11. den v Melbourne: O finále si to rozdají Federer s Djokovičem, Bartyová s Keninovou a Halepová s Muguruzaovou

29. 1. 2020, 20:00
Previews 99
V rámci jedenáctého hracího dne Australian Open jsou na programu obě semifinále ženské dvouhry a jedno mužské semifinále. V něm se tenisoví příznivci dočkají jubilejního 50. souboje mezi Rogerem Federerem a obhájcem titulu Novakem Djokovičem. Semifinále žen obstarají světová jednička Ashleigh Bartyová se Sofií Keninovou a Simona Halepová s Garbiñe Muguruzaovou.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále dvouhry žen •
Bartyová (1-Austr.) - Keninová (14-USA) | Rod Laver Arena (4:00 SEČ)
Halepová (4-Rum.) - Muguruzaová (Šp.) | Rod Laver Arena (5:30 SEČ)
• Semifinále dvouhry mužů •
Federer (3-Švýc.) - Djokovič (2-Srb.) | Rod Laver Arena (9:30 SEČ)


• Semifinále dvouhry žen •
Ashleigh Bartyová (1.) - Sofia Keninová (15.) | Rod Laver Arena (4:00 SEČ)
Šampionka loňského French Open a světová jednička Ashleigh Bartyová bude o své druhé grandslamové finále bojovat proti 21leté Američance Sofii Keninové, která na grandslamech před startem letošního Australian Open nedošla dále než do osmifinále. Třiadvacetiletá Australanka vyhrála poslední souboj loni na podzim ve Wuhanu a ve vzájemné bilanci vede 4-1.

Vítězka osmi turnajů Bartyová bude útočit na své 14. finále na hlavním okruhu. Keninová bude usilovat o své vůbec první finále mimo nejnižší podniky International, celkově páté kariérní.

Bartyová dnes nebude mít jednoduchou práci. Keninová patří k nejvyrovnanějším hráčkám poslední doby a umí favoritky pořádně potrápit i porazit. Bartyová bude mít výhodu domácího prostředí a pokud předvede nadprůměrný výkon, měla by talentovanou Američanku vyřadit.

Tip: Bartyová ve třech setech

Aktuální forma
Bartyové se úvodní turnaj letošní sezony nepovedl, v Brisbane skončila hned po prvním zápase na raketě kvalifikantky Jennifer Bradyové. V Adelaide ovšem slavila premiérový triumf na domácí půdě.

Cesta turnajem
V Melbourne začala obratem proti Lesje Curenkové a poté si bez ztráty setu poradila s Polonou Hercogovou a Jelenou Rybakinovou. V osmifinále zvládla třísetový duel s Alison Riskeovou a ve čtvrtfinálové repríze oplatila loňskou porážku Petře Kvitové.

Historie na Australian Open
Bartyová při své sedmé účasti na domácím grandslamu vylepšila své maximum. Tím předchozím bylo loňské čtvrtfinále, v němž prohrála s Petrou Kvitovou.

Ashleigh Bartyová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Adelaide (vítězka)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide (vítězka)
Bilance: 9-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 9-1
Bilance proti hráčkám Top 11-20: 2-0 (kariérní 18-16)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 1-0)

Ashleigh Bartyová - Australian Open
Kariérní bilance: 13-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2020)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Brisbane (2. kolo), Adelaide (vítězka)
Cesta turnajem: Curenková (5-7 6-1 6-1), Hercogová (6-1 6-4), (29) Rybakinová (6-3 6-2), (18) Riskeová (6-3 1-6 6-4), (7) Kvitová (7-6 6-2)

Aktuální forma
Keninová měla na generálkách trochu smůlu na soupeřky. V Brisbane ve druhém kole ve třech setech prohrála s Naomi Ósakaovou, v Adelaide ve druhém kole narazila na ve formě hrající Danielle Collinsovou.

Cesta turnajem
Na Australian Open v úvodních kolech neztratila set, postupně si poradila s Martinou Trevisanovou, Ann Liovou a Shuai Zhang. V osmifinále musela likvidovat manko setu proti 15leté krajance Cori Gauffové. Ve čtvrtfinále bez ztráty setu přehrála další překvapení letošního ročníku Ons Džabúrovou.

Historie na Australian Open
Keninová hraje Australian Open potřetí a každým rokem se zlepšuje. Při své premiéře v roce 2018 skončila hned v prvním kole, loni ve druhém na raketě Simony Halepové.

Sofia Keninová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (semifinále)
Bilance: 7-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 7-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-1 (kariérní 7-14)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)

Sofia Keninová - Australian Open
Kariérní bilance: 6-2
Nejlepší výsledek: semifinále (2020)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Brisbane (2. kolo), Adelaide (2. kolo)
Cesta turnajem: Trevisanová (6-2 6-4), Liová (6-1 6-3), Shuai Zhang (7-5 7-6), Gauffová (6-7 6-3 6-0), Džabúrová (6-4 6-4)


Simona Halepová (3.) - Garbiñe Muguruzaová (32.) | Rod Laver Arena (5:30 SEČ)
Druhá finalistka vzejde ze souboje mezi dvojnásobnými grandslamovými šampionkami a bývalými světovými jedničkami Simonou Halepovou, která si předloni na Australian Open zahrála finále, a Garbiñe Muguruzaovou, jež se naopak v Melbourne Parku vůbec poprvé dostala do semifinále. Ve vzájemné bilanci má mírně navrch Španělka.

Halepová si v případě postupu zahraje své 37. finále, v nichž má bilanci 19-17, v grandslamovém finále by bojovala pošesté. Majitelka sedmi trofejí Muguruzaová zaútočí na své čtvrté grandslamové finále, celkově dvanácté.

Halepová i Muguruzaová se v Melbourne prezentují skvělou formou. Dnešní souboj nemá favoritku a rozhodovat mohou jen maličkosti. Hodně bude záležet na tom, jak se Muguruzaové bude dařit její agresivní hra.

Tip: Halepová ve třech setech

Aktuální forma
Halepová se na úvodní grandslam sezony připravovala pouze na novém turnaji WTA v Adelaide, kde po vítězství nad Ajlou Tomljanovičovou ve čtvrtfinále prohrála s Arynou Sabalenkovou.

Cesta turnajem
Na Australian Open ještě neztratila set, postupně si poradila s Jennifer Bradyovou, kvalifikantkou Harriet Dartovou, Julií Putincevovou i Elise Mertensovou a ve čtvrtfinále deklasovala Anett Kontaveitovou.

Historie na Australian Open
Halepová si v Melbourne odbývá svou jubilejní desátou účast v hlavní soutěži. Nejdále se dostala do finále, ve kterém předloni nestačila na Caroline Wozniackou. Loni jí v osmifinále vystavila stopku Serena Williamsová.

Simona Halepová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (semifinále)
Bilance: 6-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 6-1
Bilance proti hráčkám Top 31-50: 3-0 (kariérní 76-24)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 5-2)

Simona Halepová - Australian Open
Kariérní bilance: 24-9
Nejlepší výsledek: finále (2018)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 1-0
Generálka: Adelaide (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: Bradyová (7-6 6-1), Dartová (6-2 6-4), Putincevová (6-1 6-4), (16) Mertensová (6-4 6-4), (28) Kontaveitová (6-1 6-1)

Aktuální forma
Muguruzaová se vrátila k trenérce Conchitě Martínezové a letos má skvělou bilanci 10-1. V Shenzhenu v semifinále nestačila na pozdější vítězku Jekatěrinu Alexandrovovou, v Hobartu kvůli nemoci nenastoupila ke čtvrtfinále.

Cesta turnajem
Na Australian Open ve třech setech porazila Shelby Rogersovou a Ajlu Tomljanovičovou, ve třetím kole nečekaně smetla světovou pětku Elinu Svitolinovou a větší potíže neměla ani v osmifinále proti další člence Top 10 Kiki Bertensové. Ani s další nasazenou soupeřkou neztratila set, ve čtvrtfinále zastavila Anastasii Pavljučenkovovou.

Historie na Australian Open
Muguruzaová na Australian Open startuje poosmé a postupem do semifinále o stupínek vylepšila své maximum z roku 2017. Loni skončila v osmifinále na raketě Karolíny Plíškové.

Garbiñe Muguruzaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Shenzhen (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Shenzhen (semifinále)
Bilance: 10-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 10-1
Bilance proti hráčkám Top 10: 2-0 (kariérní 33-33)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 3-1)

Garbiñe Muguruzaová - Australian Open
Kariérní bilance: 22-7
Nejlepší výsledek: semifinále (2020)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Shenzhen (semifinále), Hobart (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: Rogersová (0-6 6-1 6-0), Tomljanovičová (6-3 3-6 6-3), (5) Svitolinová (6-1 6-2), (9) Bertensová (6-3 6-3), (30) Pavljučenkovová (7-5 6-3)


• Semifinále dvouhry mužů •
Roger Federer (3.) - Novak Djokovič (2.) | Rod Laver Arena (9:30 SEČ)
První mužské semifinále letošního Australian Open nabídne jubilejní 50. souboj mezi rekordmanem v počtu grandslamových trofejí a šestinásobným šampionem Rogerem Federerem a obhájcem titulu a se sedmi triumfy nejúspěšnějším hráčem úvodního grandslamu sezony Novakem Djokovičem. Ve vzájemné bilanci vede 26-23 Djokovič, poslední souboj loni na Turnaji mistrů ovšem ovládl Federer.

Majitel 20 grandslamových vavřínů Federer bude útočit na své 32. grandslamové finále, Djokovič má o čtyři grandslamové tituly méně a bude usilovat o 26. finále na podnicích velké čtyřky. Federer si může v neděli zahrát celkově již 158. finále, Djokovič zatím o trofej pro vítěze bojoval 111krát.

Federer měl v minulém zápase hodně namále, sedmkrát byl míček od vyřazení proti podstatně méně kvalitnímu soupeři. Navíc nemusí být úplně fit, ve čtvrtfinále se kvůli problémům s třísly nechal ošetřovat. To dělá z Djokoviče ještě většího favorita. Srb v semifinále Australian Open ještě nikdy neprohrál.

Tip: Djokovič ve čtyřech setech

Aktuální forma
Federer dal na začátku letošní sezony přednost času strávenému s rodinou, žádnou generálku neabsolvoval a nezúčastnil se ani premiérového ATP Cupu.

Cesta turnajem
Na Australian Open nedal šanci Stevovi Johnsonovi ani Filipovi Krajinovičovi, ovšem ve třetím kole proti domácímu Johnovi Millmanovi se mu nedařilo a od porážky ho dělily pouhé dva míčky. Nakonec přece jen jubilejní 100. výhru v Melbourne Parku slavil. V osmifinále si poradil s Mártonem Fucsovicsem. Ve čtvrtfinále došlo na pětisetovou bitvu s překvapením letošního ročníku Tennysem Sandgrenem, ve čtvrté sadě musel švýcarský veterán likvidovat celkem sedm mečbolů.

Historie na Australian Open
Federer v minulosti Australian Open ovládl šestkrát, naposledy v letech 2017 a 2018. Loni skončil v osmifinále na raketě Stefanose Tsitsipase. Švýcar letos zahájil svou třetí desítku účastí na úvodním grandslamu roku, pouze třikrát chyběl mezi šestnáctkou přeživších.

Roger Federer - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: první turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první turnaj
Bilance: 5-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 5-0
Bilance proti hráčům Top 10: 0-0 (kariérní 224-122)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 31-14)

Roger Federer - Australian Open
Kariérní bilance: 102-14
Nejlepší výsledek: vítěz (2004, 2006 - 2007, 2010, 2017 - 2018)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 7-7
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Johnson (6-3 6-2 6-2), Krajinovič (6-1 6-4 6-1), Millman (4-6 7-6 6-4 4-6 7-6), Fucsovics (4-6 6-1 6-2 6-2), Sandgren (6-3 2-6 2-6 7-6 6-3)

Aktuální forma
Djokovič do letošní sezony vstoupil v ATP Cupu. V premiérovém ročníku nové týmové soutěže vyhrál všech šest dvouher, přičemž porazil i Rafaela Nadala a Daniila Medveděva, a výrazně pomohl Srbsku k celkovému triumfu.

Cesta turnajem
V úvodním zápase v Melbourne musel překvapivě do čtyř setů s Janem-Lennardem Struffem. Od té doby nepovolil svým soupeřům jediný set, s Tatsumou Item i Jošihitem Nišiokou si dokonce poradil bez ztráty podání, v osmifinále vyřadil Diega Schwartzmana a ve čtvrtfinále Milose Raonice.

Historie na Australian Open
Djokovič je se sedmi triumfy nejúspěšnějším hráčem úvodního grandslamu sezony, naposledy slavil loni. V Melbourne startuje pošestnácté a pouze třikrát se nedostal do druhého týdne.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 11-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na venkovních betonech: 11-0
Bilance proti hráčům Top 10: 3-0 (kariérní 208-97)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 25-11)

Novak Djokovič - Australian Open
Kariérní bilance: 73-8
Nejlepší výsledek: vítěz (2008, 2011 - 2013, 2015 - 2016, 2019)
Loňský výsledek: vítěz
Bilance v semifinále: 7-0
Generálka: ATP Cup (vítěz, bilance 6-0)
Cesta turnajem: Struff (7-6 6-2 2-6 6-1), Ito (6-1 6-4 6-2), Nišioka (6-3 6-2 6-2), (14) Schwartzman (6-3 6-4 6-4), (32) Raonic (6-4 6-3 7-6)

AUSTRALIAN OPEN 2020 - PROGRAM 11. HRACÍHO DNE
• ROD LAVER ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Dodig/Polášek (4-Chorv./SR) - Purcell/Saville (Austr.)
2. Bartyová (1-Austr.) - Keninová (14-USA) / nejdříve ve 4:00 SEČ
3. Halepová (4-Rum.) - Muguruzaová (Šp.) / nejdříve v 5:30 SEČ
4. Federer (3-Švýc.) - Djokovič (2-Srb.) / nejdříve v 9:30 SEČ
5. čtyřhra legend
• MARGARET COURT ARENA • (od 1:00 SEČ)
2. Krejčíková/Mektič (5-ČR/Chorv.) - N. Kičenoková/Bopanna (Ukr./Indie)
• COURT 5 • (od 1:00 SEČ)
5. Bartoneová/L. Fruhvirtová (1-Lot./ČR) - Ealaová/Nugrohová (4-Fil./Pol.)
Kompletní program 11. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

99
Přidat komentář
Denis92
Podmienky su diametralne odlisne ako doteraz, naozaj velmi rychle.

Roger hra zatial velmi dobre na moje prekvapenie.
Reagovat
mahycek
Škoda, ale dalo se to očekávat, že to nebude 3 -0.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt záleží jak na tom Roger je fyzicky, to nikdo neví. Může odejít v druhém setu. Novak je pořád obrovský favorit a musel by mít fakt špatný den aby dneska prohrál
Reagovat
Tuttovka
LOL?
Reagovat
farr
zatím ženský tenis...
Reagovat
Tuttovka
Jsem na to zvědavej Roger tam měl jedno takový divný šlápnutí. Snad se nic nestalo. Zatím to vypadá docela hratelně a nemusela by to být taková ostuda. Šel jsem do toho tak, že jeden set pro Rogera je úspěch.
Reagovat
Denis92
Roger 3esa v 1 geme .. tolko nedal v predch.zapasoch dokopy za cely zapas :D
Reagovat
mahycek
Říkal jsem 1 gam může napovědět, kam se to bude ubírat
Reagovat
Gracias_Mendoza
"Nikdy nevíte, jak je na tom soupeř, jestli ho taky něco nebolí, jestli neznervózní. Vždycky může přijít šance."

S tímhle i dnes nastupuje, Nole může být taky indisponovanej. Na Grandslamu by se mělo jet na krev
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je obrovský bojovník, pojede na krev. Akorát to někdy vypadá opačně, ale důvodem je to, že ty emoce neukazuje jako někteří jiní, kteří skáčou metr do vzduchu po vyhraném fifteenu. Každý to má nastavené jinak.
Reagovat
Patik
Cítim trošku napätie pred zápasom ktorý sa blíži ale zároveň viem že to bude viacmenej jednoznačná záležitosť..ale aj napriek zranenému Rogerovi verím že to bude stále dôstojnejší zápas ako minuloročné finále s Nadalom.
Reagovat
Krisboy
Bude více, než 3 sety?
Reagovat
Patik
nebude..maximálne tri nerozhodné sety aj to naozaj maximálne...
Reagovat
Krisboy
Já jsem se stejně teď zakecal na telefonu, nestih vsadit. Chtěl jsem dát Roger set za 2,13, teď už je jenom 1,8.
Reagovat
Krisboy
Už si rvu vlasy :D
Reagovat
steve79
Takovy favorit snad Djoko nikdy nebyl.
Reagovat
steve79
Uz jen par minut. Roger do toho
Reagovat
peRFect
ví někdo stream?
Reagovat
mahycek
Něco mi ta Muguruza už od osmifinále a přes dnešek stále
více připomíná. Jo, složení Wimbledonských finalistek (tů) a
zároveň vítězů 2017
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hraje
Reagovat
mahycek
Federer, ale dneska trénoval a měl zatejpované stehno.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono stejně nikdo krome nej neví, jak na tom je
Reagovat
farr
Zastírací manéfr. ;) Chce se dostat Nolemu do hlavy už před zápasem. Nechá ho vést 2:0 na sety a pak mu zasadí super haluz totalni ofenzivu, že Novakovi nevypadnou jen čočky ale rovnou celý bulvy :D
Reagovat
peRFect
Roger má dnes připraven svůj dim mak :-)
Reagovat
Tuttovka
To je nějaká Csaplárova past varianta tenis :)?
Reagovat
peRFect
to je legendární smrtící úder z Krvavého sportu :D
Reagovat
farr
přesně tak , taková mala pastička xD
Reagovat
Krisboy
Tak jsem na tiketu trefil Žofku i Garbi a zbývá mi ještě Roger. Nejrozumnější bude asi cashout, že? Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše :D Pěkně jsem to podělal, jen co je pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravé ze Roger je největší tutovka toho tiketu
Reagovat
peRFect
přesně, taky dnes poberu 6840,- zisk :-)
Reagovat
farr
Tak kdo vsadi na RF milion xD ? tutovej kurz teda.
Reagovat
Krisboy
To by ti snad ani nevzali :)
Reagovat
ipko
Simona ani Ash nepotvrdili rolu favoritky, takže prekvapivé finálové obsadenie a viac to asi prajem Garbine
Reagovat
Denis92
Muguruza uzasny vykon. Bol by som velmi prekvapeny, ak by nebrala titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Gábi gratulace!!!
Reagovat
ipko
Later, the practice schedule on the Australian Open website disclosed that Roger Federer was scheduled to practice on court 28 at 4 pm local time. Federer was also seen with his right thigh tied up behind the scenes at Melbourne Park just before 90 minutes of his scheduled semifinals against Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
+1 teď ještě vyhrát
Reagovat
mahycek
Tak to je kurz, když se tak dívám na 1 mužské semifinále !!!
Reagovat
mahycek
Dnes jsem poprvé nevstal a vidím velké překvapení. A druhé,
že Roger Federer zatím neodstoupil. I když to překvapení
není, to je součást taktiky.
Reagovat
com
Wau, Kenin potesila a Bartyovka se muze pakovat :) Ted jeste vyradit Halepku!
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ten její uchechtanej trenér Tyzzer. Prašif(v)ka jeden.
Reagovat
Kozoroh
Dnešní zápas Ash zvorala na big pointech, ono už celkový výkon od ní nebyl dnes ideální, ale na začátcích setů měla i tak hern3 navrch. Když však šlo do tuhého, tak selhala. Kdyby byla psychicky silnější, vyhrála by dnešní mač ve dvou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Kenin byla lepší. Porazila jí její vlastní zbraní. Až na pár okamžiků to zvládla Sofia psychicky dobře.
Reagovat
Davor1
Zápas, ktorý mal skončiť 2-0 pre Barty, končí presne naopak. Prvý set nedohrala v TB zo 6-4, keď pustila 4 lopty v rade a ten druhý z 5-4 40-15 na servise, keď dovtedy nepustila Kenin ani k jedinému BB.

Neskutočné, čo za hlúposti vymýšľala na tých setbaloch, absolútne to nezvládla v hlave a Kenin vyhráva s tragickou bilanciou 16W/25UE. (Barty oproti tomu 33/36)

Myslím, že Sofia vo finále nebude mať veľa šancí, jedine, žeby sa podobne ako dnes Barty zložila aj jej finálová súperka, ale to neočakávam, keďže ako Simona, tak Garbine hrajú na turnaji skvele a sú to 2-násobné GS šampiónky.
Reagovat
Nola
Ash mala vela winnerov, ale ak odpocitas esa, bude urcite v minusovych cislach
Reagovat
misa
Sofii bych nepodceňoval, za necelý rok třikrát zdolala světovou jedničku a řadu dalších skvělých hráček. Navíc je mentálně hodně odolná.
Reagovat
Davor1
Tak ale je rozdiel ich zdolať v prvých kolách menších turnajov a vo finále GS. Ja ju nepodceňujem, naopak mám ju rád a fandím jej, ale herne ešte fakt nemá na to, aby porazila trebárs Simonu pri jej optimálnom výkone. Taktiež v tom finále budú hrať veľkú rolu aj skúsenosti a tam je Simona o svetelný rok inde. Samozrejme, môže postúpiť aj Muguruza, ale ja dnes verím Simone.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nesouhlasim...s dovolenim

Nikdy, dokud ta holka v tom finale GS nebyla, si nemuzes byt jisty, jak ho bude prozivat.

Nektere to semele, nektere hraji jak by byly v 1.kole turnaje a semelou souperku. Chtel bych ti pripomenout, ze to je WTA:)))

Priklady snad uvadet nemusim...
Reagovat
Davor1
Veď je jasné, že to nie je nejaká šablona, ktorá funguje v každom prípade, to ani nepíšem. Môže to dopadnúť akokoľvek, ale ide o to, že za normálnych okolností by v tom finále mala mať výhodu hráčka, ktorá ich už hrala niekoľko a aj ich niekoľko vyhrala.

Samozrejme, je veľa výnimiek, len nedávno Andreescu či Osaka, u tých je ale rozdiel v tom, že aj pri tých svojich prvých víťazných GS boli herne o level vyššie, ako súčasná Kenin, hrali najlepší tenis na turnaji. To sa o Sofii nedá povedať, ona hrá dobre, ale proste to ešte nie je top materiál, aj ten dnešný zápas proti jedinej top hráčke, ktorú stretla ukázal, že to ešte nie je kvalitou GS víťazka, aspoň pre mňa. Barty sa dnes porazila z veľkej časti sama. Samozrejme, Kenin môže vo finále podať životný výkon ako trebárs Ostapenko, ale ja tam ešte tú kvalitu na GS nevidím. Ako to dopadne, to je už druhá vec.
Reagovat
Kozoroh
Souhlas se vším.
Reagovat
smazaný uživatel
V každém setu 2 setboly a výsledek 6:7, 5:7...
5:4, 40:15 --> 5:7...
Hlava, hlava, hlava.
Podobně jako ve finále FC neustála Ash tlak. Pozitivní je, že i když se nedařilo, má titul z Adelaide a semifinále z Melbourne.
Věřím, že během sezony nebude hrát jen "kulový" :-)
Titul přeju všem třem. Simona by potvrdila, že ve v generaci raných devadesátek je topka; Garbi, že když se daří, tak se daří - hlavně na gs.
Fandit budu Sofii a dobrému tenisu.
Reagovat
tommr
zasloužený vítězství Keninový. Barty je světová jednička na baterky a vyhrává jen díky štěstí a neschopnosti soupeřek. Kdyby jí Petra ve čtvrtfinále doslova nedarovala první set tak dneska mohla hrát proti Keninový ona ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová na ní měla.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra by dneska v tom vedru byla stejně bez šance
Reagovat
Grape
Světová jednička díky štěstí a neschopnosti soupeřek, ty mě fakt zase bavíš :D
Reagovat
misa
V sobotu tě čeká ještě nějaká práce...
Reagovat
smazaný uživatel
+++1
Reagovat
FulnekUltras
;-)
Reagovat
Alien
Super§ Ten kluk hrál kulový už s Kvitovou!
Reagovat
Davor1
Reagovat
Jon61
Úplně se poslední gamy sesypala, ale Kenin v nich hrála skvěle.
Reagovat
Davor1
Posledné 2 hrala skvele, ale ten na 5-5 zo 40-15 jej vyslovene Barty darovala.
Reagovat
Nola
tlak domaceho prostredia, ju zvazuje, Hewitt, Stosur....
Reagovat
Kozoroh
Neunesla tlak na big pointech.

Vítězka zápasu Halepová-Muguruzaová bere titul, obě hrají lépe než Keninová.
Reagovat
tommr
Keninovou bych rozhodně nepodcenoval. Umí hrát ještě líp než předvedla dneska ...
Reagovat
Kozoroh
Viděl jsem celý zápas a ten byl fakt víc o zaváhání Ash než o herním výkonu Sofie. Pokud se Simona/Garbine psychicky nesloží, tak jsou šance Keninové ve finále malé.
Reagovat
rybicka
No možná dost vyhoří po dnešním výsledku a nadšení z něho, nebo se projeví tímto výsledkem podpořená sebedůvěra a překvapí ještě jednou.

Za sebe bych jí to přála.
Reagovat
misa
Brejk v pravé chvíli. Ash ale tragická.
Reagovat
misa
Sofia jeden gem od finále Australian Open. Barty teď musí ukázat, proč je světová jednička.
Reagovat
Davor1
Neviem, či je to tým teplom, ale Ash hrá jednoznačne najhorší zápas v sezóne. Ešte som nevidel, aby nasekala toľko chýb z jednoduchých slajzov a tiež množstvo vyhodených ľahkých FH. Jediné, čo ju drží je servis. Napriek tomu mala ten TB dohrať, prehrať zo 6-4 je megafail.

Kenin nič moc, tiež nehrá svoj najlepší tenis, ale zatiaľ robí menej chýb a to stačí. Ak ale Barty pridá plyn, tak by to mala otočiť.
Reagovat
aligo
Asi nerviky
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě to na ni dolehlo. To je škody! :(
Reagovat
smazaný uživatel
Sofia zaslouženě bere set. Ash sice dominantní na servisu (až na poslední gem), ale na returnu jedna chyba za druhou.
Sofie ustála dva těsné auty potvrzené jestřábem za stavu 3:2 a vydržela soustředěná i tb. Přitom to na raketě měla Ash.
Zpřesnit hru. Come on, Ash!
Reagovat
tommr
první set bere sice nečekaně ale zaslouženě Keninová. Barty hraje jako obvykle kulový a konečně narazila na soupeřku, která je schopná jí za to potrestat ...
Reagovat
misa
Relativně malá Sofia nemá problémy s jejím slajzem a ve výměnách je trpělivá.
Reagovat
tommr
škoda, že Keninová dneska nehraje ani zdaleka svůj nejlepší tenis. Už mohlo bejt po zápase ...
Reagovat
Davor1
Nemôže s tým slajzom mať problémy, pretože dnes ho Ash hrá asi ako ja.
Reagovat
misa
Náhodou ve druhém setu tři skvělé slajzy, jeden z nich jí přivedl k brejkbolu a dva pak vytáhla při vlastním servisu ve skoro ztracených výměnách.
Reagovat
Davor1
Hej, ale ten prvý set bola čistá tragédia. V druhom sa zlepšila celkovo.
Reagovat
misa
6-7, Sofinka odvrátila dva setboly a bere první set! Ash dnes hrozně chybuje. Diváci jsou zticha, když to srovnám se zápasem Kenin - Gauff, kde fanaticky oslavovali každý bod mladě Coco...
Reagovat
misa
4-3, zatím bez brejku. Dnes 37 stupňů a Ash výborně podává, Soňa při jejím servisu nemá šanci.
Reagovat
Davor1
Výborne podáva, ale to je jediné. Medzihru nechala v šatni, hrá najhorší zápas na turnaji.
Reagovat
misa
Šanci teď Sofia měla, bohužel se nedostala při servisu AB za celý set ani k brejkbolu.
Reagovat
tommr
Keninová se mi zdá dneska trochu nervózní ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Svizne se finisuje a tak se rychle blizi konec prvniho GS...
Takze se nam nejen hraci uz polozili do ruznych pocitu.

Pocitovky u holek:

Leva-Prava Simca: Uz necitim tlak, at to dopadne jakkoliv bude to uz jen neco navic.

Muguruza: Na GS vzdy citim vetsi motivaci.

A co u chlapu:
Wawrinka: Behem druheho setu jsem citil, ze jsem unaveny.

Thiem: Nemam pocit, zebych prekonal nejakou prekazku...:D)

Zverev: Citil jsem, ze jsem favoritem v utkani a byla povinnost to vyhrat.

Par Zahad:
Mnoho lidi si mysli, ze Federer se neciti a nenastoupi, a proto jdou uz famy mezi novinari, ze souboj s Novakem nebude....
Nikdo take nevi jak se citi pred duelem Djokovic.

Na zaver...
BiGMac premysli o budoucnosti Federera, kterou vidi pozitivne pro tenis min. rok a dale kdo bude novym aspirantem na GOATa. Citi to na Zvereva nebo Medveda. Takze opet pobavil.
Kazdopadne ma vzkaz pro Kyrgiose, aby se kouknul poradne do zrcadla, popremyslel, a zacal trenovat:D)))
Povazuje ho za nejtalentovanejsiho tenistu ever, ktery zahazuje silene talent.

DelPo zacal pooperacni rehabilitacni proces a zatim se citi dobre!!!

A jeste vzkaz Nadala pro Hoovera...Nikdy se nevzdavam.:)
Reagovat
Marduch
Thiem je rozhodnutý vyhrát to celé.
Reagovat
Patik
Thiem tu neporazí Noleho..Veď s ním mal problém na French Open minulý rok..aj keď urobil progres na harde na Djokoviča to tu podľa mňa stále stačiť nebude.
Reagovat
FerrariF50
Djok je sakra dobrý i na antuce, to že s ním měl problém, to má asi každý :)
Reagovat
Ereinion
Federer dnes (australského času) nemá mít trénink, neměl ho ani včera...
Reagovat
FulnekUltras
nič špeciálne - dedo regeneruje
Reagovat
Patik
ako vieš ?
Reagovat
Ereinion
https://ausopen.com/practice-schedule

Djokovič má naopak naplánován trénink na 3 hodiny před zápasem...
Reagovat
misa
a tři grandslamové vítězky. Každá výhra už bude pro nejmladší semifinalistku obrovský úspěch. Rodačka z Moskvy se ale nikoho nebojí a nikdy se nevzdává.

Malý šlánek na idnes:
https://www.idnes.cz/sport/tenis/sofia-keninova-profil-australian-open.A200128_190944_tenis_rou
Reagovat
FulnekUltras
dneska jí celkem věřím - tlak na Ash bude už enormní
Reagovat
blixa
Simona - Koťátko, předčasné finále AO. Která z nich vyhraje, vyhraje i finále.
Tipovat raději nebudu :-D
Reagovat
Mayo
Djoki 3-0 Fedex
Halep 2-1 Muguruza
Reagovat
com
Kenin a Muguruza do finale a vitezka Mugu :)
Reagovat
FulnekUltras
Simonka nic? ;-)
Reagovat
com
Mugu ji vystrili, ze Simonka nebude vedet ktera bije :o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist