého kola velmi solidně. Šwiateková je zaslouženě favoritkou, ale asi by nebylo zase tak velkým překvapením, kdyby v momentálním rozpoložení s takto kvalitní soupeřkou prohrála. Na druhou stranu zvládla posledních osm střetnutí s kolegyněmi z Top 10, dokonce bez ztráty setu.

Tip na vítězku: Iga Šwiateková

Aktuální forma
Šwiateková prožívá naprosto neskutečnou sezonu. Do New Yorku dorazila s fenomenální bilancí 50 výher a pouhých sedmi porážek, podruhé ovládla antukové French Open a v aktuálním roce triumfovala celkem šestkrát. Ve třetím kole Wimbledonu však přišla o neuvěřitelnou sérii 37 vítězství, nejdelší v tomto století, a od té doby se trápí. Na domácí antuce ve Varšavě skončila už ve čtvrtfinále a na velkých generálkách v Torontu ani Cincinnati nepřešla přes osmifinále.

Cesta turnajem
Na US Open se možná znovu chytla, bez ztráty setu si poradila s Jasmine Paoliniovou, bývalou šampionkou Sloane Stephensovou i další domácí zástupkyní Lauren Davisovou. V osmifinále však znovu potvrdila, že stále není v nejlepší formě, Jule Niemeierové dovolila vedení setu a brejku. Ideální nebyl ani její výkon ve čtvrtfinále, proti domácí Jessice Pegulaové pětkrát nepotvrdila brejk a dvakrát utkání nedopodávala.

Historie na US Open
Na US Open hraje počtvrté a každým startem se zlepšuje. Při debutu před třemi lety vypadla ve druhém kole, o rok později ve třetím a loni v osmifinále.

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
French Open,  Řím,  Stuttgart,  Miami,  Indian Wells,  Dauhá (T);  Australian Open,  Adelaide (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami, Indian Wells, Dauhá (T); Australian Open, Adelaide (SF)
Bilance: 55-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 33-5
Bilance proti hráčkám Top 10: 8-1 (kariérní 13-7)
Bilance v semifinále grandslamů: 1-1 (kariérní 2-1)
Bilance v semifinále: 6-2 (kariérní 10-3)
Grandslamy: Australian Open (SF), French Open (T), Wimbledon (3K)

Iga Šwiateková - US Open
Kariérní bilance:
11-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Toronto (OF), Cincinnati (OF)
Cesta turnajem: Paoliniová (6-3 6-0), Stephensová (6-3 6-2), Davisová (6-3 6-4), Niemeierová (2-6 6-4 6-0), (8) Pegulaová (6-3 7-6)

Aktuální forma
Sabalenková má letos obrovské potíže s dvojchybami, v aktuálním roce jich nasekala jasně nejvíc ze všech hráček na tour (celkem 367 ve 46 zápasech). Přesto si zahrála finále v Hertogenboschi a Stuttgartu a semifinále v Římě a Cincinnati, kde ve třech setech podlehla pozdější šampionce Caroline Garciaové. Stále jí však hrozí, že poprvé od roku 2017 zakončí sezonu bez triumfu na hlavním okruhu.

Cesta turnajem
Na US Open zpočátku střídala lepší a horší výkony, v úvodním kole nedala šanci Catherine Harrisonové, ve druhém otáčela stav 2-6 1-5 a likvidovala dva mečboly proti Kaie Kanepiové a ve třetím přejela Claru Burelovou. V osmifinále zvládla parádní bitvu s domácí Danielle Collinsovou a ve čtvrtfinále nedala šanci mizerně hrající Karolíně Plíškové.

Historie na US Open
Hned při svém debutu v hlavní soutěži se dostala do osmifinále, následovala dvě vyřazení ve druhém kole a loňské semifinále.

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hertogenbosch, Stuttgart (F);  Cincinnati,  Řím (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Cincinnati (SF)
Bilance: 29-17
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 16-10
Bilance proti hráčkám Top 10: 2-3 (kariérní 18-21)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-2)
Bilance v semifinále: 2-2 (kariérní 17-11)
Grandslamy: Australian Open (OF), French Open (3K), Wimbledon (-)

Aryna Sabalenková - US Open
Kariérní bilance:
15-4
Nejlepší výsledek: semifinále (2021-22)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance v semifinále: 0-1
Generálka: San José (ČF), Toronto (OF), Cincinnati (SF)
Cesta turnajem: Harrisonová (6-1 6-3), Kanepiová (2-6 7-6 6-4), Burelová (6-0 6-2), (19) Collinsová (3-6 6-3 6-2), (22) Kar. Plíšková (6-1 7-6)

US OPEN 2022 - PROGRAM 11. HRACÍHO DNE
• ARTHUR ASHE STADIUM • (od pátku 1:00 SELČ)
1. Garciaová (17-Fr.) - Džabúrová (5-Tun.)
2. Šwiateková (1-Pol.) - Sabalenková (6-)
• LOUIS ARMSTRONG STADIUM • (od 18:00 SELČ)
4. Krejčíková/Siniaková (3-ČR) - Melicharová-Martinezová/Perezová (10-USA/Austr.)
• COURT 17 • (od 18:00 SELČ)
1. Havlíčková (2-ČR) - Ngounoueová (USA)
• COURT 11 • (od 18:00 SELČ)
3. Havlíčková/Šnajderová (1-ČR/-) - Jamrichová/Vargová (SR)
• COURT 12 • (od 18:00 SELČ)
2. Bartoň (ČR) - Vallejo (1-Par.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
Ondřej.Jirásek
Zdravím všechny, kteří tohle budou číst,

včera se nám tu rozmohla diskuse o varování a banech, pro mě tedy jedinečná příležitost změnit pravidla, což mám v hlavě už dlouho. Chci změnu udělat hlavně kvůli tomu, že většina lidí, co dostala varování, ulítne jenom občas a chtěl bych jim tudíž dát více šancí, než se propracují k banu. To se samozřejmě netýká těch, kteří poruší pravidla nějakým nepřijatelným způsobem, ti dostanou ban buď ihned, nebo třeba i po prvním a druhém varování, a to bez diskuse.

Ti, co by dosáhli tří varování (ano, odteď to budou tři, berte to jako challenges remaining), tak se bude dít toto: Vzhledem k tomu, že stále nemám odpověď, zda je možné odblokovat nick, tak bude dotyčný požádán, aby sám vstoupil do tzv. půlroční podmínky. Ta by představovala jednoduše to, že tu půlroku nesmí napsat pod článek ani do diskuse jediný komentář (to je pro mě velice snadno dohledatelné). Pokud by podmínku porušil, bude mu nick zablokován mnou. Pokud ji dodrží, může se po půlroce vrátit do diskusí. Pokud by byla možnost odblokovat nick, sám si půlrok pohlídám a nick bude uživateli obnoven. Pokud ta možnost nebude, ztratí nick navždy.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
A teď k jednotlivým kauzám, které tu proběhly.

Pe3k/Ondrej2280: Chci, aby všichni začali s čistým štítem, odteď. To znamená, že ani jednomu z vás nedám varování, přestože byste si ho zasloužili oba. Ondrej si může přečíst, co zkopíroval Pe3k do diskuse pod článkem Alcaraze (určitě si to musel vidět), za určitá slova (nepomůžou ani tečky) bys dostal varování. Pe3k zase vyprovokoval konflikt pod stejným článkem o vypadnutí Nadala.

Forehand: Dostal ban zhruba před pěti měsíci a usoudil jsem, že by se mohl vrátit. Pod novým nickem se mu nechce do diskusí přispívat, takže záleží na něm. Pokud půjde nick obnovit, tak mu bude obnoven. Pokud ne, bude se muset smířit s tím, že už to nejde. Pak už je na něm, jestli své kamarády osloví s novým nickem a postupně se tady bude prezentovat tak, že bude jasné, o koho jde. Vzhledem k tomu, že po třech varováních následuje podmínka, ať už s možností odblokování nicku, nebo tím, že tu uživatel nesmí půlroku psát, si myslím, že je fér, aby se vrátil. Na spoustě zahraničních fór to funguje tak, že je uživatel zabanován na určitou dobu, nemusí to být vždy natrvalo.

Pokud by ale někdo porušoval pravidla neustále, tak doufám, že bude chápat, že už se sem pod starým nickem pořád dokola vracet nebude.

Poslední věc... všichni si dobře rozmyslete, co vám přijde jako důvod ke stížnosti... proč by měl někdo dostat varování/ban. Protože většinou došlo na situaci, kdy někdo dostal varování, přijal ho, ale dožadoval se toho, aby dostal varování i někdo jiný, s kým měl ten dotyčný konflikt. Mějte tedy na paměti, abyste zbytečně neprovokovali a snažili se reagovat ideálně bez nadávek. Nějaká úroveň špičkování mezi tábory fanoušků je přijatelná, ale nesmí to překročit nějakou únosnou hranici. Tím chci říct, že varování nebude za každého blbečka a hlupáka, ale za horší slova už být může.

Snad jsem na nic nezapomněl. Návrhy mi samozřejmě pište, ideálně, prosím, do vzkazů, ať to tu zbytečně nezahlcujeme.
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
Fransoas
Hodně napínavá bitva nakonec skončila velice těsně a přehrála uřvanou Sabalenku.Velká gratulace k postupu do F.
Reagovat
tommr
velmi důležitá výhra po dobrým výkonu ... smile
Postup na TM už je na 99% jistej a Super GS (všechny GS + OH + TM) už je taky velmi blízko ... smile
Reagovat
GaelM
smile smile smile

Tak teď už je jasné všechno kromě US Open titulu, snad nás holky nebudou napínat a urvou to. Oproti čtvrtfinále a semifinále by soupeřky rozhodně neměly být těžší, spíš naopak. Bude to hlavně o nich samotných, ale jako vítězky tolika GS se snad ve finále nesesypou, i když jim jde o hodně.
Reagovat
Fransoas
Je dobře,že levorukou Australanku dokázaly naše hráčky eliminovat.Dá se říci - vítězství vybojované.Tímto velká gratulace k postupu.
Reagovat
Mac
chudak garcia, snazi se sec muze, ale jabeurka skoro nehratelna...
nase holky to maj zatim docela snadne, doufejme, ze neztuhnou...
Reagovat
tommr
deblový zápasy mužů se neúnosně protahujou. Vypadá to že se KrejSi dneska na kurt vůbec nedostanou ... smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
asi dostanou, je to kurt se střechou, ale natahuje se to pěkně teda.
Reagovat
zfloyd
to jsem psal už odpoledne , že začnou bůhví kdy smile
Reagovat
tommr
program na LAS už má tříhodinovej skluz a to ještě můžeme být rádi že se debly už nehrajou na tři vítězný ... smile
Reagovat
GaelM
V tomhle tisíciletí se na US Open debly na 3 vítězné nehrály nikdy smile
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
brixner
Asi to bude znít legračně...
Při podobných událostech mi zvlhly oči jen dvakrát - když odešel Jan Pavel II a dnes. Vlastně ani pořádně nevím, proč...

Odpočívejte v pokoji, Vaše Veličenstvo...
Reagovat
Blondie
Také jsem si poplakala. Velká osobnost. Bude mi nesmírně chybět. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jako panovnice a ikona vystupovala ok, ale jinak o ní skoro nic nevím. Teda, vlastně vzpomínám, ani jednou mě nepozvala na snídani. Ale já ji to vyčítat nebudu. 96let, krásný věk, byla dlouho čipernásmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A nějakou tu ouctu k panovnici mám, páč jsem včera přemýšlel, že si pustím God Save The Queen, ale od úmyslu jsem upustil.smile
Reagovat
paddy
já bych si s dovolením také dal match-up s Ondrou (berte si, co hrdlo ráčí)
z toho logicky plyne vše na kurzové outsiderky smile

Jabeur má oproti Garcii na turnaji spíš vydřené zápasy, ale SF GS už hrála, je tady zkušená (což u ženy nezní lichotivě) smile

ve druhém zápase se nenechte zmást, Sabalenka letos ve 3 zápasech se Swiatek uhrála jen 4 gemy/zápas, ale forma obou se vyvíjela opačným směrem

hledím vstříc žabímu finále smile
Žabka - Žába Lenka
Reagovat
Dobry-den
Zapomeň! smile
Reagovat
paddy
zajímavý argument smile
https://www.youtube.com/watch?v=c36t4G0dHXA

doplním, že pre titul si ide Žába Lenka smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak uvidíme, za mě jsou oba zápasy 50/50 smile
Reagovat
paddy
určitě, protože při kurzu 1,1 bychom se shodli (možná)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak tak, akorát každá z těch 50 znamená trochu něco jiného.
Stojí tu Amazonka, která s blížícím se koncem turnaje panikaří, proti No1, která si ne a ne zvyknout na kombinaci míčů a povrchu na USO a která nedávno přišla o suverenitu.

Caroline vs Žabka - tam to vidím podle toho, jak se která vyspí. Tlak SF bude myslím na obě stejný.
Reagovat
Nenela
Nemate nekdo stream na juniory? smile
Reagovat
Kozoroh
Alžběta II. umírá smile

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/lekare-znepokojuje-zdravotni-stav-britske-kralovny-sjizdeji-se-pribuzni/2253970
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile

Zaslouží si svůj odpočinek, ale ta ctihodná žena, oddaná služebnice a pevný pilíř bude chybět milionům.
Reagovat
Krisboy
Reagovat
tommr
dneska je to asi předčasný finále. Melichar/Perez jsou ted ve skvělý formě. Pokud budou chtít KrejSi proti nim uspět budou muset podat o dost lepší výkon než ve čtvrtfinále. Hlavně si nebudou moct dovolit tak mrhat šancema protože jich tolik nedostanou ...
V případě výhry a postupu do finále by se v letošní Race dostaly na třetí místo ...
Pokud by získaly titul tak by dokonce jako první splnily letošní kvalifikační limit pro účast na TM ...
Reagovat
baba
Tak k těm deblům, např. mužský debl nesleduji vůbec, přestože na chlapy koukám. Proč ?? Je to jasné, naši tam jsou max. tak v prvním kole. To samé mix. Debl se mi líbí, ale sleduji hlavně to, kde jsou naše holky a nebo, když není žádný atraktivní singl. Myslím, že spousta z nám to má stejně.
Reagovat
Krisboy
Caro a Iga smile
Reagovat
Alien
Ary a Unssmile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Krisboy
Tak nakonec kompromis smile
Reagovat
Blondie
Komu fandit, komu fandit?
Za mě Ons, mám ji docela ráda. Ale Caroline by mi taky nevadila :)

Co se týká druhého matche, tak jasně Iga, byť není žádná moje favoritka.
Reagovat
zfloyd
je velká škoda , že aspoň jedno není dříve, noční termíny ach jo , čtyřhra ta zřejmě začne taky bůhví kdy 22,30 to asi nebude
Garcia moje favoritka na vítězství už od začátku
a Aryna je na tom podle mě lépe než Iga
Reagovat
tommr
jj taky nechápu proč se aspon jedno semifinále nehraje přes den. Takhle vydržím maximálně na začátek zápasu Garcii s Jabeur a konečný výsledky si holt přečtu zítra ... smile
Reagovat
annah
Už aby se hrálo v Evropě. Ty noční zápasy jsou pro mě ztracené. Přes den musím fungovat, ne pospavat.:-(
Reagovat
Alien
Když se budeš víc snažit, vydržíš!
Reagovat
dadaft
dneska jdu v tipech proti redakci:

Ano, Garcia je v zóně, jede jako pila, nic nemusí řešit, všechno funguje, míčky trefuje s dokonalým timingem jako loni Raducanu .............. nicméně Jabeur už vyprovodila jinou podobnou střelkyni Kudermetovu, a zápas s Tomljanovic to ukázal taky: Ajla ji tam hned v prvním gemu poslala několik brutálních returnů pod nohy a ona je s elegancí vytančila a dobře vrátila. Ani ze hry se nedostávala moc pod tlak, dokonce dost často uměla přitlačit víc. Ten kurt ji sedí. A vypadá, že se Wimbledonem poučila, jako by zvládala líp tlak.
Ale obě jsou nervačky.
Vidím to tak, že Caroline začne skvělým tenisem, ale Jabeur to nějak uvisí na nerozhodném stavu a v závěru setu do toho kousne .......... a nakonec vyhraje.

Iga postupuje kolo za kolem, ale nevím, pořád se mi zdá, že má dost problémů se svou hrou, a naopak Sabalence to tady letos taky sedí. Jestli jí bude všechno šlapat, Igu porazí.

Samozřejmě to může být jinak, všechny mají na výhru ....
Reagovat
Grape
S Caroline souhlas, Iga - Aryna fakt nevím...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
aligo
Už tradičně jste posledními Češkami na grandslamu. Užíváte si tuto pozici, nebo na vás je upřena až příliš velká pozornost fanoušků?

KS: Jsme stále v turnaji, je to příjemné.

BK: Tlak nevnímáme, ten náš debl stejně nikoho nezajímá. (směje se)
Reagovat
aligo
Proč si myslíte, že nikoho nezajímají?

BK: Vidím to tady. Nevím, co se děje mimo turnaj, tady jsme ve vlastní bublině. Na turnajích nikdo na debl nebere ohled. Neřeší, kdy a kde hrajeme nebo kdo vyhrál. Jede se jen singl, kterému se vše podřizuje.

Já si pamatuji, že se nás někde ptali, jestli jsme singlistky nebo deblistky. I když jsme byly první na světě, dostal před námi na tréninkovém kurtu přednost 80. hráč světa. Něco podobného se nám stalo i včera tady. Nezahrály bychom si ani tu půlhodinu, kdyby náhodou přijela nějaká singlistka. Pořadatelé nám vysvětlili, že pokud by chtěla hrát na centru ona, tak by nás mohla vyšoupnout.
Reagovat
aligo
KS: Poslední dny bojuji s tím, že nemám ze zápasů jedinou fotku. Hrály jsme na velkém kurtu, jsme momentálně asi nejlepší pár na světě, ale nemáme žádnou fotku. Smutné...
Reagovat
aligo
3koda že naše elitní deblistky nikoho moc nezajímaji... smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to rozhodně škoda také proto, že debly bývají atraktivní podívanou. Na druhou stranu, když to vezmu podle sebe, věnuji tenisu nadměrně času a to si vybírám opravdu jen ty zápasy, co mě zajímají. Kdybych k tomu přidal debl, asi už bych ve svém volnu nedělal nic jiného... Šance je možná někdy při SF a Prostě tenis je časově náročný sport. Možná se přeorientuju na pinec, který jsem hrál víc než tenis.smile Tam to odsejpásmile
Tenis mám ale rád, takže je to spíš o hledání rozumného kompromisu.
Reagovat
aligo
Nemyslím tím, že by se lidé nedávali. Spíše je škoda, že redakce napíše souhrn dne a naše hračky vynechá, jen kvůli tomu, že je to čtyřhra, ale už je to SF, tak by to mohli brát v potaz smile
Reagovat
aligo
Myslel jsem samozřejmě program dne a ne souhrn
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dole v programu jsou uvedeny vždycky všechny zápasy s českou účastí, navíc KrejSin tady mají v posledních dnech pokaždé článek, takže nějak nechápu, v čem je problém. čtyřhra se tu odjakživa dělá preview až finále na GS.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V programu jsousmile
Reagovat
PetaM
Viděl jsem zápas až do TB ve druhém setu, kdy jsem to musel vypnout, protože jsem měl chuť je profackovat :D :D :D Pak jsem to zapnul až zase na konci třetího setu. :D

Já debly sleduju rád, je to úplně něco jiného, než singl. Mnohem živější a zábavnější. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist